Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2017 12:15
touzetin

XXX.XXX.151.28

Včera nám sice shořel kombajn, ale tohle mne dopálilo ještě více, Přečetl jsem si dopis od výše jmenovaného, klubu Českého staváka ohledně posuzování ČS na akci pořádané jihočeskou pobočkou a další věci. Možno přečíst na nových oficiálních stránkách klubu. Jsem rád, že už jsem mimo dění čsch a že holuby si člověk může chovat i bez vlivu těchto pánů, kteří řeší anonymy a myslí si, že z pozice své funkce budou vše nařizovat co se má nebo nemá. Autor zmiňuje, že je cosi shnilého ve státě Dánském. Hezký bonmot. Kdybych s některými aktéry svého času nehovořil a pak se slovo nedodrželo, tak bych to jsem ani nepsal. Jenže po zkušenosti z kraje roku kdy na mne anonym poslal veterinární kontrolu a byl to holubář, Tak chci říci, že je to další akt, který je vytržený z kontextu a poškozuje především naše nejvíce chované plemeno Český stavák. Je to realita a i když se to některým funkcionářům nelíbí, pořád má klub ČS stále nejvíce členů a nikoho neobtěžuje Byl dříve založen než čsch a tak by to chtělo alespoň trochu soudnosti a úcty. Spousta špatností začala tím, že se vytvářeli pomluvy a různé konstrukce. Jestli těch pár zamindrákovanej jedinců nemá nic jiného na práci, než posílat anonymy a pomluvy, tak bych očekával od špiček naší holubářské veřejnosti, aby si konečně uvědomili, že zdravý selský rozum bylo to nejcennější, co nám naši předci zachovali, tak prosím necitujme Shakespeara. Ke hnoji se to nehodí a já jsem rád, že jsem měl možnost na tom hnoji vyrůst a vůbec se za to nestydím. Chtěl bych poděkovat Bohoušovi Potůčkovi za krásné stránky a vedení klubu přeji hodně zdaru a pevné nervy při řešení těchto nepříjemností. Přeji hezký den z Toužetína Lukáš M.

O.K.

1.8.2017 21:04
O.K.

XXX.XXX.168.10

K akci jihočeské pobočky jenom dodávám že nešlo o oficiální akci csch ale o setkání přátel českého staváka kdy holuby posuzovali přední chovatelé Č.S. s naprostou spokojeností všech.Nemohu pochopit jaký má pan Holan problem s touto akcí když se z posuzovatelů tohoto posouzení nikdo nezúčastnil, nebo jsme došli k tomu že UOK nebo sbor posuzovatelů bude direktivně rozhodovat o tom co chovatelé budou dělat.Mějme na paměti že jsme dobrovolná zájmová organizace a tak se podle toho všichni chovejme.Všechny kluby ve světě si určují cíl šlechtění a způsob posouzení a proto by měl i klub chovatelů staváků mít tuto možnost, vždyt to nikoho neomezuje a nikoho k ničemu nenutí. Ale je s podivem že ÚOK holubů na oficiálních svazových stránkách se presentuje pod německou vlajkou a v němčině.Mnohým členům je jasné odkud vítr fouká.

2.8.2017 11:02
jo012810

XXX.XXX.96.211

Nevím, jak to správně popsta s ohledem na platnou legislativu...ČSCH, jako hlavní zapsaný spolek má možnosti zakládat, ale i rušit své pobočné spolky (mají vlasní IČ). nevím, zda Jihočeská pobočka a i jiné mají IČ- to jsem nehledal. Pokud má vlastní IČ, pak je pobočným spolkem ČSCH z.s. a tudíž by měla ctít stanovy ČSCH, rozhodnutí odborných komisí atd. Jestliže setkání zorganizoval pan XY (byť člen klubu ČS), jako osobo soukromá, pak si může stanovit sám svá vlastní pravidla. Tímto nechci říci, že mám radost z Nového Občanského zákoníku a Stanov ČSCH z.s. a dění na chovatelské scéně ČSCH, ale zástupci chovatelů si na valných hromadách, většinovým způsobem, rozhodli pro současný stav. Určitě se dá holubařit a bavit se chovem i bez ČSCH z.s., ale v ČR zatím jiná větší zájmová organizace nevznikla a tak je to, jak je. I já se domnívám, že zdravý selský rozum dotává na frak a to nejen v ČSCH z.s. a jeho pobočných spolcích. Proto KCHT (Klub chovatelů tipplerů) z.s. se snaží již rok sám sebe zrušit, coby z.s. A věřte, stojí to peníze a čas strávený "úřadováním". Až dojde ke zrušení IČ, pak budeme skutečně svobodnými dobrovolnými chovateli...

2.8.2017 23:41
touzetin

XXX.XXX.151.28

O.K. napsal(a):
K akci jihočeské pobočky jenom dodávám že nešlo o oficiální akci csch ale o setkání přátel českého staváka kdy holuby posuzovali přední chovatelé Č.S. s naprostou spokojeností všech.Nemohu pochopit jaký má pan Holan problem s touto akcí když se z posuzovatelů tohoto posouzení nikdo nezúčastnil, nebo jsme došli k tomu že UOK nebo sbor posuzovatelů bude direktivně rozhodovat o tom co chovatelé budou dělat.Mějme na paměti že jsme dobrovolná zájmová organizace a tak se podle toho všichni chovejme.Všechny kluby ve světě si určují cíl šlechtění a způsob posouzení a proto by měl i klub chovatelů staváků mít tuto možnost, vždyt to nikoho neomezuje a nikoho k ničemu nenutí. Ale je s podivem že ÚOK holubů na oficiálních svazových stránkách se presentuje pod německou vlajkou a v němčině.Mnohým členům je jasné odkud vítr fouká.

O to právě jde. Několik chovatelů si udělá radost a posoudí si holuby podle svého. Jenom zapomněli na to, že se najde s odpuštěním podvraťák, který se chce zalíbit těm nahoře, protože jak je u nás zvykem, podlézání je naší specializací. Nafotí to, pošle udání a už se těší, jak jeho veličenstvo bude bránit čest posuzovatelského sboru. Bohužel to dělá jen několik týpků, kteří rozvracejí a překrucují co mohou. Generalita cítí příležitost a zakročí. Vždyť jde přeci o čest posuzovatelského sboru přeci. Přitom je to většině úplně jedno A už se koná nejdříve výplach v Lysé a pak znova na aktivu. Je to smutné ale, už to nechci moc rozvádět. Zklamal mě předseda uok, protože kvůli svému egu zbortí vše dobré, co se snažil udělat. Pak si přečtu projev ze senátu, jak se mírně natlačili chovatelé pod jednotný stav. Když po hrůze světové války přišla hrůza bolševismu. Dnes si tam dáváme německou vlajku a kdo ví, zítra se třeba vytáhne zas ta se srpem a kladivem a my povalíme na otevřeném náklaďáku z vesnice. A to v tom lepším případě. Dělají to lidé, kteří se neštítí ničeho a bohužel naše konzumní společnost je k tomu netečná. Pro příklad se podívejte na stránky ČS. Bohouš tam dal přítele Theodora Zímu, který už v roce 1949 dostal od klubu ČS diplom za práci pro klub. V tomto roce se narodila moje matka. Tento člověk s přívětivou tváří přijede ke mě do dvora a přiveze české staváky. Pořád se směje a mohu říci, pokora sama. Pak si přečtu seznam oceněných v senátu a je tam člověk, který se sám navrhne. Člověk, který měl hlasovat proti novému způsobu oceňování, na to měl mandát od přátel a pak hlasuje pro! Nezlobte se, že se k tomu pořád vracím, ale to je přeci na červenou kartu. Pan Zíma mi mezi těmi oceněnými chyběl, protože tito lidé si zaslouží obdiv a úctu. Tak se nedivte, že v dalším příspěvku kolega poukazuje, jak to bylo většinově odsouhlaseno. Je to škoda, protože těch poctivých je opravdu většina a silná organizace má samozřejmě větší šanci uspět. Je to jako bych obdělával 100ha a ta nehoda, která nás postihla, tak by byla při té výměře likvidační. Takže ve větším celku je síla, ale musí to vést moudři lidé. Takže pánové nahoře, selský rozum do hrsti a neotravujte lidem život. Je to zábava a tak by se k tomu mělo přistupovat. Přeji hezkou noc Lukáš M. Toužetín.

one

3.8.2017 15:51
one

XXX.XXX.247.7

O.K. napsal(a):

Všeobecná spokojenost s posouzením v Písku? Proč vystavovatel posílal oceňováky na svaz? Napsat adept u zkoušky do pozice kresba : kapka, a srazit 3 body tak vyletí na tuty ! Pak tam byli jako perlička oceňováni kříženci s vorburákem a to není prznění češství? Na pana Abreška si stěžovali modráčkáři jak jim holuby osekal, a bylo toho z řad účastníků jak maku.Návštěva proti minulým Píseckým výstavám prachbídná.
Ani se nedivím panu Bekovi že se od toho dištancoval. Je evidentní že s pošramoceným egem se pere hlavně pan zakladatel vlákna. Penízky z Raichu jemu ani jeho věrným nesmrdí, je to úsměvné pro všechny kteří podstatu nafouklého problému plného zástupných pitomostí známe, pouze zhoršují již nedobré vztahy napříč ČESKÝM HOLUBÁŘSTVÍM Pane já tam byl, a věřte naposledy ! Jestli tohle stačí někomu budiž, pokud vím dostali k tomu požehnání z nejvyšších míst. Jen ne pod hlavičkou ČSCH a bude klid. Nemusíme tu čist zhovadilé srdceryvné elaboráty. Vždy jsem se na stará kolena chtěl k stavákům vrátit ale situace kolem tohoto holuba je taková že směr kterým ho pár věčně ušlápnutých lidí táhne mne chovatelsky nenaplňuje. A než se nechat mužiky pronásledovat tak se raději ani nepodepíši. Metody lynčování všichni už známe, že...

3.8.2017 17:37
cajzek

XXX.XXX.168.65

one napsal(a):
Všeobecná spokojenost s posouzením v Písku? Proč vystavovatel posílal oceňováky na svaz? Napsat adept u zkoušky do pozice kresba : kapka, a srazit 3 body tak vyletí na tuty ! Pak tam byli jako perlička oceňováni kříženci s vorburákem a to není prznění češství? Na pana Abreška si stěžovali modráčkáři jak jim holuby osekal, a bylo toho z řad účastníků jak maku.Návštěva proti minulým Píseckým výstavám prachbídná.
Ani se nedivím panu Bekovi že se od toho dištancoval. Je evidentní že s pošramoceným egem se pere hlavně pan zakladatel vlákna. Penízky z Raichu jemu ani jeho věrným nesmrdí, je to úsměvné pro všechny kteří podstatu nafouklého problému plného zástupných pitomostí známe, pouze zhoršují již nedobré vztahy napříč ČESKÝM HOLUBÁŘSTVÍM Pane já tam byl, a věřte naposledy ! Jestli tohle stačí někomu budiž, pokud vím dostali k tomu požehnání z nejvyšších míst. Jen ne pod hlavičkou ČSCH a bude klid. Nemusíme tu čist zhovadilé srdceryvné elaboráty. Vždy jsem se na stará kolena chtěl k stavákům vrátit ale situace kolem tohoto holuba je taková že směr kterým ho pár věčně ušlápnutých lidí táhne mne chovatelsky nenaplňuje. A než se nechat mužiky pronásledovat tak se raději ani nepodepíši. Metody lynčování všichni už známe, že...

Anonyme, to jste opravdu hrdina, pro českého staváka jenom dobře, když je nebudete chovat.Pořiďte si raději německý, to vás bude určitě chovatelsky naplňovat.

3.8.2017 21:00
touzetin

XXX.XXX.151.28

one napsal(a):

Je vidět, že odvahu máte jen když píšete anonymy. Já vím kdo jste a měl by jste se tady pod to podepsat Jenže vy jste nikdy neměl odvahu k ničemu. Jen ze zákulisí intrikovat. Asi vám chyběl mužský vzor. Na rozdíl od vás jsem nikoho z holubářů nepoškodil a že závidíte, že člověk něco dělá. S tím vám bohužel nepomohu. Jen vím, že vy by jste mi ten odjezd na tom náklaďáku neumožnil, protože by jste byl první, kdo by šel rabovat. A s tím lynčováním? Nejdřív si zjistěte co to opravdu znamená, protože vůbec nevíte co to je být zlynčován. Jestli máte trochu odvahy, tak se těm ostatním představte. A že nebudete chovat staváky? Pokud vím, tak malérů jste kolem něj už udělal dost, tak si na stará kolena už dejte trochu klidu. Vím jakou vám dává práci mne dehonestovat před chovateli, jak krachuju apod. S tím ale docela pomáháte, protože to už poslouchám z různých míst 20 let. Tak jste jen další v řadě. Zdraví Lukáš M. Toužetín.

3.8.2017 21:07
touzetin

XXX.XXX.151.28

one napsal(a):

To patřilo samozřejmě pro vás. Panu O.K. se omlouvám, nepatřilo to pod jeho reakci. Asi jsem to sem neměl psát. Zapomněl jsem na radu mého dědečka, že do h...a se nemá šlapat, pak víc smrdí. Co jsem chtěl sdělit, jsem sdělil a tak vám přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.

3.8.2017 21:13
touzetin

XXX.XXX.151.28

touzetin napsal(a):
To patřilo samozřejmě pro vás. Panu O.K. se omlouvám, nepatřilo to pod jeho reakci. Asi jsem to sem neměl psát. Zapomněl jsem na radu mého dědečka, že do h...a se nemá šlapat, pak víc smrdí. Co jsem chtěl sdělit, jsem sdělil a tak vám přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.

A jejda bylo to správně smajlík. Takže lidičky potvrzeno identitu toho pána opravdu nestojí za to ni zveřejňovat, on se opravdu vyřeší sám, tak se opravdu všem omlouvám, že jsem na ně vůbec reagoval. Dobrou noc. Lukáš M.

12.8.2017 11:27
touzetin

XXX.XXX.151.28

touzetin napsal(a):
Včera nám sice shořel kombajn, ale tohle mne dopálilo ještě více, Přečetl jsem si dopis od výše jmenovaného, klubu Českého staváka ohledně posuzování ČS na akci pořádané jihočeskou pobočkou a další věci. Možno přečíst na nových oficiálních stránkách klubu. Jsem rád, že už jsem mimo dění čsch a že holuby si člověk může chovat i bez vlivu těchto pánů, kteří řeší anonymy a myslí si, že z pozice své funkce budou vše nařizovat co se má nebo nemá. Autor zmiňuje, že je cosi shnilého ve státě Dánském. Hezký bonmot. Kdybych s některými aktéry svého času nehovořil a pak se slovo nedodrželo, tak bych to jsem ani nepsal. Jenže po zkušenosti z kraje roku kdy na mne anonym poslal veterinární kontrolu a byl to holubář, Tak chci říci, že je to další akt, který je vytržený z kontextu a poškozuje především naše nejvíce chované plemeno Český stavák. Je to realita a i když se to některým funkcionářům nelíbí, pořád má klub ČS stále nejvíce členů a nikoho neobtěžuje Byl dříve založen než čsch a tak by to chtělo alespoň trochu soudnosti a úcty. Spousta špatností začala tím, že se vytvářeli pomluvy a různé konstrukce. Jestli těch pár zamindrákovanej jedinců nemá nic jiného na práci, než posílat anonymy a pomluvy, tak bych očekával od špiček naší holubářské veřejnosti, aby si konečně uvědomili, že zdravý selský rozum bylo to nejcennější, co nám naši předci zachovali, tak prosím necitujme Shakespeara. Ke hnoji se to nehodí a já jsem rád, že jsem měl možnost na tom hnoji vyrůst a vůbec se za to nestydím. Chtěl bych poděkovat Bohoušovi Potůčkovi za krásné stránky a vedení klubu přeji hodně zdaru a pevné nervy při řešení těchto nepříjemností. Přeji hezký den z Toužetína Lukáš M.

Jen pro připomenutí!

8.9.2018 13:55
touzetin

XXX.XXX.150.3

touzetin napsal(a):

Před více než rokem jsem psal tyto řádky a po dlouhé úvaze jsem se rozhodl k tomuto tématu napsat několik poznatků. Všichni vidíte jak neskutečně rychle ten čas běží a musím říci, že, i když je tohle jediná spravedlnost, tak mám dojem, že v případě chovu holubů to tiká v náš neprospěch. Za ten rok odešlo tam nahoru mnoho mých přátel a vynikajících chovatelů, a to nejen z klubu ČS. Většina z vás je znala a určitě mi dáte za pravdu, že každoročně tyto ztráty narůstají a není kým je nahradit. O to více mne zaráží jak se opět zachovala úokchh, ke slibu odcházejícího vedení ohledně naší speciálky. Minulý týden jsem byl v Kolíně pro holuby od přátel z OP Vysočina a tak jsem měl možnost si přečíst dopisy od pana Gajdy. Přemýšlel jsem jestli má cenu to vůbec komentovat, ale ze své zkušenosti vím, že informace zde uveřejněné se k zainteresovaným osobám většinou dostanou a tento portál nezavádí cenzuru, takže nedá se tu nic vytrhnout z kontextu. Ty dopisy jsou bohužel odrazem stavu, který tu převládá. Nikdo si nevzpomíná, že by někdo někomu něco slíbil a nezapomíná se opět s výhrůžkami i dokonce s právními důsledky! Pana Gajdu neznám a nemám potřebu se s ním seznamovat, protože takový dopis může zas jen napsat někdo, komu nejde o chovatelství pro radost. Několikrát jsem tu psal, že jde o volnočasovou aktivitu a klub ČS nikdy nechtěl nic jiného, než jen si posuzovat dle svého na své tradiční speciální výstavě. I když i klubu ČS ubývají členové, tak čítá pořád přes 200 členů a úspěšně si organizuje své akce a díky Jardovi Boukalovi s kladným hospodářským výsledkem. To se o některých akcí svazu říci nedá a nevím zda je to pravda, ale slyšel jsem, že se mají zvednout členské příspěvky?! Tak jsem v diskusi v Kolíně podal návrh ať si klub ČS svoji výstavu udělá opět speciální a dle svého, protože ke zde výše uvedeným okolnostem, nemá co ztratit. Jestli chce úokchh postupovat represivně, tak jsem připraven, pokud bude valná většina členu držet při sobě jako doposud jim pomoci i s právními důsledky, jak bylo ve výše jmenovaných dopisech uvedeno. Potěšilo mne, že valná část členů je připravena toto martýrium podstoupit i za cenu, že by funkcionáři zakládali paralelní klub ČS. Jinak proti svazu nic nemám a i když nejsem členem, tak jsem dnes poskytl zvířata na krajské dožínky na Peruci, které každoročně mé bývalé ZO přinášejí nemalé finanční prostředky. To kdyby chtěl někdo vidět nějaké zištné úmysly, jak mi zde bylo již několikrát od různých anonymů podsouváno. Od začátku mi šlo jen o férový přístup a selský rozum. A jak v mediích v současné době zmiňuje Janek Ledecký. Co nesnáším, je arogance bafuňářů, která bohužel v současné populistické době dominuje. Hezké odpoledne Lukáš M. Toužetín.

Přidejte reakci

Přidat smajlík