Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Morkall

8.8.2017 23:20
Morkall

XXX.XXX.209.59

Dobrý večer, za letošní rok mám docela problém s hmotnosti. Jake krmeni doporucujete, aby pribrali? Prý je ideální kukuřice. Díky za rady.

9.8.2017 06:11
jo012810

XXX.XXX.96.211

Co by někdo za to dal, kdyby nepřibral...Pokud se jedná o člověka, ale o jaké zvíře se jedná ve vašem dotazu?

9.8.2017 06:49
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Morkall napsal(a):
Dobrý večer, za letošní rok mám docela problém s hmotnosti. Jake krmeni doporucujete, aby pribrali? Prý je ideální kukuřice. Díky za rady.

Dobrý den,
o jaké plemeno se jedná a čím jste krmil do teď..

9.8.2017 09:41
Strouhy

XXX.XXX.251.239

Morkall napsal(a):

20 % pšenice,20% hrách,5 % peluška,15ˇ%kukuřice,5 % kardi,20 % čirok,10 % proso,5 % slunečnice.

9.8.2017 10:04
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.251

Strouhy napsal(a):
20 % pšenice,20% hrách,5 % peluška,15ˇ%kukuřice,5 % kardi,20 % čirok,10 % proso,5 % slunečnice.

Hmmm...tak to obdivuju, jak to tak dokážeš "vypálit" od pasu, aniž bys znal plemeno, bez ohledu na období chovné sezony, nevíš, zda jsou tam mláďata, nebo se dokonce jedná o krmení jenom pro ně a další jiné, ne nepodstatné drobnosti. Univerzál v této věci přece neexistuje. Na pouhé přežití však ano.

Morkall

9.8.2017 11:13
Morkall

XXX.XXX.209.183

Jedna se o plemeno košoa. Jde mi o mláďata narozena do začátku května a o starší jedince z letošního roku. Krmil jsem pšenice, hrách, ječmen, proso, slunecnice a výživové směsi pro poštovní holuby. Mám v chovu ještě poslední letošní mláďata stará 14 dni. Jedna se mi i o jejich rodiče.

9.8.2017 11:55
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Tak třeba..

Ječmen pivovarský 21%
Žlutá kukuřice 15%
Pšenice 10%
Šafrán 8%
Červené sorgo 5%
Peluška zimní 5%
Dari 4%
Žlutý hrách 4%
Černá slunečnice drobná 4%
Slunečnice žíhaná drobná 4%
Kukuřice červená 4%
Kukuřice oranžová 4%
Hrách zelený 3%
Žluté proso 3%
Lněné semínko 2%
Oves nahý 2%
Slunečnice loupaná 2%

http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby/holubi-krmiva

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2017 12:50

Rotvik napsal(a):
Tak třeba..

Ječmen pivovarský 21%
Žlutá kukuřice 15%
Pšenice 10%
Šafrán 8%
Červené sorgo 5%
Peluška zimní 5%
Dari 4%
Žlutý hrách 4%
Kukuřice červená 4%
Kukuřice oranžová 4%
Hrách zelený 3%
Žluté proso 3%
Lněné semínko 2%
Oves nahý 2%
Slunečnice loupaná 2%

Zdravim.Presne tak jeste dodam pro pana tazatele.. krmit 2 krat dene muzete 3 krat rozdelit deni davku do 3 casovych intervalu...v kazde smesi by mel byt zastoupen jecmen..muj nazor...

Morkall

9.8.2017 15:18
Morkall

XXX.XXX.209.133

Rotvik napsal(a):
Tak třeba..

Ječmen pivovarský 21%
Žlutá kukuřice 15%
Pšenice 10%
Šafrán 8%
Červené sorgo 5%
Peluška zimní 5%
Dari 4%
Žlutý hrách 4%
Kukuřice červená 4%
Kukuřice oranžová 4%
Hrách zelený 3%
Žluté proso 3%
Lněné semínko 2%
Oves nahý 2%
Slunečnice loupaná 2%

Děkuji. Dokážou s tímto krmenim přibrat 100-150 gramu za dva měsíce?

9.8.2017 15:35
Strouhy

XXX.XXX.251.239

jarda.b.valassko napsal(a):
Hmmm...tak to obdivuju, jak to tak dokážeš "vypálit" od pasu, aniž bys znal plemeno, bez ohledu na období chovné sezony, nevíš, zda jsou tam mláďata, nebo se dokonce jedná o krmení jenom pro ně a další jiné, ne nepodstatné drobnosti. Univerzál v této věci přece neexistuje. Na pouhé přežití však ano.

Příteli, doporučil jsem nějakou základní směs zrnin, takže každý chovatel si ji musí upravit sám podle daného plemene které chová. Vy máte rád holuby kteří vám hodiny chodí po dvorku, já zase ty kteří několik hodin tráví ve vzduchu. Máte pravdu na každé období jiná směs a pro létání také něco jiného. To že někomu holoubata nepřibírají může být i známka nějaké nemoci. Ale to si musí každý chovatel vyřešit sám s veterinářem. Ať se daří.

9.8.2017 15:38
rudla

XXX.XXX.239.37

Keď hmotnostne nedosahujú predpísanú váhu danú štandardom, tak nemusí byť hneď chyba v krmeni, môže mat na to vlyv viac faktorov, skrytá choroba, alebo aj únava z chovnej sezóny...

9.8.2017 20:19
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.251

Strouhy napsal(a):
Příteli, doporučil jsem nějakou základní směs zrnin, takže každý chovatel si ji musí upravit sám podle daného plemene které chová. Vy máte rád holuby kteří vám hodiny chodí po dvorku, já zase ty kteří několik hodin tráví ve vzduchu. Máte pravdu na každé období jiná směs a pro létání také něco jiného. To že někomu holoubata nepřibírají může být i známka nějaké nemoci. Ale to si musí každý chovatel vyřešit sám s veterinářem. Ať se daří.

Souhlas.

10.8.2017 07:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.Holub není husa.Pokud holub hubne, tak mu nepomůže ani nejpestřejší krmení.Je zde pouze jediná rada.Udělat urychleně VYŠETŘENÍ TRUSU ! Kouťák.

10.8.2017 11:25
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Morkall napsal(a):
Jedna se o plemeno košoa. Jde mi o mláďata narozena do začátku května a o starší jedince z letošního roku. Krmil jsem pšenice, hrách, ječmen, proso, slunecnice a výživové směsi pro poštovní holuby. Mám v chovu ještě poslední letošní mláďata stará 14 dni. Jedna se mi i o jejich rodiče.

Morkall
držte se rady koutáka.
S tím co jste krmil, by ve zdravém chovu neměl být žádný problém s kondicí a přírůstky.
Existují sice lepší a pestřejší směsi zrnin, ale každý podle svého.

Morkall

10.8.2017 15:51
Morkall

XXX.XXX.209.96

Chov nemocný není. Rozbor trusu už mě napadl. Problém v tom není. Holoubat mám za letošek ideální počet. Pouze ta hmotnost. Přidám do krmné dávky také tu kukurici. Uvidím. Kamarád mi říkal, ze bych mohl přidávat soju? Mate někdo zkušenost?

10.8.2017 18:11
jo012810

XXX.XXX.96.211

Morkall napsal(a):
Chov nemocný není. Rozbor trusu už mě napadl. Problém v tom není. Holoubat mám za letošek ideální počet. Pouze ta hmotnost. Přidám do krmné dávky také tu kukurici. Uvidím. Kamarád mi říkal, ze bych mohl přidávat soju? Mate někdo zkušenost?

No, jak napsal Kouťák, holub není husa. Pokud nemá zdravotní problém, dokáže slušně odchovávat a být v dobré kondici i na měně pestrém krmení, než jste uvedl. Pokud jsou holubi pohublí a jejich hmotnost je nízká, pak skutečně nelze "na slepo" po internetu určit důvod. je dobré si něco přečíst o jednotlivých zrninách, aby jste věděl, kdy a čím krmit. Soja je především zdrojem bílkovin, které jsou potřebné pro tvorbu svalstva. Kukuřice je "energetické" krmivo, které dokáže pokrývat zvýšenou spotřebu energie např. při mrazech atd. Aby probíhala dobře konverze živin z krmiva, je třeba dodávat minerální látky, grit a případně i vitaminy-nejlépe v přirozené podobě. Nedostatek minerálních látek a vitamínů, může být příčinou nižší hmotnosti. Pokud sám nevysledujete(trus chování u krmítka, životaschopnost atd.) co holubům chybí a nebo si nenecháte udělat rozbor trusu, je těžké očekávat radu od jiného...

10.8.2017 18:18

Morkall napsal(a):

Zdravím příteli, co grit nebo říční písek nebo jiné prodáváte?

Morkall

10.8.2017 21:01
Morkall

XXX.XXX.209.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím příteli, co grit nebo říční písek nebo jiné prodáváte?

Ano, grit a říční písek dostávají.

Morkall

10.8.2017 21:08
Morkall

XXX.XXX.209.151

jo012810 napsal(a):
No, jak napsal Kouťák, holub není husa. Pokud nemá zdravotní problém, dokáže slušně odchovávat a být v dobré kondici i na měně pestrém krmení, než jste uvedl. Pokud jsou holubi pohublí a jejich hmotnost je nízká, pak skutečně nelze "na slepo" po internetu určit důvod. je dobré si něco přečíst o jednotlivých zrninách, aby jste věděl, kdy a čím krmit. Soja je především zdrojem bílkovin, které jsou potřebné pro tvorbu svalstva. Kukuřice je "energetické" krmivo, které dokáže pokrývat zvýšenou spotřebu energie např. při mrazech atd. Aby probíhala dobře konverze živin z krmiva, je třeba dodávat minerální látky, grit a případně i vitaminy-nejlépe v přirozené podobě. Nedostatek minerálních látek a vitamínů, může být příčinou nižší hmotnosti. Pokud sám nevysledujete(trus chování u krmítka, životaschopnost atd.) co holubům chybí a nebo si nenecháte udělat rozbor trusu, je těžké očekávat radu od jiného...

Krmeni jsem uváděl pšenice, ječmen, hrách, vyzivove směsi pro poštovní holuby, proso, slunecnice. Tímto krmim v této době. Samozřejmě mají neustále holubi kamen. Minimálně jednou týdne je pustím na cely den ven. Jinak jsou ve voliere. S odchovy problém nemám. A už jsem uváděl, ze rozbor trusu jsem si nechal udělat. Nic nenašli, vše je v pořádku. Přidám do krmné dávky kukuřici a uvidím. Třeba se to zlepší.

Morkall

10.8.2017 21:13
Morkall

XXX.XXX.209.151

Když jsem uváděl, o které se mi jedna, tsk u těch rodičů to bude možná vyčerpáním sezonou. A u těch mladších narozených v květnu, to nejspíše nestihli nabrat váhu podle vzorniku. Potřeboval jsem jen rady, co jim podat a přidat názory, protože známí mi říkali tu kukuřici.

11.8.2017 16:02
holubička

XXX.XXX.187.34

Chtěla jsem se zeptat na ten čirok - dáváte ho syrový? Ptám se, protože mi přijde tvrdý a holubi ho nezobou, ale pravda, nabízela jsem jen dvakrát, třeba by si zvykli?

20% hrachu mi přijde hodně, nejspíš to bude zátěž na ledviny..

Můžu se zeptat, kde kupujete kukuřici?

A ještě jsem tady zahlédla sóju - vaši holubi ji dokážou strávit? Divocí holubi tyhle větší luštěniny, pokud je někde sežerou, asi vždycky vyzvracejí - resp. vždycky když zvracejí, jsou za tím fazole, cizrna a další tuhé luštěniny (nikoliv však hrách nebo drobná čočka).. Máte jiné zkušenosti?

Díky za odpovědi.

12.8.2017 08:11
Rotvik

XXX.XXX.190.86

holubička napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat na ten čirok - dáváte ho syrový? Ptám se, protože mi přijde tvrdý a holubi ho nezobou, ale pravda, nabízela jsem jen dvakrát, třeba by si zvykli?

20% hrachu mi přijde hodně, nejspíš to bude zátěž na ledviny..

Můžu se zeptat, kde kupujete kukuřici?

A ještě jsem tady zahlédla sóju - vaši holubi ji dokážou strávit? Divocí holubi tyhle větší luštěniny, pokud je někde sežerou, asi vždycky vyzvracejí - resp. vždycky když zvracejí, jsou za tím fazole, cizrna a další tuhé luštěniny (nikoliv však hrách nebo drobná čočka).. Máte jiné zkušenosti?

Díky za odpovědi.

Dost dobře nechápu, jak jste na tohle všechno přišla..

Obzvláště na

Divocí holubi tyhle větší luštěniny, pokud je někde sežerou, asi vždycky vyzvracejí - resp. vždycky když zvracejí, jsou za tím fazole, cizrna a další tuhé luštěniny

Vámi uváděné zrniny/luštěniny/ jsou běžně obsaženy v krmných směsích zrnin pro holuby.

12.8.2017 09:09

Rotvik napsal(a):

Obzvláště na

Divocí holubi tyhle větší luštěniny, pokud je někde sežerou, asi vždycky vyzvracejí - resp. vždycky když zvracejí, jsou za tím fazole, cizrna a další tuhé luštěniny

Vámi uváděné zrniny/luštěniny/ jsou běžně obsaženy v krmných směsích zrnin pro holuby.

Příteli já už se naučil na tuhle paní nereagovat

12.8.2017 11:28
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.Toto téma nemůže mít nikdy kvalitní konec.Můžeme uvádět v procentech různé druhy zrnin a vychvalovat různé komponenty, kterýma zaručeně dosáhnem nejkvalitnějšího krmení holubů, ale je to naprosto zbytečné.Holuby chovám pouze 55 let a 30 let je mám trvale ve volierovém chovu.
Již v roce 1889 jistý Schlehl udělal u 127 polařících polních holubů rozbor volat.Zjištění tehdy bylo, že nejvíce bylo ve volatech:22927 semen plevelů,8095 semen žita,6506 semen pšenice,6524 semen ječmene a 4934 semen řepky atd..
V roce 1960 jistý Eber udělal rozbor volat u 121 poštovních holubů.Je zajímavé, že opět v počtu 5237 semen bylo na prvním místě žito.Na drhém místě pšenice s 3112 semeny a ostatní bylo jen v několika stovkách.
Vím, že je to doba již dávno minulá a pro naše chovy je polaření již utopií, ale při vzpomínce na mé mládí musím konstatovat, že se nejvíce krmilo žitem.Již po mnoho let je základem mého krmení žitovec a když seženu kvalitní žito, tak jásám, protože se zvedne počet kvalitních odchovů.Literatura sice uvádí, že žito holubi nežerou a je méně kvalitním krmivem, ale moji holubi žito vyzobají jako první a upřednost ňují jej před kulatinou a kukuřicí.Krmení holubům předkládám v zásobníkových krmítkách, tedy každý si může nazobat kdy chce a kolik chce.Literatura uvádí, že při takovém způsobu krmení dochází k zatloustnutí holubů.Prohlašuji, že za 30 let žádný holub v mém chovu nezatloustl i když krmím celoročně stejnou směsí zrnin, která obsahuje zmíněné triticale(žitovec), žito, ječmen, holubí zob z Janovic, černou slunečnici, proso, kukuřici, pleušku a další různé komponenty v určiá roční období, jako např.granule pro pstruhy, bažanty, nosnice za plné dávky zeleného krmení od jara do podzimu.Další zjištění bylo, že každý holub upřednostňuje jinou zrninu, což jsem vyzkoušel postupným uzavřením jednotlivých holubů a předkládal jsem jim v krmítkách 5 různých zrnin.Co to znamená?Znamená to, že opravdu holub není husa a to jsem myslel zcela vážně, protože pokud nedosahuje určité hmotnosti, tak je v tom nějaká nemoc a nebo to horší- degenerace.Mohl bych sice pokračovat, ale raději jdu něco po dobrém obědě dělat.Zdeněk FRANTA.

13.8.2017 23:13
holubička

XXX.XXX.187.34

Rotvik napsal(a):

Obzvláště na

Nechápu, co je "tohle všechno". Holubi u nás hnízdí na terase, mám oči, pozoruju a vidím.

Nevím, jak jste přišel na to, že fazole, cizrna nebo sója jsou "běžně obsaženy v krmných směsích pro holuby". Cvičně jsem si teď vyjela pár stránek krmiv pro holuby, a z jakéhosi záhadného důvodu ani v jednom z nich není ani jedna z těchto luštěnin. Rovněž jsem nikdy nezaznamenala, že by je tady někdo doporučoval (ale je fakt, že tu nečtu všechno) - sóju tady vidím poprvé - právě v tomto tématu, proto se ptám. Myslím, že jsem kdysi nabízela holubům i mungo, ale taky ho nechtěli. Pravda je, že každý holub má svoje chutě a taky že zobou to, na co jsou zvyklí. Třeba výše zmíněné žito nechtěl skoro žádný a vždycky ho sezobali až nakonec, když viděli, že už nic jiného nebude. :) Pak jsem ho přestala kupovat, když jim nejede.

Prozradil by mi někdo, kde nakupuje kukuřici? Může to vypadat jako banální otázka, ale žiju v Praze a holuby krmím či spíše přikrmuju jen čas od času - hlavně v zimě a pak mláďata, a dávám jim obiloviny, semínka a luštěniny ze svojí vlastní stravy, kterou kupuju většinou ve zdravé výživě. Kukuřici ale nejím, a v těchhle obchodech ji ani nemají. Takže nevím, kde ji mám sehnat a hodil by se mi nějaký tip. Případně díky, kdyby se někdo obtěžoval odpovědět.

13.8.2017 23:30
holubička

XXX.XXX.187.34

"Polaření už je utopií"... Byla jsem se hned po žních podívat na polích a dost dlouho mi trvalo, než jsem našla první zrníčko. Pak ještě pár dalších, a to bylo všechno. Byla jsem z toho docela v šoku, protože jsem si myslela, že po žních se holoubci nadlábnou, ale ono to spíš vypadá, že zemědělci mají čím dál lepší techniku a na poli už zůstávají jenom plevy. A navíc posekají všechno včetně krajnic, takže tam teď fakt lautrnic není.

14.8.2017 12:58
jo012810

XXX.XXX.96.211

Asi je pravdou, že "Holubičku" těžko někdo přesvědčí a je škoda času s ní polemeziovat. Nicméně luštěniny, jako sojový bod, či koňský bob běžně nebývají v komerčních směsích. Důvodem je jejich cena a možnost náhrady levnějšími komponenty(nutriční hodnoty). Holubář, který chová především holuby, kteří se vyzbnačují svými letovými vlastnostmi (PH, vysokletci, výkonnostní rejdiči, či akrobati) vědí, že krmení je umění a krmí i některé neběžné obiloviny pro dosažení správného výkonu. Ale to je zcela jiná kapitola, než řešení dotazu zadavatele...Stejně tak polemika o polaření. Kdyby se nedalo v poli celoročně uživit, nebyla by v městech celá hejna polařících a úspěšně se rozmnožujících"věžádů", kteří den co den odlétají za potravu i několik desítek km. Ne to nejsou ti měští holubi, kteří se živí v parcích a nechají se krmit rohlíkem a mnohdy jsou viditelně degenerovaní.

14.8.2017 14:04
efulin

XXX.XXX.166.59

holubička napsal(a):
Nechápu, co je "tohle všechno". Holubi u nás hnízdí na terase, mám oči, pozoruju a vidím.

Nevím, jak jste přišel na to, že fazole, cizrna nebo sója jsou "běžně obsaženy v krmných směsích pro holuby". Cvičně jsem si teď vyjela pár stránek krmiv pro holuby, a z jakéhosi záhadného důvodu ani v jednom z nich není ani jedna z těchto luštěnin. Rovněž jsem nikdy nezaznamenala, že by je tady někdo doporučoval (ale je fakt, že tu nečtu všechno) - sóju tady vidím poprvé - právě v tomto tématu, proto se ptám. Myslím, že jsem kdysi nabízela holubům i mungo, ale taky ho nechtěli. Pravda je, že každý holub má svoje chutě a taky že zobou to, na co jsou zvyklí. Třeba výše zmíněné žito nechtěl skoro žádný a vždycky ho sezobali až nakonec, když viděli, že už nic jiného nebude. :) Pak jsem ho přestala kupovat, když jim nejede.

Prozradil by mi někdo, kde nakupuje kukuřici? Může to vypadat jako banální otázka, ale žiju v Praze a holuby krmím či spíše přikrmuju jen čas od času - hlavně v zimě a pak mláďata, a dávám jim obiloviny, semínka a luštěniny ze svojí vlastní stravy, kterou kupuju většinou ve zdravé výživě. Kukuřici ale nejím, a v těchhle obchodech ji ani nemají. Takže nevím, kde ji mám sehnat a hodil by se mi nějaký tip. Případně díky, kdyby se někdo obtěžoval odpovědět.

Holubicko, kukurici koupite u jakehokoliv krmivare. Stejne jako jakekoliv jine bezne krmene zrniny, lusteniny a podobne. Vetsina holubaru si micha smesi sama, nakupuji si to u prodejcu krmiv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík