Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2017 20:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

IkdYž holuby chovám skoro 50 let, tyto holoubky jsem si pro radost koupil loni. Byli ve voliéře a nyní jsem je pustil ven.10 kusů. jeden odchovávající pár. Na usazování to je nejméně vhodná doba, ale zhkusil jserm to.6 holubů zmizelo, z toho holubice z 5 dní sezení na vajíčkách.3 se po dvou nocích vrátili, jeden výletek skončil u pošťáků 500 m daleko.
Jaké máte zkušenosti s volným chovem?

9.9.2017 00:10
letriska

XXX.XXX.212.36

Dobrý den, před prázdninami k nám do sklepa přiletěl unavený holub, měl veliké štěstí, protože tam spává náš bígl.Ráno jsme hladového a vyčerpaného holuba dali do klece, což u nás nebyl problem, neboť chováme 3 papoušky, a klecí máme dost.Dali jsme ptáčkovi napít a najíst.Protože s chovem holubů nemáme žádné zkušenosti oslovili jsme chovatele, aby podle kroužku informoval buď majitele nebo se o holoubka postaral.Odvezl ho a řekl, že je to holubička druh Staroněmecký racek.Jenže za dva dny se holoubek vrátil a létal každý den, až už úplně přestal odlétat, našla si místo u nás na terase, dáváme jí krmení pro holuby, které už je namícháno.Říkame jí Hedvika a máme jí rádi ona je čím dál víc ochočená.A teď se konečně dostávám k problému, ohledně kterého píšu.Během 5 dnů jí velice zřídly peříčka okolo zobáku, očí na hlavičce na krku je už holá, jinak vrká létá na těle má peříčka normální.Posím vás velice o radu, co děláme špatně? Určitě máte více zkušeností nebo nějaké kontakty na zkušené chovatelé kteří by byli ochotni poradit.Děkuji za pomoc Lettrichová tel.734713526.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2017 07:22

letriska napsal(a):
Dobrý den, před prázdninami k nám do sklepa přiletěl unavený holub, měl veliké štěstí, protože tam spává náš bígl.Ráno jsme hladového a vyčerpaného holuba dali do klece, což u nás nebyl problem, neboť chováme 3 papoušky, a klecí máme dost.Dali jsme ptáčkovi napít a najíst.Protože s chovem holubů nemáme žádné zkušenosti oslovili jsme chovatele, aby podle kroužku informoval buď majitele nebo se o holoubka postaral.Odvezl ho a řekl, že je to holubička druh Staroněmecký racek.Jenže za dva dny se holoubek vrátil a létal každý den, až už úplně přestal odlétat, našla si místo u nás na terase, dáváme jí krmení pro holuby, které už je namícháno.Říkame jí Hedvika a máme jí rádi ona je čím dál víc ochočená.A teď se konečně dostávám k problému, ohledně kterého píšu.Během 5 dnů jí velice zřídly peříčka okolo zobáku, očí na hlavičce na krku je už holá, jinak vrká létá na těle má peříčka normální.Posím vás velice o radu, co děláme špatně? Určitě máte více zkušeností nebo nějaké kontakty na zkušené chovatelé kteří by byli ochotni poradit.Děkuji za pomoc Lettrichová tel.734713526.

Dobrý den,

toto je zcela normální průběh. V tuto dobu holubi mění peří. Holubice bude mít za několik dní pravděpodobně úplně holou hlavu. Do krmné směsi přidávejte slunečnici.

Letu zdar!

M.N.

9.9.2017 10:49
letriska

XXX.XXX.212.36

Děkuji, moc se mi ulevilo, stačí jen ta slunečnice?Nemohu jí ještě nějak stravu spestřit?

9.9.2017 13:17

letriska napsal(a):
Děkuji, moc se mi ulevilo, stačí jen ta slunečnice?Nemohu jí ještě nějak stravu spestřit?

Nevím přesně čím krmíte Obecně v tuto dobu olejniny 5-10% krmné dávky. Nejlepší je slunka a lněné semínko, konopné semínko a postačí třeba i řepka.

9.9.2017 13:25
letriska

XXX.XXX.212.36

Děkuji, já kupuji už namíchanou směs pro holuby u nás na statku, ale určitě vámi doporučené semínka přidám.U mých velkých papoušků je strava velice pestrá, ovoce, zelenina, šípky, hloh černý bez, jogurty, vajíčka atd.proto se ptám, nemám s holoubkama žádnou zkušenost.Moc vám děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík