JG 007

XXX.XXX.236.122
Dalo by se závodit s potomkama tzv věžáků ? Já myslím že ano. Krátké a možná i střední tratě. Často vydím po městech chodit okroužkované pošťáky a ti se spáří s těma věžákama a je to. Takže nemyslím že s orientací na tom budou špatně. Co myslíte ostatní ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

JG 007
napsal(a):
Dalo by se závodit s potomkama tzv věžáků ? Já myslím že ano. Krátké a možná i střední tratě. Často vydím po městech chodit okroužkované pošťáky a ti se spáří s těma věžákama a je to. Takže nemyslím že s orientací na tom budou špatně. Co myslíte ostatní ?
Dobrý den,
raději méně myslet a více nasazovat. Ale jak to vidím u Vás, tak tam ještě X- let potrvá, než se vůbec rozhodnete k něčemu, co budete dělat na 100%. Tak jak to chápu a vidím já, tak tímto způsobem nedosáhnete nikdy ničeho.
M.N.

Rotvik
napsal(a):
Je strašná smůla, že se nikde, ale opravdu nikde, nedají sehnat, poštovní holubi.
A tak nám chudákům nezbude nic jiného, než si pomoci podobnými /s prominutím/
KOKOTINAMA
Pozor! Ono skutečných PH je opravdu málo.50-80% jsou ve skutečnosti kosteláci s čipem a rodovým kroužkem. Poštovní holub je ve své podstatě titul.

At uz je to clovek jaky chce, je take postizen holubarinou, nevydim duvod, proc tohoto cloveka urazet, slusne jse zeptal! S takovou aroganci a prepysnenosti s nosem hore, jsi bezte panove na fotbal !tam je kazdy superman...

Cetl jsem clanky krizencu tiplera ×postak v holubniku byli jako prvni, dosedly postak mezi vezaky meznamena ze trpi spatnou orientaci je mnoho faktoru proc tak ucinil...treba jse citil daleko spokojenejsi nez u sveho holubare doma).

napsal(a):
At uz je to clovek jaky chce, je take postizen holubarinou, nevydim duvod, proc tohoto cloveka urazet, slusne jse zeptal! S takovou aroganci a prepysnenosti s nosem hore, jsi bezte panove na fotbal !tam je kazdy superman...
V první řadě bych se u Vás zaměřil na češtinu tj. nevYdim, slušně Se, prepysnenosti ?co je to za slovo? A ještě s nosem hore ?pokud neumíte slovensky tak to ani prosím ve větě nepoužívejte!tímhle jste se ztrapnil už dost!

No a tet se zaměřím na postaky věžáky...je více faktorů proč se někteří pošťáci nevrátí hlavní důvod je vyčerpání kdy holub zůstane na cizim holubníku i dva týdny někdy i více než načerpa dostatečně sil ale ve městě to tak nefunguje co tam ten holub získá pár drobků z rohlíku nebo nějaké plevelné semeno z rostlin?má někdo z Vas pocit že mu to stačí na cestu domů?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Normálně jsem se zeptal na věžáky tak to hned někteří z vás
zbytečně nedramatizujte. Já jsem členem dvou holubářských klubů a to u tipplerkářů a pošťáčkáŕů. Takže letošních holoubat pošťáků mám 51 u tipplerů je to trochu slabší.
Zdravím.já zažil s poštáky dva takové zvláštní případy, jako kluk k nám přiletěl holub ještě s východoněmeckým kroužkem, a uletěl za 11 let i se svou dcerou u nás vylíhlou.když otec aktivně závodil, přietěla k nám holubice, podle OVSky byla z pardubic, na každý závod nebo nácvik jsme ji přifařili k našim, že si vzpomene, až poletí přes pardubice.ne vždy přiletěla k nám.

napsal(a):
V první řadě bych se u Vás zaměřil na češtinu tj. nevYdim, slušně Se, prepysnenosti ?co je to za slovo? A ještě s nosem hore ?pokud neumíte slovensky tak to ani prosím ve větě nepoužívejte!tímhle jste se ztrapnil už dost!
Uz jsem to tady vysvetloval...smeju se...tobe i tem tvojim kamosum o tom je ta vase svazova holubarina ublizovat ostatnim co ?

napsal(a):
Těžko říci, čím jsem přispěvatele urazil, to budete vědět asi vy pane kolego. Jak píši, pán dělá vlastně vše. Je členem tipplerkářů, členem u pošťáčkářů, kříží kingy se staváky, pražáky s brňáky a proto pouze opakuji tudy cesta nevede. A jen na konec, co to tu melete o nějakém svazovém holubaření? O tom tu nikde nepadlo ani slovo, tak brzdu tam hoďte pane kolego.
Já moc dobře vím, čím vás se...ru. Především tím, jak si chráním svoje miláčky a tím že fyzicky pomáhám začátečníkům, ale to tak bylo a zůstane, tak pa.
M.N.

napsal(a):
Uz jsem to tady vysvetloval...smeju se...tobe i tem tvojim kamosum o tom je ta vase svazova holubarina ublizovat ostatnim co ?
Když už si teda tykáme tak jen ve zkratce to není o ubližování to je jen o tvojí blbosti proč myslíš že do těch chytrých mašinek jako je třeba počítač dali automatickou korekci textu?ano přesně pro vás dyslektiky

napsal(a):
Když už si teda tykáme tak jen ve zkratce to není o ubližování to je jen o tvojí blbosti proč myslíš že do těch chytrých mašinek jako je třeba počítač dali automatickou korekci textu?ano přesně pro vás dyslektiky
Aaaha, ja nesedim u PC...hlupaku rejpes do kazdeho na tom se nic nezmeni...korekci jsi zaved u svych holubu a bacha na breberky ).
napsal(a):
Přeju vám, aby se vám příště podařilo napsat komentář víc k věci … Máte na to

napsal(a):
Těžko říci, čím jsem přispěvatele urazil, to budete vědět asi vy pane kolego. Jak píši, pán dělá vlastně vše. Je členem tipplerkářů, členem u pošťáčkářů, kříží kingy se staváky, pražáky s brňáky a proto pouze opakuji tudy cesta nevede. A jen na konec, co to tu melete o nějakém svazovém holubaření? O tom tu nikde nepadlo ani slovo, tak brzdu tam hoďte pane kolego.
Já moc dobře vím, čím vás se...ru. Především tím, jak si chráním svoje miláčky a tím že fyzicky pomáhám začátečníkům, ale to tak bylo a zůstane, tak pa.
M.N.
Budte pozdraven! Co pisete ze me udajne ma neco sra...no nevim?Spis me mrzi ty vase vyjadreni o lecivech!Daji se tu najit krasne prispevky p. J Berana ktery tu popisuje neco co vnimam cely svuj zivot, kdyz to ctu je to pro me jak vzpominka a i holubari co zavodi 50 let me v tom utvrzuji, az na ty uzkostlive co kvuli jednomu jedinci prelecujou cely chov...uprimne me to pobavilo vase myslenka co me se...re ) letu zdar.

JG 007
napsal(a):
Normálně jsem se zeptal na věžáky tak to hned někteří z vás
zbytečně nedramatizujte. Já jsem členem dvou holubářských klubů a to u tipplerkářů a pošťáčkáŕů. Takže letošních holoubat pošťáků mám 51 u tipplerů je to trochu slabší.
Pokusím se kousek vrátit k holubaření a k zadavateli. Položím Vám pár otázek, ovšem ne k tématu křížení PH a věžáků.
1. píšete že máte 51ks mláďat PH, jak jste tyto doposud trénoval a na jakou vzdálenost jste se dostal? V tuto roční dobu již většina mladých má za sebou dva ostré lety na vzdálenost přes 200km a tento týden je čeká téměř 300km.
2. víte nebo nevíte, že pokud mladé neproletíte v roce narození, potom je téměř spolehlivě vytratíte v dalším roce života, případně budete mít velmi vysoké ztráty v ročních holubech.
3. jak trénujete PH, vdovy, vdovce, holoubata a jak se Vám toto daří zkombinovat s tréninkem tipplerů - tato otázka je zcela zásadní a tuto pseudokombinaci si vůbec nedokáži nějak dát dohromady.

4. ještě jedna zcela zásadní otázka. Domníváte se, že pokud nasadíte nepřipravené holuby na závod, že Vám tito doletí sice pozdě, ale doletí, anebo že nedoletí vůbec?
Díky, M.N.

napsal(a):
Aaaha, ja nesedim u PC...hlupaku rejpes do kazdeho na tom se nic nezmeni...korekci jsi zaved u svych holubu a bacha na breberky ).
No jo došly argumenty tak začínají nadávky že?

napsal(a):
Budte pozdraven! Co pisete ze me udajne ma neco sra...no nevim?Spis me mrzi ty vase vyjadreni o lecivech!Daji se tu najit krasne prispevky p. J Berana ktery tu popisuje neco co vnimam cely svuj zivot, kdyz to ctu je to pro me jak vzpominka a i holubari co zavodi 50 let me v tom utvrzuji, az na ty uzkostlive co kvuli jednomu jedinci prelecujou cely chov...uprimne me to pobavilo vase myslenka co me se...re ) letu zdar.
Trochu Vás opět poopravím. Pan Beran má jistě parádní příspěvky ale má to jeden háček. Pan Beran již léta PH nechová. Tudíž ano, neustále cituje to, co platilo na holuby před desítkami let ale v praxi se nyní s ničím takovým nesetkává a nepotýká. A toto považuji za alfu omegu v aktuálnosti jeho příspěvků. Totéž platí o Vás. Chováte jednoduché plemeno bez jakýchkoliv výstavních či závodních ambicí, proto o jisté problematice v praxi nemůžete vědět vůbec nic a neustále se jen snažíte prosadit to, jak to děláte správně. Ano děláte to správně. Nevystavujete, nelétáte, nemáte z toho stres a nervy a jste spokojen. Je to také cesta. Cesta bez léků začínající a končící pohledem na krásné holuby, bohužel v mých očích holuby na nic.
Letu zdar!

napsal(a):
Trochu Vás opět poopravím. Pan Beran má jistě parádní příspěvky ale má to jeden háček. Pan Beran již léta PH nechová. Tudíž ano, neustále cituje to, co platilo na holuby před desítkami let ale v praxi se nyní s ničím takovým nesetkává a nepotýká. A toto považuji za alfu omegu v aktuálnosti jeho příspěvků. Totéž platí o Vás. Chováte jednoduché plemeno bez jakýchkoliv výstavních či závodních ambicí, proto o jisté problematice v praxi nemůžete vědět vůbec nic a neustále se jen snažíte prosadit to, jak to děláte správně. Ano děláte to správně. Nevystavujete, nelétáte, nemáte z toho stres a nervy a jste spokojen. Je to také cesta. Cesta bez léků začínající a končící pohledem na krásné holuby, bohužel v mých očích holuby na nic.
Letu zdar!
No nelze jinak než souhlasit, sam bych to líp nenapsal
napsal(a):
Letu zdar!
Asi tak
JG 007

XXX.XXX.236.122
Nemonvh. Trénuju holoubata ph po 5 km a přidávám dalších 5. Takže 5 10 15 km a tak dále. Mé nejstarší holoubata mají za sebou 100 km. Momentálně přelečuji holoubata takže je už dva týdny nepouštím. Tipplery s PH nepouštím. Pošťáci by je pokazili. Mám i Budapešťské vysokoletce do těch dravec nejde nevím proč tak je pouštím s tipplery a dravec jim dá pokoj. Ale když pustím samotné tipplery tak je dravec v nich. Tak trénuji tipplery s budapešťákama tak mám od dravce klid. S vdovci jsem ještě nezávodil jen s holoubatama nácviky. Jsem začátečník sice mám ph už dva roky ale členem jsem rok.

napsal(a):
Letu zdar!
No jednoduche plemeno snad proto ? Protoze, zadne jine tu nema sanci prezit, sampioni krasy me nelakaj ani zavodu ! Je to uzasny sport!Rec neni o me, ale o celkovem postoji holubaru zavodicim v mem okoli, chapu, ze jista leciva pocinaje ockovanim se clovek jiz dnes nevyhne, ale pozoruju jistou vec kdy holubar, ktery to bere s rozumem, ma daleko vetsi uspechy nez ten co do toho lifruje a prelecuje, a pak mu to chcipa, lezi, placa se, kozni problemy, cim to je ?nasazovani na nevhodne zavody ?choval jsem postaky 17 let nikoliv kvuli zavodum, ale maji k cloveku nejbliz!neni tak? Letu zdar! A.E ps:ambice mal ciste letove a celorocni ).

Mam...no poopravte chyby...).
JG 007

XXX.XXX.236.122
A u tipplerkářů jsem členem od srpna roku 2006 to mi bylo 16 let.

JG 007
napsal(a):
A u tipplerkářů jsem členem od srpna roku 2006 to mi bylo 16 let.
Zdravím,
odpovím Vám pouze velmi jednoduše. Pokud budete chtít chovat naplno PH, potom k tomu nebudete moci držet nic jiného a to jak z technických, zoohygienických a finančních důvodů.
To pořekadlo o jednom zadku a dvou posvíceních určitě znáte. Čím dříve pochopíte to co Vám tu píši, tím rychleji se někam posunete a tím méně zklamání zažijete. Člověk se prostě jednou musí zásadně rozhodnout.
Velmi brzy také zjistíte, že kombinace chovu PH a práce, brzy vyústí ve vlastní vnitřní střety, kdy budete zoufale hledat čas na holuby, neb holubi jsou jen koníček a bohužel žerou hodně drahý chleba. A jak jsem zde již uvedl. Pokud si holuby v průběhu týdne špičkově nepřipravíte, nepočítejte vůbec s tím, že něco vyhrajete anebo že se Vám holubi vrátí. Toto opět platilo před 50 ti lety ale dnes to tak již není. Dnešní holubi postrádají hodně dobrých vlastností, které měli kdysi.
Letu zdar!

napsal(a):
No jednoduche plemeno snad proto ? Protoze, zadne jine tu nema sanci prezit, sampioni krasy me nelakaj ani zavodu ! Je to uzasny sport!Rec neni o me, ale o celkovem postoji holubaru zavodicim v mem okoli, chapu, ze jista leciva pocinaje ockovanim se clovek jiz dnes nevyhne, ale pozoruju jistou vec kdy holubar, ktery to bere s rozumem, ma daleko vetsi uspechy nez ten co do toho lifruje a prelecuje, a pak mu to chcipa, lezi, placa se, kozni problemy, cim to je ?nasazovani na nevhodne zavody ?choval jsem postaky 17 let nikoliv kvuli zavodum, ale maji k cloveku nejbliz!neni tak? Letu zdar! A.E ps:ambice mal ciste letove a celorocni ).
Dobrý den,
dívám se jak jste se najednou rozepsal jaksi ve větší šíři. Ve vláknu 4v1 veškerá chemka špatně a najednou to bez něčeho nejde že? Domníval jsem se od počátku, že komunikuji s inteligentním člověkem, jinak bych se ani neobtěžoval reagovat.
Znovu mě ale zaráží, že tu řešíte jakýsi holubářský pervers, kdy si někdo myslí, že více a všeho je lépe? To jsem se naopak domníval, že tady ani neřešíme. Toho detailu co zde popisujete si všímáte dobře, ale tento já považuji za celkově každému jasný. Tedy udělám základní prevence, naočkuji a pak již jen sleduji stav a podávám bylinky, zeleninové džusy, vitamíny... Na tvrdé léky přijde řada, kdy jsem prokoučoval x- desítek tisíc v přípravě mláďat, měsíc dovolené a před prvním závodem v neděli se mi to pobleje. Tam již je opravdu vše špatně, ale jak říkám, to Vy nemůžete znát a nebudu Vás tímto trápit.
Asi tu nemusím v závěru opakovat, že chov PH je jen o detailech a jejich dokonalém provedení takže to uzavřeme pozdravem
Letu Zdar!

No pokud chci zavodit tak mi uklada nejaka povinost ockovat, znam i ty co za cenu ockovani jsi obstaraj pouze razitko ti nemaji takove problemy jako ti co ockujou a kdo vi co..tak proto nejde...na to jste narazel...A co se tyce, ze chemky jsou spatne je pouze muj osobni nazor plati to i v zahrade=zacarovany kruh.Me neuklada zadna povinost ockovat nejsem vazan k zadnemu spolku ani klubu, nevystavuji a nezavodil jsem nikdy, cas mi to nedovoluje a mou vasni je zdravy, zivotaschopny chov kde uprednostnim vlastnosti plemene pred krasou, selekci exterieru provadim na jare pote co je jestrab probere, poustim celorocne, to je muj zamer.Nic ve zlem at se dari v chovu i zavodech.A.E S pozdravem Letu zdar!
JG 007

XXX.XXX.236.122
Nemonvh. Je mi 27 let. Času mám doma dost jsem invalidní důchodce mám vrozenou vadu mám uvolněné klouby.

JG 007
napsal(a):
Nemonvh. Je mi 27 let. Času mám doma dost jsem invalidní důchodce mám vrozenou vadu mám uvolněné klouby.
Zdravím, a sakryš, no nic pěkného ale tím pádem máte až moc času :o)
No přeji Vám jen to dobré a ať se Vám vydaří vše, co si v holubech budete přát.
Martin Němec.
Zdravim nemonvh. je jasný že zde v debatě, debatující holubáři chovaji holoubky každý jiným způsobem nebo třeba jiným směrem, ty třeba jedeš čistě závodní chov a dost často zminuješ že je to finančně náročné coš nikdo nespochybnuje ale někdo to dělá na jiné úrovni, svím vlastním stylem a třeba nemusí závodit a stejně je v poho. velmi rád čtu všechny debaty na i fauně ale mám rád co sou k tématu a třeba ne ty co jsou o českém jazyce. S přátelským pozdrave Boubelík R. tvůj pozdrav, Letu zdar.
JG 007

XXX.XXX.236.122

JG 007
napsal(a):
Můj holubník.

boubin
napsal(a):
Zdravim nemonvh. je jasný že zde v debatě, debatující holubáři chovaji holoubky každý jiným způsobem nebo třeba jiným směrem, ty třeba jedeš čistě závodní chov a dost často zminuješ že je to finančně náročné coš nikdo nespochybnuje ale někdo to dělá na jiné úrovni, svím vlastním stylem a třeba nemusí závodit a stejně je v poho. velmi rád čtu všechny debaty na i fauně ale mám rád co sou k tématu a třeba ne ty co jsou o českém jazyce. S přátelským pozdrave Boubelík R. tvůj pozdrav, Letu zdar.
Dobrý den Romane,
mně již prošlo rukami tisíce různých holubů a jejich plemen. Já se pouze snažím občas poradit, pokud vidím, že někdo někde dělá poměrně výraznou a viditelnou chybu, hlavně začátečníkům. Někdy takto na dálku je to těžké, přesto za můj život se domnívám, vzniklo z mých rad a posunů hlavně mladších chovatelů více užitku, než škody.
Přeji krásný den!
Letu zdar!
JG 007

XXX.XXX.236.122
U nás ve vesnici nemám žádné kamarády tak mám místo nich holubi. Holubi jsou balzám na nervy.

JG 007
napsal(a):
U nás ve vesnici nemám žádné kamarády tak mám místo nich holubi. Holubi jsou balzám na nervy.
Pokud se daří, tak ano, je to balzám. Pokud se nedaří, je to otřes :o) Mám tím na mysli vymyslet co nejrychleji to, aby se dařilo znovu co nejlépe.
Jinak např. inteligence PH je daleko za možnostmi našeho chápání. Jsou to natolik chytří a citliví tvorové, že se to skutečně těžko chápe.
M.N.
Ahoj.hezky si napsal že inteligence pošťáků je za hranicí našeho chápání a to je pravda. vlastně se pořád neví jak se vlastně orientují, neví to nikdo ale je to zajímavé. zrakem, čichem, vlnami, magnetismus asi atd, netuší se ale ti dobří holoubci to umí i na extrémní vzdálenosti (se vrátit), Martine ke které možnosti orientace se přikláníš ? samozřejmné to neni jasné ale co myslíš. jen tak do debaty. S pozdravem Boubelik R.

boubin
napsal(a):
Ahoj.hezky si napsal že inteligence pošťáků je za hranicí našeho chápání a to je pravda. vlastně se pořád neví jak se vlastně orientují, neví to nikdo ale je to zajímavé. zrakem, čichem, vlnami, magnetismus asi atd, netuší se ale ti dobří holoubci to umí i na extrémní vzdálenosti (se vrátit), Martine ke které možnosti orientace se přikláníš ? samozřejmné to neni jasné ale co myslíš. jen tak do debaty. S pozdravem Boubelik R.
Dobré ránko Romane,
holoubci se určitě orientují pomocí kombinace několika navi systémů, což dokazují nejnovější studie. Ovšem podle mne má největší význam pachová stopa, podobně jako u lososů.
Tou inteligencí jsem měl na mysli ale něco mnohem více. Jde především o vztah chovatel holub a holub holubice atd. V podstatě na ph se stačí jednou v životě křivě jen podívat a máš u něj do smrti konec. Jsou inteligentní minimálně jako psi.
Pokud např. vyměníš vdovci holubici, může to přinést zlepšení jeho výkonnosti, ale zároveň ho můžeš i lehce ztratit. Totéž ale platí i u tzv. přir. metody.
M.N.
napsal(a):
Dobré ránko Romane,
holoubci se určitě orientují pomocí kombinace několika navi systémů, což dokazují nejnovější studie. Ovšem podle mne má největší význam pachová stopa, podobně jako u lososů.
Tou inteligencí jsem měl na mysli ale něco mnohem více. Jde především o vztah chovatel holub a holub holubice atd. V podstatě na ph se stačí jednou v životě křivě jen podívat a máš u něj do smrti konec. Jsou inteligentní minimálně jako psi.
Pokud např. vyměníš vdovci holubici, může to přinést zlepšení jeho výkonnosti, ale zároveň ho můžeš i lehce ztratit. Totéž ale platí i u tzv. přir. metody.
M.N.
Lososy využívajú pri migrácii najmä magnetické pole Zeme, vôňu Zeme...
Zdroj; https://www.webnoviny.sk/lososy-vyuzivaju-pri-migracii-magneticke-pole-zeme/
& zdroj; www.bbc.co.uk.