Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2017 13:32
bernys

XXX.XXX.167.75

Dobrý den, rád bych oznámil, že na pole směrem z Hodkovic u Prahy na Písnici (ulice Libušská) jsou poslední dobou vyhazovány ruzné druhy holubů a holoubata :(

Nechápu, jak to může někdo dělat, je mi z toho zle :(

Pokud budete někdo mít zájem, můžete si je zkusit pochytat.

Je to cca 3 měsíce, co je tam někdo vyhodil a nyní znovu.

Odkaz na mapu:

https://mapy.cz/letecka?planovani-trasy&x=14.4719305&y=49.9841205&z=17&rc=9hI.ExXO5hec0j88&rs=stre&rs=coor&ri=5195111&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A111%7D&mrp=%7B%22c%22%3A111%7D&rt=&rt=.

Amalin

8.10.2017 13:27
Amalin

XXX.XXX.161.248

Kdyby to nebylo tak daleko, tak bych si tam na toho narušence nejraději počkal.

8.10.2017 17:45
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Amalin napsal(a):
Kdyby to nebylo tak daleko, tak bych si tam na toho narušence nejraději počkal.

8.10.2017 19:12
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.tak to mi hlava nebere.pokud se holub nehodí do chovu, zabiju ho, uvařím a dám ho obrat slepicím.takto kryji slepicím bílkoviny živočišného původu.ale někde to prachsprostě vyjebnout.to může udělat jen hovado.čtyřnohému hovadu se omlouvám.

8.10.2017 20:01
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Mám nelítavé plemeno a skoro každý rok odnesu do chovu se nehodícího holuba na určité místo nad vesnicí dravcům, taky musí něco žrát a třeba tím zachráním holuba kamarádovi s létavým plemenem. Za pár dní tam bývá jenom peří. V čem je problém?

Okolek

8.10.2017 20:46
Okolek

XXX.XXX.241.221

Dobrý večer.Je živý a nebo mrtvý?Dobře si odpověď rozmyslete, protože jak činnost popsaná výše tak Vaše hraničí s týráním zvířat.viz. zákon na ochranu zvířat-porážení zvířat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2017 21:36

jaroslav69pokorny napsal(a):
Mám nelítavé plemeno a skoro každý rok odnesu do chovu se nehodícího holuba na určité místo nad vesnicí dravcům, taky musí něco žrát a třeba tím zachráním holuba kamarádovi s létavým plemenem. Za pár dní tam bývá jenom peří. V čem je problém?

Pane Pokorný, problém je už vtom co jste napsal...mám nelitave plemeno...nebo vám pride fér že holub nemá šanci obrany?pokud ho tam zanesete mrtvého budiž ale živého?

8.10.2017 23:24
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Okolek napsal(a):
Dobrý večer.Je živý a nebo mrtvý?Dobře si odpověď rozmyslete, protože jak činnost popsaná výše tak Vaše hraničí s týráním zvířat.viz. zákon na ochranu zvířat-porážení zvířat.

Mám dobře rozmyšleno. Holuby týráme všichni, kdo je chováme ve voliérách.

8.10.2017 23:27
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pane Pokorný, problém je už vtom co jste napsal...mám nelitave plemeno...nebo vám pride fér že holub nemá šanci obrany?pokud ho tam zanesete mrtvého budiž ale živého?

A jaký je rozdíl v tom, že někdo nechá holuby proletět a jestřáb mu ho sebere? Já prostě krmím dravce, abych ostatním holubářům ochránil jejich holuby.

9.10.2017 06:49

A jaký je rozdíl v tom, že někdo nechá holuby proletět a jestřáb mu ho sebere? Já prostě krmím dravce, abych ostatním holubářům ochránil jejich holuby.

Pane Pokorný, rozdíl je vtom značný jelikož holub v letu má pořád nějakou šanci na záchranu kdežto ti vaší chodci mají šanci takřka nulovou.

9.10.2017 07:27
Rotvik

XXX.XXX.176.249

/Já prostě krmím dravce, abych ostatním holubářům ochránil jejich holuby./

Ještě že ti dravci jsou natolik rozumní a ví o Vašem humánním bufetu.

9.10.2017 10:17

Okolek napsal(a):

Dobrý den, ty denní útoky a likvidace mého chovu jestřábem jsou v souladu se zákonem na ochranu zvířat? Děkuji za odpověď.

9.10.2017 10:19

Pardon, každodenní je správně.

9.10.2017 15:25
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.220.204

Pane Pokorný, rozdíl je vtom značný jelikož holub v letu má pořád nějakou šanci na záchranu kdežto ti vaší chodci mají šanci takřka nulovou.

I moji holubi dokázali dravci ulétnout (nebo se spíš vysmeknout svojí vahou) a přežít. Já prostě holuby "nežeru", tak je dávám dravcům, které obdivuji. Tak předpokládám, že respektujete mé svobodné rozhodnutí, stejně jako já nemám nic proti vašemu právu na názor.
Kdysi jsem je vozil do ZOO na krmení "zavřených" dravců, teď je dávám volně létajícím dravcům.
Nevidím v tom žádný rozdíl. Pro váš klid letos zatím ani jednoho, všechny si vzal někdo na další chov.

9.10.2017 15:30
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.220.204

Rotvik napsal(a):
/Já prostě krmím dravce, abych ostatním holubářům ochránil jejich holuby./

Ještě že ti dravci jsou natolik rozumní a ví o Vašem humánním bufetu.

Nevím, co je na tom bufetu humánního? Stejně jako stále nevím, jaký je rozdíl mezi mnou odneseným holubem dravci a každodenními útoky dravců třeba na Martinovy holuby. Vlastně je tam rozdíl z pohledu chovatele. Já dám jednoho až 5 holubů ročně dobrovolně, kdežto Martin přijde asi o desítky holubů ročně nedobrovolně. Z pohledu uloveného holuba je to však naprosto stejná situace.

Laci

9.10.2017 15:43
Laci

XXX.XXX.98.241

Dobrý deň, a akú šancu na obranu by mal holub ktorého zabijete doma a mŕtveho vyhodite tym dravcom?

9.10.2017 16:41

I moji holubi dokázali dravci ulétnout (nebo se spíš vysmeknout svojí vahou) a přežít. Já prostě holuby "nežeru", tak je dávám dravcům, které obdivuji. Tak předpokládám, že respektujete mé svobodné rozhodnutí, stejně jako já nemám nic proti vašemu právu na názor.
Kdysi jsem je vozil do ZOO na krmení "zavřených" dravců, teď je dávám volně létajícím dravcům.
Nevidím v tom žádný rozdíl. Pro váš klid letos zatím ani jednoho, všechny si vzal někdo na další chov.

Jistěže vaše rozhodnutí respektují jen mám na danou věc podstatně jiný názor než vy... nepřijde mi úplně normální někde v poli vyhodit holoubata která spíš dřív chcípnout hladem než je slovi nějaký dravec.

9.10.2017 16:46

Laci napsal(a):
Dobrý deň, a akú šancu na obranu by mal holub ktorého zabijete doma a mŕtveho vyhodite tym dravcom?

Příteli vy o koze já o voze...pokud už se rozhodnu holuba zabít(dělám to velmi málokdy) tak do toho jdu stím že je to rychle a zvíře se tolik netrápí jako když ho vyhodím někde v poli a tam dva nebo tři dny Strada a čeká na smrt.

Okolek

9.10.2017 16:48
Okolek

XXX.XXX.241.221

Pardon, každodenní je správně.

Ahoj Martine, já se nezastávám dravce, ale holubů!

Okolek

9.10.2017 17:10
Okolek

XXX.XXX.241.221

Mám dobře rozmyšleno. Holuby týráme všichni, kdo je chováme ve voliérách.

Dobrý den pane Pokorný.Když už člověk některá plemena vyšlechtil, aby nemohli létat, tak se holt nedá nic dělat.Ale když holubům poskytnete vše co potřebují, tak si myslím že je všechno OK.Já chovám poštovní holuby a také je v tomto období zavírám, protože u nás nikdo přemnožené dravce nekrmí, tak létá ke mně.Mně jen případne divné, že vy jako špičkový holubář se takhle holubů zbavujete.Chudák holub, je to přece živý tvor a teď si vemte, kdyby se jednalo o pejsky, nebo kočičky, to už by řešila televize Nova(myslím ten první příspěvek).

9.10.2017 18:47
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Nevím, co je na tom bufetu humánního? Stejně jako stále nevím, jaký je rozdíl mezi mnou odneseným holubem dravci a každodenními útoky dravců třeba na Martinovy holuby. Vlastně je tam rozdíl z pohledu chovatele. Já dám jednoho až 5 holubů ročně dobrovolně, kdežto Martin přijde asi o desítky holubů ročně nedobrovolně. Z pohledu uloveného holuba je to však naprosto stejná situace.

No tak humánní bufet, byl samozřejmě myšlen ironicky.
Jen mi nepříjde správné, ty holuby takhle bez šance, odepsat.
O to hůř mladé, nebo nelétavé plemeno.
Martina chápu, že ho ztráty mrzí, ale rozhodně by něčím nepotřebným, nechodil vykrmovat dravce.
Můj názor.

9.10.2017 19:12
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Okolek napsal(a):
Dobrý den pane Pokorný.Když už člověk některá plemena vyšlechtil, aby nemohli létat, tak se holt nedá nic dělat.Ale když holubům poskytnete vše co potřebují, tak si myslím že je všechno OK.Já chovám poštovní holuby a také je v tomto období zavírám, protože u nás nikdo přemnožené dravce nekrmí, tak létá ke mně.Mně jen případne divné, že vy jako špičkový holubář se takhle holubů zbavujete.Chudák holub, je to přece živý tvor a teď si vemte, kdyby se jednalo o pejsky, nebo kočičky, to už by řešila televize Nova(myslím ten první příspěvek).

No kdybychom to vzali ad absurdum, tak chudák živý tvor kuřátko (nebo prasátko, kravička), které se musí zabít, aby se lidi najedli. A dravci se nemůžou přemnožit, o to se postará příroda. Když mají více potravy, je jich více. Když mají méně potravy, tak se příroda sama postará, aby jich bylo méně. A součástí přírody je i člověk.

9.10.2017 19:15
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Jistěže vaše rozhodnutí respektují jen mám na danou věc podstatně jiný názor než vy... nepřijde mi úplně normální někde v poli vyhodit holoubata která spíš dřív chcípnout hladem než je slovi nějaký dravec.

Kde jsem napsal, že mi přijde normální někde v poli vyhodit holoubata? To si přece ani Vy nemůžete dovolit mi podsunout.

9.10.2017 19:16
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Okolek napsal(a):

A i maltézský slepičák může létat, ne že nemůže, jen to není pošťák nebo barevnohlávek.

9.10.2017 19:17

Jardo ahoj. Jen lehce doplním tak, že jsem se dopracoval k chovu pro mne druhořadých holubů kterými také dravce krmím. A nebudu se zde schovávat před nikým a před ničím. Prostě vypustím 4-5 holubů ať se ten chcípák nažere a pak si pustím svoje holuby. A je to pěkná pakárna. Ti holubi serou jako ti druzí, takže občas tomu musím z hlediska humánního vyčistit a žerou zrní, na které mi ochranáři nedají ani vorla. Plus mi narušují systém tréninku! Letu zdar

9.10.2017 19:32
efulin

XXX.XXX.166.47

A nebylo by treba lepsi vyrazena holoubata usmrtit a zanechat na tom poli? Obo treba kane si da v zime moc rado i mrsinu nebo vnitrnosti. Nekteri ornitologove takto v zime prikrmuji. Nemam nic proti tomu holubem nakrmit dravce, ale dovedu si predstavit, jak vydeseny zvire musi byt, kdyz je najednou nekde v polich mimo sve hejno a kouka, jak mu postupne hynou sourozenci/soukmenovci. Radeji rychlou necekanou smrt.

9.10.2017 19:58

Okolek napsal(a):
Ahoj Martine, já se nezastávám dravce, ale holubů!

Ahoj. Jen počkej na CV! Ty se budeš divit! To bude velká paráda.

9.10.2017 20:12
tonci

XXX.XXX.224.1

2mazutak napsal(a):
Zdravím.tak to mi hlava nebere.pokud se holub nehodí do chovu, zabiju ho, uvařím a dám ho obrat slepicím.takto kryji slepicím bílkoviny živočišného původu.ale někde to prachsprostě vyjebnout.to může udělat jen hovado.čtyřnohému hovadu se omlouvám.

Ja si myslim, ze takto by sa malo nakladat s prebytocnymi holubmi. Ak ich nevieme upotrebit v kuchyni. /Vietnamci maju recept aj na stare holuby/. Ked vyhodime do pola zive mlada alebo nelietaveho holuba ucime dravcov na holubie maso. /Mimochodom dravci trhaju holuba este za ziva/. Dravec nauceny na holubov potom pride lovit tych co su na volno. A ten co ich to naucil si svojich zavrie do voliery. t.

Okolek

9.10.2017 20:24
Okolek

XXX.XXX.241.221

Ahoj. Jen počkej na CV! Ty se budeš divit! To bude velká paráda.

Už se těším.Ahoj Marťo a LETU ZDAR.

9.10.2017 20:54
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, nechci reagovat na předešlou komunikaci, mám na to svůj názor a taky tak činím a ztráty jsou minimální. Chci jen podpořit tu myšlenku, zbavovat se holoubat a nepotřebných holubů prostřednictvím výkupu. U nás ve Strakonicích jezdí každou neděli vietnamci a ti vykupují holuby všech kategorií. Někdy 30, někdy 35 a někdy 40 Kč. Já tam vozím každý týden podle toho, jak se urodí 10-20 kousků. Chov mám na volno a hlídám.

9.10.2017 20:59
cajzek

XXX.XXX.168.65

tonci napsal(a):
Ja si myslim, ze takto by sa malo nakladat s prebytocnymi holubmi. Ak ich nevieme upotrebit v kuchyni. /Vietnamci maju recept aj na stare holuby/. Ked vyhodime do pola zive mlada alebo nelietaveho holuba ucime dravcov na holubie maso. /Mimochodom dravci trhaju holuba este za ziva/. Dravec nauceny na holubov potom pride lovit tych co su na volno. A ten co ich to naucil si svojich zavrie do voliery. t.

Naprostý souhlas, dravec který se naučí už nepřestane, puštěním do přírody se jenom kamarádu urychlí likvidace chovu.

Megahu

10.10.2017 12:51
Megahu

XXX.XXX.254.175

No kdybychom to vzali ad absurdum, tak chudák živý tvor kuřátko (nebo prasátko, kravička), které se musí zabít, aby se lidi najedli. A dravci se nemůžou přemnožit, o to se postará příroda. Když mají více potravy, je jich více. Když mají méně potravy, tak se příroda sama postará, aby jich bylo méně. A součástí přírody je i člověk.

Tak dravce nekrmte a bude jich míň.

10.10.2017 12:59
Olánek

XXX.XXX.146.114

Nekrmím holoubátky ani predátory ani vietnamce, jsem sobec, ale ne občas uvařím i mému pejskovi.

10.10.2017 14:03
st.toman

XXX.XXX.32.219

Olánek napsal(a):
Nekrmím holoubátky ani predátory ani vietnamce, jsem sobec, ale ne občas uvařím i mému pejskovi.

To je hezký, ale kdo by to škubal?

Okolek

10.10.2017 20:13
Okolek

XXX.XXX.241.221

Olánek napsal(a):

Já mu je dávám syrové.

10.10.2017 21:17
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Okolek napsal(a):
Já mu je dávám syrové.

Chudák holub, je to přece živý tvor a Vy ho dáte sežrat psovi.

Okolek

10.10.2017 22:04
Okolek

XXX.XXX.241.221

Chudák holub, je to přece živý tvor a Vy ho dáte sežrat psovi.

Ale netrápím ho hladem, několik dnů na poli.

11.10.2017 08:30

Okolek napsal(a):

Chcete vidět co se stane u mne u domu pokud vypustím holoubata 200m od domu v poli? Tak přijeďte! Věřte že nemají čas trpět hlady.

11.10.2017 10:04

Okolek napsal(a):

Ale záleží asi na tom, kolik krahujců a jestřábů v okolí žije. Na CV to vše probereme!

11.10.2017 10:57

Ale záleží asi na tom, kolik krahujců a jestřábů v okolí žije. Na CV to vše probereme!

Čau Marťas, no původně sem na tvoje příspěvky nechtěl reagovat jelikož vím už z dřívějších příspěvků že to tam nemáš lehké...ale taková otázka (tím se nezastavam dravců) dejme tomu že by se povolila redukce dravců?čeho tím docílíme když zastrelis jednoho a po krátké době ho nahradí jiný který si obsadí jeho teritorium?muselo by se to v určitých lokalitách řešit plošně a jak sám víš ztoho by se zelení nejspíš posrlali další možnost by byla kompenzace ztrát způsobena dravci tak jak to funguje u ovci... ovce-vlk-kompenzace...ale dokazuj že ti holuba někde v půlce závodu vzal dravec?nebo zkus dohledat holuba po útoku dravce i v nejbližším okoli abys měl na kompenzaci nárok?

Okolek

11.10.2017 12:57
Okolek

XXX.XXX.241.221

Čau Marťas, no původně sem na tvoje příspěvky nechtěl reagovat jelikož vím už z dřívějších příspěvků že to tam nemáš lehké...ale taková otázka (tím se nezastavam dravců) dejme tomu že by se povolila redukce dravců?čeho tím docílíme když zastrelis jednoho a po krátké době ho nahradí jiný který si obsadí jeho teritorium?muselo by se to v určitých lokalitách řešit plošně a jak sám víš ztoho by se zelení nejspíš posrlali další možnost by byla kompenzace ztrát způsobena dravci tak jak to funguje u ovci... ovce-vlk-kompenzace...ale dokazuj že ti holuba někde v půlce závodu vzal dravec?nebo zkus dohledat holuba po útoku dravce i v nejbližším okoli abys měl na kompenzaci nárok?

Dobrý den.Důkazy jsou v např. v sokolích hnízdech.Na web kamerách, nebo fotkách ze sokolích hnízd jsou jasně vidět kroužky a čipy od PH.A to má sokol uměle vysazován snižovat stavy městských holubů !? To už se musí ale řešit na vyšších místech.

11.10.2017 13:08

Okolek napsal(a):
Dobrý den.Důkazy jsou v např. v sokolích hnízdech.Na web kamerách, nebo fotkách ze sokolích hnízd jsou jasně vidět kroužky a čipy od PH.A to má sokol uměle vysazován snižovat stavy městských holubů !? To už se musí ale řešit na vyšších místech.

Kamarád je hasič v litvínovské chemičce a každý rok jim čistí budku! Mají zakázáno někde ukazovat množství čipů a kroužků z hnízda, jsou jich tisíce, nikoliv stovky. Apropo a druhý kamarád sesbírá v závodní sezonně tak 10-15ks týdně přímo pod hnízdem. Další pár sedí v Komořanech, cca 3-5km vzduchem v úpravně uhlí na komíně. Mám pokračovat?

11.10.2017 13:19

Ahoj, každý to musí řešit po svém a k tomu se zde vyjadřovat nebudu. Vím ale o věcech, ze kterých by se pos... všichni ochranáři na jednu hromadu a věř, že dravců stejně neubývá, takže v klidu. Na hrubou aroganci ochranářů, hrubá záplata.

11.10.2017 13:36
efulin

XXX.XXX.166.16

Srovnavat holuba s ovci nejde. Ovce se pohybuje v ohranicenem prostoru, na pozemku vetsinou ve vlastnictvi chovatele. Vypusteny holub se pohybuje v prostoru, ktery nikomu nepatri anebo patri nekomu jinemu nez majiteli, neni tudiz zajisteny, jak vyzaduje zakon. Proto neni mozne si myslet, ze by mohlo byt nekdy pravo na holubarove strane. Nebo se pletu a maji holubi nebo treba husy a slepky s vybehem mimo pozemek majitele vyjimku? Docela zajimave tema. Stale podotykam, ze jsem na strane holuba, ale roli dravce v prirode a nutnost ochrany vetsiny druhu si nedovolim zpochybnovat.

11.10.2017 13:43

efulin napsal(a):
Srovnavat holuba s ovci nejde. Ovce se pohybuje v ohranicenem prostoru, na pozemku vetsinou ve vlastnictvi chovatele. Vypusteny holub se pohybuje v prostoru, ktery nikomu nepatri anebo patri nekomu jinemu nez majiteli, neni tudiz zajisteny, jak vyzaduje zakon. Proto neni mozne si myslet, ze by mohlo byt nekdy pravo na holubarove strane. Nebo se pletu a maji holubi nebo treba husy a slepky s vybehem mimo pozemek majitele vyjimku? Docela zajimave tema. Stale podotykam, ze jsem na strane holuba, ale roli dravce v prirode a nutnost ochrany vetsiny druhu si nedovolim zpochybnovat.

Diskusi na toto téma ukončím tím, že chráním a miluji přírodu jako celek. Chovám se jako člověk, počínaje několikanásobným užíváním jednorázových plastových obalů a tak dále. Ale čeho je moc, toho je opravdu příliš. A demence novodobých ochranářů je neuvěřitelná. Navíc nesnáším, pokud se mi někdo směje do obličeje a škodí mi. Letu zdar!

Okolek

11.10.2017 14:29
Okolek

XXX.XXX.241.221

Diskusi na toto téma ukončím tím, že chráním a miluji přírodu jako celek. Chovám se jako člověk, počínaje několikanásobným užíváním jednorázových plastových obalů a tak dále. Ale čeho je moc, toho je opravdu příliš. A demence novodobých ochranářů je neuvěřitelná. Navíc nesnáším, pokud se mi někdo směje do obličeje a škodí mi. Letu zdar!

Martine souhlasím s tebou.

11.10.2017 15:01

Marťas doufám že si můj příspěvek nijak špatně nepochopil to by mě mrzelo... určitě se ti nevysmivam ale jen sem ti chtěl nastínit jak to asi tet zhruba je.

11.10.2017 15:03

Marťas doufám že si můj příspěvek nijak špatně nepochopil to by mě mrzelo... určitě se ti nevysmivam ale jen sem ti chtěl nastínit jak to asi tet zhruba je.

11.10.2017 15:07

Nějak mě cenzurujou tak to zkusím napsat jinak...každý se tet zastává sokolu, mořských orlu, lunaku atd. No a první jmenovaný vám postackarum dělá největší skody jelikož je to "mistr ve svém oboru"

12.10.2017 07:29

Ahoj, Uplně v klidu. Ty víš, že se o sebe dokáži postarat Kein Stres!

12.10.2017 10:08
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Kamarád je hasič v litvínovské chemičce a každý rok jim čistí budku! Mají zakázáno někde ukazovat množství čipů a kroužků z hnízda, jsou jich tisíce, nikoliv stovky. Apropo a druhý kamarád sesbírá v závodní sezonně tak 10-15ks týdně přímo pod hnízdem. Další pár sedí v Komořanech, cca 3-5km vzduchem v úpravně uhlí na komíně. Mám pokračovat?

Tento příspěvek dokazuje, že by bylo možné tyto škody dravců kompenzovat.vždyt každý kroužek je registrován, a vyfasovala jej konkrétní osoba.jenže není vůle.ochranáři by totiž přišli na to, že by to dotace nepokryly a museli se rozpustit, nebo sáhnout na vlastní soukromé finance.takto to je výhodné jen pro ně, proto se tomu tak vehementně brání.a kdyby to vyplavalo na povrch, možná by už ani žádné dotace nedostávali.

12.10.2017 10:27
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Tvrzení ochranářů že reguluje městské holuby je pohádka pro neznalé.jeho rychlost útoku vyžaduje hodně volného prostoru, který ve městě vždy nemá, proto loví spíše poštovní holuby na trase ve volném prostoru.on sice ve městě hnízdí, ale lovit lítá za město.to poštolka tuto službu plní lépe, likviduje holoubata na hnízdě.

12.10.2017 12:46

2mazutak napsal(a):
Tvrzení ochranářů že reguluje městské holuby je pohádka pro neznalé.jeho rychlost útoku vyžaduje hodně volného prostoru, který ve městě vždy nemá, proto loví spíše poštovní holuby na trase ve volném prostoru.on sice ve městě hnízdí, ale lovit lítá za město.to poštolka tuto službu plní lépe, likviduje holoubata na hnízdě.

Pod hnízdní budkou na vrcholu komínu v chemičce normálně hnízdí divocí městští holubi! Ale copak je ten sokol tak blbý jako ochranáři a lidé co jim věří, že je bude lovit mezi konstrukcemi a zlomí si křídlo? Toto mohou brát za své jen obyčejní lidé, pro něž je chovatel PH škůdcem velmi společensky žádaným ochráncům! Lidi zamyslete se čím vám kdo a kde krmí hlavu.

12.10.2017 18:48
lupus4

XXX.XXX.71.44

každý rok jim čistí budku to mu chválím

množství čipů a kroužků z hnízda, jsou jich tisíce

Martine, Martine...meleš hlouposti a přeháníš, stačí trocha počtů...

i kdyby nelovili NIC jiného než PH (což je hodně málo pravděpodobné a ostatní holubáři by měli jen radost), ale budiž

na hnízdě (vejcích) sedí cca 30 dní, samec krmí samici, počítám (aby jsme se dostali k nějakému většmu číslu) tak dejme tomu 1ksPH/1ks sokola/den tj,60 PH
pak se vylíhnou 2.4 mladé, prních 14 dnů jim stači 1ks PH/den - páš krmí jen samice tj,14 x 3 je 42 PH, Dalších cca 30 dnů na hnízdě, ať máš radost 4ksPH/den (v reálu utopie)
což je bratru 120ks pak mladí vylítnou a žerou všude možně jen né na hnízdě

takže i při hodně nadnesených počtech se dostaneme na 222 ks...

že tam najdou 100 kroužků beru, ale jaký tisíce
hueskou noc i den VN.

12.10.2017 19:34

lupus4 napsal(a):
každý rok jim čistí budku to mu chválím

množství čipů a kroužků z hnízda, jsou jich tisíce

Martine, Martine...meleš hlouposti a přeháníš, stačí trocha počtů...

i kdyby nelovili NIC jiného než PH (což je hodně málo pravděpodobné a ostatní holubáři by měli jen radost), ale budiž

na hnízdě (vejcích) sedí cca 30 dní, samec krmí samici, počítám (aby jsme se dostali k nějakému většmu číslu) tak dejme tomu 1ksPH/1ks sokola/den tj,60 PH
pak se vylíhnou 2.4 mladé, prních 14 dnů jim stači 1ks PH/den - páš krmí jen samice tj,14 x 3 je 42 PH, Dalších cca 30 dnů na hnízdě, ať máš radost 4ksPH/den (v reálu utopie)
což je bratru 120ks pak mladí vylítnou a žerou všude možně jen né na hnízdě

takže i při hodně nadnesených počtech se dostaneme na 222 ks...

že tam najdou 100 kroužků beru, ale jaký tisíce
hueskou noc i den VN.

Vendo ahoj, toto bylo bráno za několik let, co kluci tuto sbírku tvoří. Vynásob si tento počet ke kterému jsi se dopracoval x pouze ty dva páry v okolí Litvínova a dej tomu x 4 roky. Dostaneme zanedbatelné číslo 1.776. Takže nesmysly tu moc nemelu ale to je fuk. Jo a zapomněl jsem na Kuberovo miláčky sokoly v TP. O těch nemám moc informací, ale měli by údajně hnízdit na vodojemu nad TP, tedy vzduchem ke mně nějakých 5km? Tak to znásobíme počtem 3 párů? Já se o tom fakt ani nechci bavit. Pro mne je priorita alfa chov a udržení genofondu PH.

P.S. Ostatní holubáři myšleno holubáři chovající plemena, co nevyletí na střechu? Vendo, Vendo, to je jako s těmi věžáky mezi těmi konstrukcemi. Proč by je ten sokol lovil?

Hezký večer. Martin.

13.10.2017 01:04
boubin

XXX.XXX.72.225

Zdravim pana 2mazuták, kroužek je sice registrován na určitého chovatele který ho nasadí (nakroužkuje) na svého holuba a ten holub má svojí cenu pro chovatele majitele, řekněme že ochránce toto vůbec nezajímá na kolik si ceníte holuba. při kompenzaci by Vám řekli že má nízkou hodnotu nebo že ste registrovaným kroužkem nakroužkoval jakéhokoli "obyčejného " holuba. zdá se to jednoduché jak by to šlo řešit ale každej Sokol (myslim toho judr, ten by smet ze stolu ). to by přece moh každý vzít závodní čip, hodit ho na zem, pak sebrat a říct, sem registrován a můj holub mněl cenu např 10 000, - a chci kompenzaci. Možná to celou dobu vypadá že sem proti holubům ale právě naopak, jen se u nás vyskytuje sokol létající a pak také sokol chodící (judr). je to taková moje konspirace ale človék podle kroužku nedokáže řek bych nic. S přátelským pozdravem Boubelík Roman.

13.10.2017 08:24
2mazutak

XXX.XXX.3.12

boubin napsal(a):
Zdravim pana 2mazuták, kroužek je sice registrován na určitého chovatele který ho nasadí (nakroužkuje) na svého holuba a ten holub má svojí cenu pro chovatele majitele, řekněme že ochránce toto vůbec nezajímá na kolik si ceníte holuba. při kompenzaci by Vám řekli že má nízkou hodnotu nebo že ste registrovaným kroužkem nakroužkoval jakéhokoli "obyčejného " holuba. zdá se to jednoduché jak by to šlo řešit ale každej Sokol (myslim toho judr, ten by smet ze stolu ). to by přece moh každý vzít závodní čip, hodit ho na zem, pak sebrat a říct, sem registrován a můj holub mněl cenu např 10 000, - a chci kompenzaci. Možná to celou dobu vypadá že sem proti holubům ale právě naopak, jen se u nás vyskytuje sokol létající a pak také sokol chodící (judr). je to taková moje konspirace ale človék podle kroužku nedokáže řek bych nic. S přátelským pozdravem Boubelík Roman.

Zdravím.toto je další aspekt, proč to nejde.už dopředu má jeden druhého, tedy ochranáři holubáře a obráceně za podvodníka a lumpa.

15.10.2017 23:34
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý de, nebudete to mít pánové s pošťákama asi nikdy jednoduché, a pan Lupus vám to vždy trochu přepočítá. ale vlastně v diskuzi tak nějak všichni maji pravdu, každej hájí svoje. je ale dobré že spolu v debatě občas nesouhlasíme jinak už by se nemnělo o čem povídat. pracoval sem taky na továrních komínech a můžu říct že třeba v Třeboradicích za prahou (komín 150 m) nebyla tam žádná budka pro hnízdění sokolů a nahoře na ochoze bejvalo vždy několik zbytků holubů normál i nějaké kroužky takže predátor tam byl úspěšný. boubin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík