Štětinky na křídlech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2017 13:04
raspic

XXX.XXX.209.137

Prosím, poradi někdo o co se jedná ?Dik.

29.12.2017 18:23
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

raspic napsal(a):

Pokud holub netrpí dědičnou třepenitostí která nejvíce provází např, červenou a žlutou recesivní může jít o vadné vyživování pera tzv.mrtvé peří. Často vidíme u černé pigmentace u jindy barevně vynikajících jedinců bílé lemy pírek a takové štětečky na voleti štítech i v letkách formou zábělu který tam před tím nebyl Příčin může být více. Proběhlá nemoc zejména v době pelichání nebo i brutálnější přeléčení holubů kteří nejsou zcela přepeření. Vlivů na kvalitní husté opeření je mnoho ale vždy jde o kondici a zdraví, parazity, včetně nedostatku koupele kterou milují holubi i ve velkých mrazech. Ať se Vám daří Bruckner St.
.

29.12.2017 19:38
raspic

XXX.XXX.209.137

S nazorem nemoci či brutalniho lečeni jsem se už setkal ALE...tento jev jsem viděl i kamarada ktery neleči a holuby ma na volno.Koupel davam min.jednou tydně plus občas koupelovou sul.Jedna se o 3 mlade PH kteři supr bodovali plus 1 mladas z voliery.Proto si myslim, zda se nejedna o nějakeho parazita.Za každou radu dik.i.

29.12.2017 19:59
mysak

XXX.XXX.54.2

raspic napsal(a):

Kdepak koupel, kdepak zdravotní stav, či výživa - tohle je genetika... takhle nějak začínala mutace kudrnatosti až vznikl kudrnáč.

29.12.2017 21:23
raspic

XXX.XXX.209.137

Na té genetice asi něco bude, ale kde je chyba?Štětinky se objevili až po přepeřeni.U rodiču nic takoveho nepozoruji.Jedna se o jinak silne zdrave (teda doufam) holuby.Bez jinych přiznaku.U kamarada se jedna o 100% nepřibuzne holuby, DIK.

29.12.2017 21:40
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, měl jsem to u jedné holubice červené straky, hodně bílé ve štítech a všechna její holoubata, co jsem nechal vyletět to po přepeření měla. Bylo to ale jen u bílých štítů. Bylo to barevných pošťáků.

29.12.2017 22:28
laik560

XXX.XXX.72.180

Nedělal bych z toho drama. Holubi to mívají často a ne jen oni. Je otázkou, zda-li je pero už úplně dorostené a vyschlé. Už vůbec bych se neobával, že v další generaci z toho budou kudrlináči nebo pávíci apod. Jen se pozastvuji nad koupelí 1x týdně. Měli by se totiž koupat skoro denně a nalítím čerstvě natočené (napumpované) vody je k tomu leda vydráždíte. Dobrým dráždidlem je i zahradnický deštík, kdy by se měli všichni hned čepýřit a zvedat střídavě křídla k obloze.

30.12.2017 05:48
jo012810

XXX.XXX.96.211

mysak napsal(a):
Kdepak koupel, kdepak zdravotní stav, či výživa - tohle je genetika... takhle nějak začínala mutace kudrnatosti až vznikl kudrnáč.

Ano, určitě jde o genetiku...U PH je kvalitní opeření jedním z faktorů závodních výkonů. Jedinci s horší strukturou peří většinou mají problémy při deštivém počasí. To, že jejich rodiče nemají tuto vadu, nic neznamená. Uvidíte, jak budou závodit i později. Vady struktury peří se vyskytují zejména u tkzv. ředěných barev(pigmentů). U PH se jedná o vady velmi řídké v řadě modré(černé) pigmentace.

30.12.2017 07:59
faha

XXX.XXX.34.98

Já bych se toho neobával a s genetikou bych si asi taky nehrál u mě to mívalo pár pávíků a občas se mi to objeví i u bubláků a zase to zmizí s příchodem chovné sezony. Mam pocit že se to objevuje po přepeření když se holubi dostanou do výborné kondice a jsou v plné síle.to znamená výborné krmení a péče o ně.Je to jako u dobytka pokud je ve výborné kondici srst má hladkou lesklou a objeví se ve slunečním svitu na bocích jakoby květy nebo chceteli mramorování způsobené lomem světla.Mam zkušenost s tímto u březích jalovic a krav které jsou na pastvině.S příchodem porodu a produkcí mléka jim to zmizelo.

30.12.2017 12:35
mysak

XXX.XXX.54.2

faha napsal(a):
Já bych se toho neobával a s genetikou bych si asi taky nehrál u mě to mívalo pár pávíků a občas se mi to objeví i u bubláků a zase to zmizí s příchodem chovné sezony. Mam pocit že se to objevuje po přepeření když se holubi dostanou do výborné kondice a jsou v plné síle.to znamená výborné krmení a péče o ně.Je to jako u dobytka pokud je ve výborné kondici srst má hladkou lesklou a objeví se ve slunečním svitu na bocích jakoby květy nebo chceteli mramorování způsobené lomem světla.Mam zkušenost s tímto u březích jalovic a krav které jsou na pastvině.S příchodem porodu a produkcí mléka jim to zmizelo.

No každopádně je to nenormální stav. Normální stav pera je, že je hladké.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2017 14:15

laik560 napsal(a):
Nedělal bych z toho drama. Holubi to mívají často a ne jen oni. Je otázkou, zda-li je pero už úplně dorostené a vyschlé. Už vůbec bych se neobával, že v další generaci z toho budou kudrlináči nebo pávíci apod. Jen se pozastvuji nad koupelí 1x týdně. Měli by se totiž koupat skoro denně a nalítím čerstvě natočené (napumpované) vody je k tomu leda vydráždíte. Dobrým dráždidlem je i zahradnický deštík, kdy by se měli všichni hned čepýřit a zvedat střídavě křídla k obloze.

Proč by se měl holub koupat denně? Pokud holubi dostanou koupačku druhý den po koupeli, tak ji obecně ignorují. Apropo koupat PH jednou týdně je maximum, kvůli nutnosti tvorby dostatečného množství pylu, aby v případě deště na trati nepadli na zem promočení. Jinak Pro petra... na létání to vliv mít nebude, ale na CV to asi nebude vypadat úplně super, což mě tedy i za Tebe velmi mrzí.

30.12.2017 14:16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč by se měl holub koupat denně? Pokud holubi dostanou koupačku druhý den po koupeli, tak ji obecně ignorují. Apropo koupat PH jednou týdně je maximum, kvůli nutnosti tvorby dostatečného množství pylu, aby v případě deště na trati nepadli na zem promočení. Jinak Pro petra... na létání to vliv mít nebude, ale na CV to asi nebude vypadat úplně super, což mě tedy i za Tebe velmi mrzí.

Pyl - rozuměj pudr, nanopudr odpuzující vodu.

30.12.2017 14:34

Pyl - rozuměj pudr, nanopudr odpuzující vodu.

Tak tak každodenní koupelí by peří nemělo tu možnost pudr obnovovat v dostatečné míře takže koupel jednou týdně bohatě stačí.

30.12.2017 18:16
argi

XXX.XXX.121.114

Zdravím, nic bych v tom tak nehledal.Máme to u některých jedinců a jsou to špičkový závodnici.Dle mého názoru to jsou silně navkrevněný holuby podle mého vypozorování.Na let to nemá žádný vliv. Pokud ale ví někdo přesně o co jde rád bych se to také dozvěděl.Díky.

30.12.2017 18:49
mysak

XXX.XXX.54.2

argi napsal(a):
Zdravím, nic bych v tom tak nehledal.Máme to u některých jedinců a jsou to špičkový závodnici.Dle mého názoru to jsou silně navkrevněný holuby podle mého vypozorování.Na let to nemá žádný vliv. Pokud ale ví někdo přesně o co jde rád bych se to také dozvěděl.Díky.

Přesně je to genetika smajlík

30.12.2017 21:47
hrabal1

XXX.XXX.254.104

mysak napsal(a):

Pozdravujem.Patrí to do kategórie genetických chýb, podobne ako zvlnené letky/pílka/. Tieto chyby ešte podporuje nadbytok bielkovín.Pod vplyvom hormonálnej činnosti sa vady dočasne upravia, ale v genofonde sú nesené ďalej. V mojom chove sa to objavovalo ob dve generácie. J.Hrabal.

30.12.2017 22:18
raspic

XXX.XXX.209.76

Postupně zjištuji že tento problem neni nic noveho a spousta holubařú se s tim setkala ale z nějakeho duvodu o tom mlči.Oni si totiž mysli že jde o nějakou zakeřnou nemoc.S timto nazorem jsem se setkal zatim nejčastěji.Přitom se jedna o zdrave a vykonne PH.Zaráží mě, že nikdy nezjištovali přičinu.Proto dik za každy postřech.Dost mě to zajima.Zdravim.

31.12.2017 01:34

raspic napsal(a):
Postupně zjištuji že tento problem neni nic noveho a spousta holubařú se s tim setkala ale z nějakeho duvodu o tom mlči.Oni si totiž mysli že jde o nějakou zakeřnou nemoc.S timto nazorem jsem se setkal zatim nejčastěji.Přitom se jedna o zdrave a vykonne PH.Zaráží mě, že nikdy nezjištovali přičinu.Proto dik za každy postřech.Dost mě to zajima.Zdravim.

Jak už bylo psáno výše jedná se o geneticky "problém" není to nic čeho by ste se měl bát. Pokud mají holubi i nadále "sametové" peří žádnou vědu bych ztoho nedělal.

2.1.2018 14:36

raspic napsal(a):

Ahoj, příští rok bych zkusil vynechat tu řepku a nacpat je slunečnicí, budu se snažit jí za těch 8Kč nabrat vagon :o).

2.1.2018 20:01
raspic

XXX.XXX.209.90

S tou slun. by to bylo supr.Řepku bych klidně vynechal i když si myslim, že s timto problemem nesouvisi.ČAU.

2.1.2018 21:15
raspic

XXX.XXX.209.90

mysak napsal(a):

Genetika, geneticky problem.Ale stale nevim v čem je chyba a jak z toho ven.Vi o tom někdo něco vice?Nebo je to-KAMARAD ŘIKAL.Dik.

3.1.2018 10:02

raspic napsal(a):
S tou slun. by to bylo supr.Řepku bych klidně vynechal i když si myslim, že s timto problemem nesouvisi.ČAU.

Mám to pořád v hlavě v souvislosti s tím, že vím, co dokáže řepka udělat s opeřením mladých a jejich vývojem celkově... pokud to tedy přepálíš...

3.1.2018 11:05
raspic

XXX.XXX.209.10

Mám to pořád v hlavě v souvislosti s tím, že vím, co dokáže řepka udělat s opeřením mladých a jejich vývojem celkově... pokud to tedy přepálíš...

Ahoj.Tento projev (štětinky) čehosi nevzhledneho mě dostává vic a vic.Určitě to neni normalni.A stale vice zjištuji, že se jedna o dost časty jev mezi chov.PH ale i jinde.Krmenim určitě mužeš lecos pokazit ale asi se to nepronevi jen u par jedincu (cca 6/120).O vikendu jsem to viděl u holubaře, ktery krmi pouze a jen supr směsky a jedna se o špičkove zavodniky.Dle meho nazoru jde o "PROBLEM" ktery časem bude horši a horši.

3.1.2018 11:09
raspic

XXX.XXX.209.10

Ani lupus4 neporadi?

3.1.2018 13:21
jo012810

XXX.XXX.96.211

raspic napsal(a):
Ahoj.Tento projev (štětinky) čehosi nevzhledneho mě dostává vic a vic.Určitě to neni normalni.A stale vice zjištuji, že se jedna o dost časty jev mezi chov.PH ale i jinde.Krmenim určitě mužeš lecos pokazit ale asi se to nepronevi jen u par jedincu (cca 6/120).O vikendu jsem to viděl u holubaře, ktery krmi pouze a jen supr směsky a jedna se o špičkove zavodniky.Dle meho nazoru jde o "PROBLEM" ktery časem bude horši a horši.

Dle meho nazoru jde o "PROBLEM" ktery časem bude horši a horši. Máte i nemusíte mít pravdu. Vstupem farmaceutických prostředků do chovů Ph a dnes i okrasných, paradoxně přibývají zdravotní problémy. Genetické problémy a zdravotní, mají mnohdy společného jmenovatele. U PH se nyní selektuje na to, kteří jedinci dokáží nejlépe zužitkovat farmaceutickou podporu a ne, kteří mají přirozené zdraví. Ano jistě se strhne vlna kritiky o změnách prostředí atd...

3.1.2018 13:36

Avitaminóza H Editovat
Vitamín H – biotin – má přímý vliv na kvalitu peří, jeho nedostatek způsobuje poruchy ve vývoji peří, které je řídké, matné, nedostatečně přiléhá k tělu...nevím jestli to bude zrovna tím ale kdo vi zdroj: Wikipedie.

3.1.2018 13:55
lupus4

XXX.XXX.87.160

raspic napsal(a):
Ani lupus4 neporadi?

Lupus neporadí, protože neví
obecně u ptáků je nutno rozlišovat příčiny poruch opeření: neinfekčního původu (podmíněné geneticky, krmivem, hormony, prostředím, umístěním) a infekčního původu (bakteriální, plíšňové, virové, parazitární).
mohl by to být i nedostatek vit. B 5, B12, ale proč u 6ks/120 jo u zbytku ne...
zkusím něco pohledat

3.1.2018 14:13
lupus4

XXX.XXX.87.160

Pro raspice :

Jsou ti holubi, co to mají příbuzní (i vzdáleně) ?

3.1.2018 15:47
raspic

XXX.XXX.209.74

lupus4 napsal(a):
Pro raspice :

Jsou ti holubi, co to mají příbuzní (i vzdáleně) ?

Ano i ne.Někteři jsou vzdaleně přibuzni, ale ve dvou připadech se jedna o rodiče zcela cizince.A ani jeden z rodiču to nema.Loni jsem tento jev pozoroval pouze u jednoho.Letos tento jedinec - jedna či dvě štětinky.Jeho potomek to ma na jednom křidle ale min.Jako holoubata po vyletnuti to neměla.Až po přepeřeni.Prostě ZAHADA.

3.1.2018 15:50

raspic napsal(a):
Ano i ne.Někteři jsou vzdaleně přibuzni, ale ve dvou připadech se jedna o rodiče zcela cizince.A ani jeden z rodiču to nema.Loni jsem tento jev pozoroval pouze u jednoho.Letos tento jedinec - jedna či dvě štětinky.Jeho potomek to ma na jednom křidle ale min.Jako holoubata po vyletnuti to neměla.Až po přepeřeni.Prostě ZAHADA.

Ještě jsem se poptal posuzovatele PH a mého kamaráda Dana Hrbáče, tak snad nám něco doplní...

3.1.2018 15:53
lupus4

XXX.XXX.87.160

Ještě jsem se poptal posuzovatele PH a mého kamaráda Dana Hrbáče, tak snad nám něco doplní...

Když nevím, tak se zeptám... kontaktoval jsem Poláška, tak uvidíme s čím přijde.

3.1.2018 16:01
raspic

XXX.XXX.209.74

U PH se nyní selektuje na to, kteří jedinci dokáží nejlépe zužitkovat farmaceutickou podporu a ne, kteří mají přirozené zdraví. V tomto mate určitě PRAVDU, ale nemyslim si, že i ja patřim mezi chov. kteři neustale sypou.Žadne preven.kury nedelam ani tricho a ani odčerveni, natož tzv.dychačky.Neřikam, že moje hol.jsou vegetariani.Nastane-li problem (ADENO) i ja saham po chem.srač.Jinač přiroda...

3.1.2018 18:32
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):
Lupus neporadí, protože neví
obecně u ptáků je nutno rozlišovat příčiny poruch opeření: neinfekčního původu (podmíněné geneticky, krmivem, hormony, prostředím, umístěním) a infekčního původu (bakteriální, plíšňové, virové, parazitární).
mohl by to být i nedostatek vit. B 5, B12, ale proč u 6ks/120 jo u zbytku ne...
zkusím něco pohledat

Václave, tak já se také zapojím, protože už z toho šestý den začínám blbnout, prohledávám veškerou literaturu, PC a pořád nemohu říci, že by to bylo ono.Co jsem tedy zatím v náznaku zjistil.V cizině se zabývají stresem při přepeřování, dále plísňové onemocnení kůže, ale vždy razím heslo, že"myslet znamená ho..o vědět".Náhodně jsem sehnal holuba se "štětinkama", který je po mém páru NVH, který jsem daroval.U mě ten naprosto nepříbuzný pár dal 6 holoubat a dva mám v chovu bez štětinek.Juro promiň, ale genetické by to tedy nemělo být.
Polášek mě také napadl, protože jsem s ním také v minulosti něco konsultoval a tak dej vědět.Já jsem začal dělat pokusnictví s hypermanganem, tedy proti plísni a v případě, že to nepomůže, tak holuba odvezu na Státní veterinární ústav a uvidíme zda něco zjistí.S "raspicem" si dopisuji na soukromé poště, ale nyní již vidím, že by se do tohoto problému mělo zapojit více holubářů.Kouťák.

3.1.2018 18:50
raspic

XXX.XXX.209.74

Zdravim všechny.Vypada to na hodně zajimave tema do ktereho se postupně zapojuje vice a vice HOLUBAŘU.Trochu mě mrzi, že ti postiženi holubi jsou pravě moje.Doufam a pevně věřim, že se najde puvod "štětinek" a jak na ně.Diky všem.

3.1.2018 18:58
lupus4

XXX.XXX.1.49

Zdravím Zdendo, fotky jsem si zvětšil jak to šlo...tak když to vezmu vylučovací metodou

příčiny poruch opeření: neinfekčního původu (podmíněné geneticky, krmivem, hormony, prostředím, umístěním)

podmíněné geneticky - to nejspíš nebude (nepříbuznost postižených)

krmivem - asi taky né, (mělo by to víc ks z hejna)

hormony - kdo ví? proč se plaší jen někde?

prostředím, umístěním - pochybuju

a teď infekčního původu (bakteriální, plíšňové, virové, )

bakteriální, plíšňové, virové, - ? moc snadný průběh bez jiných "moribundusů"
parazitární - záhadný nový "peroničič" ?

internet mi toho moc nenabídl, v čj nic, tož zabrousím lehce do aj - a ?

pořád větší zábava než vedle na kroužkách

3.1.2018 20:16
hrabal1

XXX.XXX.6.2

lupus4 napsal(a):
Zdravím Zdendo, fotky jsem si zvětšil jak to šlo...tak když to vezmu vylučovací metodou

příčiny poruch opeření: neinfekčního původu (podmíněné geneticky, krmivem, hormony, prostředím, umístěním)

podmíněné geneticky - to nejspíš nebude (nepříbuznost postižených)

krmivem - asi taky né, (mělo by to víc ks z hejna)

hormony - kdo ví? proč se plaší jen někde?

prostředím, umístěním - pochybuju

a teď infekčního původu (bakteriální, plíšňové, virové, )

bakteriální, plíšňové, virové, - ? moc snadný průběh bez jiných "moribundusů"
parazitární - záhadný nový "peroničič" ?

internet mi toho moc nenabídl, v čj nic, tož zabrousím lehce do aj - a ?

pořád větší zábava než vedle na kroužkách

Pozdravujem. Myslím, že v prvopočiatku je to nejaká mutačná vada. Spúšťačom prejavu môže potom byť hormonálna činnosť, cirka po pol roku života holuba/dospeje/. Keď sa to objavovalo vždy ob dve generácie, spätne som vyradil všetky, čo boli v línii a je pokoj. Nemenil som krmenie, ale predávkovanie hrachu/bielkoviny to vždy zhoršilo-zvýraznilo. Podobne to bolo u zvlnených letiek alebo známe rýhy na zadnom krku, všetko poruchu peria, pri letúnoch automaticky postihované. Pretože väčšina letúnov má v štandarde perie hladké, utiahnuté, husté a pod. Ja by som to netoleroval ani u výkonných poštových. Príbuznosť to byť nemusí, kedže mám krdeľ cirka 40 ks pochádzajúcich z troch jedincov a nemajú to. Spúšťačom genetickej zmeny môže byť čokoľvek, sám som zvedavý, čo vypátráte. Už tu bola spomenutá kučeravosť, resp. jej počiatok, tu na videu máte další stupeň. J.Hrabal.

https://www.youtube.com/watch?v=ptX6egjyDr8.

3.1.2018 20:51
hrabal1

XXX.XXX.6.2

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem. Myslím, že v prvopočiatku je to nejaká mutačná vada. Spúšťačom prejavu môže potom byť hormonálna činnosť, cirka po pol roku života holuba/dospeje/. Keď sa to objavovalo vždy ob dve generácie, spätne som vyradil všetky, čo boli v línii a je pokoj. Nemenil som krmenie, ale predávkovanie hrachu/bielkoviny to vždy zhoršilo-zvýraznilo. Podobne to bolo u zvlnených letiek alebo známe rýhy na zadnom krku, všetko poruchu peria, pri letúnoch automaticky postihované. Pretože väčšina letúnov má v štandarde perie hladké, utiahnuté, husté a pod. Ja by som to netoleroval ani u výkonných poštových. Príbuznosť to byť nemusí, kedže mám krdeľ cirka 40 ks pochádzajúcich z troch jedincov a nemajú to. Spúšťačom genetickej zmeny môže byť čokoľvek, sám som zvedavý, čo vypátráte. Už tu bola spomenutá kučeravosť, resp. jej počiatok, tu na videu máte další stupeň. J.Hrabal.

https://www.youtube.com/watch?v=ptX6egjyDr8.

Teraz ma napadlo, že v minulosti s tým bojovala prevážna väčšina maloéčkových slovenských hrvoliakov. Možno by o tom niečo mohli vedieť, minimálne ako to z chovou odstránili. Rovnaký problém sú rýhy na krku. Azda sa zadávateľ nenaštve, ak tu vložím ukážky košických vysokoletúnov. Pozerajte krky tých jedincov vľavo. S pozdravom J.Hrabal.

4.1.2018 07:47
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Ještě je možnost, že některý z rodičů, i když jsou k sobě nepříbuzní, postižených holubů, pochází z úzké příbuzenské plemenitby.Potom se tento jev, může ukázat až na jejich potomstvu.

Tohle se běžně stávalo například v chovech králíků Činčil malých.Koupil se cizí samec, připustilo se a některá z mláďat trpěla tzv.angorismem /dlouhá plstnatá srst/ což je u Činčil malých samozřejmě nevyhovující.Jednu dobu se to strašně řešilo a vždycky se našel chovatel který přiznal, že tu a tam si pomohl příbuzenskou, z které si nechal do chovu pěkné typické samice.

4.1.2018 08:13
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ono příbuzenská plemenitba a to třeba i velmi úzká, je jednou z metod šlechtění všech plemen, ale...Musí ji dělat zodpovědný a znalý chovatel a tvrdě vyřazovat v dlouhém časovém horizontu. Výše píše p. Hrabal, jak jeho hejno(krdel) vzniklo ze tří jedinců a jak tvrdě vyřadil celou linku, kde se něco objevilo. Zvláště pak u PH a závodních tipplerů, vznikaly linie tvrdým vkrevňováním a selekcí.
U PH např. pan Ulens tvrdě tlačil na přirozenou imunitu, takže za jeho života mnozí chovatelé nechtěli dávat holuby do koše s jeho, kterým říkali smrdutí Ulens. Když byl, po jeho smrti, rozprodán chov, můžeme hledat jeho holuby, jako zakladate Wege a dalších... Celá chovatelská práce je o přísné selekci ( to platíi i pro přirozenou imunity), jakmile se opomene tvrdá selekce z velkého počtu jedinců, je zaděláno na různé průšvihy...

4.1.2018 08:33

jo012810 napsal(a):
Ono příbuzenská plemenitba a to třeba i velmi úzká, je jednou z metod šlechtění všech plemen, ale...Musí ji dělat zodpovědný a znalý chovatel a tvrdě vyřazovat v dlouhém časovém horizontu. Výše píše p. Hrabal, jak jeho hejno(krdel) vzniklo ze tří jedinců a jak tvrdě vyřadil celou linku, kde se něco objevilo. Zvláště pak u PH a závodních tipplerů, vznikaly linie tvrdým vkrevňováním a selekcí.
U PH např. pan Ulens tvrdě tlačil na přirozenou imunitu, takže za jeho života mnozí chovatelé nechtěli dávat holuby do koše s jeho, kterým říkali smrdutí Ulens. Když byl, po jeho smrti, rozprodán chov, můžeme hledat jeho holuby, jako zakladate Wege a dalších... Celá chovatelská práce je o přísné selekci ( to platíi i pro přirozenou imunity), jakmile se opomene tvrdá selekce z velkého počtu jedinců, je zaděláno na různé průšvihy...

Dávat do koše holuby s holuby takovéhoto chovatele je skutečně radost. Znám to osobně a nikomu to nepřeji.

4.1.2018 10:27
hrabal1

XXX.XXX.6.2

jo012810 napsal(a):

Pozdravujem. Presne tak, všetko to vyžilo bez liekov, okrem odčervenia a očkovania pred výstavou. Tých cirka 40 ks je výsledkom selekcie siedmich rokov z niekoľkonásobne väčšieho množstva. Dravec bol najlepší selektor.Kto nemá pevnú vôľu, nech sa do tohoto ani nepúšťa. Práve nerobená selekcia na zdravie je dnes pohromou mnohých chovov. Zanedbanie či prehliadanie čohokoľvek v zaujme krásy Vás skôr či neskôr dobehne. Prajem všetkým úspešnú chovateľskú sezónu. J.Hrabal.

4.1.2018 12:42
lupus4

XXX.XXX.7.250

Tak jsem právě domluvil s MVDr. Poláškem. Po přepeření by se to mělo ztratit (měl to u 1 taky). V podstatě mi vyjmenoval obecné příčiny poruch opeření stejné co jsem uvedl, Nevyloučil ani gen.příčiny - např. potomci už starého jedince...?

Závěr stává se to při lehkém oslabení organismu v době přepeřování , (ať už bakteriální, plíšňové, virové) + STRES .(např ze závodů)

PS. v Aj jsem probrouzdal kde co a asi neumím hledat
Zdendo asi jste s Bedou uhodili hřebík na hlavičku

takže pro raspice

musíš být na holoubky hodnější, nenasazovat je ani už při počátku pelíchání

4.1.2018 13:49

lupus4 napsal(a):
Tak jsem právě domluvil s MVDr. Poláškem. Po přepeření by se to mělo ztratit (měl to u 1 taky). V podstatě mi vyjmenoval obecné příčiny poruch opeření stejné co jsem uvedl, Nevyloučil ani gen.příčiny - např. potomci už starého jedince...?

Závěr stává se to při lehkém oslabení organismu v době přepeřování , (ať už bakteriální, plíšňové, virové) + STRES .(např ze závodů)

takže pro raspice

A proto Slovenští kamarádi letí s holoubaty o měsíc později, letí až na 500km vzdálenost a v klidu. Ne jako my inteligenti je ničíme již od srpna. Pěkný den...

4.1.2018 14:22
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):

takže pro raspice

Tak musím říci, že Beda byl ten, který mi zaslal fotku od kamaráda z ciziny týkající se stresu a bylo to tři dny před vznikem tohoto vlákna.Trochu jsem doufal, že sem také vstoupí a zapojí se, protože pro mě osobně to byla zcela nová věc a nebylo to mé zjištění, tak jsem zde napsal pouze, že v cizině se zabývají stresem.Myslím si, že opravdu uhodil hřebík na hlavičku, protože ten holub od kamaráda, co jej mám doma, tak v době přepeřování prodělal dle vyšetření trusu silně pomnoženou E-Colu, která musela být řešena Amoxicilinem.Takže nejen nelétat v době přepeřování, ale i udělat vyšetření trusu před přepeřováním aby byl holub v pohodě.
Pokud je to ono, tak počkáme na přepeření a doufám, že to nebudeme muset znovu řešit.Já osobně od této doby holoubkům nezadám žádnou příčinu stresu a to proto, abych z toho neměl stres já.Kouťák.

4.1.2018 14:54

kouták napsal(a):
Tak musím říci, že Beda byl ten, který mi zaslal fotku od kamaráda z ciziny týkající se stresu a bylo to tři dny před vznikem tohoto vlákna.Trochu jsem doufal, že sem také vstoupí a zapojí se, protože pro mě osobně to byla zcela nová věc a nebylo to mé zjištění, tak jsem zde napsal pouze, že v cizině se zabývají stresem.Myslím si, že opravdu uhodil hřebík na hlavičku, protože ten holub od kamaráda, co jej mám doma, tak v době přepeřování prodělal dle vyšetření trusu silně pomnoženou E-Colu, která musela být řešena Amoxicilinem.Takže nejen nelétat v době přepeřování, ale i udělat vyšetření trusu před přepeřováním aby byl holub v pohodě.
Pokud je to ono, tak počkáme na přepeření a doufám, že to nebudeme muset znovu řešit.Já osobně od této doby holoubkům nezadám žádnou příčinu stresu a to proto, abych z toho neměl stres já.Kouťák.

Tady u Petra alias Raspice šlo hlavně o to, že ten holoubek je účastníkem letošní CV v kategorii standart holoubě. Jinak bychom se v podstatě k tomuto tématu ani nedostali...

4.1.2018 15:01
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Tady u Petra alias Raspice šlo hlavně o to, že ten holoubek je účastníkem letošní CV v kategorii standart holoubě. Jinak bychom se v podstatě k tomuto tématu ani nedostali...

Ahoj,
to vůbec nevadí, aspoň pokecáme.
Jinak opět výživné vlákno

4.1.2018 15:33

Rotvik napsal(a):
Ahoj,
to vůbec nevadí, aspoň pokecáme.
Jinak opět výživné vlákno

Tím jsem chtěl říci něco úplně jiného. To holoubě asi s tímto deficitem příliš posuzovatele neoslní. Šlo o to se k něčemu dopracovat, protože na CV se člověk s holubem neprobojuje každý rok, anebo ne každý je tam každý rok.

4.1.2018 17:30
pekol

XXX.XXX.140.101

Ak dovolíte, chcem rozšíriť tému.
Padajúce krajné chvostové perá.
Tento rok jeden mladý samec mal na jednej strane dokonca dve padajúce perá, vytrhol som ich a znova vyrástli a tiež padali, takže . Prísne sa na to pozerám, lebo si myslím, že sa to dedí. Pk.

4.1.2018 17:34
raspic

XXX.XXX.209.27

Tím jsem chtěl říci něco úplně jiného. To holoubě asi s tímto deficitem příliš posuzovatele neoslní. Šlo o to se k něčemu dopracovat, protože na CV se člověk s holubem neprobojuje každý rok, anebo ne každý je tam každý rok.

Martine- Martine ten standard PH tě totalně rozhodil.Na CV jdou dvě moje holoubata.1.Standard holoubě He,2.holoubě Olymp.F.A pravě v tom F je ten štětinač.Vice rozepisovat nebudu určitě viš...

4.1.2018 18:07
raspic

XXX.XXX.209.27

Všem zapalenym DIKY.Ale neusnout na vavřinech.Budu rad když v tom patrani budete pokračovat, Sice to meho reprezentanta na CV už nezachrani od...ale co- je to borec a posuzovetele me v celku nezajem.Tedy pokut si nebudou myslet že se jedna o vystres.nemoc, jedince.Jěště přidam dalši přiklad: pozdni (zaři) holoubě z chov.voliery od jineho chov. podsazene pod me chov.hol.ve volier.Ma to 1/10.Tedy stres vyloučen, leky taky vylučuji a nemoc jsem žadnou nezpozoroval, A to s holuby travim Hodně času./tak mě napada stres jedině ze mě.Dale-ročak 1/35 žijici zcela v souladu(na dvoře se slepicemi kach.hus.atd bez chem.) S PŘIRODOU NA VOLNO.Na všem asi něco bude, ale myslim, že zakopany pes je někde jinde!Chybi společny jmenovatel.Petr.

4.1.2018 19:28
kouták

XXX.XXX.168.33

raspic napsal(a):
Všem zapalenym DIKY.Ale neusnout na vavřinech.Budu rad když v tom patrani budete pokračovat, Sice to meho reprezentanta na CV už nezachrani od...ale co- je to borec a posuzovetele me v celku nezajem.Tedy pokut si nebudou myslet že se jedna o vystres.nemoc, jedince.Jěště přidam dalši přiklad: pozdni (zaři) holoubě z chov.voliery od jineho chov. podsazene pod me chov.hol.ve volier.Ma to 1/10.Tedy stres vyloučen, leky taky vylučuji a nemoc jsem žadnou nezpozoroval, A to s holuby travim Hodně času./tak mě napada stres jedině ze mě.Dale-ročak 1/35 žijici zcela v souladu(na dvoře se slepicemi kach.hus.atd bez chem.) S PŘIRODOU NA VOLNO.Na všem asi něco bude, ale myslim, že zakopany pes je někde jinde!Chybi společny jmenovatel.Petr.

Petře, pokud není zjištěno na 100%, že to je stresem, tak já přestat v mém pokusnictví nemohu.Stačí si přečíst vylučovací metodu od Václava a co říkal MVDr.Polášek.Není přece možné spokojit se s tím, že zůstalo několik variant.Nebude to sice hned, ale určitě budu informovat Tebe, nebo zde, co jsem zjistil já a jak znám Václava, tak ten také nepřestane. Zdeněk.

4.1.2018 22:41

raspic napsal(a):
Martine- Martine ten standard PH tě totalně rozhodil.Na CV jdou dvě moje holoubata.1.Standard holoubě He,2.holoubě Olymp.F.A pravě v tom F je ten štětinač.Vice rozepisovat nebudu určitě viš...

Pokud je to ten v F - ku tak je to egál že je kudrnatej

4.1.2018 22:42

Pokud je to ten v F - ku tak je to egál že je kudrnatej

Holub výkonný může být třeba kostel, hlavně že valí

5.1.2018 06:47

pekol napsal(a):
Ešte názorne.

Dobrý den. Nevím jakou má holub pro Vás cenu, ale já bych ho vyřadil. Není to na holubovi pěkné a na výstavě Vám na to srazí body ( nevím jak je to teď, jestli posuzovatelé berou holuby do ruky a přepočítávají holubovi rýdovací pera) Já osobně mám odzkoušené u českého staváka, že se to dědí. Je to na Vás. S pozdravem P.P.

Přidejte reakci

Přidat smajlík