Uživatel s deaktivovaným účtem

mysak
napsal(a):
Může mi někdo, prosím, říci, co je na těch Mulemans zvláštního?
Ahoj, v podstatě je to pouze ten jejich vzhled - barva. U Karla Meullemanse byla v prvopočátku základním párem Starý V.D. Bosch x Janssenka... no a ta Janssenka byla kaštanová a asi natolik silná, že jejím nakrevněním se stala pramáti všech Meullemansovo kaštanů. Jinak ještě pár chovatelů věří, že kaštani jsou superchovní. Je to asi stejný mýtus, jakože schallie musí být superchovný jedinec...
napsal(a):
Ahoj, v podstatě je to pouze ten jejich vzhled - barva. U Karla Meullemanse byla v prvopočátku základním párem Starý V.D. Bosch x Janssenka... no a ta Janssenka byla kaštanová a asi natolik silná, že jejím nakrevněním se stala pramáti všech Meullemansovo kaštanů. Jinak ještě pár chovatelů věří, že kaštani jsou superchovní. Je to asi stejný mýtus, jakože schallie musí být superchovný jedinec...
Zdravim. Janssenka nebola cerveny recesiv ale zakladna ciernopasa. Chcel by som vidiet ako by zareagoval format typu p. Meullemansa keby vedel ako je jeho meno zneuzivane ceskoslovenskymi akozeholubarmi.
Karel Meulemans :http://www.holubar.sk/clanky/karel-meulemans-jeho-pribeh-c57.html.

Columba livia
napsal(a):
Zdravim. Janssenka nebola cerveny recesiv ale zakladna ciernopasa. Chcel by som vidiet ako by zareagoval format typu p. Meullemansa keby vedel ako je jeho meno zneuzivane ceskoslovenskymi akozeholubarmi.
Děkuji za opravu. Ještěže Československo je již za námi. Letu zdar!

mysak
napsal(a):
Může mi někdo, prosím, říci, co je na těch Mulemans zvláštního?
Tenkrát u závodního poštovního holuba zvláštní barva a kresba.
baštris
napsal(a):
Karel Meulemans :http://www.holubar.sk/clanky/karel-meulemans-jeho-pribeh-c57.html.
Super clanek.) diky!
MP.
baštris
napsal(a):
Jarda opět nezklamal.ČAU, mam nove mazliky.

baštris
napsal(a):
bohumil62
napsal(a):
Takto otázka pokud se týká schopností rychlosti letu a orientace nestojí. Nikdy to nebylo o barvě peří, stavbě těla, svalstvu, nebo očích. To by potom ti, kteří by podle uvedeného závodníky vybírali, byli by ve špici
Bohužel, jsou většinou špičkoví jedinci o svalstvu, stavbě těla atd. Jen velmi málo špičkových jedinců(rozumněj závodících), se výrazně liší od původního standardu PH. Prosím neplést s dnešními požadavky v kategorii standard, oceňování(bodování) na výstavách PH.
jo012810
napsal(a):
Bohužel, jsou většinou špičkoví jedinci o svalstvu, stavbě těla atd. Jen velmi málo špičkových jedinců(rozumněj závodících), se výrazně liší od původního standardu PH. Prosím neplést s dnešními požadavky v kategorii standard, oceňování(bodování) na výstavách PH.
Kategorie STANDARD PH je jen jedná.A to s VYKONEM.Tedy pokud se bavíme o skutečném PH.

raspic
napsal(a):
Kategorie STANDARD PH je jen jedná.A to s VYKONEM.Tedy pokud se bavíme o skutečném PH.
Ahoj, tož opět se nám to otočilo ke standartu... řeknu to ještě jednou a naposled. Každý PH má mít určitý dobrý standart, kostra, svalstvo, opeření a křídlo a jasně musí mít nalétáno minimum km daných podmínkami FCI. To co se děje dnes s tzv. standartem bez limitu je degradace a výsměch chovu PH jako takového. A proti těmto trendům se já osobně budu stavět tvrdě a negativně.
Krásný nový rok.
M.N.
napsal(a):
Díky za vysvětlení...
To je otázka, co je to degradace poštovního holuba. Já si myslím, že degradace je především - příbuzenské páření a dopování za účelem...?. Bez farmacutického průmyslu by závodění dnes již nebylo možné. Naštěstí boží mlýny melou a gramáž léků, kzterá stačila na přeléčení včera, již nebude stačit zítra. (pak se snad probudí zdravý rozum). Tady to je zásadní pro nás všechny holubáře a ne že se někde hodnotí standard bez limitu, to jsou nevýznamné blbosti a prkotiny. At´ si každý dělá co chce, hlavní je, aby byl každý se svým chovem spokojený a aby bylo minimum těch, kteří neustále proti něčemu brojí. Hodně chovatelských úspěchů všem do nového roku.

bohumil62
napsal(a):
To je otázka, co je to degradace poštovního holuba. Já si myslím, že degradace je především - příbuzenské páření a dopování za účelem...?. Bez farmacutického průmyslu by závodění dnes již nebylo možné. Naštěstí boží mlýny melou a gramáž léků, kzterá stačila na přeléčení včera, již nebude stačit zítra. (pak se snad probudí zdravý rozum). Tady to je zásadní pro nás všechny holubáře a ne že se někde hodnotí standard bez limitu, to jsou nevýznamné blbosti a prkotiny. At´ si každý dělá co chce, hlavní je, aby byl každý se svým chovem spokojený a aby bylo minimum těch, kteří neustále proti něčemu brojí. Hodně chovatelských úspěchů všem do nového roku.
Nechci proti ničemu brojit. Vystavování holubů bez splněných limitů na výstavách PH, vedle holubů s nalétanými km a výkonných holubů zase až taková prkotina není. A vůbec nechápu, kde a proč se to tu vůbec ukazuje? K čemu jsou takoví holubi a chovatelé? To jako má být ten tichý a a postupný likvidační odsun PH do volier, anebo co to tedy do háje má znamenat? Standart PH bez limitu je trapná soutěž a ti co jí propagují, nechť si ji tvoří mimo ČMSCHP! Mně bude stačit jednou za rok se podívat na výstavu chovných PH, ale ne kreatur STANDART BEZ LIMITU.
To je přesně ono příteli, každý chovatel má jiné priority a to je dobře, tak to má být. Já se zase chci například pokochat krásou poštovního holuba a mimochodem tovněž nesouhlasím se standartem bez limitu. A s termínem " k čemu jsou takoví chovatelé" už nesouhlasím vůbec. To by mohl pak někdo napsat - k čemu je chovatel, který má % úspěšnost kolem 10% a je rok co rok na konci výsledkové listiny. O to přeci nejde, pokud je to baví, tak at´ závodí co hrdlo ráčí a pokud chce někdo vystavovat bez limitu, tak at´vystavuje. Přej a bude ti přáno
Ale ano at vystavuje-mali tu potřebu.každe plemeno ma svuj standard tak se ho držme a zlepšujme to či ono co danny standard vyžaduje.A.nevytvařejme stale nove a nove a pak k tomu přidame už existujici plemeno a změnime standard aby odpovidal nami nově vyšlechtěne OBLUDĚ.Stači se porozhlednout na vystavach ČSCHDZ.Často mam problem v danem poznat vo co vlastně jde.A přibuz.plem. bud posili nebo zkur.Rozhodně neni přičinou degradace, Degradace=at si každy děla co chce.A prosim NEMICHEJME okrasne holuby s PH.Viz POL.RYS, MOR PŠTR.atd atd atd...Proto chovejme bavme se ale NEPRZNĚME!Mnoho zdaru v r.2017 všem holubařum.Řikam všem Petr Štětina Raspenava Jo a s těmi leky PLNĚ souhlasim.

bohumil62
napsal(a):
To je přesně ono příteli, každý chovatel má jiné priority a to je dobře, tak to má být. Já se zase chci například pokochat krásou poštovního holuba a mimochodem tovněž nesouhlasím se standartem bez limitu. A s termínem " k čemu jsou takoví chovatelé" už nesouhlasím vůbec. To by mohl pak někdo napsat - k čemu je chovatel, který má % úspěšnost kolem 10% a je rok co rok na konci výsledkové listiny. O to přeci nejde, pokud je to baví, tak at´ závodí co hrdlo ráčí a pokud chce někdo vystavovat bez limitu, tak at´vystavuje. Přej a bude ti přáno
Pane Bohumile o.k., asi mne nechápete vůbec, ale to nevadí. A´t si tito holubáři vystavují co hrdlo ráčí, ale ne pod hlavičkou ČMSCHPH. A třeba již od roku 2018 by se mohl začít hrát fotbal systémem domluvíme se na začátku, jestli budeme kopat 2 X 45min anebo si dnes dáme 2x 20min a budeme bodovat ve stejné soutěži. Nemám na toto sílu.

raspic
napsal(a):
Ale ano at vystavuje-mali tu potřebu.každe plemeno ma svuj standard tak se ho držme a zlepšujme to či ono co danny standard vyžaduje.A.nevytvařejme stale nove a nove a pak k tomu přidame už existujici plemeno a změnime standard aby odpovidal nami nově vyšlechtěne OBLUDĚ.Stači se porozhlednout na vystavach ČSCHDZ.Často mam problem v danem poznat vo co vlastně jde.A přibuz.plem. bud posili nebo zkur.Rozhodně neni přičinou degradace, Degradace=at si každy děla co chce.A prosim NEMICHEJME okrasne holuby s PH.Viz POL.RYS, MOR PŠTR.atd atd atd...Proto chovejme bavme se ale NEPRZNĚME!Mnoho zdaru v r.2017 všem holubařum.Řikam všem Petr Štětina Raspenava Jo a s těmi leky PLNĚ souhlasim.
Petře slyšel jsi tu ránu? Tak to byla první lahev BOHEMKY u nás v Duchcově! Tak Letu Zdar a příští rok Tě doufám již doženu v KUDT
napsal(a):
Nechci proti ničemu brojit. Vystavování holubů bez splněných limitů na výstavách PH, vedle holubů s nalétanými km a výkonných holubů zase až taková prkotina není. A vůbec nechápu, kde a proč se to tu vůbec ukazuje? K čemu jsou takoví holubi a chovatelé? To jako má být ten tichý a a postupný likvidační odsun PH do volier, anebo co to tedy do háje má znamenat? Standart PH bez limitu je trapná soutěž a ti co jí propagují, nechť si ji tvoří mimo ČMSCHP! Mně bude stačit jednou za rok se podívat na výstavu chovných PH, ale ne kreatur STANDART BEZ LIMITU.
Jestli patří na výstavy ČMSCHP mi nepřísluší hodnotit protože nejsem jeho členem, ale žádné kreatury to rozhodně nejsou.Jsou to většinou velmi pěkní a přitom životaschopní holubi.Já naopak nechápu proč hodnotit standart u výkonných holubů. Ale proti gustu...Holubářství má mnoho podob jedna hezčí než druhá.Přejme si tedy hodně radosti z chovů a neurážejme sebe ani naše chovance.

bohumil62
napsal(a):
Takže suma sumárum - jsou nádherní
Ano jsou to nádherní holubi, ale není nic jednoduššího než vychovat krásného PH. To je tak jednoduchá práce a vděčná. Takže úplně v klidu

postak
napsal(a):
Jestli patří na výstavy ČMSCHP mi nepřísluší hodnotit protože nejsem jeho členem, ale žádné kreatury to rozhodně nejsou.Jsou to většinou velmi pěkní a přitom životaschopní holubi.Já naopak nechápu proč hodnotit standart u výkonných holubů. Ale proti gustu...Holubářství má mnoho podob jedna hezčí než druhá.Přejme si tedy hodně radosti z chovů a neurážejme sebe ani naše chovance.
Na jednu z Vašich otázek odpovím viz odkaz níže.
http://www.mokry.estranky.sk/
doufám, že převládne názor lidí, kteří naopak ví, proč a co dělají.

Http://www.mokry.estranky.sk/clanky/eso-holuby/ESO-holuby-na-holubniku.html
toto když dostaneš do ruky a podíváš se do výsledků, tak víš ihned proč... protože toto je bomba a vrchol pachtění se u holubů...
Standartní holub a jeho přátelé:http://standardni-holub.webnode.cz/o-nas/.
Zdravím.záleží, za jakým účelem ten který chovatel holuby chová, nicméně vzorník, či chcete-li standard již zničil hodně plemen rejdičů-sportovců.nechovám sice poštu, věnuji se tipplerům.sportovní, takzvaní flugh tippler zádný vzorník ani stendard nemá, existuje i výstavní tippler, ale ve vzduchu ho neuvidíte, je mezi nimi diametrální rozdíl v utváření těla.takto by se to podle mne mnělo řešit i s ostatními plemeny sportovních holubů.bohužel, u mnohých to již ani nejde, jsou již jen na okrasu.
Aj ja som dostal darom takéto holúbky od kamaráta... Všetko naj v roku 2018 celej holubárskej rodine prajem.
Ufák
napsal(a):
Aj ja som dostal darom takéto holúbky od kamaráta... Všetko naj v roku 2018 celej holubárskej rodine prajem.
Je jedno jaké kdo chova holuby hlavně že vás to lidičky baví o to tu přece jde všechno nejlepší do Nového roku 2018 hodne zdraví a at se daří v chovu.
Přátlé prosím o radu, kdo by tohle uměl vyrobit v počtu 22 kusů v rozměru 79 x 26. Kontaktoval jsem prodejce a mají na skladě jen uvedené rozměry, ktreré uvádějí na webovkách a jiný rozměr nedělají. Potřebuji to pro ty nádherný Meulemansy
http://www.vasholubnik.sk/Ramik-do-budnika-d267.htm.

bohumil62
napsal(a):
Přátlé prosím o radu, kdo by tohle uměl vyrobit v počtu 22 kusů v rozměru 79 x 26. Kontaktoval jsem prodejce a mají na skladě jen uvedené rozměry, ktreré uvádějí na webovkách a jiný rozměr nedělají. Potřebuji to pro ty nádherný Meulemansy
http://www.vasholubnik.sk/Ramik-do-budnika-d267.htm.
Dobrý večer,
toto by měl dát dohromady jakýkoliv trochu schopný truhlář ve Vašem okolí. Kulatinku nakoupí, latě nahobluje, navrtá a spasuje to. Kousek sololitu na šoupací dvířka a je to...
tato vypadá také dobře, ale ten rozměr je jiný...
https://www.hradsky-sunk.cz/vyrobky-ze-dreva/mrizka-do-klece-v-ramku.
Ufák
napsal(a):
Čaute chlapci...pri tých našich operencoch som sa už tiež naučil trocha s drevom narábať...máme to super koníček...ale najviac poteší to, keď si to uplácaš sám...samozrejme s poznaním, že nabudúce by si to robil inak
Tak už jsem to začal "plácat", ale ne sám, pamáhali mi, Francek s Jurů

bohumil62
napsal(a):
Vidíte jak jste šikovní!
bohumil62
napsal(a):
Zdravim. Takisto prave dorabam budniky v novom holubniku + prerabam stare v inom oddeleni. Tu su tie nove...
KLIMEK PETR
napsal(a):
Já jen jestli tu není někdo kdo chová mulemany a neví jestli jeden z rodicu muleman byl
To může vědět jen ten, který holuba odchoval. Barevně mohou být vyvedeni PH různě. Některé linie se vyznačují svým zbarvení např. chovatel p. Delbar choval převážně mp atd...Nebo barvou oka. Např. chovatelé Hojsken Van Riel vybírali své holuby podle "jiskry" v oku atd...Skutečně to není důležité. U Ph je nejdůležitější jejich vlastnost, spolehlivého a rychlého návratu na svůj holubník. Je dobře, že se ptáš, ale pokoušej se řadit své názory tak, aby to vedlo k nějakému cíli.
paskov244
napsal(a):
Měl by ses soustředit na ty své holuby a neposlouchat to co říká sousedův kamarád větší blbost jsem už dlouho neslyšel .
Máš postavené oddělení pro mladíky , To je důležitější . Než moudra moudrého .
To nemám nemám na něj prostor ale pannu vedlejší vesnice chová ČS a také oddělení pro výletky nemá a má holoubat část a krásné

KLIMEK PETR
napsal(a):
To nemám nemám na něj prostor ale pannu vedlejší vesnice chová ČS a také oddělení pro výletky nemá a má holoubat část a krásné
Občas si to po sobě přečti, než to zadáš do diskuse.
KLIMEK PETR
napsal(a):
No nato přijdeš později já taky jsem neměl pro mladé samostatné chovné zařízení ale je to dosti důležité protože mladí holubi by měli mít jiné složení krmiva než chovní . Záleží ovšem na jaké úrovni je chceš chovat . Mým snem bylo vystavovat na velké výstavě , postavit se ke svým holubům a poslouchat návštěvníky kteří mne neznali jestli se jim mojí holubí líbí nebo ne .Co je napsáno na posuzovacím lístku mne ani tak moc nikdy nezajímalo .