modena5
napsal(a):
Další.
Františku, tohle je ta nejkrásnější doba, potom čekání na zbarvení a potom až se začnou naparovat venku.Začalo to letos nějak moc rychle, ale i husa divoká ve stovkách přiletěla a ty se narozdíl od lidí nikdy nepletou.Musím také nějaké pískle nafotit.Zdraví Zdeněk FRANTA.
kouták
napsal(a):
Františku, tohle je ta nejkrásnější doba, potom čekání na zbarvení a potom až se začnou naparovat venku.Začalo to letos nějak moc rychle, ale i husa divoká ve stovkách přiletěla a ty se narozdíl od lidí nikdy nepletou.Musím také nějaké pískle nafotit.Zdraví Zdeněk FRANTA.
OK - ať se Ti v chovu daří F.Z.
Čau o několika chovatelích vím, ale dají se spočítat na jedné ruce. Už to není co to bylo. Díky F.Z.
Zdraví Tě, u modeny hlavně záleží na postavě, a když má pěknou kresbu a barvu, tak to nemá chybu. Nechci se chválit, ale letos se mi zadařilo. Každý rok není posvícení. A jeden borec na konec.!
Novinka - Toy modena - ještě se musí na ní pracovat. V USA už je. Dva páry jsou doma. A bude sranda.
No jo, však ještě v roce 1983 se u nás vystavoval jen modenský slepičák a to byli vlastně všechny současné typy. Teprve pak se i u nás podle světa začalo anglické šlechtění modena, německé šlechtění německý modenský (u nás se začalo říkat modenka, přestože to klub nikdy neschválil) a tenhle typ toy modena měla tehdy většina chovatelů. Pamatuješ, jak Franta Sýkora navrhoval, ať je necháme a říkáme jim modenka?
Dnes mě navštívil kamarád Z. Stodola, dárek od něj mě potěšil. A jeho potěšili TOY modeny, které ho okouzlili.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810
napsal(a):
A mohu se jako laik optat, jak jsou toy modeny plodné a snášenlivé? Připadají mi trochu jako king...
MODENA !!! žádná TOY modena. S tou "TOY" modenou- je to totiž asi tak, jako když si nedávno Český klub Amerického Kinga (když zjistily že na pravého Amerického nikdy nedosáhnou) udělal vlastní Český vzorník
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
MODENA !!! žádná TOY modena. S tou "TOY" modenou- je to totiž asi tak, jako když si nedávno Český klub Amerického Kinga (když zjistily že na pravého Amerického nikdy nedosáhnou) udělal vlastní Český vzorník
TOY modena je ve světě používaný název, ovšem nevím, jestli se někdo stará u uznání jako plemeno.