Zdravím, byl jsem se podívat na výstavu ve Frahelži u Veselý nad Lužnicí. Výstava nebyla jednou z největších, ale byla velice dobře zastoupena ve všech druzích chovaných zvířat. Musíme také brát na zřetel dobu, kdy obzvláště letošní průběh zimy nezimy, dělá se zvířaty divy a spousty holubů již sedí, či krmí holoubata. U holubů jsem se zastavil u českých staváků modrých sedlatých, kteří byli opravu modří, žádní temňáci. Dvě voliéry českých staváků jedni černí a druzí žlutí tygři. Krása. Dále pěkní opravdoví polští rysi, či moravští pštrosi, bohužel dnes musíme říkat "starého " typu. Indiáni, NV, rakovničtí kotrláci mladého chovatele, moravští voláči, čeští voláči sedlatí rousní, doufám, že to byla jen chyba zapisovatele, že na lísku bylo zapomenuto to český, dále pak kingové a giganti. Králíci byli zastoupeni od belgických obrů po červenooké hermelíny. Stál jsem u malých činčil a přemejšlel, zda koupit nového samce do chovu, či ještě počkat rok. Ale protože jsem neměl naštudovanej rodokmen těch co mám doma, tak se obchod neuskutečnil. Drůbež byla zastoupena jak velkou tak i zdrobnělou, perličky a zakrslé kachničky. Po prohlídce jsem si sednul, ostatně jako vždy na kávičku a pročetl katalog, zda jsem něco nepřehlédl, dal si vynikající sekanou, pohovořil s kamarádem Vláďou Vojtou a hajdy domů. Musel jsem ještě před obědem nakrmit na pastvině kravky a tak jsem vyrazil asi v půl desátý domů. Bylo to hezky a příjemně strávené sobotní dopoledne.
Zdraví St. Toman.
Tomu rozumím. I já se těším na místní výstavy, kde se setkává člověk s člověkem a krom toho si prohlédne i vystavená zvířata, případně něco dokoupí do chovu. Možná to již dnes není "moderní", ale právě to setkávání, je pro mne tím primárním a ne za každou cenu "urvat" nějaký "plecháč".
Výstava proběhla v přátelském duchu, bylo vystaveno 109 králíků,34 voliér holubů,27 voliér drůbeže, na víc nemáme prostory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

cajzek
napsal(a):
1.
cajzek
napsal(a):
Výstava proběhla v přátelském duchu, bylo vystaveno 109 králíků,34 voliér holubů,27 voliér drůbeže, na víc nemáme prostory.
Frahelž, moje milovaná víska, strávila jsem tam léta roků 1974 až 1983, můj švagr, úžasný nezapomenutelný člověk, byl Ladislav Křiváček. Zážitky mi běží myslí, překrásné roky to byly. Zamilovala jsem si tehdy jižní Čechy. Vloni v létě jsem tam zas byla na výletě, i ve Vlkově se koupat. Příští rok na výstavu rozhodně dojedu.
cajzek
napsal(a):
Vláďo, parádní výstava a parádní fotky děkuji.Moc mě mrzí, že jsem tam letos nemohl, ale postihla mě tromboza v noze a tak si musím dát nějaký týden v klidu.Zdravím všechny a pozdravuj všechny i na truhu v Soběslavi.Kouťák.