Zdravím, mám nestandartní benešáky a 100% v nich jednoho mladého bílého pošťáka, měli by to být letité páry a nějaké loňské, takže funkčí by to bylo ale jak rozeznat pohlaví v případě že o nějakého příjdu, nebo abych případně zbytečně nedržel v hejnu dva stejného pohlaví(zavírací budníky nemám takže co se asi dá dohromady to se dá dohromady), občas zahlédnu jak se na střeše některý cukrujou ale z dálky, tak prosím pro začátečníka nějaké základní rady na co koukat, a i když je nevýrazné plemeno jeslti jsou nějaké specifika rozeznávání.A jestli existují na holubi ty nasazovací kroužky barevný jako na slepice že bych si pár až zahnízdí označil ? Díky, Lukáš.
2mazutak
napsal(a):
Na zjištění pohlaví zkuste kyvadélko, poslouží i malý klíček na provázku., který držíte nad holubem.u samce by se měl rozhýbat v přímém směru s páteří, u holubice by se měl roztočit do kroužku.
O tom jsem slyšel, zkoušel jsem to, zkusil jsem to několikrát za sebou na jednom holubu s různým výsledkem...
Obecně jsou holubi výrazněji hrubší, mohutnější stavby těla.I jejich hlasový a vizuální projev, proti holubicím, nepřehlédneš.Samozřejmě né na dálku na střeše.Při krmení u nich zkus posedět a temperament a dvoření holubů určitě poznáš.Nad tou králikárnou by nebyla špatná voliéra.Označovací kroužky nejsou problém, třeba zde
http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby/hospodadarske-zvirata-holubi-potreby-pro-chov/potreby-krouzky
A nebo to neřeš a nech to přírodě.V hobby chovu, nevadí.
Ať se daří.
lukas333666
napsal(a):
O tom jsem slyšel, zkoušel jsem to, zkusil jsem to několikrát za sebou na jednom holubu s různým výsledkem...
Ano, to se stává, pokud to zvíře je ještě nedospělé pohlavně.a stoprocentní není nikdy nic, časem do toho přijdete a poznáte holuba od holubice již podle rozdílného chování, a jemnější postavy, zvláště hlavy.chce to cvik.
Rotvik
napsal(a):
Obecně jsou holubi výrazněji hrubší, mohutnější stavby těla.I jejich hlasový a vizuální projev, proti holubicím, nepřehlédneš.Samozřejmě né na dálku na střeše.Při krmení u nich zkus posedět a temperament a dvoření holubů určitě poznáš.Nad tou králikárnou by nebyla špatná voliéra.Označovací kroužky nejsou problém, třeba zde
http://www.krmiva-hat.cz/hospodarska-zvirata/holuby/hospodadarske-zvirata-holubi-potreby-pro-chov/potreby-krouzky
A nebo to neřeš a nech to přírodě.V hobby chovu, nevadí.
Ať se daří.
Díky za informace, že tu je docela dravců o voliéře uvažuju i když holubi na střeše jsou už minimálně a většinu dne trávěj na králíkárně, ale už toho tam mám moc, dveře za králíkárnou jsou do dřevníku přes který se jde zároveň k praseti co má jen násyp do koryta z venku tak to kydání i vození dřeva je těžší
Uživatel s deaktivovaným účtem

2mazutak
napsal(a):
Na zjištění pohlaví zkuste kyvadélko, poslouží i malý klíček na provázku., který držíte nad holubem.u samce by se měl rozhýbat v přímém směru s páteří, u holubice by se měl roztočit do kroužku.
Žasnu.

napsal(a):
Žasnu.
Neměl sem v danou chvíli na to cas blíže reagovat...na tuhle blbost ste přišel kde od proutkařů? Kdysi to u mě zkoušeli chovatele andulek měl sem jich tehdá cca26ks chovnych a z toho50 mladých trefili to pouze u dvou a to jen diky tomu že to šlo na ozobí videt.
2mazutak
napsal(a):
Kyvadlo funguje jinak. Až se potkáme, tak Vám ukážu, že nad jedním holubech se může kývat i točit.