Špatný příjem potravy...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2018 14:33
taroš

XXX.XXX.10.20

Zdravím.
Chci se zeptat, zdali nemá někdo zkušenosti v mém případě.
Již nějakou dobu mí holubi špatně přijímají potravu.
Nazobou se a pak natahují krky, protože nemůžou polknou(špatně polknou).
Může mi někdo prosim poradit jestli je to normální, nebo co se s tím dá dělat? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2018 14:39

Zkontrolujte volata, jestli nemají měkké vole, nebo tvrdé vole, podívejte do zobáku, může to být třeba tricho, neštovice, kvasinková infekce a určitě i další věci.

18.2.2018 15:10
taroš

XXX.XXX.10.20

Myslím a zdá se že všechno je v pořádku, jen ta kvasinková infekce, jaké bývají její příznaky?
Pokud by se oni jednalo, dá se nějak léčit?

18.2.2018 16:23
kouták

XXX.XXX.168.33

taroš napsal(a):
Zdravím.
Může mi někdo prosim poradit jestli je to normální, nebo co se s tím dá dělat? Děkuji.

Zdravím.
Má rada je vždy, že by se mělo udělat vyšetření trusu, ale pokud by jste uvedl vše potřebné, aby se poradit dalo, tak možná by někdo poradil.Neuvedl jste jak na tom je Váš chov, zda jste použil nějaké preventivní léky, např.odčervení a nebo jaký je trus, zda nezvracejí, zda nehubnou, když je to již nějakou dobu.Dále čím krmíte, nebo jaké plemeno chováte voláči atd..Mohu si tedy jen opět zavěštit, že by se mohlo jednat o začervení, ale přichází v úvahu i mnoho dalších horších nemocí a pokud uvedete něco bližšího, tak jistě to hezké děvče "bodlinka" nám to všem osvětlí.Kouťák.

18.2.2018 17:24
taroš

XXX.XXX.10.20

Děkuji za odpověď, snad se Bodlinka ještě ozve☺☺☺.
Jedná se o PH. Na podzim jsem zakoupil mladá holubata od jednoho nejmenovaného chovatele. Nehubnou, nezvracejí. Krmím kukuřice, pšenice, ječmen, hrach, grit.Trus mají světle hnědý - tenký úzký do spirály někdy i vodnatý!
Ještě se zeptám jak se postupuje když bych chtěl dát trus na vyšetření? Na veterině mi řekli že trus by měl být tři dny starý, nějak se mi to nezdá.
Omlouvám se za moji neznalost, jsou to teprve moje začátky.☻.

18.2.2018 17:55
kouták

XXX.XXX.168.33

taroš napsal(a):
Jedná se o PH. Na podzim jsem zakoupil mladá holubata od jednoho nejmenovaného chovatele. Nehubnou, nezvracejí. Krmím kukuřice, pšenice, ječmen, hrach, grit.Trus mají světle hnědý - tenký úzký do spirály někdy i vodnatý!
Ještě se zeptám jak se postupuje když bych chtěl dát trus na vyšetření? Na veterině mi řekli že trus by měl být tři dny starý, nějak se mi to nezdá.

Poslal jsem Vám zprávu do schránky.Kouťák.

18.2.2018 22:46

taroš napsal(a):
Zdravím.

Dobrý večer,

přijde mi to tak, že popisujete normální chování PH při krmení, kdy lačně hltá větší zrna - kuku, koňský bob, soja, ale i hrách a pelušku. Potom natáhne krk a těžce několikrát polkne, ale to je zcela normální chování u holubů. Po nakrmení se jde hluboce napít a vše je o.k.

M.N.

19.2.2018 05:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer,

přijde mi to tak, že popisujete normální chování PH při krmení, kdy lačně hltá větší zrna - kuku, koňský bob, soja, ale i hrách a pelušku. Potom natáhne krk a těžce několikrát polkne, ale to je zcela normální chování u holubů. Po nakrmení se jde hluboce napít a vše je o.k.

M.N.

Asi tak pro bodlinku: než začnete strašit z nemocema zkuste se nad tím trochu zamyslet, pokud by měl holub aspoň jedno ztoho co uvádíte tak potravu nebude přijímat vůbec..

19.2.2018 07:12
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer,

M.N.

19.2.2018 07:30
paskov244

XXX.XXX.120.12

Pokud nekrmíte sladovnickým ječmenem tak holubům raději nedávejte žádný měl jsem takovou zkušenost taky.Přejí Vám mnoho chovatelských úspěchů.

19.2.2018 07:39

taroš napsal(a):

Ovšem ten trus pokud je to taková ta spirálka ve vodě, tak toto značí v 99% případů červy. Ovšem odčervovat byste měl 2x ročně bez jakýchkoliv diskusí a obav.

M.N.

Přidejte reakci

Přidat smajlík