Mám dotaz na zkušené holubáře. Chystám se stavět voliéru pro holuby a vybírám pletivo. Na stránkách prodejců mě upoutalo svařované pletivo 19x19 mm, průměr drátu 1,4 mm. Je tato velikost tak akorát?
Pletivo je buď pozinkované, které je u chovatelů běžně k vidění. Co ale pletivo poplastované, o kterém píší: "Na druhou stranu zelené poplastované pletivo vypadá po estetické stránce lépe a zároveň je přes něj i velmi dobře vidět na chovaná zvířata." Tak které je lepší?
Ja to mám takto...voliera je s pozinkovaného a dno nie, ale dno je 75 cm nad zemou, takže myš a ani nič iné tam nevojde...na samotnom holubníku mám to zvarované, to je jasné, proti škodcom a aj kunám najlepšie...ale otázka bola na voliéru, záleží akú má chovateľ predstavu, či až po zem, alebo zdvihnutú a lepšia údržba.Nech sa darí...
Děkuji za Vaše rady a přání.
Co se týče podlahy, tak tady plánuji, že voliéru i holubník vybetonuji, čili tady žádné pletivo nemám v plánu. Voliéra 16 m2, rozdělená napůl pro výletky, holubník 3 m2, pro cca 6 párů středních voláčů.
To zelené poplastované pletivo je bodově svařované, pozinkované a poté poplastované. Jako píše internetový prodejce: "Pletivo na voliéry je bodově svařované a poté zinkované a poplastované, proto se vyznačuje dlouhou životností. Svařování voliérovému pletivu dodává vysokou pevnost a není tak možné jej jakkoli "rozplést" na rozdíl např. od králičího nebo lesnického uzlového pletiva. Máte tak jistotu, že se zvíře chované uvnitř nedostane ven, ale hlavně, že se vám žádná šelma nedostane dovnitř."
https://www.levne-pletivo.cz/pletiva-a-ploty-dobry/svarovane-pvc-pletivo-oko-19-x-19-mm-sila-dratu-1-4-mm/
Mám ho několik let na dvířkách králíkárny a zatím v pohodě.
Možná se ale nakonec rozhodnu pro bodově svařované pletivo pozinkované (bez plastu).
Děkuji i za rady ohledně velikosti: buď 13x13, nebo 16x16, nebo 19x19 s tím, že kočky se musí činit a počet myší redukovat na minimum.
Chovu zdar!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Trapezus
napsal(a):
Děkuji za Vaše rady a přání.
Co se týče podlahy, tak tady plánuji, že voliéru i holubník vybetonuji, čili tady žádné pletivo nemám v plánu. Voliéra 16 m2, rozdělená napůl pro výletky, holubník 3 m2, pro cca 6 párů středních voláčů.
To zelené poplastované pletivo je bodově svařované, pozinkované a poté poplastované. Jako píše internetový prodejce: "Pletivo na voliéry je bodově svařované a poté zinkované a poplastované, proto se vyznačuje dlouhou životností. Svařování voliérovému pletivu dodává vysokou pevnost a není tak možné jej jakkoli "rozplést" na rozdíl např. od králičího nebo lesnického uzlového pletiva. Máte tak jistotu, že se zvíře chované uvnitř nedostane ven, ale hlavně, že se vám žádná šelma nedostane dovnitř."
https://www.levne-pletivo.cz/pletiva-a-ploty-dobry/svarovane-pvc-pletivo-oko-19-x-19-mm-sila-dratu-1-4-mm/
Mám ho několik let na dvířkách králíkárny a zatím v pohodě.
Možná se ale nakonec rozhodnu pro bodově svařované pletivo pozinkované (bez plastu).
Děkuji i za rady ohledně velikosti: buď 13x13, nebo 16x16, nebo 19x19 s tím, že kočky se musí činit a počet myší redukovat na minimum.
Chovu zdar!
Tak jak vám již psali výše hlavně přítel majowec oko 13x13 je nejlepší! záleží už jen na vás jestli si vyberete bodované nebo svařované...vite nejde o to jestli je líp vidět ale jestli je líp chráněny