Jsem si na začátku roku pořídil jen tak do podkrovního kurníku na prasetem chov bílých benešáků, z léta pouze užitkově směřovaného chovu.Myslel jsem si že když je budu pořádně krmit budou sedět doma na králíkárně či na střeše, omyl nedožírají směs hrachu, drceneného pečiva a pšenice nýbrž lítají vysoko do oblak kde i dvacet minut krouží a odedneška regulérně polaří bez zjevného nedostatku... dvě holubice sice už sedí ale doufám že se mě stačí rozmnožit dříve než si toho jejich vystavování po okolí všimce nějaký dravec bohužel v poli je pořádně na notebook nevyfotím tak jen pár fotek ze dvora...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě by byla spíš radost, že to nejsou obyčejné buchty a jdou na pole. Dnes jsou polařící holubi (krom těch městských) stále větší vzácností. Jestli Vám ta lítavost tak vadí, tak si sežeňte nějaké výstavní benešáky, jsou línější k letu, zvláště při plném krmítku a odchovávají taky výborně. Já jsem kdysi dal babičce takovou holubici koupenou z výstavy, první dva roky byla s kingem (staršího typu) a za ty dva roky bych řekl tak 18 holoubat, byla hrůza se toho zbavovat. Tak jsem toho kinga sebral a dal jí benešáka (výstavního) a už s ním zas sedí. Jede mladý po celou zimu, přestávky nedělá, krmí dobře, rychle rostou...no prostě úžasný.
S polařícími holuby, které jste sehnal, nevím co udělat, ale jen tak se nezklidní. Možná přidávat hodně kukuřice, budou tlustí a holoubátka taky, nebo se dejte cestou nechat to tak, jak to je. Dravec a benešáci, ve dvoře po nich skoro jistě půjde krahujec, případně jestřáb, nahoře v oblacích možná sokol (dost vzácný, ale mě už jednou provětral holuby kelebeky). S dravcem se nedá nic dělat, ale lítací a ostažití holubi hlavně před ´´těmi zákeřnými´´ dravci spíše uniknou než buchty.
J. Erlec.
lukas333666
napsal(a):
Jsem si na začátku roku pořídil jen tak do podkrovního kurníku na prasetem chov bílých benešáků, z léta pouze užitkově směřovaného chovu.Myslel jsem si že když je budu pořádně krmit budou sedět doma na králíkárně či na střeše, omyl nedožírají směs hrachu, drceneného pečiva a pšenice nýbrž lítají vysoko do oblak kde i dvacet minut krouží a odedneška regulérně polaří bez zjevného nedostatku... dvě holubice sice už sedí ale doufám že se mě stačí rozmnožit dříve než si toho jejich vystavování po okolí všimce nějaký dravec bohužel v poli je pořádně na notebook nevyfotím tak jen pár fotek ze dvora...
děkuj Bohu. že máš takové benešáky.