Máte někdo holuby „mazly”? Chovám ČS, benešáky a párek kříženců pštros+rys.
Jeden mladý holub ČS šedého sedlateho na mě vrká a má rád když ho hladím, holub kříženec se taky nechá a jedno holoubě benešáka.
Jsem jediná koho si holubi takhle všímají?😂
Každý holub se dá ochočit a nejlépe to jde od mláděte.V době,kdy jsem choval NVH,tak jsem měl převážnou čát hejna ochočenou a předvýstavní příprava nebyla problém.Měl jsem také před lety ochočeného ČS,kterého jsem nalezl polomrtvého v jedné vesnici na silnici a ten byl časem tak krotký,že za mnou chodil kam jsem se hnul a chodil za mnou až do kuchyně.Holub pozná vlídné zacházení.S barevnohlávkama,které chovám dnes to je těžší,protože to je dost ostražitý holub,ale myslím si,že vychovat ho ručně od mláděte,tak i on se dá ochočit.Nyní za mnou sice létají a motají se kolem mě na dvoře,ale udržují si odstup viz. foto.Holubářství je krásný koníček a tak Ti přeji,aby jsi u holubů zůstala i v dospělém věku. Kouťák
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14096/105676#724
mrkněte od 7 minuty
Já mám jediného holuba který jí z ruky půlročního benešáka a někteří jsou zvyklí na ruku. Moc jich nemám dávám přednost malochovu mám jich cca 26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jeden z mých nejlepších holubů při začátku zakládání chovu čínských holubů .....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ziggy123
napsal(a):
Krasavec
Bohužel už je poněm ...naštěstí stačil vychovat několik potomků kteří jsou pokračovateli jeho odkazu ....v chovu mám i nadále jeho přímou sestru (foto1) i bratra z druhého hnízda (foto2) ....