černý bělopruhý,zůstaly mi po útocích jestřábů a krahujců pouze 3 kusy,byl jsem zastánce volného chovu
To.V
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele MP.
Chtěl bych zde založit nové téma na vzácné barevné rázy Moravského pštrosa i v novošlechtění.
Pochlubte se a napište zde prosím co chováte a kolik toho chováte popřípadě, pokud máte fotky, můžete i tímhle přispět do diskuze
Ja pštrosí nechovaná ale vím že vzácná je forma běloocasá
lupus4
napsal(a):
ten je v typu perfektní MP (alespoň dle mne)
žádná jen chodící modenopštrosí bakule
jak jsou na tom s plodností ks/pár ?
S plodnosti dobře, ale může se někdy stát že občas se najde holub či holubice kteří nejsou plodni ale to si myslím že je u všech rázu a nejen u MP
jo012810
napsal(a):
Dobře je ve škole za 3 tedy nic moc. Otázka zněla kolik kusů odchová pár za rok?
Jestli tady chcete slovíčkařit tak prosím kdybych řekl nic moc tak je to za 4 pokud si chcete hrát na školu.
A je to individuálně na každé páře a stavu počtu holubů v holubniku, ale to si myslím že každý zkušený chovatel zná. Nemají problém udělat i 5 hnízd tedy 5 odchovů = 10 ks modrých šupinatych z toho tak 1 velmi dobrý holub pokud se podaří. A nebo může se stát že z 10 chovných párů vyberete pouze 2 nebo 3 pěkné kusy za rok.
To.V
napsal(a):
Jestli tady chcete slovíčkařit tak prosím kdybych řekl nic moc tak je to za 4 pokud si chcete hrát na školu.
A je to individuálně na každé páře a stavu počtu holubů v holubniku, ale to si myslím že každý zkušený chovatel zná. Nemají problém udělat i 5 hnízd tedy 5 odchovů = 10 ks modrých šupinatych z toho tak 1 velmi dobrý holub pokud se podaří. A nebo může se stát že z 10 chovných párů vyberete pouze 2 nebo 3 pěkné kusy za rok.
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Asi před 20ti léty jsem viděl na výstavě,ale už nevím kde,nádherné MP stříbřité červenopruhé,nemohl jsem od nich oči utrhnout,kdybych se v té době nepokoušel o černé bělopruhé,tak bych se do nich dal!! Ještě perličku k tomu,kochal jsem se těmi holuby a přišli ke mě 3 ogaři (pořádně voněli slivovicí) to čumíš mladej co,myslím že ale byli mladší než já,říkám opravdu pěkný. Víš jak jsem je udělal? Přes pošťáci!!!
hopi
napsal(a):
Asi před 20ti léty jsem viděl na výstavě,ale už nevím kde,nádherné MP stříbřité červenopruhé,nemohl jsem od nich oči utrhnout,kdybych se v té době nepokoušel o černé bělopruhé,tak bych se do nich dal!! Ještě perličku k tomu,kochal jsem se těmi holuby a přišli ke mě 3 ogaři (pořádně voněli slivovicí) to čumíš mladej co,myslím že ale byli mladší než já,říkám opravdu pěkný. Víš jak jsem je udělal? Přes pošťáci!!!
To byl ten lepší způsob šlechtění než přes slepičáky, jako to dělají jiní "šlechtitelé"
Tak se nám to tu hemží samými odborníky a šlechtiteli,místo keců radši něco ukažte,ovšem máte li co.... Soudě podle keců nemusíme mít o další vývoj pštrosů obavy.