Trhy

Americký výstavní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2023 19:08
František09

XXX.XXX.46.198

Bude v únoru v Lysé trh a jak to funguje .Díky.

19.1.2023 07:51
list

XXX.XXX.134.143

Podle stránek VLL trh bude, ovšem co tam bude k mání je otázka. Byl jsem tam dvakrát a nebyl jsem zrovna spokojen s nabídkou. V obou případech tam byla vcelku dobrá nabídka akvaristická, byli tam i nějací exoti, ale teraristika jen trochu a drůbež, holubi a králící, de fakto vůbec. Vloni tam bylo pár holubů.

19.1.2023 18:59
gary

XXX.XXX.28.112

A na trhu při Našem chovateli 14,1. taky nic moc...slušné kusy k prodeji byly jen na výstavě a to kromě speciálek taky nebylo nic moc - nebýt speciálek, tak tam bylo ostatních holubů jak na okresní výstavě ...bída.

19.1.2023 19:09
list

XXX.XXX.134.143

gary napsal(a):
A na trhu při Našem chovateli 14,1. taky nic moc...slušné kusy k prodeji byly jen na výstavě a to kromě speciálek taky nebylo nic moc - nebýt speciálek, tak tam bylo ostatních holubů jak na okresní výstavě ...bída.

Musím se přiznat, že jsem taky nebyl zcela spokojen. Zažil jsem tam už lepší výstavy.

holub107

19.1.2023 20:44
holub107

XXX.XXX.127.171

Je vidět kam to organizované chovatelství směřuje. A bude hůř jak skončí starší generace.

19.1.2023 21:04
list

XXX.XXX.134.143

holub107 napsal(a):
Je vidět kam to organizované chovatelství směřuje. A bude hůř jak skončí starší generace.

Ovšem nemalý podíl na tom, kam organizované chovatelství směřuje, mají i chovatelé organizovaní i neorganizovaní, kteří na svaz tady na ifauně už léta nadávají a nic jim není po chuti, ale v rámci svazu nic neudělají. To případné zájemce velmi odrazuje od vstupu do svazu. Já sám jsem váhal dlouhá léta, nakonec jsem se v prosinci zapsal a uvidím.

20.1.2023 05:43
jo012810

XXX.XXX.101.35

list napsal(a):
Ovšem nemalý podíl na tom, kam organizované chovatelství směřuje, mají i chovatelé organizovaní i neorganizovaní, kteří na svaz tady na ifauně už léta nadávají a nic jim není po chuti, ale v rámci svazu nic neudělají. To případné zájemce velmi odrazuje od vstupu do svazu. Já sám jsem váhal dlouhá léta, nakonec jsem se v prosinci zapsal a uvidím.

Trochu k zamyšlení. Ano, chovatelství, které jsem znával se naprosto zákonitě vytrácí. Poválečné ročníky jsou zatím ještě, tak nějak, činné a snasetrvačností, ale již jim docházejí síly a motivace. Skutečných chovatelů z mladších ročníků je poskrovnu a navíc asi neumí popsat své potřeby a priority a prosadit je. Po roce 1989 se vše výrazně změnilo a tak se domnívám, že i chovatelství na to musí reagovat. U organizovaného chovatelství (ČSCH) jsou dva zásadní "zabijáci". Nereformované Stanovy (z toho se odvíjí vše ostatní) a Nový občanský zákoník, který postavil spolky vlasně na úroveň obchodních společností, jen s menšími úlevami. I když patřím k té staré garnituře, stále doufám, že se postupně vykrystalizuje "nové" chovatelství tak, aby odpovídalo současným podmínkám a možnostem chovatelů.

20.1.2023 09:31
list

XXX.XXX.134.143

jo012810 napsal(a):
Trochu k zamyšlení. Ano, chovatelství, které jsem znával se naprosto zákonitě vytrácí. Poválečné ročníky jsou zatím ještě, tak nějak, činné a snasetrvačností, ale již jim docházejí síly a motivace. Skutečných chovatelů z mladších ročníků je poskrovnu a navíc asi neumí popsat své potřeby a priority a prosadit je. Po roce 1989 se vše výrazně změnilo a tak se domnívám, že i chovatelství na to musí reagovat. U organizovaného chovatelství (ČSCH) jsou dva zásadní "zabijáci". Nereformované Stanovy (z toho se odvíjí vše ostatní) a Nový občanský zákoník, který postavil spolky vlasně na úroveň obchodních společností, jen s menšími úlevami. I když patřím k té staré garnituře, stále doufám, že se postupně vykrystalizuje "nové" chovatelství tak, aby odpovídalo současným podmínkám a možnostem chovatelů.

Jasně, změny se dějí a ne vždy k lepšímu. To chápu. Rozumím i tomu, že to lidi rozhořčí a že ztrácí naději na lepší zítřky. Optimismus není darem, jímž by disponoval každý Ale snad ve všech diskuzích na ifauně člověk narazí na nadávání na ČSCH. A to každého zájemce odradí. Proč bych se měl dobrovolně přihlásit do organizace, která je tak problematická, že z ní lidi houfně utíkají. Až když jsem se zaměřil na to, kdo remcá, zjistil jsem,že to zase tolik lidí není. Ale to rozhodování trvalo několik let, protože ty pochyby tam prostě jsou. Bohužel jsem měl i to "štěstí", že i na vsi jsem narazil jen na bývalé členy, kteří jen prohlásí, že chtějí (ČSCH) příspěvky a nic za to... A to si myslím, že je škoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík