margetin
napsal(a):
Birminghamský kotrmeliak
tréning mladých birminghamov na letovú klietku
margetin
napsal(a):
tréning mladých birminghamov na letovú klietku
0,1
Birminghamský kotrmeliak - monografia
Týmto chcem upozorniť chovateľskú verejnosť na veľmi zaujímavú a hodnotnú publikáciu vo forme internetovej knihy: Birminghamský kotrmeliak – monografia.
Jej autor, jeden zo zakladajúcich členov Klubu chovateľov východoslovenských kotrmeliakov a ostatných kotrmeliakov orientálneho pôvodu - KCHVK, dlhoročný chovateľ a propagátor birminghamského kotrmeliaka MVDr. Jozef Koreň, ju venoval 20. výročiu založenia klubu.
Túto monografiu môžete nájst na stránke KCHVK - http://www.vslkotrmeliak.wbl.sk/
Birminghamský kotrmeliak - monografia
Týmto chcem upozorniť chovateľskú verejnosť na veľmi zaujímavú a hodnotnú publikáciu vo forme internetovej knihy: Birminghamský kotrmeliak – monografia.
Jej autor, jeden zo zakladajúcich členov Klubu chovateľov východoslovenských kotrmeliakov a ostatných kotrmeliakov orientálneho pôvodu - KCHVK, dlhoročný chovateľ a propagátor birminghamského kotrmeliaka MVDr. Jozef Koreň, ju venoval 20. výročiu založenia klubu.
Túto monografiu môžete nájst na stránke KCHVK - http://www.vslkotrmeliak.wbl.sk/
- i když "birmingeny" okrajově chovám, tak se pohybuji na tenkém ledu!
- ale "birmingenský kotrlák - monografie" a potom odkaz na východoslovenského ?
- domnívám se, že jde o něco jiného, leč rád se nechám poučit??
B.
chov.
napsal(a):
- i když "birmingeny" okrajově chovám, tak se pohybuji na tenkém ledu!
- ale "birmingenský kotrlák - monografie" a potom odkaz na východoslovenského ?
- domnívám se, že jde o něco jiného, leč rád se nechám poučit??
B.
ten odkaz je dobrý lebo na stránke východoslovenského kotrmeliaka je umiestnená tá monografia Birminghamského kotrmeliaka,prikladám presnejší odkaz http://www.vslkotrmeliak.wbl.sk/Monografia-Birminghamskeho-kotrmeliaka.html
Pozdravujem. Tak som monografiu dočítal po voľných chvíľach. Som rád, že tu niečo také vzniklo. Vždy sa nájde niečo,čo nepoznáme. Autora MVDr.J. Koreňa som navštevoval ešte ako riaditeľa veterinárneho ústavu a tešil sa ne jeho birmighamské/teraz neviem, či napísať roler-či kotrmeliak/. V čase minulého režimu bolo slovo roller u nás pre autorov zakázané. To je aj dôvod, prečo napr. Prof. Ferianc používal pre výkonnejšie rolery slovo "kotuliaky". To by teraz skôr pasovalo na tie prízemné, lebo najvýkonnejšie sa po zemi len kotúľajú. Dokonca bolo komentátorom hokeja zakázané spojenie "rolba" čistí ľadovú plochu. Na druhej strane sa bežne používalo slovo roleta a mnoho iných podobných, čo paradoxne už nevadilo. Pri jednej návšteve súdruhov sa komentátor pozabudol a povedal, že lietadlo roluje po dráhe a za chvíľu uvidíte vystupujúcich členov návštevy. Ešte v ten večer musel opustiť svoj post.Dnes už by to hádam nikomu nemalo vadiť. Takže vďaka za rozšírenie obzoru.S mnohým nesúhlasím, ale to napíšem priamo autorovi. Nižšie priložím fotky jeho holubov, ešte pred vycestovaním do zahraničia.Vlastný kmeň čiernohlávkom začal budovať až potom. Presný dátum vzniku viem iba pri jednej. JH.
Birminghamský, pre mňa je tento bronzák výzorom roky najkrajší. Vystavený na CV zvierat Nitra 2003, chov J,Koreň.
Tento popoľavý bol vystavený na CV zvierat Nitra 2010, chov Jozef Kováčik, Lučenec.
A takéto zasa chová J.Tužinský, Lučenec, vystavený v Košiciach 22.10.2001.
V poradí druhý slovák, čo na pretekoch vypustil birminghamské kotrmeliaky, Elemír Revay pri trénovaní medzi "dolniackými vinicami" r.2012. Kto bude tretí, pridáte sa. Československý Klub akrobatických holubov je otvorený. JH.
hrabal1
napsal(a):
Birminghamský, pre mňa je tento bronzák výzorom roky najkrajší. Vystavený na CV zvierat Nitra 2003, chov J,Koreň.
Ahoj Jozef,
vdaka za prispevok aj za uverejnenie fotiek 3 mojich holubov, o ktorych pisem aj v monografii.
Ten prvy je moj "modry vystavny", druhy cerveny je orig. Koronczai - absolvoval u neho niekolko pretekov, dal vyborny odchov nielen u mna, ale aj u Janka. Banika, treti je bronzak - cestna cena v Nitre, bol aj na vystave v Debrecine.
Vsetko to boli nielen velmi pekne holuby, ale aj vyborne rolery. Tesim sa na nasu diskusiu a prajem vela uspechov. J. Koren
hrabal1
napsal(a):
Reakcia: J. Koren
Takto nejako si predstavujem dobry typ holubice BR. National winner 2008- narodna vitazka mladych. Majitel: Kevin Bowden, Birmingham, UK - MPRC. Jeho chov je zalozeny na holuboch Tonyho Bagleyho.
Moja modrá bielohlavá holubica č. 40 po holubovi č.8 - polosestra línioveho holuba č. 38. Velmi dobrá rolerka a chovná holubica, veľmi slušného typu. Spolu so svojim bratom a sestrou lietali vo víťaznom kŕdli mláďat (2005). S orig. plávakom od Tonyho Bagleyho dala výborný odchov – z 5 mláďat 4 staršie úspešne odlietali klubové preteky; aj ten piaty - najmladší, tiež dobre lietal a roloval.