Rostovsky biloprsy postavovy rejdic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2008 16:45

Hledam vazne zajemce o dva pary toho vzacneho i u nas na Ukrajine plemena... Dopravu do Cech zaridim. S pozdravem - Petro

9.3.2008 14:34

bokhara napsal(a):
Hledam vazne zajemce o dva pary toho vzacneho i u nas na Ukrajine plemena... Dopravu do Cech zaridim. S pozdravem - Petro

Ahoj. Pekné a skutočne dosť vzácne holuby

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2010 14:12

Dobry den ,chtel jsem se zeptat jestli chovate rostovske rejdiče černe.Email .neocaridina@email.cz Dekuji za odpoved Lukas

10.11.2010 17:51
beda

XXX.XXX.75.0

.. Petro, já je chovám a možná bychom se domluvili /i když zrovna nejsou nejčistší / -// autratabeda@seznam.cz // B.

10.11.2010 17:56
beda

XXX.XXX.75.0

.. pokus se zeptat, zda by někdo neměl červené ?? Pošlu ti ještě fotku, jak jsem letos vystavoval u nás v Soběslavi ! / Použil jsi netradiční způsob inzerce, ale snad nám prominou !

11.11.2010 09:39
justovi

XXX.XXX.214.14

Výsledkem mnohaletého šlechtitelského úsilí ruských chovatelů jsou v poslední době tito krasavci. LAJ.

11.11.2010 09:42
justovi

XXX.XXX.214.14

Vyskytují se i ve žlutém barevném rázu. LAJ.

11.11.2010 10:06
justovi

XXX.XXX.214.14

V chovu našeho přítele Virgilijuse Revinskase z Litvy jsou už rostovští běloprsí zastoupení v mnoha barevných rázech. LAJ

11.11.2010 10:10
justovi

XXX.XXX.214.14

Červený barevný ráz z chovu Virgilijuse Revinskase. LAJ.

11.11.2010 17:56
bokhara

XXX.XXX.18.73

Ti nabidce uz skoro 2 let...
Ted u nas na Ukrajine chova biloprse cerne... Cervene a jine barvy skoro ne... Kdyz ano - v spatne kvalite!..
Pane Lumir a pani Anna! Vas kolega-pribalt chova hezke biloprse,ale poverte,ze kvalita barevnych jeste daleka od cernych!!
V prvnu radu ma byt telo, postoj, ocas a rousny!.. Pak uz barva a kresba!!
Zluty ma typ hrubsy(KRESBA-SUPER!!), rousky MALE... Cervene a modre taky ne dokonale!!
Ale SAMOZREJNE - to je dobry material pro zacatek chovu!!
Prijmite srdecny pozdrav s Ukrajiny - Petro (bokhara@yandex.ua)smajlík

11.11.2010 20:15
beda

XXX.XXX.90.164

... tak jsem dnes přijel z posuzování v Lysý a zjistil jsem, že jsem přišel o tohoto výletka /fotku dávám proto, že byl asi z těch všech zde ukázaných nejlepší, i když již na této fotce je vidět, že není v pořádku!! Pil, baštil, podstrojoval jsem mu, zkoušel i léčit, ale stále ztrácel svalovinu až ...smajlík Beda

11.11.2010 20:18
beda

XXX.XXX.90.164

... a abych se nevytahoval-někteří také nejsou nej... ! Tak Petro-ozveš se ?? B.

11.11.2010 21:18

beda napsal(a):
... a abych se nevytahoval-někteří také nejsou nej... ! Tak Petro-ozveš se ?? B.

Ahoj vsem ,nemate nekdo na prodej rostovske rejdice cerne,stribrne.Diky Lukas . email: neocaridina@email.cz

12.11.2010 18:20

Tak to jsou moji holoubci .Lukas

12.11.2010 18:28

12.11.2010 18:31

vim ze to neni takova kvalita ale ja su spokojenej

12.11.2010 18:34

12.11.2010 18:37
14.11.2010 19:16
bavorak

XXX.XXX.43.18

beda napsal(a):

jen malý poznatek..některé holuby jsem měl o petra ..myslím běloprsé ale do našich holubů moc nezapadají..sice jde o ruské plemeno ale u nás má vzorník německý takže to prostě nejde..to jen na okraj. ale holubi to špatní nebyli

14.11.2010 21:36
beda

XXX.XXX.94.103

... teď jsme se vrátili z trhu a výstavy z Poznaně -přivezli jsme celkem asi 20ks holubů a z toho já 3páry rosťáků běloprs. // kvalita různá, ale jsem spokojen -do krve a chovu vyhovující ! Bylo to hodně náročné -padám na ústa a jdu zalehnout !! Beda

14.11.2010 21:49
beda

XXX.XXX.94.103

... a ještě bych dodal -v Lysé jsem byl na posuzování , ale zlatá Poznaň s trhem a výstavou výletků !! O chovatele a návštěvníky postaráno neporovnatelně a výstava a vše kolem / hlavně poplatky a ceny i v občerstvení / se tam nedělá, aby se vytahaly peníze z kapes chovatelům-ty se jim nechají, aby je budou li chtít - utratili na burze za zvířata !! Beda

15.11.2010 18:34
bokhara

XXX.XXX.14.252

:-))Rad slysim Te, Roman!! Ted u nas uz lepsa kvalita, ale i lepse ceny...
Podivejte se, prosim, na volzske, ktere chova muj kamarad:smajlík

16.11.2010 10:49
hrabal1

XXX.XXX.248.82

Troška to skĺzlo k inému plemenu. V domovine rozlišujú aj celofarebné a bieloprsé rostovské. V sobotu som videl pekné na výstave v Kozách/Bialsko-biala/PL/ čierny 96b -vystavovateľ Maurycy Turala.

16.11.2010 10:52
hrabal1

XXX.XXX.248.82

Bola tam aj šestica mliečnych. víťaz 95b-chov Stanislav Kasprzak

16.11.2010 12:49

moc peknysmajlík

16.11.2010 14:25
beda

XXX.XXX.76.155

... je to pravda - Lukas mě to odvedl uplně někam jinam -do rozjetého tématu o rosťákách s pštrosý kresbou zapletl svůj inserát a fotky celobarevných -no dobře, celobarevné jsme dělali zde v JČ tak před 4-5 lety -nebyl však nečekaně vůbec zájem o odchovy, tak jsme toho nechali ! Ale nedalo mě to musím odpovědět - ty milky to je opravdu veliká paráda - mohu na nich nechat oči !! Jinak v Poznani na trhu rosťáků mraky a dali se vybrat i pěkný! Ale celkově tam holubi podstatně podražili! Ti běloprsý pod 200 zl/ks // tj 1400 Kč/ks se jeden nedostal a to kvalita nic moc, ale v německu stále 100 euro/kus ale kvalitnější! Ale znovu se vrátím k těm milky :-) -zdravim smajlík Beda

16.11.2010 16:45
justovi

XXX.XXX.214.14

Vážení přátele,
je velice dobře, že se téma rostovských postavových rozšiřuje a můžeme si přečíst různé názory, ale asi se hned v úvodu měly jasně rozlišit rozdíly mezi těmito holuby, což se nestalo a do ROSTOVSKÝCH BĚLOPRSÝCH POSTAVOVÝCH se trošku nešťastně zamíchali ROSTOVŠTÍ BAREVNÍ POSTAVOVÍ a zmatek je na světě. Na toto reaguje překvapivě mnoho chovatelů, kteří neznají podrobnosti a obrací se ná nás formou telefonátu či el.pošty, jak to vlastně je, když je rubrika nadepsána " Rostovsky biloprsy postavovy rejdic" a jsou tam obrázky celobarevných, jestli je to správně atd. A padají i takové dotazy, zda holubi později přepeří do strakaté kresby apod. Takže vzniká dezorientace a chudáci takoví chovatelé si lámou hlavu a chtějí vědět, jak to tedy doopravdy je. No a jsou i zkušení harcovníci, kteří se nechtějí veřejně vůbec vyjadřovat a svůj názor nám sdělili pouze z titulu dlouhodobého vztahu. No a jak to tak vypadá, podobná je asi situace v celém chovatelství.... naši dědové a pradědové se musí v hrobě obracet ........... myslíte, že dnes má jěště význam staré dobré chovatelské heslo " Pro rádost, krásu a užitek...." ????

16.11.2010 17:13
bokhara

XXX.XXX.5.137

Pane Lumir a Anna!! Na Vasem obrazku(fotce) - SUPEROVE biloprse rostovske s vynikajice postojem a kresbou!!
Takove myslim,ze chova JENOM NEMCI!..smajlík
S pozdravem - Petro:-)

16.11.2010 17:21
beda

XXX.XXX.76.155

- to jsou porcelánové // prodávají je v Německu i v Polsku na každé větší výstavě !! smajlík B.

16.11.2010 17:28

To jsem tam dal ja ty obrazky tech jednobarevnych.Tak se vsem omlouvam.

16.11.2010 17:39
beda

XXX.XXX.76.155

... když nejde o život, tak jde o pr... ! Měl jsi jenom otevřít nové téma o jednobarevných rosťákách a jelo se na dvou frontách ! smajlík B.

16.11.2010 17:46
beda

XXX.XXX.76.155

... a pokud jde o naše dědy a pradědy - ty musejí v hrobech tancovat kankán a nemohou za to pouze chovatelé !! :-|smajlík B.

16.11.2010 19:11
margetin

XXX.XXX.124.192

16.11.2010 19:36
margetin

XXX.XXX.124.192

Srdečne pozdravujem. Nechcem riešiť vzťahy a ani do nikoho zapárať. Pekné holuby - strieborný z foto od p. Hrabala a bieloprsé z príspevku od Justovich. Jedná sa o holuby Alexandra Neuwrita, rovnako ako aj 0,1 na mojej fotke. Kúpená v Lipsku. Čo sa týka holubov, holuby nerobím na kšeft, bohužiaľ mám pocit, že ruské postavové sú v Nemecku tak brané. Dobré holuby od 50-60 euro aj to je priemerná kvalita. Lepší priemer 75eur a viac. Vrazil som dosť peňazí za dosť dobré holuby, ale páni pozor na plodnosť!!! Minulého roku som kúpil sibírske a rostovské od popredných chovateľov ale všetko neplodné!!! Vraj prešľachtené?? Možno, človeku neide o to robiť niekomu konkurenciu na výstavách, len proste chce mať dobrý pocit z pár pekných mláďat. Na výstavy?? Neviem aká je situácia v CZ, ale vedia naši posudzovatelia posúdiť postavové??????????? Minulý rok, popredný maďarský posudzovateľ posudzoval v NR rostovské biele s tmavým okom, mal som ČC, v Nemecku by bol vyradený lebo nemal oko perlové. Dá sa diskutovať veľa, v prvom rade však treba pracovať!smajlík

16.11.2010 19:40
margetin

XXX.XXX.124.192

Nieje nič horšie, ako keď sa nechce postaviť:-)

16.11.2010 20:13
beda

XXX.XXX.76.155

... ano letos jsem jednal s Alexandrem a znám jeho fotky holubů, zatím nejkvalitnější co jsem kdy viděl /snad ještě jeho soused Martin, ale ten je má od něj/- a cena je -jak jsem udával! smajlíkB.

16.11.2010 20:46
margetin

XXX.XXX.124.192

Aj budeš, budete od neho niečo kupovať??? Má ich fakt skutočne krásne, asi jedny z najlepších aké som videl. Predával v Lipsku, ale na fotkách má ešte krajšie:-)

16.11.2010 22:40
justovi

XXX.XXX.214.14

Co příspěvěk to názor. V každém jsou podněty pro rozvinutí velice obsáhlé diskuse, pokud však tato diskuse bude na patřičné úrovni. Pokud se můžeme vrátit k vyjádřeni Andreje, skoro bychom mohli říci, že nám hovoří z duše. Dnes není problém koupit jakéhokoliv holuba snad na celé zeměkouli ( pokud na to máme peníze a za peníze jak známo se dá koupit všechno), ale daleko složitější a dlouhodobější je vychovat si holuba v požadované kvalitě se všemi atributy standardu sám doma, na svém holubníku a mít z toho dobrý pocit, že je to holub, na kterého jsme léta čekali. A to je to pravé kouzlo chovatelství. Samozřejmě, že na takového holuba musíme léta čekat a teprve potom se s ním můžeme pochlubit na výstavě. Pokud však posuzovatel vůbec pozná v té spoustě plemen postavových rejdičů,co vlastně posuzuje, nebo pokud je vůbec ve vzorníku zařazen. A jak píše Andrej o posouzení rostovského, myslíme, že situace je stejná i v ČR a možná i jinde.
Dnes si pod pojmem "chovat holuby" můžeme představit cokoliv. Např. chovat jedno plemeno holubů mnoho let a radovat se z každého sebemenšího úspěchu, nebo chovat plemeno holubů jen tak dlouho, dokud je o o něj na trhu zájem a kdy je rentabilním. A o tom to je..... LAJ.

17.11.2010 07:17
beda

XXX.XXX.120.175

justovi napsal(a):
Co příspěvěk to názor. V každém jsou podněty pro rozvinutí velice obsáhlé diskuse, pokud však tato diskuse bude na patřičné úrovni. Pokud se můžeme vrátit k vyjádřeni Andreje, skoro bychom mohli říci, že nám hovoří z duše. Dnes není problém koupit jakéhokoliv holuba snad na celé zeměkouli ( pokud na to máme peníze a za peníze jak známo se dá koupit všechno), ale daleko složitější a dlouhodobější je vychovat si holuba v požadované kvalitě se všemi atributy standardu sám doma, na svém holubníku a mít z toho dobrý pocit, že je to holub, na kterého jsme léta čekali. A to je to pravé kouzlo chovatelství. Samozřejmě, že na takového holuba musíme léta čekat a teprve potom se s ním můžeme pochlubit na výstavě. Pokud však posuzovatel vůbec pozná v té spoustě plemen postavových rejdičů,co vlastně posuzuje, nebo pokud je vůbec ve vzorníku zařazen. A jak píše Andrej o posouzení rostovského, myslíme, že situace je stejná i v ČR a možná i jinde.
Dnes si pod pojmem "chovat holuby" můžeme představit cokoliv. Např. chovat jedno plemeno holubů mnoho let a radovat se z každého sebemenšího úspěchu, nebo chovat plemeno holubů jen tak dlouho, dokud je o o něj na trhu zájem a kdy je rentabilním. A o tom to je..... LAJ.

- ani toto není úplná pravda! Začnu od zadu- ono "chovat holuby" - jako na př. rosťáky - ze začátku přebíráte a pak máte všechny celkem pěkný a na trhu není zájem a začnete vybíjet ty pěkné, neboť se vám to již nikam nevejde, tak toho raději necháte! Podotýkám, že co chovám nemohu potom sníst, proto nechovám ani králíky a pomalu mám problém s vajíčky! O rentabilitě v chovu holubů, nebudu raději psát! Není zas tak pravda, že můžete koupit vše, a nestačí čekat a mít dobrý pocit až se něco doma povede! Občas musíte něco kvalitnějšího do krve sehnat! Já jsem letos jednal s Alexandrem /a to přes jeho známého/ a bylo nám slíbeno, nějaký ten kousek /za draho- do krve/ -nedošlo k tomu, neb nám zdělil, že si nějaký Bulhar vzal celý odchov najednou! Dále jsem jednal s Polákem /má slušné/ - do Poznaně přivezl /a né lacino/, ale to nejhorší co doma sesbíral! / má to dvojbrka, tržená oka a kresba dost mizerná/-ale zaplať pánBůh - vlastně zaplatil jsem já! A tady nabízel Pedro- a již se neozval! Takže praxe, je poněkud jiná! Pokud jde o posuzovatele, Andrej asi nemůže soudit, ještě jsem ho na našich výstavách neviděl, takže se pouze domnívá a já bych rád viděl, jak je to u nich /když si pustím jejich videa - je to bída! Mimo pár špiček, spíš bída! Když si pustíte video z nějaké jejich výstavy, tak tam řeční, pak předávají diplomi, pak zpívají pionýři, pak hrají pochody a pak vezmou útěrky /přenosky asi nemají/ a jdou na burzu nakupovat! Mám ta videa! Znám u nás již pár posuzovatelů, kteří post. holubům rozumí a organisace, kde se chovají si musí posuzovatele vybrat! Já nevystavuji, abych se dozvěděl o chybách, ty musim znát, ale proto, aby chovatelé viděli zase něco jiného! smajlík Beda

17.11.2010 09:16
jo012810

XXX.XXX.49.191

Asi trochu budu mimo téma, ale přeci...Velmi se mi líbí, když na výstavě mohu vidět co nejpestřejší paletu plemen a to i těch, málo rozšířených. A mezi ně patří rozhodně různí rejdiči. Nicméně, chovatelů holubů v ČR je poskrovnu a spíše ubývají a tím i prostor pro různorodost. To je můj osobní názor a mám zato, že bychom měli preferovat naše národní plemena, jako součáast našeho kulturního dědictví. A tak trochu se obávám, že právě těm našim národním plemenům "ubírají" prostor "cizí" plemena. Nejsem rozhodně žádný nacionalista, ale vím co říkal Ing. Bureš o různých minulých módních holubářských vlnách, jak přispěli k devastaci některých národních plemen. Málem to odnesl slezký barvenohlávek, český voláč sivý a další. Domnívám se, že by měl každý holubář vážit své možnosti a tak trochu přispět k předání kulturního dědictví dalším generacím, je pochopitelné, že přitom musí preferovat i svoje cíle. Někdo rád chová raritní zvířata, jiný dává přednost barevnosti, tvaru atd. a to je dobře. JB

17.11.2010 14:35
beda

XXX.XXX.120.175

... no, něco odpovím - samozřejmě souhlas!! - ale vše se musí s citem ! Jako ved. odboru holubů naší ZO jsem měl na starosti naši výstavu a dovolili jsme si tam vystavit jak říkáte "cizí" plemena a určitě jsme neubírali prostor našim národním plemenům! Jen pro zajímavost bylo z našich nár. plemen vystaveno mimo specialky MP /100ks/ i 10 volier MP, Č.staváků 20 volier, benešáků a káníků 12 volier, Č.voláčů 4voliery, Č.bagdet 5volier, Č.lysek 3voliery, Č.bublák 3voliery,PRK 6volier a to je i ukázka chovu holubů v našem kraji JČ - takže se asi u nás o devastaci našich plemen nedá mluvit ! A třeba ti "cizí" postavový právě přivedou nějakého nového chovatele, jako se to stalo u mě /ale to ještě u nás v Praze rozváželi poštu koně! smajlík Beda

Přidejte reakci

Přidat smajlík