Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2008 12:56

Dobrý den chováte někdo doma holuby hřivnáče?? Jak je to z chovem?? Jsou nároční??Přidejte nějaké foto děkuji

19.3.2008 13:55

wena napsal(a):
Dobrý den chováte někdo doma holuby hřivnáče?? Jak je to z chovem?? Jsou nároční??Přidejte nějaké foto děkuji

Dotaz je spíš do rubriky "Okrasné ptactvo"

19.3.2008 18:55

wena napsal(a):

Dobrý den. Můj známý je choval-možná ještě chová, já nevím, jelikož jsem u něj už delší dobu nebyl. Měl pár těchto holubů ve společné voliéře o rozměrech cca 3x3x2m(dxhxv). Spolu s nimi voliéru obývalo asi 5 párů hrdliček chechtavých. Vím, že od hřivnáčů měl velice úspěšné odchovy. Co se náročnosti týká, jsou na tom asi podobně jako všichni holubi-krmení, ošetřování. Mně jednou přinesli nějací lidé holoubě holuba hřivnáče, které pravděpodobně vypadlo z hnízda-bylo tak týden staré, tak jsem ho podsadil pod mé holuby, kteří ho úspěšně odchovali. Byla to nádhera, když tento majestátný holub létal spolu s mými holuby. Bohužel mají moji holubi vždy chvilkové období v roce, kdy se moc rádi zdržují na silnici, i přesto, že "doma" mají naprosto všechno k dispozici. Na toto doplatil můj hřivnáč, který se stal obětí neohleduplného automobilisty.
Foto bohužel k dispozici nemám, ale zadejte si "holub hřivnáč" do vyhledávače na internetu a myslím, že nějaké fotky určitě vyhledá. Jakub

Přidejte reakci

Přidat smajlík