irma
napsal(a):
Chovám koně a už týden se mi pohybuje kolem stáje a vlečky modrošedý holub se dvěma kroužky,asi žlutými,má sebou i kamaráda.Co mu mám dát k snědku,najde si sám a najde cestu domů???
To bude nejspíše poštovní holub, který je vičerpaný ze závodu. Chvíly u vás nejspíše zustane nabere sílu a zase poletí domu.Postačí když mu nasipete trochu pšeňice nebo jiné zrní a aby se měl kde napít.
Už druhý deň sa u mňa zdržuje poštový holub, nebojí sa ma, asi sa podobám na jeho majiteľa, dobre ho krmím, dúfam, že odletí
Holub vletel do holubníka, má aj čip. Nemáte kontakt na Rumunských poštových holubiarov ?
ferencjo

XXX.XXX.5.221
pekol
napsal(a):
Už druhý deň sa u mňa zdržuje poštový holub, nebojí sa ma, asi sa podobám na jeho majiteľa, dobre ho krmím, dúfam, že odletí
pred dvomi rokmi sa u mňa jeden Skaličan křmil 2 týždne kým sa pobral domov. potom sa mi ozval šťastný majiteľ )
pekol
napsal(a):
Holub vletel do holubníka, má aj čip. Nemáte kontakt na Rumunských poštových holubiarov ?
Rumuna som vyše týždňa výdatne krmil a dnes ráno som ho vypustil a dúfam, že je už doma. Vyletel do vzduchu ako strela.
Ale ráno som objavil v holubníku ďalšieho pošťáka - mladého Poliaka r. 2011, mláďa. Neviem ako sa k nám dostal. Má zaujímavú modrú farbu. Nafotím ho a možno bude aj nejaká diskusia. Učiť sa treba stále.
Peter
Takže tu je ten zatúlaný mladý Poliak. Mám na holubníkoch mnoho modrých pásavých holubov vo viacerých odtieňoch, ale ten sa mi zdá byť iný. Alebo sa mýlim?
Ďalší modrý - angličan, v tomto "tóne" je ich najviac, mám aj tmavšie. Svetlejšie sú medzi chovateľmi obľúbenejšie, hoci intenzita pigmentácie pri nich je celkom nepodstatná.
pekol
napsal(a):
Takže tu je ten zatúlaný mladý Poliak. Mám na holubníkoch mnoho modrých pásavých holubov vo viacerých odtieňoch, ale ten sa mi zdá byť iný. Alebo sa mýlim?
Keď sa pozerám na tohto holuba, tak sa mi zdá, že by mohol byť dýmový (smokey), používa sa tiež názov bridlicový - čo mi viac sedí.
ešte jeden záber s bleskom
baštris
napsal(a):
Tomuhle zbarvení se říká šali.
Nemôže to byť Sooty (So), ktorý je dominatným génom a určite sa vyskytuje v chovoch poštových holubov? Chovatelia si ho mýlia s jarabosťou. Na Aviculture Europe mal Jan Lombard z Južnej Afriky článok Sooty or Checker? Kto chová jarabé holuby odporúčam si ho pozrieť. Sú tam pekné snímky.
Jeden "Sooty" z IT - začadený, sadzový, špinavý jarabý, neviem, aký výraz použiť.
A ešte, pozrite doma či nejakého "Sooty" nemáte na holubníku nielen v modre farbe, ale aj napr. v červenej dominantnej