Jeden jsem si postavil. Můžu ti poslat pár fotek z postupu prací. podle toho by jsi to mohla krok za krokem postavit. romanschwarz@email.cz
měj se R.
Holubník na kůlu není žádné štěstí pro holuby a nic praktického pro chovatele, je spíše pro ozdobu dvora nebo zahrady. Pokud mají holubi nějakou jinou možnost, stěhují se. V.K.
Podle mého názoru to není šťastné rozhodnutí. Holubi jsou vystaveni v létě velkému horku a v zimě velkým mrazům a pokud fouká vítr, je to ještě horší. Holoubata, která vylézají při krmení za rodiči, mohou snadno vypadnout na zem, kde je mimo jiné může něco zlikvidovat. Dále holubi potřebují přelétávat z místa na místo a tady nemají kam. To by se musel udělat nějaký pevný výlet, kam by holubi přelétávali. Světové strany nejsou pro všechny vyhovující. Rovněž čistění holubníku, chytání a manipulace s nimi je stíženo.
Ano souhlasím s Vámi, že z chovatelského hlediska je to holý nesmysl, ale Šlapetka chtěla návod. Mám v něm 4 holuby a je to opravdu velmi nešikovné. Měl jsem jich tam 13 a všechno sebrali dravci. Jeden pár vyvedl jedno holoubě. Bylo to ode mne nezodpovědné. V mém případě se jedná skutečně jen o ozdobu zahrady. Jedno pozitivum to ale mělo- Propadl jsem kouzlu holubářství a stavím veliký volierový komorový holubník.
mějte se Roman
Rudla

XXX.XXX.250.21
Pridavam foto holubniku ktorý som fotil neskoro večer,bola už takmer tma. Holubnik sa nachádza pri motoreste na diaľnici v blízkosti Malaciek...
agac
napsal(a):
Pěknej činžák a plnej
!
Áno holubnik sa nachádza v areáli motorestu pri dialnici ,majú tam takú menšiu zoo. Holuby tam prežívajú dosť rokov na to ,že to je v zalesnenom prostredí . Pod holubnikom boli pánmi muflony...
Rudla
napsal(a):
Pridavam foto holubniku ktorý som fotil neskoro večer,bola už takmer tma. Holubnik sa nachádza pri motoreste na diaľnici v blízkosti Malaciek...
-- totéž, když se rozednívalo ...
- a přihodím /hodně jednoduchý holubník/, ale i v něm se umí zadařit!! B.
Už jsem se jeden předloni dal a letos jsem postavil druhý, tak jen pro inspiraci jak může také vypadat. mějte se Roman S.
a těsně po stavbě, bohužel opět bez plánu, pouze pár fotografií.
Roman S.