Farby - bronzová - červená

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2009 21:46
pekol

XXX.XXX.133.167

Pomôžem si snímkami z internetu, dúfam, že budú dostatočne veľké, ak nie prestanem pridávať
1. snímok , autor udáva
Recessive red - rcesívny červený
v chovateľskej terminológii červený

2.12.2009 21:49
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
Pomôžem si snímkami z internetu, dúfam, že budú dostatočne veľké, ak nie prestanem pridávať
1. snímok , autor udáva
Recessive red - rcesívny červený
v chovateľskej terminológii červený

2.
pale recessive red - bledá recesívna červená
v holubiarskej terminológii - aj zlatá

2.12.2009 21:54
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
2.
pale recessive red - bledá recesívna červená
v holubiarskej terminológii - aj zlatá

Predchádzajúci holub má podľa mňa k zlatej má trochu ďaleko.
3.
Dilute recessive red - rozriedená recesívna červená
holubiarska terminológia - žltá farba

2.12.2009 21:58
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
Predchádzajúci holub má podľa mňa k zlatej má trochu ďaleko.
3.
Dilute recessive red - rozriedená recesívna červená
holubiarska terminológia - žltá farba

4. snímok z tejto série
Dilute bronze - rozriedená gronzová
označovaná za sírovu, (ináč pre mňa to znie nepekne)

2.12.2009 22:06
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
4. snímok z tejto série
Dilute bronze - rozriedená gronzová
označovaná za sírovu, (ináč pre mňa to znie nepekne)

A teraz termnologicky zmätok pri plemene Košoá
príklad
Farancúzsky - bleu barré rouge
Nemecky - blau mit Bronzenbinden
Slevensky - modrý bronzovopásavý
Francúzko je krajinou pôvodu Košoá a rouge je červená

2.12.2009 22:14
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
A teraz termnologicky zmätok pri plemene Košoá
príklad
Farancúzsky - bleu barré rouge
Nemecky - blau mit Bronzenbinden
Slevensky - modrý bronzovopásavý
Francúzko je krajinou pôvodu Košoá a rouge je červená

Nedá mi nepridať ešte jeden snímok Košoá

vo Francúzsku Argenté barré jaune - strieborný (itý) žltopásavý
v Nemecku Blaufahl mit sulfurbinden - modroplavý sírovopásavý

2.12.2009 22:17
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
Nedá mi nepridať ešte jeden snímok Košoá

vo Francúzsku Argenté barré jaune - strieborný (itý) žltopásavý
v Nemecku Blaufahl mit sulfurbinden - modroplavý sírovopásavý

Prvé štyri snímky sú Modeny, cez víkend skúsim nafotiť bronzové Košoá, otiene ,
o tom písal v nemoderovanom fóre pán Kafka
Dúfam, že vás veľmi neotravujem Peter

2.12.2009 23:11
jackiv

XXX.XXX.59.32

pekol napsal(a):
Prvé štyri snímky sú Modeny, cez víkend skúsim nafotiť bronzové Košoá, otiene ,
o tom písal v nemoderovanom fóre pán Kafka
Dúfam, že vás veľmi neotravujem Peter

Neotravujete celá oblast zaměřená na genetiku holubů určitě zajímá hodně holubářů.Mne teda docela určitě Jirka

2.12.2009 23:23
spano

XXX.XXX.55.233

jackiv napsal(a):
Neotravujete celá oblast zaměřená na genetiku holubů určitě zajímá hodně holubářů.Mne teda docela určitě Jirka

Aj ja sa chcem poďakovať,určite je to veľmi poučné a nenahraditeľné pri úspešnom zušľachťovaní plemien holubov!!!

3.12.2009 10:57

spano napsal(a):
Aj ja sa chcem poďakovať,určite je to veľmi poučné a nenahraditeľné pri úspešnom zušľachťovaní plemien holubov!!!

Každý národ nazývá barvy holubů svým značením. Důležité je domluvit se, co to je geneticky a tam platí (zpravidla) americké značení, i když řadu symbolů nevymysleli američané, ale třeba francouzi. Právě u amerických plemen nalézáme ve standardu nejen genetický popis, ale právě "skutečný popis barvy". Tento popis dokáže barvu holuba vysvětlit i každému laikovi, který si pod holubářskou červenou automaticky nepředstavuje skoro "hnědou". Samozřejmě, že názvy barev jako broskvová a pod. mohou vyvolávat některé nedorozumění, ale důležité je nalézt cestu. Já bych třeba určitě netrval u košoa na francouzském označení červená, když je na první pohled vidět bronzový faktor. Naše české značení je poměrně dobré, ale nějaká modernizace by mu ještě prospěla. Dáváte zajímavá témata. Jen tak dále

3.12.2009 18:20
pekol

XXX.XXX.133.167

5555 napsal(a):
Každý národ nazývá barvy holubů svým značením. Důležité je domluvit se, co to je geneticky a tam platí (zpravidla) americké značení, i když řadu symbolů nevymysleli američané, ale třeba francouzi. Právě u amerických plemen nalézáme ve standardu nejen genetický popis, ale právě "skutečný popis barvy". Tento popis dokáže barvu holuba vysvětlit i každému laikovi, který si pod holubářskou červenou automaticky nepředstavuje skoro "hnědou". Samozřejmě, že názvy barev jako broskvová a pod. mohou vyvolávat některé nedorozumění, ale důležité je nalézt cestu. Já bych třeba určitě netrval u košoa na francouzském označení červená, když je na první pohled vidět bronzový faktor. Naše české značení je poměrně dobré, ale nějaká modernizace by mu ještě prospěla. Dáváte zajímavá témata. Jen tak dále

S predchádzajúcim názorom súhlasím, asi je potrebné nechať tomu trochu voľnosti, zošnúrovať sa to asi ani nedá. Tu hraje úlohu aj rokmi zavedená a vžitá holubiarska termiológia. Sme ale v európskom zväze a vývoj beží.
Mnohé plemená majú veľkú pestrosť razov - variet a to je na tom krásne.
Košoá ako príklad

3.12.2009 18:29
pekol

XXX.XXX.133.167

pekol napsal(a):
S predchádzajúcim názorom súhlasím, asi je potrebné nechať tomu trochu voľnosti, zošnúrovať sa to asi ani nedá. Tu hraje úlohu aj rokmi zavedená a vžitá holubiarska termiológia. Sme ale v európskom zväze a vývoj beží.
Mnohé plemená majú veľkú pestrosť razov - variet a to je na tom krásne.
Košoá ako príklad

Trochu nepodarený obrázok variet , pridávam jeden z môjho chovu

3.12.2009 21:37
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.245.26

5555 napsal(a):

Pánové, díky za takové debaty. České holubářství se hýbe kupředu, protože přibývá těch, kteří rádi předají své znalosti a zkušenosti i ostatním. Takže budou přibývat i Ti, kteří to chtějí poslouchat...

3.12.2009 22:30
hrabal

XXX.XXX.219.207

pekol napsal(a):
Trochu nepodarený obrázok variet , pridávam jeden z môjho chovu

Dobrý večer. Proč nepodařený? Tak, jak je Ct/tmavá/ v 3 stupních, které se ale běžně nerozlišují, tak existuje i C/kapratá/, kterou bežný holubář nazve světlou nebo tmavou kapratou/podle toho kolik rozezná "trojúhelníčků"/ na štítech.Vratím se k vloze pigmentace. Je z černé, které přísluší bronz/bez rozdílu vzorky/ jak vidíme. Kdyby "zaúřadovala" bledá, zesvětlí všechno opeření a změní bronzovou na štítech na zlatou.POkud zaúřaduje i vloha pro rozředěnou, z toho co vidíme budou střibřití/pravá stříbřitost/ jedinci a zárověn se změní barva štítů podle lomítka-jak je psáno na nemoderce./šedohnedá=střibřitá/sírová/. Ale kdyby se při střibřité vyskytla bledá, nepoznal bych to.
JInak sem se dotazoval Prof. Sella, proč píší např.při šedohnedých katalánských rejdičím "sulferoocker"-sírovookrová. Neodepsal mi, takže jen teoretizuji. šedohnedá= šedo/sírová/hnedá/okrová. Podle spomenutých lomítek. Vzhledem jsou si podobné a je problém rozlišit které je více. JOsef Hrabal.

5.12.2009 18:54
pekol

XXX.XXX.161.63

jaroslav69pokorny napsal(a):
Pánové, díky za takové debaty. České holubářství se hýbe kupředu, protože přibývá těch, kteří rádi předají své znalosti a zkušenosti i ostatním. Takže budou přibývat i Ti, kteří to chtějí poslouchat...

V decembri je skoro tma a dúfam, že teraz môžme trocha pošpekulovať aj s genetikou - farbami. Dnes som narýchlo nafotil bronzové Košoá a zdá sa mi, že sa tu dájú vidieť možnosti v rámci jednej farby . Pošlem 5 snímkov a dúfam, že sa k diskusii pridáte. S touto farbou mám malé skúsenosti. (Modrá farma je mi bližšia, ale to neskôr). Peter
1.

5.12.2009 18:55
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):
V decembri je skoro tma a dúfam, že teraz môžme trocha pošpekulovať aj s genetikou - farbami. Dnes som narýchlo nafotil bronzové Košoá a zdá sa mi, že sa tu dájú vidieť možnosti v rámci jednej farby . Pošlem 5 snímkov a dúfam, že sa k diskusii pridáte. S touto farbou mám malé skúsenosti. (Modrá farma je mi bližšia, ale to neskôr). Peter
1.

2.

5.12.2009 18:57
pekol

XXX.XXX.161.63

5.12.2009 18:59
pekol

XXX.XXX.161.63

5.12.2009 19:00
pekol

XXX.XXX.161.63

5.12.2009 19:13
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):
5.

A ešte jeden snímok č. 6

5.12.2009 19:21
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):
A ešte jeden snímok č. 6

Považujem farbu na obr. č. 1 za D+ (plusko horný index) Full Color
preložiť asi - intenzívna, alebo plná farba ?
a č. 5 za d - dilute, rozriedená bronzová, teda sírová

5.12.2009 19:25
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):

A ešte, ak sa vám chce, pozrite si stránky amaterského genetika - Ronald Huntley
http://www.angelfire.com/ga/- Huntleyloft/Page1.htm

5.12.2009 19:27
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):
A ešte, ak sa vám chce, pozrite si stránky amaterského genetika - Ronald Huntley
http://www.angelfire.com/ga/- Huntleyloft/Page1.htm

Ten medzerník pred Huntley nedávajte, musel som ho tam dať, lebo mi to nechcelo prejsť Peter

5.12.2009 22:50
hrabal

XXX.XXX.220.243

pekol napsal(a):

Dobrý večer. O té sírové můžete uvažovat jedině jak je "podkladová" pravá stříbřitá/rozředěná modrá/. I když fotky jsou velice detailní, všeobecně barvu skreslují. Alela C a její stupně je zase něco jiného. Ale u Vaší oblíbené modré nemúže být jiná jak bronzová, nebo bledá tj.zlatá. Až faktor dilute změní všechny barvy opeření tj. podkladovou modrou na stříbřitou, přičem hroty křídel a ocasní pruh budou vyrazně šedohnedé a to co bylo bronzové resp. zlaté,bude mít sírovou. Josef Hrabal.

9.12.2009 17:03
hrabal

XXX.XXX.248.99

hrabal napsal(a):
Dobrý večer. O té sírové můžete uvažovat jedině jak je "podkladová" pravá stříbřitá/rozředěná modrá/. I když fotky jsou velice detailní, všeobecně barvu skreslují. Alela C a její stupně je zase něco jiného. Ale u Vaší oblíbené modré nemúže být jiná jak bronzová, nebo bledá tj.zlatá. Až faktor dilute změní všechny barvy opeření tj. podkladovou modrou na stříbřitou, přičem hroty křídel a ocasní pruh budou vyrazně šedohnedé a to co bylo bronzové resp. zlaté,bude mít sírovou. Josef Hrabal.

Dobrý večer. Našel sem něco v archivu pro představu a porovnání Lipsko 2006.vzadu červený, vpředu bronzový/berlíňák/. Pro laika a třeba i moji manželku vypadají skoro stejně, přesto že mají v základu rozdílnou pigmentaci. J.Hrabal.

9.12.2009 17:21
hrabal

XXX.XXX.248.99

hrabal napsal(a):
Dobrý večer. Našel sem něco v archivu pro představu a porovnání Lipsko 2006.vzadu červený, vpředu bronzový/berlíňák/. Pro laika a třeba i moji manželku vypadají skoro stejně, přesto že mají v základu rozdílnou pigmentaci. J.Hrabal.

Prominte, zapoměl sem. Ten vzadu patří k těmto fašákům. /orlíci/. JH.

9.12.2009 19:45
mysak

XXX.XXX.46.80

hrabal napsal(a):

Nó, to je něco podobného tomu, o čem jsem mluvil, výborně. Eště že ti archiváři jsou a tohle přidám já. Povšimtěte si rozdílů mezi tím berlíňákem.

9.12.2009 19:47
mysak

XXX.XXX.46.80

hrabal napsal(a):

a libanonská bronz

9.12.2009 21:30
pekol

XXX.XXX.161.63

mysak napsal(a):
a libanonská bronz

Snímok z internetu, tmavý bronz, to je moja predstava o bronze

9.12.2009 21:34
pekol

XXX.XXX.161.63

pekol napsal(a):
Snímok z internetu, tmavý bronz, to je moja predstava o bronze

Tieto holuby sú z Iránu. Aká je to farba, plemeno ? Prosím poradte. Vďaka

11.12.2009 22:24
hrabal

XXX.XXX.248.198

pekol napsal(a):
Tieto holuby sú z Iránu. Aká je to farba, plemeno ? Prosím poradte. Vďaka

Dobrý večer. Myslím, že ste si sám odpověděl. Iránští vysokoletci jsou ve své podstatě značně poznačeni bronzem. Plemeno- v našem chápaní- je trochu neuniformní a vyskytuje se v mnohých kresbách i barvách.´, štítnici třeba bez chocholky apod. Vždy mají mít vysoký lesk. V oriente dosud používají pojmenování ne podle plemena, ale podle barvy. Ale to platí nejen u tohoto plemena, ale třeba i u swiftů/seglerů a mnohých jiných tamních plemen. Část balkanského poloostrova taky hovoří o barvách-významovo myslí plemeno.Josef Hrabal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík