Priatelia, prajem vám všetkým pekné sviatky a v Novom roku zdravie a kvalitné odchovy, ktoré uvidime aj na ifaune.
Keďže nie všetky holuby mám rozdelené podľa pohlavia, na holubníku mám aj teraz niekoľko mláťat, prežili skoro 20 stupňové mrazy v otvorenom holubníku a majú sa k svetu. Ale, neberte si ztoho prosím príklad.
Takto to u nás vyzeralo ešte pred včerom, dnes je už skoro po snehu
Peter
pekol
napsal(a):
Priatelia, prajem vám všetkým pekné sviatky a v Novom roku zdravie a kvalitné odchovy, ktoré uvidime aj na ifaune.
Keďže nie všetky holuby mám rozdelené podľa pohlavia, na holubníku mám aj teraz niekoľko mláťat, prežili skoro 20 stupňové mrazy v otvorenom holubníku a majú sa k svetu. Ale, neberte si ztoho prosím príklad.
Takto to u nás vyzeralo ešte pred včerom, dnes je už skoro po snehu
Peter
Dvojica Košoá, každý bol na hniezde sám, majú sa k svetu
pekol
napsal(a):
Dvojica Košoá, každý bol na hniezde sám, majú sa k svetu
ďalšie mláďatá, Takla s malým anglickým hrvoliakom, v jednom hniezde
pekol
napsal(a):
ďalšie mláďatá, Takla s malým anglickým hrvoliakom, v jednom hniezde
Takla ešte raz
pekol
napsal(a):
Takla ešte raz
K dvom bronzovým aj jeden sírový (žltý) Košoá, ktorý je len o pár dní starší
pekol
napsal(a):
Košoá v týchto farbách môžu byť aj bez polmesiacov, ale viac sa páčia s touto ozdobou.
Mladý Takla na obrázku vyššie bude mať pernatú ozdobu na čele, aký má názov ?
Chocholka (Tuft) ?
Takly mám iba pár mesiacov od priateľa K.Vajdu. Peter
pridávam detail hlavy
pekol
napsal(a):
pridávam detail hlavy
Pekný sviatočný den. Po slovensky sa tomu hovorí kečka. Má ju dosť tlieskačov, ale napr. aj čínské letúny. Miesto kečky sa môže objaviť čelová ružica/vrkoč/, pri niektorých bublákoch je v kombinácií s chocholíkom. Publikačne ich uvádzam ako chocholvrkočatý. V EE je vžitý názov depellkuplige/dvojvrkočatý-dvojchocholíkatý. Asi to nezmením, ale zdá sa mi názov chocholvrkočatý, či chocholkečkatý presnejší a výstižnejší. J.Hrabal.