toto jsou moji milačci,kdo by se chtel stat chovatelem tehto nadhernich letcu,ma tu možnost začit ihned,stači se jen pridat se knam v klubu!
tafi
napsal(a):
toto jsou moji milačci,kdo by se chtel stat chovatelem tehto nadhernich letcu,ma tu možnost začit ihned,stači se jen pridat se knam v klubu!
Pekné holuby, zrejme birminghamského typu. Pokial vydržia vo vzduchu do 15 hodín, tak sú jedničky! Škoda, že u nás sa tomuto športu stále málo venuje chovateľov. Celosvetovo je značne rozšírený a hádam nie je štát, kde by sa letovo nekonali tippler preteky. Klub je isto prínosom a podpora začínajúcim chovateľom. Tak nech sa darí..
tafi
napsal(a):
těši me Vaš komentař.mjeli jsme minuli rok par dobrich rezultatu s mladima holubci,prvni byl 8.41h.druhy 16.48h.ale bohužel s DQ.i takto dobry rez.se muže stat že je ztoho 0-DQ.ale co se mě tika mam ich pro potěšeny a mužu řici že me těši každej let s nimy...děkuji Vam za vaše přany a přeji Vam tež hodně dobrich prikladu k vašemu chovu...s pozdravem tafi!
tafi
napsal(a):
těši me Vaš komentař.mjeli jsme minuli rok par dobrich rezultatu s mladima holubci,prvni byl 8.41h.druhy 16.48h.ale bohužel s DQ.i takto dobry rez.se muže stat že je ztoho 0-DQ.ale co se mě tika mam ich pro potěšeny a mužu řici že me těši každej let s nimy...děkuji Vam za vaše přany a přeji Vam tež hodně dobrich prikladu k vašemu chovu...s pozdravem tafi!
ješte nekolik paru...
tafi
napsal(a):
...
tafi
napsal(a):
.....
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
1372006
napsal(a):
Pekné holuby, zrejme birminghamského typu. Pokial vydržia vo vzduchu do 15 hodín, tak sú jedničky! Škoda, že u nás sa tomuto športu stále málo venuje chovateľov. Celosvetovo je značne rozšírený a hádam nie je štát, kde by sa letovo nekonali tippler preteky. Klub je isto prínosom a podpora začínajúcim chovateľom. Tak nech sa darí..
Zdravím, Pavle... čas kolem 15-ti hodin se v Čechách létá s mladými. Staří létají při správném tréninku přes 15. Fotka jedné, která loni zalétla neoficiálních 18.40 jako ročák (ostatní dva na hejnu mě ten den bohužel diskvalifikovali přeletem do noci). Frank
12345zbbg
napsal(a):
Zdravím, Pavle... čas kolem 15-ti hodin se v Čechách létá s mladými. Staří létají při správném tréninku přes 15. Fotka jedné, která loni zalétla neoficiálních 18.40 jako ročák (ostatní dva na hejnu mě ten den bohužel diskvalifikovali přeletem do noci). Frank
Halo Frank, ty si mu mňa jednička v tomto športe a prajem veľa následovníkov, ktorí budú v tippler pretekoch hájiť dobré meno Čiech a Slovenska. -pk-
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
1372006
napsal(a):
Halo Frank, ty si mu mňa jednička v tomto športe a prajem veľa následovníkov, ktorí budú v tippler pretekoch hájiť dobré meno Čiech a Slovenska. -pk-
Ahoj Pavle, a díky za podporu tipplerů ITF. Neboj, dobré jméno chovatelů z našich krajin lze hájit i v ITF - aneb kamarádství a relativní úspěchy. Nicméně, zde nejde o to vyhrát .... zde jde o to zúčastnit se a zapsat svou zemi (či své jméno) do seznamu těch prvních..... Byl bych velmi rád, kdyby s námi bylo i Slovensko.... Frank
12345zbbg
napsal(a):
Ahoj Pavle, a díky za podporu tipplerů ITF. Neboj, dobré jméno chovatelů z našich krajin lze hájit i v ITF - aneb kamarádství a relativní úspěchy. Nicméně, zde nejde o to vyhrát .... zde jde o to zúčastnit se a zapsat svou zemi (či své jméno) do seznamu těch prvních..... Byl bych velmi rád, kdyby s námi bylo i Slovensko.... Frank
Ahoj Franku,techto dny jsem navtivil stranky ITF a mohu ti rici že se vy ktery jste iniciatori tohoto napadu se zapišete do historie...ja jsem se neprihlasil do zavodu jen proto že jsem pozvan na 18.duben jako rozhoči u D.Klačara,ale budu se snažit se prihlasit na termin s mladima holoubci az se rozhodne presni termin zavodu...
Preji vam hodne stesty a hodne zavodniku ale hlavne dobre i prikladne vysledky...s pozdravem tafi
1372006
napsal(a):
Nádhera! Tie žltoplavé to je niečo vynimočné. Zaujimalo by ma, koľko odlietali a či majú snahu ísť aj do veľkých výšok. Pán Tafallari rád by som nadviazal písomnú korešpodenciu. Moja mail adresa je v príspevku: Bratislavské krátkozobé letúny, strana 15. PK.
Zdravim p.Pavle,mile rad tady mate moji emai adr. tafi.s@seznam.cz take moji web adr.
http://www.tipplers.wbs.cz budu se těšit...s pozdravem Tafi
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
tafi
napsal(a):
Ahoj Tafi,
to jedeš ke Klačarovi dělat rohodčího na Mezinárodní let tipplerů nebo na rakouskou ligu? Frank
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
tafi
napsal(a):
Ahoj Franku,
ano,na ten mezinarodni co ma prihlašen Drago 18.dubna,a na oplatku prijede az ja budu potrebovat rozhočiho...
super Tafi, to už jedem mezinárodní ligu :-) Pozdravuj Dragana, ale to se ještě doufám uvidíme začátkem dubna na schůzi KCHT. Ať se daří, Frank
12345zbbg
napsal(a):
super Tafi, to už jedem mezinárodní ligu :-) Pozdravuj Dragana, ale to se ještě doufám uvidíme začátkem dubna na schůzi KCHT. Ať se daří, Frank
Povedlo se Vam to Franku a věřim že jen tak neskonči tenhle historicki napad!Dragovi pozdrav vyřidim.Na schuži mislim že prijedem?!At se daři!
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
tafi
napsal(a):
Povedlo se Vam to Franku a věřim že jen tak neskonči tenhle historicki napad!Dragovi pozdrav vyřidim.Na schuži mislim že prijedem?!At se daři!
Ahoj Tafi, myslím, že máš pravdu - Mezinárodním letům tipplerů (ITF) se to "do vínku" asi fakt povedlo. Zatím je přihlášených 45 soutěžících z deseti zemí světa - z toho 7 z Čech. Takhle nezačala v prvním ročníku ani Barcelóna :-) ---- nechvalme dne před večerem... Frank
12345zbbg
napsal(a):
Ahoj Tafi, myslím, že máš pravdu - Mezinárodním letům tipplerů (ITF) se to "do vínku" asi fakt povedlo. Zatím je přihlášených 45 soutěžících z deseti zemí světa - z toho 7 z Čech. Takhle nezačala v prvním ročníku ani Barcelóna :-) ---- nechvalme dne před večerem... Frank
tafi
napsal(a):
tafi
napsal(a):
tito try krasavci zlomyli CZ rekord 23.5.10 uletěli 18.09h
bohužel je vynulovany protože jsem poslal "špatny"formulař
Zdravim Vas.
možne ja všechno,jen ne prodej,chovam je pro radost a lasce k teto rase!Tady je muj email tafi.s@seznam.cz
představte se mi na emailu a něco vymisllime?
Letu zdar!Tafi
Ahoj Tafi
To je škoda,takový krásný čas,no tak snad příště.Třeba s mladýma. Dalibor
Ahoj Tafi
Zatím jenom odstavuju,usazuju a začínám slítávat hejnko.Tak možná,že si ještě v létě zazávodím
Letu zdar
Dalibor
Halo Tafi! Srdečne gratulujem, nádherný čas 18,09 hod. Niečo výnimočné dosiahnuté v májových pretekoch. Na Long Day to bude zrejme ešte o niečo lepšie. Fantastické tipplery, škoda že nezverejnenia celkové výsledky internacionálneho preteku. Frank to všetko drží pod palcom! Dávnejšie som zháňal informácie z BH o travnickych vysokoletúňoch. Obrázky týchto holubov boli na internete.Moc krásne holuby. Ale ako lietajú a majú radosť z výškových letov ani riadok. Tak poinformuj ako to s nimi vo výškach funguje. -pk-
Zdravim P.Krejči.
Tak jsem něco malo zjistil o TRAVNIČKEM LETOUNU KRATKOZOBI...
Je to holub kteři lita v hejnu,dokaže litat i ve visokich vyškach ale zaleži na tom jak jsou trenovany,pokud se dobře s njimi pracuje(trenuje)uleti i nekolik hodyn.
Tohle mi napsali par chovatelu kteři chovaji tuhle rasu na našem holubarskem forumu !
Doufam že jsem vam tochu pomohl!?
Zdravim na Sovensku!
Halo Tafi,
ďakujem za informáciu a budem sa snažiť nadviazať kontakty s chovateľmi týchto nádherných holubov, nakoľko sa domnievam o ích výškových letových kvalitách že vynikajúco lietajú. Ostatne zaujimavé na nich je to, že sú síce stredozobé, ale s kratším, tupším zobáčikom. Pritom náramne pripomínajú holuby, ktoré sa chovali tiež v starom Pressburgu. Darmo Rakúsko-Uhorská monarchia siahala až do Bosny-Hercegoviny. Preto zdravím všetkých priateľov týchto holubov tam a dúfam, že raz odtiaľ získam niekoľko holubov v dobrej kvalite. Tafi, tak pekné lety s tipplery a extra čas v pretekoch očakávam od teba. To nás všetkých letunkárov poteší...-pk-
To meno som už niekde čítal na internete v spojení s čínskymi holubami. Otázne je, či travnické vysokoletúny trénuje a či skutočne aj lietajú a dosahujú veľké výšky. Zo skúseností viem, že nie všetky letúne majú snahu lietať. Dávnejšie som podobné holuby získal z Poľska, ale to bolo letové utrpenie. Dostať ich vôbec do vzduchu. Úplne v lietaní sklamali. Takže kolegovia, sú letúne a letúny. Rozdiel v nich je v tom, že i keď sú z jedného plemena, jedný dobre lietajú a iné vôbec nemajú o to záujem. Vyberte si potom čomu sa chcete venovať. Buď exteriéru alebo výkonu. A to sú dve rozdielne veci. Ja uprednostňujem výkon a preto sa zaujimam len o takéto holuby. Rakúsko-Uhorské tradície sú pritom prvoradé..pôvodné holuby treba obnoviť.To želám všetkým chovateľom športových holubov. -pk-
Zdravim všechny chovatele holubu zvlašt tiplerkaře.
Tak konečně mužu veřejně napsat a pohlubit se že po druhe hejno kteře litalo 18.09h přeletělo 18+ tentokrat pod dohledem komisře!
Tito krasavci maji dva zavody zasebou po 18+ zaroven CZ rekordeři!
Novy CZ rekord je 18.01h
Anglické tipplery to sú skutočný vytrvalci v lietaní. Dosiahnuť tak krásny let, to je obdivuhodné. Pritom 18.01 hod. a za prítomnosti rozhodcov to sa nestáva každý deň. Tieto holuby si zaslúžia absolútne uznanie a tak isto aj ich chovateľ. Tak Tafi všetko najlepšie k prvenstvu a týchto krásavcov / letových / treba dať do zlatej klietky na obdiv pre milovníkov týchto holubov. -pk-
tafi
napsal(a):
črne mamby!
Černé mamby, skutočne výstižné pomenovanie.Krása v jednoduchosti. Koľko len chovateľov vie oceniť prírodnú dokonalosť. K tomu tie výkony, len takmer celý deň. Úžnasná snaha lietať, to všetko do extrémov zdokonalil človek - chovateľ. Má to však aj problémovú stránku. Tipplery majú zlú orientálnu vlastnosť a nevedia trafiť domov ani zo vzdialenosti 10 km. Obzvášť sú problémy so zaučovaním mláďat. Kto im nepodviaže letky krídla, pravdepodobne sa s nimi bude musieť rozlúčiť. Keď sa splašia, vyletia a už málo kedy sa domov trafia. Zákon schválnosti, čím je tippler v lietaní dokonalejší, tým sa skôr stratí! Myslite na to priatelia...
Ahij Dalibore,mislim že bude lepši než tatinek,protože bude mit vic vlasu hehehe!at se daři,tafi
jo holubarstvi to je o citu a lasce, ja sice mam jen kalifornsky bily,ale kdyz se na nastevu zastavi pri tomto pocasi neci postak je hostem a holubi je neodhanej vcera priletel jeden ze slovenska,dnes kdyz prestalo prset se vedli do vysky i s mojimy udelali tri kolecka nad domem a leteli asi kilometr na vychod pak se oddelily a moji se zas vratili,doufam ze stastne dorazil.
Konečne sme sa dočkali. Doviesť originálne tipplery a to priamo z ich rodiska, to už niečo znamená.Nie všetci ale vedia o aké holuby sa jedná.Tak ako pri poštových houboch každý uvádza pôvod svojich holubov od svetových chovateľov ako je Janssen, van der Bosch, Herbots, Hermes. Tak aj pri chovateľoch anglických tipplerov je veľmi dôležité od koho pochádzajú tieto holuby. Doviesť holuby od majstra sveta Harriho Shannona so Severného Írska, to je veľký úspech.Pravda, ak sú to skutočne originálne holuby kúpene priamo od menovaného chovateľa. V každom prípade je to veľký úspech a povznesenie tohto krásneho športu s letúnmi u nás o výššiu priečku. Nech sa darí Tafi!
Zdravim pane.
Tento holub je vnuk jedne z rekorderek 22.05h,jelikos dve ze tri holubicek z ekorderek koupil muj dobry pritel Arsim Osmani zijici v Anglii,neny primo od pana H.Shanona ale je to 100% linije mr.H.Shanona a to je dokladany rodokmeny ktere jsem ja sam osobne videl s podpisem H.Shanona.
At vam tež dary Priteli!
S pozdravem Tafi.
Tento modry tež pochazy od mr.H.Shanona,otcem je org.03-408-NTU matka 03-384-NTU
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
tafi
napsal(a):
Zdravim pane.
Tento holub je vnuk jedne z rekorderek 22.05h,jelikos dve ze tri holubicek z ekorderek koupil muj dobry pritel Arsim Osmani zijici v Anglii,neny primo od pana H.Shanona ale je to 100% linije mr.H.Shanona a to je dokladany rodokmeny ktere jsem ja sam osobne videl s podpisem H.Shanona.
At vam tež dary Priteli!
S pozdravem Tafi.
Ahoj Tafi,
pokud vím, Harry Shannon ze zásady nedodává s jeho holuby rodokmeny. Kdyžtak si tuhle informaci ověř na Tekiru nebo na FT- anebo nejlépe přímo u Harryho. Asi se tě někdo pokusil napálit... Já mezitím vyzjistím ve světě Osmaniho a dám ti vědět.
Zatim,
Frank
PS: tohle je Boden
12345zbbg
napsal(a):
Ahoj Tafi,
pokud vím, Harry Shannon ze zásady nedodává s jeho holuby rodokmeny. Kdyžtak si tuhle informaci ověř na Tekiru nebo na FT- anebo nejlépe přímo u Harryho. Asi se tě někdo pokusil napálit... Já mezitím vyzjistím ve světě Osmaniho a dám ti vědět.
Zatim,
Frank
PS: tohle je Boden
Ahoj Franku.
H.Shanon možna nehlasi komu co dava ale dost vnučat od rekorderek dnes jsou ve Švicarsku u miho Přitele Ernesa Ljatifiho žijici ve Lichtenschteinu,a dvě ze tri rekorderek kopil či dostal A.Osmani(mimochodem v patek 26.11.jsem z Anglije dovezl 25 holubu linije H.Shanon,J.Boden od P.Bowdena,Lowat,Pilot-Ploster a C.Bristowa)pravě od A.Osmaniho ktery mi to sehnal.
Duvod napalit mě žadny neni,A.Osmani je muj přitel takže nevidim duvod proč by to dělal?!
P.S.a tenhle (v levo)sameček taky si mysliš že nany Shanon?
J.Bodenu jsem přivezl 7 a jedna holubička (v levo) je 50% J.Boden,sameček je 100% od P.Bowdena...
tafi
napsal(a):
J.Bodenu jsem přivezl 7 a jedna holubička (v levo) je 50% J.Boden,sameček je 100% od P.Bowdena...
Dalši 100% J.Boden od Bowdena..
tafi
napsal(a):
Dalši 100% J.Boden od Bowdena..
v levo holubice Pilot-Ploster,v pravo 100% Boden od Bovdena
a tady jsou foceny hned jak jsem položil koš na chodbě domu,všech 25 NTU tippleřů
ted mam vic NTU tipleřů v holubniku než KCHT !
zatim.
tafi.
P.S.až ofotim i ten par 100% lowatu dam ich sem.
Ahoj Tafi. Je dobře, že se ti podařilo dovést kvalitní holuby. Předpokládám, že všichni mají kroužky NTU, to by bylo super. Rodokmeny nemusí být vždy důležité, ale výkony holubů a jejich rodičů to je oč tu běží. Jinak právě u PH se mnohdy přeceňuje rodokmen. Rodokmen je fajn, pokud je podložený výkonem. Je jisté, že pokud jsi nakoupil od přítele, kterého dobře znáš, tak ti nechal něco, za co se nemůže stydět a mělo by ti to pomoci. Ale 25 kusů a k tomu vše co máš doma, to bude makačka to vyzkoušet. Jinak držím palce, ať se vede. JB
S veľkou pozornosťou sledujem rozpravu o anglických tipplerov. Nakoľko čím viac originálov sa dostane do Česko-Slovenska, tým vyššie sa dostane tento celosvetovo rozšírený atraktívny letový šport. Skutočne, kto chce v tomto vyniknúť musí jednoznačne nakupovať zo zahraničia to najlepšie, čo vôbec je k dostaniu. Dovolil som si použiť foto originálov " Lowatt tipplerov", tak ako skutočne vyzerali. Údajne tieto malé, ale pritom príťažlivé holúbky mali jednu zvláštnu vlastnosť. Vedeli lietať aj vo velých výškach. Pokial majú aj súčasné holuby tejto línie túto schopnosť, tak je to dokonalý tippler.Tafi len tak ďalej, to potrebuje tento šport. -pk-
jo012810
napsal(a):
Ahoj Tafi. Je dobře, že se ti podařilo dovést kvalitní holuby. Předpokládám, že všichni mají kroužky NTU, to by bylo super. Rodokmeny nemusí být vždy důležité, ale výkony holubů a jejich rodičů to je oč tu běží. Jinak právě u PH se mnohdy přeceňuje rodokmen. Rodokmen je fajn, pokud je podložený výkonem. Je jisté, že pokud jsi nakoupil od přítele, kterého dobře znáš, tak ti nechal něco, za co se nemůže stydět a mělo by ti to pomoci. Ale 25 kusů a k tomu vše co máš doma, to bude makačka to vyzkoušet. Jinak držím palce, ať se vede. JB
Ahoj Pepiku.
Všechny mají NTU krožky,a jak mě znaš rad eksperimentují,ale mušim řici že ted už fakt nebude jednoduchy to vše vyzkoušet,auuuu,to bude bolet než to vše vytřidim tak jak ja to chci hehehe!
Na druhou stranu vždyt o co jde,času mame dost tak pomalu budeme pracovat a uvyydime ?!
Ahoj a díký za palce.Tafi
1372006
napsal(a):
S veľkou pozornosťou sledujem rozpravu o anglických tipplerov. Nakoľko čím viac originálov sa dostane do Česko-Slovenska, tým vyššie sa dostane tento celosvetovo rozšírený atraktívny letový šport. Skutočne, kto chce v tomto vyniknúť musí jednoznačne nakupovať zo zahraničia to najlepšie, čo vôbec je k dostaniu. Dovolil som si použiť foto originálov " Lowatt tipplerov", tak ako skutočne vyzerali. Údajne tieto malé, ale pritom príťažlivé holúbky mali jednu zvláštnu vlastnosť. Vedeli lietať aj vo velých výškach. Pokial majú aj súčasné holuby tejto línie túto schopnosť, tak je to dokonalý tippler.Tafi len tak ďalej, to potrebuje tento šport. -pk-
Zdravim Pavle.
Skutečně je to tak,Lowat hploubci jsou drobni a dokažu letět do vysokich vyškach,tad jsem ich ofotil tak se seznamte s org.Lowat s NTU kroužky v CZ !
tafi
napsal(a):
Zdravim Pavle.
Skutečně je to tak,Lowat hploubci jsou drobni a dokažu letět do vysokich vyškach,tad jsem ich ofotil tak se seznamte s org.Lowat s NTU kroužky v CZ !
Sameček 2010rok.
daxy
napsal(a):
Po Ostravsky: Coši nove krve by se kurňa na přišti rok šiklo.
No to asi na te schuzy nepřide nic z techto krasavcu,zatim jsou jen pro mě,musim je nejdriv vyzkoušet a pak tridit no a pokud se ukažou že jsou vhodny na chov potom možna bude neco z potomku na prodej !?
Zima konečne už pominula a letunkári sa môžu na pretekársku sezónu len tešiť. Prví záčínajú tiplerkári. Potom nasledujú vysokoletkári a ostatní obdivujúci rolery, figurálne letúny, atď. Skutočne to sú krásne zážitky súvisiace so sledovaním týchto vrcholných športových vystúpení. Priatelia, tak pozor myslite aj na to, že Harry Shannon so Severného Irska je majstrom sveta v pretekoch tipplerov. Máme potešenie, že aj u nás sú už tieto holuby.Dúfam, že sa dobre aklimatizovali. Tafi je ich majiteľom. Mňa by tiež zaujimalo okrem týchto holubov aj Lowatt holuby. Ako sa im darí a tiež ako lietajú...
Vysokoletkári začínajú tiež v máji /5/ a nie je nič krajšieho ak sa v mihotavej výške predvádzajú. Koľko krásnych chvíl len pri nich zažijete. Tak nech sa darí všetkým týmto športovým priateľom... Letu zdar!
1372006
napsal(a):
Zima konečne už pominula a letunkári sa môžu na pretekársku sezónu len tešiť. Prví záčínajú tiplerkári. Potom nasledujú vysokoletkári a ostatní obdivujúci rolery, figurálne letúny, atď. Skutočne to sú krásne zážitky súvisiace so sledovaním týchto vrcholných športových vystúpení. Priatelia, tak pozor myslite aj na to, že Harry Shannon so Severného Irska je majstrom sveta v pretekoch tipplerov. Máme potešenie, že aj u nás sú už tieto holuby.Dúfam, že sa dobre aklimatizovali. Tafi je ich majiteľom. Mňa by tiež zaujimalo okrem týchto holubov aj Lowatt holuby. Ako sa im darí a tiež ako lietajú...
Vysokoletkári začínajú tiež v máji /5/ a nie je nič krajšieho ak sa v mihotavej výške predvádzajú. Koľko krásnych chvíl len pri nich zažijete. Tak nech sa darí všetkým týmto športovým priateľom... Letu zdar!
Zdravim přiteli,pravda je že kromě mr,Shanona mam i org,Lowatts holuby ktery ja osobně križim s druhe linije abych dosahl meho cile což se mě poslednich dva roky uspěšně dařy,Shanoni zas križim s C.Bristow liniji ktera z věči časty je take Shanon linije,tak takřikajic vraci z križencu zas na Shanony.Mojim křižencum se velmy dobře dařy,aklimatizovali se vyborně,za dva roky co snima aktivně pracuju dokazali preletnout při každem zavodě den jako nic,do konce jsme přeletli letos zas novy rekord CZ ale dokud mame takove vedeny mi se nepohnem z mysta ba naopak,všychny se snaži jit krok ku předu a mi dva do zadu,takže muj Přiteli,marny je se o něco snažit když vam z hora nepřeju ,je to smutne co se tady všechno děje!
Moje letošny dva lety jsou,Duben 15.44h a květetn 17.19h a za LD je to 18+ ale to až se vyreši par nesrovnalosty s F.Ottem tak ho budu zveřejnit,podotikam že všechny zavody proběhly se rohočim,kromě červnovy na LD jsem měl dva protože šlo o narodny rekord .
Tak letu zdař a hlavně tomuhle sportu zdar bez podrazaku!
Tafi cz.
Ak to dobre chápem, Frank tiež rieši podobný problém ako ja.Práve som preveril všetky okolnosti okolo rozhodcov/dvaja klubisti-jedna z podmienok uznania rekordu/ a viacero prítomných bolo svedkami nového slovenského rekordu v preteku Long Day. Tiplere Erana Zulbeariho z Lučenca zalietali 17.28 hod a prekonali tak doterajší rekord z roku 2002, ktorý držal Juraj Veleba z Trebišova. Takže Slovensko má nový rekord starých!!! I tento víkend 3.7. mu lietali parádne, zosadli podvečer už v daždi po 15.40 hodinovom lete. Tiplere sú juhoslovanského pôvodu! Výsledky sú pravidelne aktualizované na mojej osobnej stránke. -tajomník KCHL-
zdravim p.Hrabal,
Frank to ne řeši Frank to niči,děla vše pro to aby se to nauznalo,i když vědčina přesednicvu bila PRO on jedini je PROTI,neny to po prve že mi niči rekord,to už mi jeden zničil i minuly rok kteřy byl 18.09h,pak jsem to musel zopakovat a udělal jsem 18.01h,pak mi to uznal protože neměl navybranou,bil tu jeho rozhoči a vyděl to na vlastny oči,tak nemohl couvat,jinak by něco zase našel aby se i ten neuznal,je to ubohe Přiteli co si F.Otta dovoluje tady!
S pozdravem Tafi.
U nás je v smerniciach napísané, že pokiaľ sa chovateľ chystá prekonať rekord, musí zámer oznámiť výboru. Podľa smerníc musí mať dvoch rozhodcov z klubu, aby bol rekord platný. Ak je napríklad len jeden a chovateľ má to šťastie, že mu tiplere zalietajú rekord, marná sláva! Pravidla sú dané, ak ich chovateľ "obíde", vždy to vyvoláva pochybnosti.
Konkrétne pri preteku LOng Day náš chovateľ dopredu zavolal, že má vynikajúce tréningové lety. Vyzval dvoch klubistov, aby mu prišli rozhodovať.Členovia výboru-kedže o preteku vedeli- viackrát počas dňa telefonovali aby im dal rozhodcov k telefonu, čo dokazuje, že tam fyzicky boli. Navyše tam boli na návšteve počas dňa viacerí chovatelia, napr.poštových holubov. Kedže mám/tajomník KCHL/ v Lučenci kamaráta z vojny, ešte večer po 20 hodine som mu volal, aby sadol do auta a išiel pozrieť či tiplere lietajú. Nieje síce chovateľ, ale lietajúce holuby nad domom rozozná. Takže niet pochýb, že náš rekord je regulérny. Nepoznám Váš prípad,takže sa nevyjadrujem. Aj u nás boli prípady, že si zavolal napr. chovateľa poštových holubov. Na "normálny" pretek to postačuje, ale rekord vedenie klubu neuznalo. Navyše, poznám takmer všetky chovy u nás a viem, čoho sú "schopné" tiplere. Momentálne môžu prekonať rekord E.Zulbeariho tiplere Štefana Stanislava/u nás/. Ale kedže sa bude lietať už s mladými, pravdepodobne už zmeny u starých tiplerov nenastanú.
Viete, aj také zmeny, ako pripustiť že tiplera môže uloviť dravec a pretek bude uznaný , keď sadnu tri/minimum/je sporné.Jasne, že by takmer každý vypustil 4 ks, aby mal rezervu. Ale tieto rekordy si môžeme uznať akorát tak doma. Celosvetovo sa lieta podla iných pravidel a ani NTU ani DFU by rekord neuznala. Viedli sa s nimi rokovania- výsledok, ani počuť!!! Ba čo horšie, hrozí, že NTU prestane uznávať všetky lety, kde nebude v rodokmeni "krv" anglikých línií. Najviac by to postihlo nemeckých chovateľov, lebo už majú niektoré tiplerkárské osobnosti vlastné a zvučné línie. Krásné lety.JH.
Zdravim P.Hrabal,
jo tak nejak je i u nas v cz,nahlasit pokus o rekord,sehnat dva rozhodči "u nas ted jen s certifikatem"což ja ih měl tri certifikovani rozhodči,jenom že Frank hleda chyby ve vyplněny formulařu,jinak vy dobře že ja dokažu dobře připravit holuby na takove dlouhe lety,a to ho nejspiš ubiji ,při hlasovany precednictva zda se ma uznat novy cz rekord či ne,dva byli a jsou PRO ale Frank je PROTI takže ted poslal všem členum klubu aby volili jestli se ma uznat či ne,to že precednictvo hned rozhodlo PRO on na to nebere žadny ohled,prostě Frankovo chovany nema nic společneho s timto sportem,tohle je jeho osobny problem semnou,protože jsem dokazal jak lony tak letos že jsem ochotny udělat maximum pro tento sport aby CZ šla vyjš .
Ja jsem mu dokonce nabydnul aby sem přijel jako host nebo jako rozhodči,ubytovany a stravu jsem mu zaplatil,přez to vše se mu nechtělo,protože kdyby sem přijel,tak by se takto nemohl chovat,takvu chybu udělal lony že poslal u mě člověka kteřy neny any člen klubu any tiplerkař,ale je to jeho osobny rozhoči tak to mi už nemohl nijak anulovat když jsem potvrdil 18+po druhe!
Zkratke novy rekord je uznan večinou hlasu ze strany přesednictva,ale Frank ho nechce zveřejnit a pokouši se ho zlikvidovat,a použiva všechny možny prosredky,takže mame tu docela veselo,s našim slavnim nově zvolenim předsedou!
Letu zdar,a memu krajanu E.Zulbeharemu přeji ješte lepšy vysledky v budoucnu!
Tafi cz.
Zdravim všechny tiplerkařy CZ.
Jen jsem chtel rict že FRANTIŠEK OTTA je ten NEJVĚTŠI PODVODNIK A LHAR co jsem kdy poznal za 40 let meho holubařeny!
Vše co prohlasil na strankach KCHT je jen kamuflaž aby se skrili jeho podvody s protokoli a jeho nesmislne pomsti vuči nam ktery jsme uspěšně ukončili sezonu s dobrymy vysledky!
STID se Františku Otto,jsi ostuda Českeho holubarstvy!
Bejt tebou pořidim si jako kdysy okrasne holuby.Tipleř je pro tebe velike sousto,nemaš na to any jsi nykdy neměl!
Ber to jako přatelsku radu ode mě Tafiho!
tafi
napsal(a):
To vše davam npresto mi nejde!To musi bejt neco jineho a ja nevim co to je !
napriklad i v tomto tekstu nekohu pridavat snimek?!
Mám obdobný problém. Zvětším-li obrázek na této "Moderce" zobrazí se mi na monitoru od jeho poloviny dolů, a proto vidím jen horní polovinu toho zvětšeného obrázku. V jiném programu se mi fotky zobrazují normálně.Radil jsem se s kde-kým a zatím mám jen následující řešení :
Nainstalovat prohlížeč : Google Chrome a otevřít iFaunu pomocí tohoto prohlížeče. Jde to, přes tento prohlížeč všechno normálně . Zatím jiné řešení nemám. Zkuste to i Vy, třeba Vám to dočasně ten problém vyřeší.
Bude to asi chyba v mém počítači, patrně ho bude nutné přeformátovat. Pokud na to nepřídete sám, nebo s lépe znalým kamarádem, čeká Vás návštěva programátora jako asi u mne ?
Nove web stranky Českeho KCHT ....
http://www.tipplerklub.estranky.cz/
havok
napsal(a):
krasni tippleri fakt nadhera hned bych si je poridil ale uz mam mabity holubnik show racerama a postakama ale az budu mit udelany novy urcite tam nebudou chybet jsou to nadherni holuby a fascinuje mne jejich let
Děkuji priteli na vaš komentař,pokud se jednou rozhodnete je mit tak se ozvěte něco vam vyberu !
ahoj můžeš tam skusit poradit https://www.ifauna.cz/holubi/forum/r/detail/763495/zase-jaky-holub-krizenec io když to neni tipler .