Ostravská bagdeta 2010

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2010 20:20
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak tady ještě čekatelé a čekatelky na spárování. Holubi nejsou prvotřídní a někteří ani možná druhotřídní, k tomu se musím teprve dopracovat.

7.3.2010 20:24
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Tak tady ještě čekatelé a čekatelky na spárování. Holubi nejsou prvotřídní a někteří ani možná druhotřídní, k tomu se musím teprve dopracovat.

První pár - žlutý tmavý x plnobarevně popelavá. Jsem zvědav, měl bych se dopracovat slonové kosti i u bagdet. Alespoň u holubiček. V každém případě se dá předpokládat, že pohlaví holoubat bude křížem, jelikož samec je nositelem pohlavně vázaného faktoru dilute. Tedy holubičky žluté tmavé nebo slonové a holubi červení tmaví a nebo popelaví.

7.3.2010 20:27
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

druhý pár je opačně - holubice je žlutá tmavá. Samec je ovšem červenopruhý heterozygot na modré černopruhé. Takže se dá předpokládat veškeré potomstvo červené tmavé nebo s jiným vzorkem a jedna polovina holubic (1/4 holoubat) modrých rovněž s blíže neurčeným vzorkem na křídlech.

7.3.2010 20:29
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

další pár - červení ve stupni tmavém "CT"

7.3.2010 20:31
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

modří silně kapratí.

7.3.2010 20:37
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

A první holoubátko 2010 užívá sluníčka ano, to s náznaky třetího pruhu, o kterém jsem psal jinde na nemoderce. Sameček heterozygot na hnědou. Je to jeden z mých pokusů. Jeho sestry by měly být rovnou hnědé. Už jsou tam další vejce takže uvidíme.

10.3.2010 19:08
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

A něco málo ze specálky ostravských bagdet, která se konala v únoru v Klimkovicích.
Červený tmavý, chovatel J. Stanislav

10.3.2010 19:10
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

Bílý skvost chovatele Majera

10.3.2010 19:10
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

eště jeden

10.3.2010 19:12
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

nejlepší holubice výstavy - modrá černě kapratá rovněž od př. Majera.

10.3.2010 20:14
postak

XXX.XXX.18.207

mysak napsal(a):
nejlepší holubice výstavy - modrá černě kapratá rovněž od př. Majera.

Krásné kousky,ale zajímá mě jak má ostrava mít nesený ocas ta první červená ho nese vodorovně (jako giganti( ty ostatní šikmo k zemi(jako americký výstavní).Nevím jak je to správně,ale líbí se mi ty šikmé.

10.3.2010 22:28
mysak

XXX.XXX.46.80

postak napsal(a):
Krásné kousky,ale zajímá mě jak má ostrava mít nesený ocas ta první červená ho nese vodorovně (jako giganti( ty ostatní šikmo k zemi(jako americký výstavní).Nevím jak je to správně,ale líbí se mi ty šikmé.

Tak já myslím, že úhel ocasu holuba foceného v kleci je vždy nepřirozený. Jistěže by měl být nesen v linii zad. Ale myslím si, že kdyby ten červený holub chodil po dvoře tak ho dá dolů taky. Tady ho má opřený o pletivo. Jestli se dobře koukám.
Juraj Kafka

11.3.2010 21:55
pat

XXX.XXX.245.30

postak napsal(a):

Pro Josefa: Toho červeného holuba př. Stanislava jsem našel na několika fotkách, dokonce ho mám nafoceného z více úhlů. Na fotce od Jury jen špatně stál. Na mých fotkách je jako mladý výletek, tzn. ještě nebyl "udělaný".
Postoj má naprosto perfektní, další předností jsou vynikající nohy. Co mu spíš chybí je především délka krku a jeho esovité zahnutí s výrazným ohryzkem a nemá tak pěkně utvářenou hlavu a náprsenku.

11.3.2010 21:56
pat

XXX.XXX.245.30

pat napsal(a):
Pro Josefa: Toho červeného holuba př. Stanislava jsem našel na několika fotkách, dokonce ho mám nafoceného z více úhlů. Na fotce od Jury jen špatně stál. Na mých fotkách je jako mladý výletek, tzn. ještě nebyl "udělaný".
Postoj má naprosto perfektní, další předností jsou vynikající nohy. Co mu spíš chybí je především délka krku a jeho esovité zahnutí s výrazným ohryzkem a nemá tak pěkně utvářenou hlavu a náprsenku.

.

12.3.2010 09:43
postak

XXX.XXX.117.5

pat napsal(a):
.

Dík za vysvětlení

12.3.2010 20:31
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
A první holoubátko 2010 užívá sluníčka ano, to s náznaky třetího pruhu, o kterém jsem psal jinde na nemoderce. Sameček heterozygot na hnědou. Je to jeden z mých pokusů. Jeho sestry by měly být rovnou hnědé. Už jsou tam další vejce takže uvidíme.

o týden později, detail

12.3.2010 20:33
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

... Ještě to záhlaví a delší krk a bude to.

12.3.2010 20:33
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

...

15.3.2010 21:42
pat

XXX.XXX.245.30

pat napsal(a):
.

Jedna mizerná starší rozmazaná fotka, nafocená mizerným starším foťákem, drženým v ruce mizerného mladšího rádobyfotografa.

Pracovní název díla - Ostravy v mlze.
Ovšem ti holubci jsou

5.4.2010 23:28
mysak

XXX.XXX.46.80

Jeden z konstitučně silnějších samců loňského ročníku(široké zakulacené letky by mu mohl závidět leckterý červenopštrosař:-|), který se zrovna nepředvedl v typickém postoji. Je fakt, že má nedostatky v pozici hlava, krk, nohy. Je to prostě ležák. Dostal k sobě typičtější samici. Takže uvidím jak to bude vypadat ve výletkách. I tento má náznak třetího pruhu, takže je to prostě 88 bodů.:-(:-)

5.4.2010 23:33
mysak

XXX.XXX.46.80

jeden z přírůstků 2010, otec červenopruhý matka žlutá ve stupni tmavém.

5.4.2010 23:36
mysak

XXX.XXX.46.80

No, po vykoupání se nepředvádí žádná a všechny jsou nakrčené.

11.4.2010 22:30
mysak

XXX.XXX.46.80

nejradši zobou do tulipánů, zmetci!:-)

13.4.2010 10:55
zdenek85

XXX.XXX.16.239

Pěkní holubi Juraji! Můžu se zeptat, co je to zač ten holub na tý poslední fotce?? Jak je vyháníš od těch tulipánů:-)), uplně nejvíc vpravo, barva vypadá na šedohnědě plavou. Je to čistej NVH nebo nějakej Tvuj pokus?? Pochlub se, vypada pěkně! Zdenek Pýcha

13.4.2010 22:08
mysak

XXX.XXX.46.80

Ahoj, je to čistý NVH. Holubička. Je šedohnědě plavá pruhová, stříbřitá, triviálním názvem plch. Získal jsem ji náhodně, protože jsem potřeboval nouzově zaměstnat jednoho lichého samce červenopruhé štěpící bagdety, tak jsem ji vzal. Už u mě zůstala. Měl jsem po ní dvě dcery jednu modrou a jednu popelavě červeně plavou - tu jsem v domění, že je to štěpící samec, nechal. Bohužel nevrkl ani náznakem a naopak začal jezdit po zadku, jak se v únoru drobet oteplilo. Takže je to samice no, snesla pěkná vejce. Která vážila 55 g.... Ty mrchy slepice mi pod ni snesly! Ale seděla na nich poctivě:-) :-)

13.4.2010 22:13
mysak

XXX.XXX.46.80

jo jinak ten červeně plavej bublák po tím žlutě plavým je kříženec altenburské žlutě plavé a bílého araba. Abych řekl pravdu, moc nebublá. Ale jeho modrá sestra bublá velmi pěkně.

25.4.2010 22:23
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

a nyní již přepeřující výletek...

2.5.2010 21:24
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
jeden z přírůstků 2010, otec červenopruhý matka žlutá ve stupni tmavém.

A tentýž jedinec pár dní po vylétnutí.

2.5.2010 21:29
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Ahoj, je to čistý NVH. Holubička. Je šedohnědě plavá pruhová, stříbřitá, triviálním názvem plch. Získal jsem ji náhodně, protože jsem potřeboval nouzově zaměstnat jednoho lichého samce červenopruhé štěpící bagdety, tak jsem ji vzal. Už u mě zůstala. Měl jsem po ní dvě dcery jednu modrou a jednu popelavě červeně plavou - tu jsem v domění, že je to štěpící samec, nechal. Bohužel nevrkl ani náznakem a naopak začal jezdit po zadku, jak se v únoru drobet oteplilo. Takže je to samice no, snesla pěkná vejce. Která vážila 55 g.... Ty mrchy slepice mi pod ni snesly! Ale seděla na nich poctivě:-) :-)

Vyloženě nouzový pár - oba čekají na vhodné partnery.
Samice již zmíněná F1 po rodičích plší NVH x červenopruhý OB
Samec AB sice drobný s nevýrazným čelem, ale dá se poslouchat.

2.5.2010 21:33
mysak

XXX.XXX.46.80

15.5.2010 23:02
mysak

XXX.XXX.46.80

6.7.2010 19:22
mysak

XXX.XXX.46.80

Stříbřitá neboli šedohnědě plavá ve stupni tmavém (CT) neboli myšová. Samička B+- d- CTCT. Náprsenka je bohužel slabá.

10.7.2010 11:55
gletna

XXX.XXX.136.197

taky přidávám něco z letošních odchovů

10.7.2010 11:58
gletna

XXX.XXX.136.197

tahle holubička se fotografovala nejlíp

10.7.2010 12:02
gletna

XXX.XXX.136.197

10.7.2010 12:06
gletna

XXX.XXX.136.197

holubička vlevo má extrémně dlouhý krk, ale nepostaví se a nepostaví

10.7.2010 12:13
gletna

XXX.XXX.136.197

nejlepší holoubek (snad) z 2. hnízd,

10.7.2010 12:18
gletna

XXX.XXX.136.197

můj oblíbený black, doufám, že mu nějací sourozenci ještě přibudou! Černá ostravě sluší! Byl bych rád, kdyby se mi ozvaly chovatelé této variety!

10.7.2010 22:26
mysak

XXX.XXX.46.80

Kdopak to posílil mé leporelo? Že by pan Gletník? smajlík Člověče to je dost, že taky někdo z klubu to sem dá. Takový krásný ostravy! Zdejší čtenáři mají konečně příležitost vidět jak má standartní ostravská bagdeta vypadat. A že svou elegancí je nepochybně rovna ostatním výstavním plemenům.
A já jdu ted přemýšlet jak to na příští rok spáruju, a zda vůbec párovat a jestli nemám raděj zkončit.smajlík

Juraj Kafka

11.7.2010 13:24
gletna

XXX.XXX.40.193

Zdar myšáku, to víš, že to jsem já! Takovou chválu si ti lumpové ani nezaslouží, ale však ty máš taky moc pěkné holuby ve velice pestré barevné paletě, kdy znalosti v této problematice, ti můžem všichni jen závidět. Jsem nadšený z té barvy co mi připadá jako zkalená ocel, jak ve zkratce říkáš myšová. Doufám, že se ti jich podaří více, protože takovému zvláštnímu plemeni, jako je ostrava, neobvyklé zbarvení náramně sluší!! Stálo by zato, je rozšířit. Pak mi nějaké znalosti musíš předatsmajlík, ale dopředu se obrň se trpělivostí. Jinak taky doufám, že ostatní na sebe nenechají dlouho čekat a přidají na tvoje leporelo taky pár fotek, protože co se týče ostrav, to nemá konkurenci!

11.7.2010 15:06
mysak

XXX.XXX.46.80

Ale zaslouží. Takový krčky to já nemám a když mám, tak je to menší, slabší holub. Mám tady spíš starší typy, ležatější s esíčkama. Ti jsou dobří letci. Lumpové to jsou v tom smyslu, že když vlezu do holubníku, poplašeně vyrážejí z hnízda a tím odsud někdy i vypadne vejce nebo čerstvé mládě. Jinak se s nima člověk nenudí. Líbí se mi Vaše červené, ale nejvíc mě atakuje srdce to černé holoubě (Black). To teda závidím. To je trumf. K černým já se možná dopracuju až jako k "odpadu". To myšové holoubě je od modrého páru - oba velmi tmavě kapratí až skoro "CéTéčka"(patern). Takže i holoubata na hnízdě byla obě patern, ale jedno modré a druhé toto šedohnědé se stříbřitým ocasem a pruhem na konci. Foceno v podvečer, takže ta barva je tmavší, ve skutečnosti je jako každá rozředěná barva na sluníčku blednoucí až reznoucí. Holoubě by měla být samička. Předpokládám, že otec je "štěpák" (přejatý výraz od pana Saši :-) na dilute neboli na rozředěnou. A měl by dopustit 1/4 mláďat takto zbarvených. Teď ale mají hnízdo plné modrých. Mám na holubníku již témeř všechny základní holubí barvy; vždyť u ostrav se na barvu nehledí ani v kolekci.
Na snímku jsou obě holoubata po onom páru modrém tmavě kapratém. Jsem rád, že to myšové holoubě nemá okr na hrudi, protože ten se u této barvy prosazuje docela silně.
Chovu zdar!smajlík
Juraj Kafka

14.7.2010 23:47
gletna

XXX.XXX.40.193

Tak díky za recept:-), ještě by mě zajímalo jak ta barva vypadá na přepeřené bagdetě, a co ten pár tvořený žlutým holubem a popelavou holubicí, jak je na horní fotce, jak ti to chodí po nich?

17.7.2010 18:45
mysak

XXX.XXX.46.80

Jak vypadá na přepeřené bagdetě? Zeptejte se chovatelů kob. skřivanů. Akorád, že skřivani existují v nejvyšším stupni křídelních vzorků pouze jako kapratí. Tmaví nejsou. Definice z jednoho starého vzorníku barva kob. skřivanů zní: plavá místa v barvě jemně naškrábané suché břidlice, místa plnobarevná v barvě jemně naškrabané mokré břidlice. Teď mne napadlo jestli by nebylo rozumné nazývat tuto barvu barvou břidlicovou a měli bychom jednou provždy vyřešený zmatek stříbřitá-stříbrná-šedohnědá-modře plavá. Ovšem nikomu to necpu, každý si rozumí tomu svému nejlépe. Čili barva této stříbřité bagdety ve stupni tmavém bude po přepeření jako barva kaprovaní skřivanů. Tato barva bude rozlitá po celých štítech až na přední část těla. Ocas bude v původní plavé(stříbřitá)s šedohnědým pruhem na konci. Letky a ostatní exponované opeření budou mít sklon k blednutí až reznutí na slunci. Kvalita barvy bude vždy dokonalejší, svitnější a přesnější na adultním opeření nežli na holouběcím a je to totéž, jako kdybyste se díval na to modré tmavé holoubě vedle. S tím, že celkový odstín černé je rozředěn v šedohnědou. Jinými slovy na stříbřité holuby se vždy dívejte v podstatě jako na modré.

Pár, který je sestaven žlutý tmavý holub CT a plnobarevně popelavá holubice SS dali zatím červené CT samce a žluté CT samice a říkám zatím podle výše uvedného předpokladu dědičnosti křížem. Měla by tam ještě vypadnout ta plnobarevně popelavá holoubata. Bohužel tady nebylo mnoho hnízd plných. Musím buď počkat na příští rok a nebo se na to už vykašlat a přepářit žlutého k žluté holubici, abych si nadělal žlutých. Holoubata to jsou docela pěkně zobatá s dlouhou náprsenkou. Zbývá to trochu našponovat a více "vyřezat" křivky hlavy. Ale to je jen můj začátečnický názor a třeba možná to chce víc.
Tak ať se daří...
Juraj Kafka

18.7.2010 12:07
holuby

XXX.XXX.44.111

Pekny den určite v žiadnom pripade nekončite Francuzi maju na svojich strankach tiež OSTRAVSKE BAGDETY česke holubiarstvo potrebuje takych holubiarov ako ste Vy pane a černa Ostrave sluši....to čo robíte je dedičstvo Vášho naroda umu a šikovnosti fandim vám a pozorne sledujem Vaše holuby len tak dalej a mnoho špičkovych mladych....

18.7.2010 12:40
1372006

XXX.XXX.118.128

Pekne napísané a skutočne ostravská bagdeta patrí medzi krásne plemená holubov. Keď k nej pozornosť venujú aj francúzski chovatelia. Fandiť treba všetkým týmto nadšencom, ktorí sa venujú málo chovaným plemenám holubov a ich snahe o zdokonalenie. Sú to skutočne " pionieri"lebo šľachtia z ničoho a dávajú plemenu pekné telesné tvary a perspektívu napredovania. Potrebné je ich dať za príklad tým druhým, čo len nakupujú hotové plemená a chvália sa výsledkami šľachtenia druhých ako svojim úspechmi. Rád by som napísal, že veľa zabudnutých plemien je aj u nás, potrebných obnoviť a takých chovateľom máme aj na Slovensku...

19.7.2010 00:48
mysak

XXX.XXX.46.80

jak vypadá přepeřená? Zde holubička vystavená v Nitře.

6.8.2010 18:31
mysak

XXX.XXX.46.80

francouzská bagdeta šedohnědá - holubice v letu - nevěděl jsem zda to spíš nehodit pod napis "Chováme akrobatické holuby":-|

6.8.2010 18:34
mysak

XXX.XXX.46.80

Wuta nebo Dewlap by mohl závidět...:-) ...Samec francouzské bagdety šedohnědé...smajlík

6.8.2010 18:41
mysak

XXX.XXX.46.80

Chováte někdo bojová plemena holubů? Tady něco rozjíždím...

18.9.2010 17:52
mysak

XXX.XXX.46.80

hnědě plavá pruhová (recesívní protějšek k modré a červené pruhové)

18.9.2010 17:55
mysak

XXX.XXX.46.80

typ bude ještě zapotřebí hodně vylepšit, vyřezat plošky na hlavě ztenčit krk s dlouhým žabo.

18.9.2010 17:58
mysak

XXX.XXX.46.80

Ostravská bagdeta červeně plavá silně kapratá. Nehotový výletek po rodičích červenopruhý x modrá tmavá. Černý holub v pozadí je chůva.

19.9.2010 20:52
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
... nadějný samčík

...a teď už se dodělává

19.9.2010 20:56
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
a jeho ségra

taky, zbejvá dopeřit krk a nějakou tu letku a bude to.

20.12.2010 21:49
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak tady jsou holubice, některé letošní některé starší. Dvě modré tmavé jsou od př. Bubníka. Dvě jsem z toho dnes vyřadil.

20.12.2010 22:11
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
můj oblíbený black, doufám, že mu nějací sourozenci ještě přibudou! Černá ostravě sluší! Byl bych rád, kdyby se mi ozvaly chovatelé této variety!

Tak pane Gletník, rád bych viděl toho černého Bleka v obleku dospělém. Nechcete ho sem po čase vložit?
Díky
J.Kafka

20.12.2010 22:24
mysak

XXX.XXX.46.80

Jinak ta myšová (správně stříbřitá tmavá, nebo šedohnědě plavá ve stupni tmavém) má do ostravské bagdety hodně daleko, ikdyž se tady krčí pod stříškou, tak ani na place moc krkatá není. Nicméně už u mě zůstane, protože je jedna. A mám s ní veliké plány.
V pozadí žlutá tmavá holubice od Paťase, stejná mutace genu "D" tedy rozředěná "d", stejnámutace genu "C" ve stupni tmavém tedy "CT" jako u té myšové, ale v popelavě červené základní pigmentaci "BA".

21.12.2010 18:52
gletna

XXX.XXX.63.219

Zdarec Juro! Jak to, že jsi nebyl na speciálce bradáčů v Holicích? Byly tam nádherné ostravy a pít bylo taky co! Ty černé jsem bohužel do dospělosti nedochoval, když u nás nepřetřitě asi 5 týdnů lilo, přišel jsem o 80 procent výletků včetně těch černých, vlastně mi zbyla jen první hnízda a pak jen pár kousků z dalších. Nepomohlo ani to, že jsem nechal snad půl výplaty na veterině, a dodržoval přísnou hygienu. To bylo něco hrozného, každý den jít na holubník se strachem. Přitom poštáci, co s nimi moje ostravy lítají úplně v pohodě. Ale už je naštěstí po tom a o to víc se těším na další sezónu, už aby byla! Doufám, že se uvidíme na Speciálce OB v Klimkovicích, a dovezeš i nějaké holuby! Jinak pro ostatní Speciální výstava OB se koná 29.1.2011!

21.12.2010 19:40
mysak

XXX.XXX.46.80

Pan Stanislaw se na mě asi zlobí. Já jsem na podzim zabitej. Bohužel. Ale do těch Klimkovic bych rád (snad i s holuby) přikvačil. Takže se těším. A to je mi teda líto, že Vám to takhle dopadlo. To je fakt škoda. Býval bych od Vás něco ostravštějšího koupil. Počasí bylo teda mizerný a z toho důvodu jsem moc žlutých neodchoval, řada byla podchlazených. Červené v pohodě, modré taky.

30.12.2010 15:38
gletna

XXX.XXX.63.219

Tvoji výletci vypadají moc hezky. Já do Klimkovic určitě něco vemu, tak pokud se ti bude něco líbit, vybereš si. Peníze bych nechtěl, ty prý kazí charakter, ale pokud bys vzal taky něco svého, udělal bys mi velkou radost. Mě se u mých letošáků líbí nohy, někteří mají i solidní krk a binglu, ale srovnání s holuby od špičkových chovatelů nesnesou. To bude ještě pořádný kus práce, ale nezahálím a pořád bloumám po holubníku a v hlavě si je páruju, pořád dokola, no děs. Žlutí v Holicích taky nebyly, až na jednu straku, myslím, že krom tebe a p. Stanislava je nikdo nemá. Já mám na holubníku volnou jednu žlutě plavou pruhovou holubici (munčku) tak jí do Klimkovic vemu, kdyby se někomu hodila. Jinak v Holicích se mi líbily výletci celkově víc než staří, dokonce tam byly vystaveny i kolekce výletků v barvě (a to nejen červené), tak to klobouk dolů a snad je uvidíme i tam. Už se celkově nemůžu dočkat.

30.12.2010 19:21
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
Tvoji výletci vypadají moc hezky. Já do Klimkovic určitě něco vemu, tak pokud se ti bude něco líbit, vybereš si. Peníze bych nechtěl, ty prý kazí charakter, ale pokud bys vzal taky něco svého, udělal bys mi velkou radost. Mě se u mých letošáků líbí nohy, někteří mají i solidní krk a binglu, ale srovnání s holuby od špičkových chovatelů nesnesou. To bude ještě pořádný kus práce, ale nezahálím a pořád bloumám po holubníku a v hlavě si je páruju, pořád dokola, no děs. Žlutí v Holicích taky nebyly, až na jednu straku, myslím, že krom tebe a p. Stanislava je nikdo nemá. Já mám na holubníku volnou jednu žlutě plavou pruhovou holubici (munčku) tak jí do Klimkovic vemu, kdyby se někomu hodila. Jinak v Holicích se mi líbily výletci celkově víc než staří, dokonce tam byly vystaveny i kolekce výletků v barvě (a to nejen červené), tak to klobouk dolů a snad je uvidíme i tam. Už se celkově nemůžu dočkat.

Díky za pochvalu, já myslím, že Vaše(aspoň to co jsem tu viděl) mají k špičce hodně blízko. ale kolik je těch špičkových chovatelů? A hlavně kolik jim dávají odchovů?
Žlutou z letoška tu mám v podstatě jen tuhle, co je tady o kousek výš. A pak dva červené samce, kteří štěpí do žlutých. Pak tu starou žlutou 07 bez žabotu, co je v kvízu tři. S tím, že pokud vše bude klapat, tak nějaké žluté samice bych měl v nastávající sezoně nachovat. Tu žlutopruhou bych docela rád viděl, jestli bych mohl poprosit o foto.
Já už mám plán na papíře. cca 12 párů + pokusy. Mám tady asi 4 - 5 holubic volných převážně modré tmavé a červené. Jsou v tom i loňské. Užil bych je všechny, ale nemám už místa. A zabít je, když mi houkají v ruce, to nedovedu. Pokusím se je vzít taky sebou.
JK

30.12.2010 20:38
gletna

XXX.XXX.63.219

Foto se pokusím vložit ještě zítra, ale nevím jistě, jestli to stihnu, protože musím jet zítra od dost dřív do Prahy. Uvidíš, určitě to není žádný zázrak, nemá ani binglu, ale kvůli té barvě mi ji bylo líto zabít. Ten tvůj žlutý výletek vypadá opravdu výtečně, gratuluju. Já jsem teď zhruba na 15 párech, ale s určitostí vím jak zapářím 3. Já bych potřeboval dostat u mých holubů větší tělesný rámec, šířku a nasazení zobáku, u samců tím pádem lepší pohl. výraz a samozřejmě vylepšit hlavu, oko a asi dalších sto věcí. Však pak vše proberem v Klimkovicích. A špička? Jen co mě teď hned napadá : p. Stanislav, p. Majer, nestor p. Neurwith, a další (teď mám hrůzu z toho, že dostanu v Klimkovicích místo holubů výprask, že jsem někoho nejmenoval). Ale určitě pořídím tam foto těch nejlepších a dám to na tvoje leporelo i s jménem chovatele. To bude asi nejlepší vizitka pro všechny. Jinak na schůzi se projednávalo i vkládání fotek na stránky klubu, tak jsem uvažoval, že by se tam daly fotky vždy nejl. holuba od každého vystavovatele, ať se potom v průběhu let zachová jakýsi odraz práce. Jinak v Holicích vystavoval nádherné holuby (a získal právem šampióna na výletka kalina) i jeden pán co není členem klubu, já si teď nevzpomenu na jméno, určitě doplním později.

30.12.2010 21:51
mysak

XXX.XXX.46.80

Nebyl to pan Bubník?

31.12.2010 00:42
mysak

XXX.XXX.46.80

Tady v pravo je ještě z léta 2010, kdy pelichala z holouběcího. Má mírně propadlé čelo, což prý nyní dost trestají.

4.1.2011 21:07
gletna

XXX.XXX.40.193

nejspíš ano, ale definitivně potvrdím, až se vrátím domů a vyhrabu katalog!

4.1.2011 21:10
gletna

XXX.XXX.40.193

ale i tak dost slušný! Moc se mi to zvíře líbí! Nafotím doma taky moji nej, sice je výluková kvůli trženému oku, ale stojí za to!

4.1.2011 23:53
mysak

XXX.XXX.46.80

Přidám pár foto z dnešního dopoledne...Jelikož marodím, tak za mnou holubi lezou až na balkon.

5.1.2011 00:12
mysak

XXX.XXX.46.80

5.1.2011 00:14
mysak

XXX.XXX.46.80

... holubi myslej na lásku ať je jak chce...smajlík

8.1.2011 12:41
gletna

XXX.XXX.63.219

Tak taky něco přidávám, nejlepší výletek 1,0

8.1.2011 12:44
gletna

XXX.XXX.63.219

tady se svým otcem, mladý však hraje o ligu výš

8.1.2011 12:51
gletna

XXX.XXX.63.219

od téhle holubice jsem čekal trochu víc, fotky jako výletek viz. výše, v kleci se však staví netypicky (vodorovně)

8.1.2011 12:58
gletna

XXX.XXX.63.219

tahle holubička má zase postoj vynikajicí (i když na fotce je zakloněná), taky má perfektní nohy, krk i pernaté ozdoby, horší je na ní hlava a velikost

8.1.2011 13:04
gletna

XXX.XXX.63.219

tahle modrá pruhová si odnesla ze SV v Holicích 93 bodů, klidně však mohla být klasifikována jako nehotový výletek - posuzovatel podtrhl nohy, krk i pernaté ozdoby

8.1.2011 13:35
gletna

XXX.XXX.63.219

tak tady je asi nejlepší výletek, sice může jen do chovu, ale na holubici má perfektní velikost, sílu zobáku, pern. ozdoby i je dobře na nohou.

8.1.2011 13:39
gletna

XXX.XXX.63.219

tak to holubice stará č. 1! Na této bych chtěl postavit chov, matka předchozí.

8.1.2011 13:49
gletna

XXX.XXX.63.219

01 stará - hnědá plavá pruhová?

8.1.2011 13:52
gletna

XXX.XXX.63.219

typický představitel plemene, na mém holubníku nejlepší ze samců, jedná se o loňského holuba který pochází od p. Neurwitha

8.1.2011 14:01
gletna

XXX.XXX.63.219

tenhle "bílý", kterého jsem dostal od p. Stanislava má vždy pefektní postoj. V chovu se mi mimořádně osvědčil (předává typický postoj, vysoké silné nohy i výraznou náprsenku a pro tuto sezónu dostane jednu z nejl. holubic.

8.1.2011 14:03
gletna

XXX.XXX.63.219

gletna napsal(a):
tenhle "bílý", kterého jsem dostal od p. Stanislava má vždy pefektní postoj. V chovu se mi mimořádně osvědčil (předává typický postoj, vysoké silné nohy i výraznou náprsenku a pro tuto sezónu dostane jednu z nejl. holubic.

8.1.2011 14:10
gletna

XXX.XXX.63.219

tady je ta žlutá plavá holubice

8.1.2011 14:17
gletna

XXX.XXX.63.219

a na závěr detail hlavy starého holuba od p. Neurwitha, tento holub by byl sice výlukový (žluté oko), ale na druhou stranu v zobáku a ozobí by jen těžko hledal po světě konkurenci

8.1.2011 19:51
mysak

XXX.XXX.46.80

Příteli, mě padá čelist a přiznávám to bez ošívání. Líbí se mi stará červenopruhá holubice, i ten jahodový(jak říkáte bílý). Černá holubice se bude hodit. Máte obecně silná zvířata, s širší hrdou hrudí, Laloky. U toho Neuwirthovo červeného není dobře vidět záhlaví, tak nevím jestli je to špička. Pokud by byla ta hnědopruhá prodejná, beru.
Tak jak řikáte, že Vám ta červená staví do vodorovna, tak takové mám já nejlepší málo, ostatní jsou ještě ležatější. Samozřejmě ten starší holub - poslední obrázek v detailu hlavy je supr. Nechcete ho vyfotit celého? Problematika očí? No víte, pokud je oranžovooký heterozygot, tak tam ty perlové zase vypadnou. Ideální by bylo kdyby byl žlutooký, eliminovalo by se prokrvení i u perlookých. Jestliže má oko čím víc oranžovější až rybízové, bude perlové oko - z něj vyštěpené - silně prokrvené. To už mám vyzkoušeno. Náprsenka je taky snadno dosažitelná, horší už je to s jejím tvarem a rozsahem.
Žlutou si nechte a dejte jí dohromady s nějakým silnějším samcem. Ale co Vám vlastně radím, Vy je chováte dýl.
S pozdravem Juraj Kafka

8.1.2011 19:58
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
tady je ta žlutá plavá holubice

líbí se mi ta červená za tou žlutou, ale asi to je tamta Vaše nej. Pěkně řezanou hlavičku, světlý silný zob. jj.:-)

8.1.2011 22:23
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak tady něco z výstavy Blatná. 1,0 94 b přednost zobák, nevím, podle mě si posuzovatel nevšim, že ho má mírně křivej. Ale na fotce to taky neni vidět.

8.1.2011 22:25
mysak

XXX.XXX.46.80

8.1.2011 22:27
mysak

XXX.XXX.46.80

eště naposledy 93 b. vytknuto prokrvené oko.

11.1.2011 15:29
mysak

XXX.XXX.46.80

přidám ještě modré holubice...

11.1.2011 15:32
mysak

XXX.XXX.46.80

11.1.2011 17:45
laba

XXX.XXX.174.56

V súčasnej dobe buďme radi, že máme takých aj takých chovateľov holubov...smajlík

12.1.2011 00:17
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
tahle holubička má zase postoj vynikajicí (i když na fotce je zakloněná), taky má perfektní nohy, krk i pernaté ozdoby, horší je na ní hlava a velikost

Koukám na to furt a znova. Já si myslím, že tahle červená holubička není vůbec špatná. Řekl bych, že má naopak záhlaví lepší, výraznější než ten červený holub se zeleným kroužkem od p. Neuwirtha. Mě se líbí. Ještě ji tak vyfotit, aby měla více stability.

13.1.2011 18:13
gletna

XXX.XXX.63.219

Moc povedený holoubek, ta síla zobáku je moc dobrá, takže bych na drobné detaily taky nehleděl, pak se mi líbí ještě ta kalina, ta má vynikající výšku nohou.

13.1.2011 18:26
gletna

XXX.XXX.63.219

tady doplňuju ještě o fotku té červené, i na téhle fotce nestojí ideálně (foceno taky před týdnem), i ona byla na SV v Holicích, odnesla si tam 92 bodů (rovněž se však jedná o pozdního výletka), posuzovatel jí podtrhl pernaté ozdoby, krk, nohy a postoj. 3 body pak byla srážka na hlavu (propadlé - zůžené čelo + týl).

13.1.2011 18:31
gletna

XXX.XXX.63.219

Juro pokud bys chtěl, mohl bych ti vzít jejího bratra z hnízda, jsou po tom jahodovém holubovi, matka je pak modrá kapratá holubice s výbornou náprsenkou, takže by jí měli předávat dále.

13.1.2011 18:38
gletna

XXX.XXX.63.219

jinak na úplný závěr, tleskám té tvojí kolekci modrých kapratých holubic, nádherná podívaná!

16.1.2011 00:40
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
Moc povedený holoubek, ta síla zobáku je moc dobrá, takže bych na drobné detaily taky nehleděl, pak se mi líbí ještě ta kalina, ta má vynikající výšku nohou.

Ta kalina si chvilku hraje na samici a pak zase na samce:-) Doufám, že se do nadcházející sezony rozhodne správně.
Zde hnědopruhá tříčtvrteční kříženka.smajlík

16.1.2011 00:46
mysak

XXX.XXX.46.80

gletna napsal(a):
jinak na úplný závěr, tleskám té tvojí kolekci modrých kapratých holubic, nádherná podívaná!

díky, tak tady ještě jedna modrá kolekce... a zahltíme moderku ostravama!mcháá:-)

29.1.2011 09:23
gerhard

XXX.XXX.233.77

29.1.2011 09:26
gerhard

XXX.XXX.233.77

Pohled do klubovny v Klimkovicích

29.1.2011 09:28
gerhard

XXX.XXX.233.77

29.1.2011 09:30
gerhard

XXX.XXX.233.77

Legendy chovu Ostravských bagdet

29.1.2011 09:34
gerhard

XXX.XXX.233.77

Věřím, že další fotky budou následovat.

29.1.2011 09:36
gerhard

XXX.XXX.233.77

Klubovna byla plná i vzácných hostů.

29.1.2011 09:38
gerhard

XXX.XXX.233.77

Materiál do chovu byl k dispozici i na burze.

7.3.2011 20:39
gletna

XXX.XXX.63.219

Zdarec myšáku, jak jsi na tom? Já teprve páruju, tak doufám, že nejsem moc pozadu:)! Tak ať se i v téhle sezóně zadaří a až budeš něco mít, nezapoměň se pochlubit. Já už se na tuhle sezónu neuměl dočkat, ty všechna očekávání, když něco hodně nadějného vylítne z hnízda............. tak ať jich je požehnaně! :-)

10.3.2011 17:03
mysak

XXX.XXX.15.147

gletna napsal(a):
Zdarec myšáku, jak jsi na tom? Já teprve páruju, tak doufám, že nejsem moc pozadu:)! Tak ať se i v téhle sezóně zadaří a až budeš něco mít, nezapoměň se pochlubit. Já už se na tuhle sezónu neuměl dočkat, ty všechna očekávání, když něco hodně nadějného vylítne z hnízda............. tak ať jich je požehnaně! :-)

Jsem na tom dobře, to jo. Nic mě nebolí, vejplatu dostávám takže dobrý :-P A pozadu - pozadu já nikdy nejsem.
Holubi vrkají, holubice nesou víc jak slepice a holoubata se jen řinou. Už i něco vyletělo. Viz:: jiné vlákno.

Ps: Taky už se nemohu dočkat až to začne. Ale abychom to nezakřikli, má být krátké jaro. A pak vedra. Takže skoro jako loni. A jestli se mi k holubům přidruží nějací kamarádičkové (rozuměj nemoci), tak bude selekce krutá. Nechceš pohár? :-)

A co ta holubička odemě? Doufám, že se má k světu. Jestli ne, tak pan Bubník nabízí nějaké holuby.

Letu zdar a žabotům zvláště!

Přidejte reakci

Přidat smajlík