Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2010 17:08
ganstr10

XXX.XXX.170.71

slávo odborníku vím že je to stavák ale jak dál kapratý

12.3.2010 17:09
ganstr10

XXX.XXX.170.71

ganstr10 napsal(a):

12.3.2010 19:50
ganstr10

XXX.XXX.170.71

ganstr10 napsal(a):

může poradit kdokoliv, začínám

13.3.2010 04:00
st toman

XXX.XXX.32.219

ganstr10 napsal(a):
může poradit kdokoliv, začínám

Zdravím, bude to červenej tygřík bělokosý. Odkud jsi?

13.3.2010 06:49
st toman

XXX.XXX.32.219

st toman napsal(a):
Zdravím, bude to červenej tygřík bělokosý. Odkud jsi?

Ještě by mě zajímalo, od jakých rodičů to pochází ? Díky. ST

13.3.2010 08:01
petrovicky

XXX.XXX.169.122

st toman napsal(a):
Ještě by mě zajímalo, od jakých rodičů to pochází ? Díky. ST

Zdravím,takto to vypadá na šupinaté ,aleže má bílou hlavu,tak po přepeření dle mého názoru bude tabulovýnech se překvapit

13.3.2010 08:04
petrovicky

XXX.XXX.169.122

petrovicky napsal(a):
Zdravím,takto to vypadá na šupinaté ,aleže má bílou hlavu,tak po přepeření dle mého názoru bude tabulovýnech se překvapit

13.3.2010 08:12
ganstr10

XXX.XXX.170.71

petrovicky napsal(a):

To se mě spároval samec hnědý tygr se žlutou samicí,akorát by mě zajímalo jestli by tohle mohlo na výstavy nebo to nechat rad´eji na střeše jinak díky učím se

13.3.2010 08:36
petrovicky

XXX.XXX.169.122

ganstr10 napsal(a):
To se mě spároval samec hnědý tygr se žlutou samicí,akorát by mě zajímalo jestli by tohle mohlo na výstavy nebo to nechat rad´eji na střeše jinak díky učím se

jak vypadá ten hnědý samecnemáš fotku

13.3.2010 08:51
ganstr10

XXX.XXX.170.71

petrovicky napsal(a):
jak vypadá ten hnědý samecnemáš fotku

13.3.2010 14:27
st toman

XXX.XXX.32.219

ganstr10 napsal(a):

Jasně, už je mi to jasný. Je to červenej tygr a žlutá kamzla. To holoubě bude mít určitě vikvové oči a nebo alespoň jedno a bílé břicho. Proto ta bílá hlava a bílé špice. Ať se daří. St. Toman

13.3.2010 22:21
kolovrat

XXX.XXX.161.252

st toman napsal(a):
Jasně, už je mi to jasný. Je to červenej tygr a žlutá kamzla. To holoubě bude mít určitě vikvové oči a nebo alespoň jedno a bílé břicho. Proto ta bílá hlava a bílé špice. Ať se daří. St. Toman

Na výstavu to v žádném případě nemůže.

13.3.2010 22:52
mysak

XXX.XXX.46.80

kolovrat napsal(a):
Na výstavu to v žádném případě nemůže.

Proč by nemohlo? Nemá to kroužek?

Vážený zadavateli, jsem potěšen, že zkoušíte dědičnost barevných rázů. Co mě jako první napadlo je bělokosý tygr, zvlášť když byl osloven Sláva, protože vím, že je před časem měl a také někdo na jiném místě tohoto fóra dal fotku pražského rejdiče černého bělokosého tygra, nádherný kousek. Když jste řekl hnědý, zarazilo mě to, ale vlastně se nedivím, protože červená je v očích normálních lidí kaštanově hnědá, to jen my chovatelé tuto barvu nazýváme červenou, ale skutečně červená barva to není jako třeba u papoušků. Nicméně je vidět, že kresba tygr tj. barevný holub s vybělenými pírky v přední části těla, je dominantní a sedlatá kresba je max. potlačená, zbyly jen bílé hroty křídel a vikvové oko v bílém peří, i když to se ještě může změnit, jakmile výletek přepeří a dospěje.

Pro Slávu to je možná cesta návratu zpět k bělohrotým tygrům, o které vlivem kuny přišel. Jistě na tom už zase Sláva pracuje.

Přeji Vám mnoho dalších úspěchů se staváky.
Juraj Kafka

14.3.2010 06:20
st toman

XXX.XXX.32.219

mysak napsal(a):
Proč by nemohlo? Nemá to kroužek?

Vážený zadavateli, jsem potěšen, že zkoušíte dědičnost barevných rázů. Co mě jako první napadlo je bělokosý tygr, zvlášť když byl osloven Sláva, protože vím, že je před časem měl a také někdo na jiném místě tohoto fóra dal fotku pražského rejdiče černého bělokosého tygra, nádherný kousek. Když jste řekl hnědý, zarazilo mě to, ale vlastně se nedivím, protože červená je v očích normálních lidí kaštanově hnědá, to jen my chovatelé tuto barvu nazýváme červenou, ale skutečně červená barva to není jako třeba u papoušků. Nicméně je vidět, že kresba tygr tj. barevný holub s vybělenými pírky v přední části těla, je dominantní a sedlatá kresba je max. potlačená, zbyly jen bílé hroty křídel a vikvové oko v bílém peří, i když to se ještě může změnit, jakmile výletek přepeří a dospěje.

Pro Slávu to je možná cesta návratu zpět k bělohrotým tygrům, o které vlivem kuny přišel. Jistě na tom už zase Sláva pracuje.

Přeji Vám mnoho dalších úspěchů se staváky.
Juraj Kafka

Zdravím, Juro to Slávo, to beru na sebe, ale to odborníku, to patřilo asi někomu jinému. Ale teď k těm bělokosejm tygrum. To už jsem taky zkoušel, ale to bílý břicho, to se teda hodně těžko dostává pryč a řekl bych, že se to ani nedá. To je tam totiž tak hluboce zafiksovaný, že se to dědí strašně dlouho. Nakonec tam zústane " špunt " a tím to končí. No nic ,jdu se oblíct a vyrážím do Budějc na trh. Zdraví St. Toman

14.3.2010 20:36
ganstr10

XXX.XXX.170.71

st toman napsal(a):
Zdravím, Juro to Slávo, to beru na sebe, ale to odborníku, to patřilo asi někomu jinému. Ale teď k těm bělokosejm tygrum. To už jsem taky zkoušel, ale to bílý břicho, to se teda hodně těžko dostává pryč a řekl bych, že se to ani nedá. To je tam totiž tak hluboce zafiksovaný, že se to dědí strašně dlouho. Nakonec tam zústane " špunt " a tím to končí. No nic ,jdu se oblíct a vyrážím do Budějc na trh. Zdraví St. Toman

kolego slávo to odborníku patří určitřě vám nebot´ kamzly chováte déle než já ,proto jsem chtěl poradit ,ty výletci mají vše hnědé pouze tu hlavu bílou a v tom hnědé pírka.

14.3.2010 20:41
st toman

XXX.XXX.32.219

ganstr10 napsal(a):
kolego slávo to odborníku patří určitřě vám nebot´ kamzly chováte déle než já ,proto jsem chtěl poradit ,ty výletci mají vše hnědé pouze tu hlavu bílou a v tom hnědé pírka.

Zdravím, prosím Tě " ganstře " odhal se. Známe se? Díky ST.

14.3.2010 22:52
ganstr10

XXX.XXX.170.71

st toman napsal(a):
Zdravím, prosím Tě " ganstře " odhal se. Známe se? Díky ST.

pane toman s tátou se určitě pouze zatím s této diskuze znáte obdivuje vaše kamzly,já se o to začínám zajímat také,tak mě to zajímalo jinak D.Filčák syn 13let

15.3.2010 15:39
tono

XXX.XXX.164.132

st toman napsal(a):

No já si myslím,že takovýto kříženec (mám na mysli křížence barvy a kresby) na výstavu zcela určitě nepatří.Jak by byl asi oceněn.Nehledě k tomu,jak se zmíňuje pisatel níže,bude mít jedno nebo obě oči vikvové.Myslím,že by to bylo pro začinajicího stavačkáře asi zklamání.Když už,tak je stím třeba počkat,sestavít několik nepřibuzných párů stejné barvy a pracovat na tom.Tonda

15.3.2010 22:31
petrovicky

XXX.XXX.169.122

tono napsal(a):
No já si myslím,že takovýto kříženec (mám na mysli křížence barvy a kresby) na výstavu zcela určitě nepatří.Jak by byl asi oceněn.Nehledě k tomu,jak se zmíňuje pisatel níže,bude mít jedno nebo obě oči vikvové.Myslím,že by to bylo pro začinajicího stavačkáře asi zklamání.Když už,tak je stím třeba počkat,sestavít několik nepřibuzných párů stejné barvy a pracovat na tom.Tonda

Skus se ozvat koncem léta,dáme něco dohromady

15.3.2010 22:32
petrovicky

XXX.XXX.169.122

petrovicky napsal(a):
Skus se ozvat koncem léta,dáme něco dohromady

15.3.2010 22:38
petrovicky

XXX.XXX.169.122

ganstr10 napsal(a):

16.3.2010 11:42
ganstr10

XXX.XXX.170.71

petrovicky napsal(a):

Máte toho tam požehnaně a vše krásné určitě se ozvu jaký kraj odkud jste d.f

16.3.2010 21:08
petrovicky

XXX.XXX.169.122

ganstr10 napsal(a):
Máte toho tam požehnaně a vše krásné určitě se ozvu jaký kraj odkud jste d.f

Mrkni na www.jarute.wbs.cz

16.3.2010 22:16
pepaz

XXX.XXX.215.11

ganstr10 napsal(a):

chovám staváky černé tygry a využívám křížence kamzlů, lysáků a černých rovných. Je pravda, že se ukáže až po přepeření ( bude asi tabulák, koncák se světlou hlavou ), ale sám je používám v chovu. Jestli jseš trpělivej a víš za čím jdeš např. zlepšení typu, tak ve 2 až 4 generaci dosáhneš svého, ale chce to dělat ve více párech a být opravdu tvrdý při výběru chov. jedinců. Ať se ti daří.-

17.3.2010 10:49
panfilcak

XXX.XXX.170.71

pepaz napsal(a):
chovám staváky černé tygry a využívám křížence kamzlů, lysáků a černých rovných. Je pravda, že se ukáže až po přepeření ( bude asi tabulák, koncák se světlou hlavou ), ale sám je používám v chovu. Jestli jseš trpělivej a víš za čím jdeš např. zlepšení typu, tak ve 2 až 4 generaci dosáhneš svého, ale chce to dělat ve více párech a být opravdu tvrdý při výběru chov. jedinců. Ať se ti daří.-

Josef,odkud jsi nemáš tam jednu plonkovou samici tygra

17.3.2010 21:01
pepaz

XXX.XXX.215.11

panfilcak napsal(a):
Josef,odkud jsi nemáš tam jednu plonkovou samici tygra

Bohužel na letošní rok mam už pouze chovný páry, ale stačí mě uhánět během srpna a září kdy začínám oddělovat holubi od sebe. Potom nebude problém něco připravit. Jinak jsem od Chomutova a stojí to za to přijet se podívat.

18.3.2010 21:58
majrichova

XXX.XXX.216.102

pepaz napsal(a):
Bohužel na letošní rok mam už pouze chovný páry, ale stačí mě uhánět během srpna a září kdy začínám oddělovat holubi od sebe. Potom nebude problém něco připravit. Jinak jsem od Chomutova a stojí to za to přijet se podívat.

A co oči když se použije sedlatý.Majrich

19.3.2010 09:22
pepaz

XXX.XXX.112.126

majrichova napsal(a):
A co oči když se použije sedlatý.Majrich

Používám 1.0 tygr x 0.1 sedlatá pro zlepšení typu. V první generaci mají téměř vždy alespoň jedno oko vikvové, jestliže ne, tak jsou to koncáci. Z této generace používám holubice koncáky, mají lepší figury a pouštím je zase do tygrů. Jestliže se objeví samec s kresbou alespoň na hlavě tak ho použiju na tygru. Z těchto kříženců se ve 2 generaci objevují velmi pěkní tygři asi v 10 %. Zbytek jsou holubi buď koncáci nebo s vikvovími oči, ale dají se také použít. 3 generace jsou již z poloviny tygři, ale zase se musí hlídat typ a hlavně lesk, protože se objevuje tzv. růžovka. Proto radši používám zelenější holubi. Velmi podobně to dělám i z rovnými holubi. A ve finále, v páté generaci těchto tygrů opět začínám s křížením a začíná to znovu. Takže hodně štěstí při křížení. Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík