Nový desing iFauny , krajšie snímky, bude to určite dobre.
Holubia modrá - stretávame sa s ňou často. Modrá s čiernymi pásmi je farba predka našich plemien Holuba skalného
Columba livia. Genetici ju označujú ako - Basic "Wild Typ" (+) , základná(prvotná) voľne (divo) žijúceho holuba.
Ale skúste niečo priložiť - pekné sú aj holuby modré bezpáse a modré jarabé, samozrejme aj modré bielopáse ....
Peter K.
No prosim, kix jako stehno! Prostě je to nepřehledné, pomalé, bez vláken, a ještě to odešlu dvakrát! Odpověď patřila na ty bělopruhé staváky. Omlouvám se za opakování již napsaného.
Na snímku altenburští bubláci barva modrá(černě plavá) pruhová s "taženými" zády - tmavší odstín podobně jako mají např. modří pštrosi.
mysak
napsal(a):
No prosim, kix jako stehno! Prostě je to nepřehledné, pomalé, bez vláken, a ještě to odešlu dvakrát! Odpověď patřila na ty bělopruhé staváky. Omlouvám se za opakování již napsaného.
Na snímku altenburští bubláci barva modrá(černě plavá) pruhová s "taženými" zády - tmavší odstín podobně jako mají např. modří pštrosi.
Jsem z toho úplně na hlavu. Jedna starší a velice krásná písnička říká " neopouštěj staré známé pro nové " ! Trvalo mi to asi 4 hodiny, než jsem se zaregistroval a to mě to ještě musela manželka všechno udělat / ostatně jako všechno /. Rovněž tak mi vadí že si nemůžu přečíst kdo je kdo a co chová. Teda snad to tam není nějak zašifrovaný. Už jsem asi na ty vymoženosti starej. Zdraví St. Toman
Pri pohľade na modrých alt. bublákov som si spomenul na holuba skalného, tu je vidieť, že u tohto plemena si šľachtitelia na parádu nepotrpeli. Dôležité je tu predsa bublanie.
Snímok holuba skalného (IT), určite si zaslúži našu pozornosť, je to "praotec" našich prešľachtených holubov.
Peter K.
Jeden drobný detail tam je rozdílný - kromě očí teda taky ten světlý kostřec je znakem původním. Dodnes je plemenným znakem např. pro plavé římany. Tj ať už černopruhé nebo hnědopruhé. A uniká pozornosti u červenopruhých holubů, ale je tam při lepším pohledu znát (viz. snímek). Spousta modrých pošťáků má světlý kostřec. Jo a ti bubláci? Líbí se mi u nich ten zelený krk.
Keď sme pri modrej, tak aj rozriedená modrá je zaujímavá - striebritá
Rys môjho priateľ Jožka Hudáka
pekol
napsal(a):
Keď sme pri modrej, tak aj rozriedená modrá je zaujímavá - striebritá
Rys môjho priateľ Jožka Hudáka
Nene, omyl. To není stříbřitá ve smyslu rozředěná modrá. Ta je uplně jiná a poznavací znakem pro ni by byl světlý zobák. Tohle už se tady řešilo. Podle mne je to milky šupkatá (powder), ale pávíkáři mi budou jistě oponovat, že milky je celkově tmavší než toto. U nás tomu říkají na poštovních holubech stříbrná. Ale nikoli ve smyslu plnobarevně popelavá (Ash red). Vychází z černé pigmentace.
A jinak nový design ifauny mě taky plete. Netuším proč to nenechali tak jak to bylo, s tím, že mohli poopravit některé nedostatky např. smazat odkazy již neexistujících nebo nefungujících stránek. Netuším také jak zjistím emailové adresy zde registrovaných uživatelů, když bych jim chtěl třeba napsat soukromě.
Juraj Kafka
Teraz už by som sa mýliť nemal, to už by mala byť rozriedená modrá, striebritá ?
holubica angl. hrvoliaka pr. Wilflinga z Rakúska (Poznámka - Nemci a Rakušania ju označujú ako Blaufahl )
Peter K.