konečně jsem se dostala k tomu, abych holoubě vyfotila. Pořád mění barvu, momentálně vypadá jako špinavý a trochu plesnivý
Juraji, díky moc za odpověď, ale mohl byste mi to prosím přeložit do češtiny? Co to znamená, že je štěpící? Jsem laik laikovatej, ale holoubek se mi líbí a ráda bych si tuhle barvu v chovu udržela. Dá se s tou barvou něco dělat, nějak jí zlepšovat? Jak? Na co se zaměřit, s čím ho připářit? Mám si shánět černou holubici kinga? Dana
když k němu dáte černou holubici, bude tento pár dávat polovinu mladých černých, polovinu červených, nebo stříbrně popelavých.
štěpící znamená že je nositelem vlohy pro červenou popelavou i pro černou. Jedním a odborným slovem heterozygot. černá se však projeví až podle partnerky.Když bude červená, bude pouze 1/4 modrých a to výlučně samic, ale tím Vás teď netřeba zatěžovat.
Juraj Kafka
Podle údajů ve vašem prvním dotazu jsem věřil, že matka hokouběte je černá, ale podle plavé barvy
holouběte je jisté, že matka je modrá. Pravděpodobně modrá tmavá.
Barva popelavěčervená tmavá je docela běžná a jako partnera je možno použít jakoukoliv barvu plavou
červenou, žlutou, nebo modrou, pruhovou, kapratou, nebo tmavou.
Pokud použilete barvu červenou, nebo žlutou, objeví se vám v odchovu také samečci homozygotně červení,
to znamená se světlým zobákem a vyběleným ocasem a křídly. B. Šesták.