Srdečne pozývam všetkých nadšencov letového športu na historicky prvé podujatie svojho druhu v naších končinách. Podujatie sa uskutoční 25.9.2010 v areáli futbalového ihriska v obci Chocholná - Velčice, Trenčín, Slovensko. Jedná sa skôr o propagačnú akciu, nie o klasické preteky holubov na letovú klietku. Zatiaľ potvrdená účasť pretekárov: Jozef Pepík Voráček (CZ), Martin Mayer ( A ), Stevan Dozet ( SRB ) Đorđević Srboljub ( SRB), Kirica Đorđe (SRB), Hermann Anwander
( D ), pochopiteľne Andrej Margetín (SK).
V prípade záujmu, budem rád ak ohlásite svoju účasť do 20.9.2010. Možnosť ubytovania a stravovania v blízkom Trenčíne.
info: andrej.margetin@gmail.com, tel.: +0421 908 499 905
Už o 5 dní sa začne historicky prvý exhibičný pretek akrobatických holubov na klietku. 25.9.2010 o 9.00 Chocholná - Velčice, areál futbalového ihriska. GPS: 48.870248,17.951875. účasť potvrdená - Hanns Bayer (D), Hans Ganz (CH), Martin Mayer (A), Jozef Voráček (CZ), Stevan Dozet(SRB), Đorđević Srboljub ( SRB), Kirica Đorđe (SRB), Hermann Anwander ( D ).
Teším sa aj na Vašu účasť. S pozdravom Andrej Margetín
více jak 200 fotografii na www.postovni-holub.cz v magazínu
Zdravím všechny příznivce holubího sportu. Jako účastník tohoto setkání musím vyseknout poklonu Andrejovi, který sám a poměrně v krátkém čase dokázal uspořádat mezinárodní setkání holubářů a ještě navíc připravit celodenní závod, který se musel líbit. Já jsem tak nevšedně oslavil své narozeniny a po návratu domů jsem měl ze stráveného víkendu dobrý pocit. Pokusím se přiložit i pár fotek z místa, ale kamrád Roman Kučera byl na svém místě a vše zdokumentoval. Je třeba se podívat na jeho stránky. Díky Romane. Zdravím všechny Josef Voráček.
Dobrý večer. Už píšem reportáž pre časopis CHovateľ. Stretol som tam veľa chovateľov, čo robia do akrobatických plemien. A hlavne získal nové poznatky okrem hodnotného chovateľského zážitku.Veď nie každý raz sa pošťastí stretnúť čelných propagátorov ruských plemien Lumíra a Annu Justových, či funkcionárov Klubu chovateľov východoslovenských kotrmeliakov, alebo zoologa Ing.Miloša Košťana, ktorý skúma genetickú predispozíciu akrobacie, alebo syna p. Šimovca, otec bol dlhoročný predseda slovenskej holubiarskej komisie a pochopitelne v typickej póze sediaceho Martina Mayera, šéfa DFU, či dalšie významné osobnosti, čo posúvajú chovateľstvo vpred. Zaiste sa k nim radí aj organizátor Andrej Margetin s rodinou, ktorá zabezpečovala občerstvenie. Povzbudzovať prišla rada chovateľov-členov Klubu chovateľov letúnov. Velká vďaka patrí aj zahraničným chovateľom, ktorí neľutovali financí a času a prišli sa prezentovať na Slovensko. Najviac mi chýbala absencia zástupcov SZCH, či už z holubiarskej komisie alebo samotného "nového" vedenia. Úvodný príhovor by určite nič nepokazil, ba dodal by celej akcií vážnosť. Snáď sa mi podarí v pripravovanej reportáži hodnoverne zachytiť atmosféru celeho súťažného dňa. J.Hrabal.
foto typický pohľad na Martina Mayera z Rakúska, neodmyslitelného účastníka každej súťaže v Európe.
Děkuji panu Kučerovi za odkaz na jeho fotogalerii, vidím že jsem o mnoho přišel, ale bohužel pracovní povinnosti mi zhatili plány. Nezbývá než doufat, že střetnutí nebylo prvním a posledním na uzemí Česko-Slovenska. Blahopřeji vítězům, kterými v podstatě byli všichni zučastnění chovatelé akrobatů. PS
Srdečne zdravím, chcem sa podakovať všetkým, čo boli na tomto stretnutí. Svojou účasťou ste podporili význam tohot podujatia. V prvom rade "trapas" veľa ľudí som ani nepoznal, preto mi je ľúto, že som prišiel o zoznámenie s Romanom Kučerom. Vedel som, že si to ty, ale nevedel som to
. V druhom rade, budúci rok, ak prežijem, bude to v lete a dva dni. Dík Pepo Vori Voráček, za holuby. Ani som sa nepodakoval. K diskusií pána Hrabala, Mayer je bývalý tajomník EFU, na stretnutí bol Herman Anwander, súčasný predseda EFU. Vdaka aj tomu hore, počasie bolo fajn a hlavne vdaka mojej rodine, bez nej by to nešlo. Vdaka za podporu, zatiaľ len pozitívne ohlasy, už mám aj ponuku na zorganizovanie oficiálnych pretekov v rámci EFU
.
Srdečná vdaka všetkým!!
Andrej
P.S.: Sranda, že chýbali ľudia, čo stále vravia že na Slovensku sa nič nerobí!!!!!!!! To len vy nič nerobíte!
Ak by existovala disciplína v dropovaní, poznám favorita. Stevan Dozet
Prezident EFU Hermann Anwander. Milovník slovenskej "tlačenky". Večer v meste mi skoro zdrhol s nohatými ženami v stredných rokoch
V piatok o 12.00 som ešte ani nevedel, aké búdú ceny. Chvíľku to vyzeralo, že jedinou cenou pre pretekárov bude potlesk.