K nedávno probíraným indickým pávíkům jsem na internetu stáhnul pár fotek, autoři jsou chovatelé z USA a Francie. Indický pávík je poměrně mohutný holub s velkým vějířem a slušnými rousky. Osobně se mi na něm nelíbí ty strašně široká křídla, což my vadí i v některých liniích starších parukářů, zatímco třeba u kudrnáčů je to jednoznačná přednost (jsou tam umístěny pernaté ozdoby, takže co největší a nejvyšší štíty jsou žádoucí)
první je holub deroy
Petro u nás asi takový chov není. Není zase tak velký problém tyto holuby dovézt z Ameriky, ale jen náklady na poslání jsou cca 200 dolarů na kus a kde je cena za holuby a co pak s odchovem? Určitě ale dříve nebo později toto plemeno někoho zaujme a bude se i u nás chovat ve výborné kvalitě, kdyby neměli ty široká křídla, už by u mne asi létali.
Páni tu vám pridam par fotiek indického pavika z vystavy v UK možte to porovnat s Amerikou.
beda
napsal(a):
- tak to je také pěkná hrůza !!!!!!! B. Tak si asi raději necháme ty naše !!!
-né, netvrdim, že ti naši jsou nějací super, ale včera na výstavě v Soběslavi byli vystaveni ve dvou volierách a opět udělali kus cesty ke zlepšení a alespoň odpovídali našemu vzorníku! Prodala se jedna voliera "milky" a cena za 200Kč/ks není také nezajímavá /a byla nasazena hlavně proto, aby se našel nový chovatel ind. pávíků / a oproti 200dolarům -jen manipul. poplatku ... si necháme raději ty naše ! B.
Dovolím si přispět s jednou zajímavostí.Američtí holubáři vytvářejí mini indického pávíka, nazývají ho "Mindian".Pro křížení, za účelem zmenšení použili různé rejdiče, Kazašské, i Novočerkasské, či klasické pávíky. Foto pro porovnání velikosti.( z netu)