Pohled do pavilonu holubů. Celkem 347 zvířat, snažil jsem se nafotit všechna vystavená plemena...
Arabský bublák (krásně koncertoval, celou výstavu bublal jak o závod!)
Zjistil jsem, že mám z celé výstavy suverénně nejnefotogeničtější holuby...
A zakončujeme maďarským voláčem (rozpětí pokud si dobře pamatuju 110 cm!)
OK - krajská výstava velice slušně obsazena !! Měl jsem velké obavy, že bude málo zvířat, neboť zároveň nesmyslně probíhala okresní výstava v Táboře! Ale jsme pašáci chovatelé v JČ i tam výstava pěkná a dobře obsazena ! Sklamání pro mě - opravdu malá návštěvnost na obou výstavách ! // ... a vzkaz chovatelům káníků a čejek - nic si z toho podhodnocení vašich holoubků v ČB nedělejte - jsou pěkní // ! Beda
Na to, co bylo k vidění na této krajské výstavě je na úrovni místní či okresní výstavy. Když se chci prezentovat jako KRAJSKÁ tak musím mít cca 400-600 ks králíků,500 a více holubů 300a více drůbeže.Pak má krajská výstava úroveň.Asi byla chyba že se chovatelé nedomluvili a neudělali tuto výstavu později, nebo tento termín kdy se konala, byla zároveň výstava ptáčkařů v Plané u CB, okresní byly v Besednicích, Táboře a v Blatné. Toto určitě mělo vliv na obsazenosti této výstavy.Příště bych doporučil katalog dělat většími písmenky, jsou mezi náma staří chovatelé a těžko pak vidí.Ne jako byl katalog v Třeboni když tam byla krajská výstava, že to asi 20 letý syn nemohl přečíst co je tam napsáno.Ale Máchy, fotky jsi udělal perfektní.
Zdravím. Přesně tak to vidím já. Připadá mi, že se funkcionáři na okresních a krajských úrovních přetahujou jako malí kluci o lopatičku na písku a ten kdo vyhraje ,tak na toho druhýho dělá dlouhej nos. Když to vezmu u nás na jihu, tak výstavy jsou asi takto. V srpnu to začíná u nás ve Volyni- místní, pak za týden v Blatné - místní, pak václavská ve Strakonicích místní, ale se soutěží organizací/ že by okresní? /,pak Soběslav místní, ale jihočeská ,pak Vimperk místní, ale jako Šumava, pak okresní v Blatné a zároveň krajská v ČB a okresní v Táboře . To je blbinec co ? Když budu chtít dát všude zvířata, tak na tý poslední to celou výstavu prospí, i když je budu střídat, je - li z čeho. Z každé organizace přijde pozvánka s přihláškou a z vlastní zkušenosti vím, jak na ta zvířata všichni čekáme, aby nebyly klece prázdné. To je fakt. Myslím si, že by se měli ti co rozhodují o počtu a pojmenování výstavy dohodnout, měli by zapomenout na žabomyší spory a v zájmu chovatelů a hlavně vystavovaných zvířat se rozumě dohodnout. Myslím si, že výstava v Soběslavy je svojí velikostí ,jak prostorem, ale hlavně obsazením největší v regionu a proto by měla být jako krajská a rovněž tak výstava ve Strakonicích na sv. Václava by měla být okresní. Jen se dohodnout a je to v cajku. Jsme chovatelé a mělo by nám jít o jedno. O krásu, radost a užitek. Je to staré heslo chovatelů a kdo chce, tak si pod ním představí to své, to doma a i to, že se může s tím, co doma obdivuje ukázat a pochlubit se jiným. Tolik asi k výstavám na jihu Čech. Zdraví St. Toman
Děkuji za chválu, pánové, to člověka vždycky potěší. Jinak, blbinec to je. Myšlenka byla umístit krajskou výstavu na jinou velkou akci konanou na výstavišti a to je Hobby podzim. Cílem bylo, aby ji narozdíl od jiných výstav navštívil i velký počet nechovatelské veřejnosti. U holubů to bohužel kvůli špatnému umístění pavilonu vůbec nevyšlo. To jen na vysvětlení toho špatného termínu. Do budoucna to bude určitě chtít nějak řešit (pokud se tedy v budoucnu ještě bude tato výstava konat). Much to mělo hodně. Jednou z nich byl ten katalog. Za to se omlouvám já. Bylo to připraveno větším písmem jenže v momentě, kdy jsem do něj zadal bodování se mi to komplet rozhodilo. Bohužel už nebylo časově možné tuto chybu napravit a tak bylo jediné možné řešení zmenšení písma aby se sloupce vrátily tam kde měly být. Už tak jsem měl při předání do tiskárny přes dvě hodiny zpoždění a byl jsem od nich bombardován telefonáty ať pohnu. Takže omlouvám se ale v danou chvíli to opravdu nešlo jinak. Příště se polepším.
... ano - je pravda, že se páni funkcionáři nějak nemohou dohodnout / a to máme nový orgán "Krajské sdružení"/, je pravda, že je v tom binec, je pravda, že to odnesou ti, co mají snahu vystavovat a ukázat, že ještě jsme a je pravda, že to nejvíce odnesou zvířata. Nikdo z těch, co rozhodovali o letošní okresní a krajské výstavě, nevystavoval na obojích a proto ani neví jakou starost to dá obeslat oboje a následně stáhnout zvířata domů !
Program výstav, by měl být přeci jasný - nejdříve místní, pak šup s tím nejlepším na okresní a nakonec opět to nej na krajskou! Při tom binci, který je nelze pak vyhodnotit ani soutěž organisací, neboť se nesejdou třeba ani tři vystavovatelé na jedné výstavě! Ona dohoda nebude, zas tak snadná / zdůvodněná nechuť nehýbat s termínem výstavy -tradice, pak vyžší zájem -jako předvést se na "Hoby" - jasně i finanční zájem ..atd./ ale někdy se dokáží dohodnout i lidé !! Beda
Bedo máte naprostou pravdu, napřed místní, okresní výstavy a pak pořádná krajská.Je to binec co se letos stalo. Ale prej je v plánu to takto dělat i další roky.Tak bude okolo 15. října krajská při hobby a tím se zruší veškeré výstavy které se léta pořádají v kraji- viz Tábor, Besednice. To bych radči zrušil tu krajskou než ty výstavy okolo, ty výstavy totiž mají své zázemí a pokud to bude jako letos tak je krajské sdružení jenom zničí nikoliv pomůže. Já bych nejradči to nové krajské združení zrušil, okresy mají větší sílu a zázemí.