Dnes se ve Lhotě pod Libčany v areálu U Moravců uskutečnila Speciální výstava českých čejek a lysek. Snažil jsem se nafotit co nejvíc, ale kvůli nedostatku času a naprosté nefotogeničnosti těchto plemen ("teď si k tobě stoupnu zády a s ten foťák si strč kam uznáš za vhodné") se mi toho moc nezadařilo. I tak ale myslím je na co koukat.
Tak jdem na rousné - neotvíral jsem klece, takže většině bohužel na fotce chybí část rousu :-(
Na výstavě byly k vidění i dvě německá plememena barevných holubů. Zde jihoněmecká kaňka černá
saský štítník černý bělopruhý. Ten se nechtěl nechat vyfotit ani trochu, tohle byla nejlepší póza, co jsem z něj dostal.
saský štítník černý šupkatý. I jeho bídná fotka stála hodně trpělivosti
a to je všecko, víc jsem toho nestih. Tak doufám, že aspoň někoho těch pár fotek potěší. A ještě radši bych byl, kdyby se někomu zalíbili tak, že by si je pořídil... Je nás málo...
Zdravím. České čejky je nádherné národní plemeno, jsou to takové panenky z říše holubů. Hlavně aby byly stále české. Jak je to s jejich plachostí v současnosti ve volném chovu?. Jako malý kluk jsem měl také dva páry černých a ve vzpomínkách na ně mám uloženo, že byly dost plaché. Díky za fota, jsou supr. Zdraví St. Toman
pekol
napsal(a):
Krásne holuby, vďaka Keď ich vidím, tak si spomeniem na nebohého pána Turečka z Prahy, viackrát som ho navštívil, robil aj s kropenkami. Peter
Pan Tureček, to je legenda. Letos jsem několikrát navštívil pana Prokeše z Třeboně a začal jsem kropenky taky trhat, tak uvidíme jestli mi to půjde.
machy43
napsal(a):
Pan Tureček, to je legenda. Letos jsem několikrát navštívil pana Prokeše z Třeboně a začal jsem kropenky taky trhat, tak uvidíme jestli mi to půjde.
Pán Tureček mi vtedy ukazoval svoj "vynález", schémy ako kropenky robiť, myslím, že to bolo nakreslené na doštičke. Aj teraz mi občas napadne či to neskúsiť pri inom plemene. Ale radšej nie. Radšej pridám foto, ktoré som nafotil v Nitre tento rok. Peter
pekol
napsal(a):
Pán Tureček mi vtedy ukazoval svoj "vynález", schémy ako kropenky robiť, myslím, že to bolo nakreslené na doštičke. Aj teraz mi občas napadne či to neskúsiť pri inom plemene. Ale radšej nie. Radšej pridám foto, ktoré som nafotil v Nitre tento rok. Peter
To schéma jsem právě převzal od pana Prokeše, který se učil právě od Turečka. No jak říkám uvidíme. šupky to jistí.
machy43
napsal(a):
Petře tak kdyby něco, klidně se ozvi. Neměl jsem čas s Tebou ani hodit řeč. Jsou to víletci, tak snad bude pohlaví správně. Kdyby se ukázalo že jsou to dva samci nebo dvě samice, hned se ozvi a vyměnili bysme to. Ale snad to bude v pořádku, tak hodně štěstí s nimi. ;-)
a jak se jmenujete a jaký máte telefoní číslo kdybi něco ...a teda nicnemáte na prodej
pekol
napsal(a):
Podívejte se na foto je z roku 1934.A tipněte si kdy začal kropenky chovat pan Tureček.I když souhlasím s tím,že jeho jméno je ve světě spojeno s tímto holubem a můžem na to být hrdí.
Pozor. Tady nikdo netvrdí, že je to jeho vynález. Pan Tureček pouze obnovoval kropenky ve všech barvách rousné i bezrousé v době kdy už se u nás téměř nechovaly. Já pouze tvrdím, že mi byly panem předány některé zkušenosti a postřehy z chovu kropenek, které nikde psané nejsou (resp. nikde jsem je nenašel) a které pochází právě od pana Turečka.