Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2010 15:32
beda

XXX.XXX.77.92

... ale poněkud jinak, než jste asi čekali ! Tak jsem dnes obětoval, tuším, že stříbrnou sobotu přerozdělování kroužků na holuby, nejdříve organisacím v okrese a teď jednotlivcům v naší ZO. A mohu říci, že to není zrovna moc zábavné a je vám uplně jedno, zda jsou kovové, či umělohmotné. Počítáte, počítáte a vážete! Potom dá někdo v telce gól, nebo se vás manželka zeptá-dáš si kávu a počítáte a počítáte znova! Ještě horší je, když se vaše štěně rozhodne, že si bude hrát s vámi, to pak lezete po kolenou pod sedačku, nebo pod skříň! Věřte mně, je to práce na celý den! :-( A tak mě napadlo /nejsem jediný, kdo to dělá/, kdyby se mě nyní někdo zeptal, zda když si přijdou chovatelé pro kroužky, zda alespoň poděkují, asi bych nevěděl jak odpovědět !! smajlík Beda

12.12.2010 00:05
mirlub

XXX.XXX.128.127

Ahoj.
Jakou máme na rok 2011 barvu ?????? Doufám že né opět šedá nebo černá. Chtělo by to zase jednou něco veselejšího !!!! :-)) ML.!!!!

12.12.2010 10:40
martin_s.

XXX.XXX.25.139

mirlub napsal(a):
Ahoj.
Jakou máme na rok 2011 barvu ?????? Doufám že né opět šedá nebo černá. Chtělo by to zase jednou něco veselejšího !!!! :-)) ML.!!!!

Na rok 2011 by měla být žlutá barva , pokud se nepletu.:-)

12.12.2010 11:32
jo012810

XXX.XXX.49.191

Vrátím se k zadavateli tématu, kde si posteskl, že nevím, zda mu někdo za jeho práci při třídění kroužků poděkuje. Možná, že si nyní trochu naběhnu...Krožky, která se objednávají u ČSCH jsou stejně anonymní jako ty, které si někdo objedná u jiných výrobců. Co tím mám na mysli? Nikde není zveřejněn seznam, které kroužky obdržela ta a ta ZO, klub a odpovědná osoba, která dokáže identifikovat holuba podle přiděleného kroužku. Takže jediné co získává chovatel u kroužků navíc, je fakt, že se může účastnit výstav ČSCH s tím, že mu budou holubi oceněni. Jinak ve vlastním chovu k identifikaci jedinců mu stačí i jiné, nesnímatelné kroužky, které může zakoupit třeba na trhu. Domnívám se, že je to škoda, když se administrativně nedokáže dotáhnout distribuce kroužku až k použitelnému seznamu, tak jak je tomu u poštovních holubů. Že to není zas tak velký problém, mohu dokumentovat na klubu chovatelů českých voláčů sivých, kde se o to snažíme a celou populaci holubů proto umíme s menšími nepřesnostmi přiřadit určitému chovateli. Můžete se podívat na cvs-jednatel.estranky.cz, kde najdete rozdělovníky kroužků za několik uplynulých let. JB

12.12.2010 13:55
beda

XXX.XXX.98.75

//ano kroužky jsou žluté// - v dalším příspěvku mně poněkud uniká souvislost s myšlenkou se zadaným tématem /ale dejme tomu, je to také o kroužkách/ -souhlas, takto se to dá dělat a snad i dělá u kroužků objednaných v klubech snad i proto, většina chovatelů k tomuto přechází! Ale u objednávek pro organizace /také by to možná šlo s problémy, ale kdo by to dělal - a o tom ten zadaný příspěvek je!!! Právě jsem přerozděloval 1 715 ks kroužků, kdybych je měl přidělovat na jméno a dělat dokumentaci, tak jim je dám v září ! A kde a proč to potom zveřejňovat - domnívám se, že každý svá čísla zná a třeba si je i zapíše! A pokud chce, tak s tím i pracuje. U klubů, je to o něčem jiném! smajlík B.

12.12.2010 14:05
beda

XXX.XXX.98.75

... a ještě bych dodal, koncem roku by v tom byl stejně binec -když přivezu od někoho holuba a mám úhyn, ten kroužek stejně sundám a použiji /nestojí 1Kč/ - a když se mně daří více než jsem očekával, dokoupím kroužky, kde se povede! A když odejdu od chovu, na který jsem loni objednával kroužky, tak je prodám všechny! A u klubů jde převážně o jednu velikost! smajlík B.

12.12.2010 14:57
jo012810

XXX.XXX.49.191

Přesně tato retorika zaznívá i u jiných "prkotin", není kdo by to dělal a stejně si každý dělá to svoje a tak co...Nezájem provádět precizní dokumentaci, zajímat se o dění má i určitou souvislost s jinými maličkostmi, jako kdo bude zastupovat chovatele tam a tam a když se potom někdo dozví, jak bylo dopadlo, hnedle ví jak na to..Říkám, že každá činnost je jakási mozaika a i ten malý chybějící kamínek, ruší celkový dojem. Pochopitelně, že si každý může nakládat s kroužky jak uzná za vhodné. Stejně pochopitelné je, že je pohodlnější nic neevidovat, ale pak proč ČSCH připouští na výstavy holuby od členů ČSCH a s kroužky nakoupenými jen v ČSCH? Já v tom při dnešní neevidenci nevidím nic jiného, než dodatečný příjem z prodeje kroužků, jiný význam to pro chovatelství nemá. Pokud ano, sem s ním.smajlíkJB

12.12.2010 19:26
rafan

XXX.XXX.61.220

jo012810 napsal(a):
Přesně tato retorika zaznívá i u jiných "prkotin", není kdo by to dělal a stejně si každý dělá to svoje a tak co...Nezájem provádět precizní dokumentaci, zajímat se o dění má i určitou souvislost s jinými maličkostmi, jako kdo bude zastupovat chovatele tam a tam a když se potom někdo dozví, jak bylo dopadlo, hnedle ví jak na to..Říkám, že každá činnost je jakási mozaika a i ten malý chybějící kamínek, ruší celkový dojem. Pochopitelně, že si každý může nakládat s kroužky jak uzná za vhodné. Stejně pochopitelné je, že je pohodlnější nic neevidovat, ale pak proč ČSCH připouští na výstavy holuby od členů ČSCH a s kroužky nakoupenými jen v ČSCH? Já v tom při dnešní neevidenci nevidím nic jiného, než dodatečný příjem z prodeje kroužků, jiný význam to pro chovatelství nemá. Pokud ano, sem s ním.smajlíkJB

Chápete co vám tu Béďa říká? Chápete, že máme kroužky 7mm až 12mm - tedy 6 druhů! Na okres vám přijde 3120 ks kroužků v 6 druzích ( v rámci objektivity - 11 a 12 je 30 resp.55 ks pro dva a dva spolky) pro cca 20 ZO. Vámi navrhovaná precizní dokumentace je jen byrokratická "prkotina", která zepříjemní život těm co kroužky rozdělují.
Pokud uvádíte rozdělování v klubu tam máte jeden druh, tam je to opravdu brnkačka. Totéž samozřejmě platí pro pošťáčkáře - opět jeden druh.
S tím zastupování máte samozřejmě pravdu - letos poprvé byli na úst. konferenci zástupci klubů, kteří hlasovali. Kdo zastupoval Vás nevím, ale "jejich" účast mě zklamala. Mimo kingů a pštrosů se všichni věnovali stavákům a "př. Sousedíkovi", shrnuto = přínos rovná se nule.

12.12.2010 21:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.117.121

beda napsal(a):
... ale poněkud jinak, než jste asi čekali ! Tak jsem dnes obětoval, tuším, že stříbrnou sobotu přerozdělování kroužků na holuby, nejdříve organisacím v okrese a teď jednotlivcům v naší ZO. A mohu říci, že to není zrovna moc zábavné a je vám uplně jedno, zda jsou kovové, či umělohmotné. Počítáte, počítáte a vážete! Potom dá někdo v telce gól, nebo se vás manželka zeptá-dáš si kávu a počítáte a počítáte znova! Ještě horší je, když se vaše štěně rozhodne, že si bude hrát s vámi, to pak lezete po kolenou pod sedačku, nebo pod skříň! Věřte mně, je to práce na celý den! :-( A tak mě napadlo /nejsem jediný, kdo to dělá/, kdyby se mě nyní někdo zeptal, zda když si přijdou chovatelé pro kroužky, zda alespoň poděkují, asi bych nevěděl jak odpovědět !! smajlík Beda

Bedo, kromě chybějícího poděkování se můžeš dočkat i toho, že :Já jsem si tolik kroužků neobjednal" nebo "já jsem si tenkrát v květnu přece u Tebe na výstavě objednal 30 kroužků, kde jsou" atd. To pak nevíš, co odpovědět. A to jsou ještě dneska OO, které to zatím za chovatele zaplatí a pak pracně udávají kroužky a urgují peníze. Co se týká evidence, tak výrobce (a snad i objednatel - ČSCH) asi eviduje, komu kroužky poslal. A ten, kdo je na okrese a v Klubu rozděluje, tak si může udělat jednoduchou evidenci a ví, kdo kroužky dostal. Pár let jsem to dělal, ale nemá to význam, protože chovatelé si to mezi sebou pak stejně pouští jak se jim zlíbí. smajlík Jarda Pokorný

13.12.2010 07:07
beda

XXX.XXX.127.207

... přesně tak, - když jsem zadával úvodní příspěvek / a neměl být pouze za mě/, chtěl jsem jenom říci, že pokud si chovatel odebírá kroužky, bere to nejen jako samozřejmost a tváří se jako by to platil tobě a cenu jsi si vymyslel a jak to, že to nebylo již na Nový rok a pod - a neuvědomuje si, že jsi s tím strávil minimálně jeden den ! Chtěl jsem pouze, aby si alespoň někdo uvědomil a to nejde pouze o kroužky, že lecos v organizaci není samozřejmost, ale musel to někdo udělat! A evidence, dá se dělat, ale jak jsem již napsal a leckde vyzkoušeli - je k ničemu! Jo pokud si jí dělá chovatel sám a pro svoji potřebu, je to zase o něčem jiném! Není snad na škodu, v těchto zimních měsících se občas nad něčím pozastavit ? smajlík Beda
ps.- do kroužků co jsem si objednal pro sebe, mě chybí asi tři, tak jdu hledat pod skříň !:-)

13.12.2010 08:44
jo012810

XXX.XXX.49.191

Ano vše co píšete je holá realita a máte pravdu, že každá činnost pro blaho všech, bývá po zásluze potrestána. Vím, že kroužky nemají všechny stejný průměr, vím, že s jejich rozdělováním je spojena určitá práce a investice vlastního času. Stejně tak vím, že kdo nechce posunout cokoliv vpřed, hledá výmluvy a ten kdo chce něco udělat hledá způsoby jak to udělat. Nicméně o evidenci kroužků se domnívm, že je potřebá i přesto, že to bude někdo zpochybňovat. Je to můj názor a doufám, že je možné jej "beztrestně" projevit. Co se týká konference odbornosti v Čáslavi, tam se př. Sousedík a Tichý řešili jen velmi krátkou dobu o sivácích zde nikdo ani nehovořil-oficielně na fóru. Je třeba si přečíst zápis z jednání na svazových stránkách. Kluby zde byly zastoupeny skoro všechny, ale měly jen hlas poradní, to znamená, že při některých hlasováních vyjádřily svůj většinový, ale jen poradní, hlas. Nemohou o ničem rozhodnout podle stávajících stanov. Omlouvám se všem těm, kteří chtějí zachovat vše při starém, za své "novátorské" nápady a věřte, že se již dále nebudu k této záležitosti vyjadřovat. Přeji všem, aby probáhající výstavní sezóna přinesla hodně zábavy, setkání s přáteli a poholubaření si přímo u klecí. JB

13.12.2010 08:51
martin_s.

XXX.XXX.25.139

To jestli v tom má chovatel " pořádek nebo bordel " nikdo neovlivní. Někdo si rád zapíše kroužky zapíše a někdo je hold líný. Já osobně si je zapisuji. Jestli že se mi pak ztratí holub a někdo ho nalezne tak si ho spíše poznám podle kroužků...
P.S. Doufejte že vám je nespolklo štěně :-)) pak by se vám asi hůře hledali. Martin

13.12.2010 15:30
beda

XXX.XXX.127.207

Martine, realita je taková, pokud se ti holub ztratí, je ti již číslo kroužku na nic - to mně věř ! Ale řeknu ti jiný případ - byl jsem na výstavě a obdivoval holuba s ČC a výborným ohodnocením /byla to téměř tří letá satinetka negreta / a pak jsem se podíval na číslo kroužku na posuzováku! Ačkoliv jsem majitele vůbec neznal, vzpomněl jsem si, že číslo kroužku bylo kdysi moje! //V té době jsem si ještě vše zapisoval a lecos i pamatoval, zatím co dnes jsem přesvědčen, že si pamatuji naprosto vše a moc toho nezapisuji, ale hlavní důvod je asi v tom, že než dojdu z holubníku domů - zapomenu vše! Ale k té satinetce - musel jsem se tedy rozhodnout, buď raději žádná holoubátka neprodávat / abych až dospějí toho nelitoval/ -a nebo nic nezapisovat! Tak jsem se rozhodl, vše si pamatovat! smajlík Beda

13.12.2010 17:50
kolovrat

XXX.XXX.160.98

Bedo, ani nevíš jakou jsi mi udělal radost. Jsem rád, že nejsem sám. HO-SI-PA je svinstvo. Bez tužky a papíru se neobejdu. smajlík:-| I.K.

13.12.2010 18:03
ccira

XXX.XXX.187.237

Chlapi, to máte ještě dobré. Já opakovaně zapomínám, kam jsem si dal poznámky :-). Ale bezvadně si pamatuji věci nepodstatné .......

Přidejte reakci

Přidat smajlík