Ani mrazy a sníh barevnohlávkům nevadí. Přeju všem holubářům hezké Vánoce a v Novém roce plno holoubat. Méně výstavních krasavců a více zdravých holubů . MVDR. Jestřáb PhDr a Pedro
P.S. Béďo to je sníh víš, už není vidět ani plot!
Tak Pedro - ještě, že jsi pod ně dal ošatku, jinak by ti nastydli! Pokud jde o ten sníh-ještě před týdnem bych ti to nevěřil, ale dnes již na tom nejsem o moc lépe!! Pěkné Vánoce i tobě a dej si dekl na komín,ať ti do něj nenapadá !!! B.
... no a také u nás dole pěkně mrzne - kačenky toho mají plné kecky // vodu vozim slanou mořskou, aby jim to nezamrzlo uplně celé ......
... zatím co holubi jsou ještě v pohodě - většina jich je venku /to je nahoře tou výletkou/ ve volieře, pouze těch pár zimoumřivých je tady ve vnitř ! Na dravce kašlu - nekrmim !! Jo tak ještě úspěšný ten příští rok! // - někde jsem četl, že to má být "rok boje s dravci", asi v nějakém mysliveckém magazínu! B.
- tak Pedro- "starej jezevče"- tak jak, je pomalu březen! Již tam máš jaro a petrklíče? Co chov- nechal ti něco jestřáb, nebo ti mám něco poslat z těch mojich "zavřenejch ?? Beda
beda
napsal(a):
- tak Pedro- "starej jezevče"- tak jak, je pomalu březen! Již tam máš jaro a petrklíče? Co chov- nechal ti něco jestřáb, nebo ti mám něco poslat z těch mojich "zavřenejch ?? Beda
Béďo ach Béďo, jaro ještě není. Medvědici Cindě ještě nerozmrzla ...., a moje holubice po dnešním mrazu(-17 C) taky na to chuť příliš nemají. Mám nachystaných 15 párů ale hlavní ztráty začnou na holubicích těsně před snáškou jako každý rok. Do podzimu zůstane těch 10 párů nejlepších. A já ani víc holubů při mizerném platu chovat nemohu. Posílám foto z dnešního rána,jak jistě vidíš nemá cenu párovat, až na Josefa!!! Pedro
Tak to je teplota v autě před domem přítele z města Kaluga v Rusku dneska 21.2.2011 v 10:19 hod. Holubi prý seděli jako slepice na hřadu, jeden vedle druhého. (LAJ)
(Kaluga (rusky Калу́га) je město ležící v centrální časti Ruska na řece Oka 188 km jihozápadně od Moskvy. Je
administrativním centrem Kalužské oblasti.)
U nás na horách - Beskydy, mrzne až praští, včera v noci a nad ránem mráz - 17 stupňů a celý den to drží na 10 pod nulou. Co na takové mrazy říkají vaši holubi ? Praktikujete někdo přitápění v holubárnách ? U nás tomu tak není a nikdy nebylo. Dali jsme kdysi dávno na radu jednoho našeho známého, který říkál, že zima je od toho, aby ptáci pořádně vymrzli. Zdraví přežijí, nemocní a slabí to nezvládnou a na jaro máš připravené jen to nejlepší, selekci za tebe částečně uděla příroda sama a stačí jí jen být trošku nápomocný. Pak to poznáš to na odchovu. A měl pravdu.... (LAJ)
- ti chlape tedy řeknu, že z té tvojí fotky je ten mráz k rozpoznání lépe, než na tom displei dole ! Tak až tě Cinda probudí,/doufám, že s ní nic víc nemáš/- tak probuď i mě! Jdu zase zalehnout, byl to planý poplach ! A pro LaJ vyřid´te tomu vašemu příteli, ať kouká rychle zavřít vrata koukal jsem na telku, že ten mráz jde k nám přesně od nich !! Beda