Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2010 15:50
petrkabele

XXX.XXX.210.219

Prosím pomoste chovám Lahore a dám jim koupání a jsou pořád špinaví na co jsem zapoměl nebo něco jinýho? děkuji

25.12.2010 20:41
balda

XXX.XXX.37.2

Zdravím.
Lahoráky jsem choval mnoho let a i když dnes jsem přeběhl k poštovnímu holubářství,stále se o toto plemeno zajímám.Určitě patří mezi nejkrásnější v holubí říši.Jednou z podmínek je však čistota lahoráka.Pokud bílá, není bílá,tak to snad ani není lahorák.Vždy jsem si potrpěl na to,aby moji holubi svítili a byli upravení.To se dá zajistit dvěma způsoby:
1.Každodení práce s čištěním budníku,holubníku i voliéry.Škrabkou jsem denně čistil.
2.Vhodnou konstrukcí budníku,holubníku i voliéry - použít rošty.Těch je spousta druhů a inspiraci nejlépe najdeš na stránkách chovatelů poštovních holubů.Ta práce je také třeba.
Prostě čistota a zase čistota.Chov Lahore není jednoduchý ale o to zajímavější.Důležité je i zdraví,aby trus měl správnou podobu.
Při koupání,když jsem náhodou zjistil,že se některý zmazal,jsem ho vzal domů a v teplé vodě a mýdlem jsem mu omyl rousy a třeba ocas atd.Často pomáhala i manželka.To jsem dělal vždy před výstavou včetně doladění úprav.Bílá může být ještě bělejší.Uschnout jsem je většinou nechával doma.Byli to mazlové.Do koupele ve voliéře jsem přidával někdy SAVO,šampon pro ptáky nebo sůl pro holuby - působí skvěle na peří.
Přeju mnoho úspěchů v chovu Lahore a víc takových.
Pavel

25.12.2010 22:17
pekol

XXX.XXX.160.77

Chovám tiež papučaté holuby, súhlasím s tým, čo je uvedené v predchádzajúcom príspevku. V tomto roku keď prší a prší a prší:-( sa ukázalo, že je dobre mať zastrešené voliery. Ja tiež skoro denne mám špachtľu v ruke, ale ešte dôležitejšie je mať vyvýšené miesta na sedenie holubov aj v budníkoch, voliérach (špalíky z dreva...), alebo ináč prispôsobené tak, aby sa papuče nedostávali do styku s trusom. Holub spravidla vyhľadáva vyvyšené miesta a nato stačí aj pár centimetrové vyvýšenie. Tohto roku som mal holuby na viacerých výstavách a papuče mojich hrvoliakov som ani raz "nepral". Skúsme aj nejaké snímky. Peter

25.12.2010 22:30
pekol

XXX.XXX.160.77

Pridávam foto z jedného holubníka

26.12.2010 11:02
petrkabele

XXX.XXX.210.219

a kolik jste SAVAsmajlík tam dával do koupele?

28.12.2010 22:03
balda

XXX.XXX.37.2

Jednoho velkého panáka do koupadla.P

Přidejte reakci

Přidat smajlík