V hnedej pigmentácií a jej rozriedenej hnedožltej tam bolo skutočne veľa plemien, vrátanie pštrosov, takže nieje až taká ojedinelá, ako sa domnievame. Nemám dosť kvalitný foták, v reále bola istá. tento bol medzi tlieskačmi.
Píviky Franz Hubera mali perfektné chvosty, niekolkorát ich názorne "skladal". Váhal som, či je tento šedohnedý, ale oko mal perlové, takže tiež b
poštový indigo, nádherný exemplár. Len čo som ho raz odfotil, už ho niekto uchmatol, takže záber som nedokázal zopakovať v jasnejšej podobe
A teraz lenty, lenty, lenty!!! množstvo +, kvalita -, ale veď sme na trhu zvierat!!!
Tak k týmto som sa vrátil trikrát. Ešte že mám pevnú vôlu, plný holubník experimentálnych holubov!
hrabal1
napsal(a):
na žltej s menším efektom, ale bola!
-- ano, to je přesně ono - nejen že tohle nemůžeme přivézt domů /i toho červeného/ a navíc každé oko jiné a již vůbec né za 50-60 euro/ks Vždyť si představte, že bych tyhle holoubky prodával u nás za 1 500 Kč/ks! Vážně úroveň a jakost šla hodně dolů ! B.
hrabal1
napsal(a):
na žltej s menším efektom, ale bola!
- holoubek by případně býval šel /i když z druhé strany byla kresba naprosto jiná a přerušovaná a měl dvojbrk, ale prodával pouze v páru / a holubička měla každé oko jiné /což němci tolerují, ale u nás -výluka / a přenáší se to! A chtěl za to našich asi 3 200 Kč - takže bych za tyto peníze měl vlastně kluka a nic moc - kdo je chová ví !!! No jo je to trh, ale .... B.
beda
napsal(a):
- holoubek by případně býval šel /i když z druhé strany byla kresba naprosto jiná a přerušovaná a měl dvojbrk, ale prodával pouze v páru / a holubička měla každé oko jiné /což němci tolerují, ale u nás -výluka / a přenáší se to! A chtěl za to našich asi 3 200 Kč - takže bych za tyto peníze měl vlastně kluka a nic moc - kdo je chová ví !!! No jo je to trh, ale .... B.
Zdravíme. Je pravda, že trj je trh, ale co je moc to je moc. Na druhé straně musí být člověk asi opatrný a jak se říká, kdo chce koupit koupí, kdo nechce nekoupí. Ale co tedy vůbec nemůžeme pochopit, jak je možné, že "p i l o t n í" německý vzorník toleruje každé oko jiné a naši "piloti" to nerespektují ...... (LAJ)
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Ahoj Jožko, rád čtu, že jste dojeli v pohodě !
za skupinu ve dvou dodávkách s Týniště n/O
Frank
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
a taky holubů, které jsem ani netušil, že existují (pozor, nejsem posuzovatel :-)
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
a ještě jeden pro mne exotický chumel - ten vícebarevný manekýn s "upilovaným" zobáčkem byl během půlhodinky prodaný. Co jsou to ti holubi na posledních třech fotkách vůbec za plemena, ví někdo? Předem díky.
Frank
PS: Pepíku Voráčku, jak jsi dojel ty? Asi teď už spíš, viď - já jdu na to taky, ale až teď, musel jsem totiž odmakat ještě takovou tu slabší odpolední :-)
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
bushido
napsal(a):
ten holub vypadá jak plešatej sup
proti gustu žádný dišputát, i když ani já bych ho nevolil do mého hejna tipplerů, ale hlavu na to má, hehehe :-)
justovi
napsal(a):
Zdravíme. Je pravda, že trj je trh, ale co je moc to je moc. Na druhé straně musí být člověk asi opatrný a jak se říká, kdo chce koupit koupí, kdo nechce nekoupí. Ale co tedy vůbec nemůžeme pochopit, jak je možné, že "p i l o t n í" německý vzorník toleruje každé oko jiné a naši "piloti" to nerespektují ...... (LAJ)
- musím přeci jen odpovědět (LAJ) - pokud jsem si tak moc stěžoval na kvalitu /na trhu/ a byl zklamán, je to proto, že každý rok jsem si alespoň něco vybral a přivezl /proto tam také každý rok znova jedu/, ale letos né a né ! A pokud jde o "pilotní" vzorník-já jsem to tak nenapsal, že by to vzorník toleroval! Tolerují to němečtí posuzovatelé a hlavně němečtí a tam žijící ruští chovatelé! A jen bych dodal -ano vzorník by se měl řídit zemí původu holuba, řídit by se měli tímto i posuzovatelé, ale hlavně chovatelé!! A pokud mě něco těší, tak u nás to tak je a hlavně u chovatelů ! B.
12345zbbg
napsal(a):
a taky holubů, které jsem ani netušil, že existují (pozor, nejsem posuzovatel :-)
- no tak přátelé "holokrčka" -Rumunský holokrký rejdič je již u nás poměrně dosti chovaný a vystavovaný holub /Soběslav/. Na snímku jde o dosti mladé jedince a také v dosti špatné kvalitě! B.
beda
napsal(a):
- musím přeci jen odpovědět (LAJ) - pokud jsem si tak moc stěžoval na kvalitu /na trhu/ a byl zklamán, je to proto, že každý rok jsem si alespoň něco vybral a přivezl /proto tam také každý rok znova jedu/, ale letos né a né ! A pokud jde o "pilotní" vzorník-já jsem to tak nenapsal, že by to vzorník toleroval! Tolerují to němečtí posuzovatelé a hlavně němečtí a tam žijící ruští chovatelé! A jen bych dodal -ano vzorník by se měl řídit zemí původu holuba, řídit by se měli tímto i posuzovatelé, ale hlavně chovatelé!! A pokud mě něco těší, tak u nás to tak je a hlavně u chovatelů ! B.
- vůbec u nás je laťka nasazena dosti vysoko ! Dám sem obrázek chovatele moc pěkných a na hodně vysoké úrovni chovaných holubů a přes to si dá na svojí prestižní upoutávku /uprostřed -chce to zvědšit/ holuby s prohozem v ocase, což je u nás výluka a jistě bychom se s tím nechlubili! B.
justovi
napsal(a):
To už je o něčem jiném. (LAJ)
A co teprve tohle......
My máme s Pepčou Voráčkem takovéto. Nenároční, stále pěkně čistí a uhlazení. Jedna radost....(LAJ)
Určitě se to dá. A co tak udělat virtuální výstavu svých holubů fotografickou formou tady na moderce a s tím, že by to mohl opravdu seriozní a odpovědný posuzovatel ohodnotit a ke konci roku vybrat ty nejlepší podle hodnocení návštěvníků a bude zábava i poučení. ( Je sice pravda, že fotka klame, ale skutečnost nekdy bývá ještě horší!!! ) (LAJ)
justovi
napsal(a):
Určitě se to dá. A co tak udělat virtuální výstavu svých holubů fotografickou formou tady na moderce a s tím, že by to mohl opravdu seriozní a odpovědný posuzovatel ohodnotit a ke konci roku vybrat ty nejlepší podle hodnocení návštěvníků a bude zábava i poučení. ( Je sice pravda, že fotka klame, ale skutečnost nekdy bývá ještě horší!!! ) (LAJ)
Dobrý nápad,určitě by to byla zábava.Ale myslím,že by byl problém tam udržet právě tu serióznost příspěvků.Jirka Suda.
Asi by měl být vybrán uzší okruh lidí, kterým by se fotografie zasílaly a ti by je za určitých podmínek kvality foto, což by se mělo stanovit, aby byla vidět celá postava, hlava atd., umísťovali na forum a posuzovatel by pěkně v klidu z obýváku mohl hodnotit a zapsat výsledky. Ale.... všechno je v lidech a o lidech, o důveře a ... o tom to je... (LAJ)
- nemohu si pomoct, když vidím ty gipsové holuby, tak to prásknu!! Včera ve Straubingu jeden z nejznámějších našich chovatelů kingů Jirka Punda se snažil jednoho tohoto gipsového kinga nadzvednout antenkou, že se mu to moc nevedlo je fakt!! Šel jsem zrovna kolem a prohodil jsem k němu - tobě se již Jirko nezvedne! Tak toho nechal!! Na mou duši - není -li to pravda, ať se propadnu do západního Německa!! Beda A.
Tak som sa tu vyjádril k výše nastolenému a všetko pri kliknutí odoslať zmizlo. Takže znova, ách jaj!
Pávik- väčšina mala všeliaké oči, najviac červené. Ja som ich nikdy nechoval, zaujímať ma začali na popud ochranárov .Na základe pripomienky diskutéra som pozrel eurovzorník, je tam prednosť perlové.Vychádzal som s tam videných a kedže tento mal perlové-sprievodný a neoddelitelný znak hnedej /a jej d/ pigmentácie, priklonil som sa k b.Navyše tam diskutovali dvaja a hovorili o braunfarbige.Či mysleli práve zobrazeného, neviem. Kúsok vedla boli maltezáky, známe hnedou. Tak som to porovnával-to samé. Šedohnedá je dosť premenlivá, najma v letkách-od svetlej až po tmavú. Ale nevylučujem, že máte pravdu.Keby sme po nich niečo odchovávali, zistíme to hneď. Šedohnedá je rozriedená, hnedá plnofarebná, takže podla "holosti či chlpatosti" mladých vieme o ktorú ide. Fotkou som chcel priblížit zloženie chvosta, celý "tanier" držal pekne kolmo. Kvalitné páviky nového typu tam ponúkal myslím aj český či slovenský chovateľ. pro istotu fuk s tým na portál.
A teraz ďalej. Zobák vyzeral ako upílený, bol upravovaný,/konec hornej a dolnej časti mimo/ zrejme po prekonaní choroby. Viac ma znepokojovala tá malá "bradavička" v kútiku zobáka. Bol vystavený pri uzbeckých tlieskačoch. Tých tam bolo neuveritelné množstvo. Ja som si nafotil tiež niekoľko. Nedávno sme tu viedli diskusiu na téma, frkaná- grizle a ak "spolupôsobí s opálom, čo s toho vzniká.Takže dve fotečky uzbeckých.
Čo to tam ešte bolo, aha holokrčky. Je to staré rumunské plemeno, ešte aj teraz v domovine výborne lieta. Holokrkost spôsobuje gen, známy u viacerých druhov zvierat. Teoreticky sa prejavuje iba jedna alela, keby viac možno dospejeme k neoperenému jedincovi. To by si pochvalovali spracovatelia do supermarketov. Bežne vidíme na výstavách aj holokrčky-sliepky/kury. Táto genetická odchýlka je taktiež u psov/naháči/ či mačiek. Neviem, či to spôsobuje ten samý gen, alebo je aspoň v alelické sérii.
A teraz tie lenty.Nevyberal som typické jedince, šlo mi o lenty, lebo predpokladám, že tu s p.Kafkom povedieme diskusiu. A lepšia je názornosť. Všimnite si zamodralej lenty- a pohled na holuba spredu. Možno ide o kríženca a čo to urobí s farbou lenty. To by nám možno prezradil pan Béďa, ak má takéto poznatky s kríženia. Ako sa dostat naspäť k čistej lente? jej šírke?pravidelnosti? Ako na ňu vplýva bronzový faktor, potrebný k "ohnivému" prejavu. Je toho veľa, čo ešte treba naštudovať, aby som bol v tomto múdrejší. Už som zadal úlohy, čo sledovať, fotiť, písať aj na tento holubník!
beda
napsal(a):
- nemohu si pomoct, když vidím ty gipsové holuby, tak to prásknu!! Včera ve Straubingu jeden z nejznámějších našich chovatelů kingů Jirka Punda se snažil jednoho tohoto gipsového kinga nadzvednout antenkou, že se mu to moc nevedlo je fakt!! Šel jsem zrovna kolem a prohodil jsem k němu - tobě se již Jirko nezvedne! Tak toho nechal!! Na mou duši - není -li to pravda, ať se propadnu do západního Německa!! Beda A.
Zdravím. Jirku P. znám velice dobře a velice dlouho. To o tom zvedání na něj určitě neplatí. Tomu nebudou moct ani zavřít víko u bedny. St. Toman
Když už se odbočilo od původního tématu trošku ke genetice, mrkněte na foto, které jsme dostali. Podotýkáme-nic není upravované, jak jsme foto dostali, tak jej prezentujeme. (LAJ)
justovi
napsal(a):
Když už se odbočilo od původního tématu trošku ke genetice, mrkněte na foto, které jsme dostali. Podotýkáme-nic není upravované, jak jsme foto dostali, tak jej prezentujeme. (LAJ)
mohli by jste mi sdělit co je to za plemeno a případně někdo přidat fotku v klasickém provedení, např. modré či černé barvě? Tento kousek mne opravdu odzbrojil, ale pochybuji že by se přesně toto zbarvení dalo sehnat
Já som to zasa zvetšoval a zvetšoval, aby som zistil, či to nieje sírový prejav na šedohnedej, vzhladom k svetlému zobáku, takže súbor z chovu by pomohol v orientácií. Lebo tých "tmavých" pierok potrebných k istote je tam poskromnu. Navyše pre čo najlepší efekt je to výborne nasvietené.
hrabal1
napsal(a):
A teraz ďalej. Zobák vyzeral ako upílený, bol upravovaný,/konec hornej a dolnej časti mimo/ zrejme po prekonaní choroby. Viac ma znepokojovala tá malá "bradavička" v kútiku zobáka. Bol vystavený pri uzbeckých tlieskačoch. Tých tam bolo neuveritelné množstvo. Ja som si nafotil tiež niekoľko. Nedávno sme tu viedli diskusiu na téma, frkaná- grizle a ak "spolupôsobí s opálom, čo s toho vzniká.Takže dve fotečky uzbeckých.
Nevíme, jak vypadala malá "bradavička" v koutku zobáku, ale pokud by se jednalo o kožovitý výrustek, tak ten se u uzbeckých vyskytuje, především u starších holubů a pokud by to byl armavirský krátkozobý tleskač, tam je to zcela běžně, dokonce požadované.Pokud však měl holub deformovaný zobák, svědčí to o něčem jiném. Pro ilustraci foto armavirského krátkozobého tleskače modrého. (LAJ)
- ano všiml jsem si toho uzbeka /byl v bedně mezi mnoha jinými/ -zobák byl určitě deformovaný a upravený a možná i po zkřížení/ - výrůstku jsem si tak ani nevšímal, neboť holub byl evidentně starý a u uzbeků to bývá. Uzbeci v Německu velice zdomácněli, o čemž svědčí velké množství k prodeji, jak na trhu, tak na stránkách jejich burzy!B.
Ešte doplním a už môžme toto téma skončiť. Dlhé téma niesú oblúbené.Tá moja poznámka o armavirských vyššie smerovala práve k bradavičke, lebo som ju objavil pri fotke vyššie/ frkaných holuboch./ po zvetšení u toho v popredí/.Čo mi nedá, je ten frkaný jedinec vzadu na stejnom zábere, vyzará to na mandlový faktor. Ale nikde v koši som v desiatke ďalších /toho istého predajcu/ podobného neobjavil.!? A nedokázal som identifikovať ani, kde zaradiť tieto holuby.
Čeljabinský černokřídlý ( mohl by to být), je třeba více podrobnosti. (LAJ)
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
díky za informaci o těch holubech-holokrčkách.
Frank
justovi
napsal(a):
Podařilo se nám získat další foto, takže se ještě jednou podívejte na tyto krasavce. (LAJ)
justovi
napsal(a):
Podařilo se nám získat další foto, takže se ještě jednou podívejte na tyto krasavce. (LAJ)
děkuji za další foto. krásní jsou i v ne tak pestrém kabátku, i když mne jako exotáře ten první šokoval, jsou nádherní. mohli by jste mi říct název plemene? pak už bych si o nich třeba už něco sám vygooglil. děkuji
justovi
napsal(a):
A ještě modrý černopruhý.
justovi
napsal(a):
Ještě jednou prosím o uvedení o jaké že se jedná plemeno? předpokládám, že když jej vložili manželé Justovi, pujde o něco z Východu. Holuby nechovám, ale zajímají mne, za což můžou kamarádi ze ZO. Orientuji se v tom běžném na našich výstavách a tohoto holoubka nedovedu zařadit. Mne i přítelkyni zaujal. Děkuji za odpověď, rád bych si našel na internetu víc fotek a případně informací, což bez znalosti názvu plemene nezvládnu
Jak správně uvádí Andrej, je to kousek na východ, ale potom se to ostře lomí. (LAJ )
no len aby, mal som aj tieto mohutnejšie bez chocholíka, akoby z oka vypadli tomu čiernému štítnikovi vyššie.Ale z anglickom nemali nič spoločného.