Je poledne, 12°C, sluníčko vypadá že definitivně zvítězilo nad inverzí a mraky. V holubníku to vře. Holubi do včerješka zdánlivě skrčení a celí den posedávající nyní orlují a práskají křídly, holubice se pronášejí, někde jsou rvačky jinde honičky. To je jedna z věcí proč holuby chovám, tohle by měli vidět a slyšet i další lidé. Máte to taky tak?
mysak
napsal(a):
Je poledne, 12°C, sluníčko vypadá že definitivně zvítězilo nad inverzí a mraky. V holubníku to vře. Holubi do včerješka zdánlivě skrčení a celí den posedávající nyní orlují a práskají křídly, holubice se pronášejí, někde jsou rvačky jinde honičky. To je jedna z věcí proč holuby chovám, tohle by měli vidět a slyšet i další lidé. Máte to taky tak?
Zdarec. Juro já to mám permanentně. Sice dneska ležím, protože se o mě pokouší nějakej moribundus, ale mám otevřený aspoň okno. Jsem akorát steklej, že nemůžu bejt na dvoře a vidět ten šrumec na vlastní oči.Staváci řežou jak o život, a káníci jim chtějí stačit a tak lítají taky ze střechy na střechu a mlátí křídly stejně tak.Deska se mi obahnila předposlední kamerunská ovce. Koňadra zpívá na švesce jako divá a krtek reje takové krtiny, že mi manželka zavolala k oknu, že máme na sadě chcíplý jehně. Né, nebylo, jenom ohromná krtina.Jaro už asi bude brzo. Kachny mám ještě pohromadě v hejnu, ale už je taky asi rozdělím po kmenu a párech. Všechny nadržený chovatel zdraví St. Toman
Zimný odchov áno - nie ? Po niekoľkoročných dobrých skúsenostiach s koncoročným odchovom Košoá - gazdovských holubov - mením tak trocha názor. V závere roka ešte pred vianocami sme mali možno týždeň nočné teploty -12 až -15 stupňov, plus celodenné mrazy. Pár dni bolo plus a od vianoc najmenej dva týždne vkuse rovnako nízke teploty. Je pravda, že holubníky mám otvorené do volier nepretržite. Pri prvom ochladení bolo na hniezdach možno 12 mláďat, operené všetky prežili, ale tie čo nemali žiadne perie 4 ks som našiel podchladených. Z tých čo vyleteli jedného som zachraňoval v suteréne a od dnes druhého. Moje, možno nesprávne vysvetlenie je to, že mláďata poptrechládzali. Holuby tiež majú orgány ako iné živočichy napr. aj ľadviny. V ich pôvodnej domovine napr. v stredomorí sa asi mohli okrem preperovania rozmnožovať po celý rok, pokiaľ bola potrava. Kúriť v holubníkoch nemienim. S náročnejšími plemenami to bude ešte horšie. Peter
petrovicky
napsal(a):
také se nemohou dočkat
Zajímavá barvička ten červenopruhý asi opálový holub vpravo. Je vidět, že se za pracovní holuby nestydíte (je to pracovní holub?) ne jen mít na holubníku ale i je prezentovat. To je dobře - bez nich by se občas nějaké to vyšlechtěníčko nepodařilo. Pozor, nejsem zastáncem kříženců, i když to tak vypadá. Záleží jak se s nimi pracuje a nesmí pochopitelně přerůst přes hlavu. Ovšem pokud se jde za pevným cílem, tak se dílo podaří. Baví mě na tom to, že se třeba hned první hnízdo překvapivě povede. A ještě mě víc těší, že to vyjde dle teoretických předpokladů. To se jináč pracuje. Bohužel jinak dost často jsou to samí nemastní, neslaní obojetníci, které ani dravec nechce chytat.
Té červené ostře bělopruhé stavačce tleskám
Juraj Kafka
Ahoj Juro k osvěžení barvy,tipu,kesby atd.je potřeba někdy experimentovat a kolikrát se něco povede aje to velice zajímavé
a k chovatelství to určitě patří
zdraví Jarda Petrovický
Včerejší počasí se trošku zlepšilo , tak jsem na chvilku pustil holuby . Jak to dopadlo vidíte, hygiena především