Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2011 05:37
holubi

XXX.XXX.12.167

Nevim jak u Vás ale u mně probíhá poslední přeléčení a jdem na to. Začal jsem tricho pak odčervení za týden podám proti salmonelóze. Pak nějakej ten zákys a už hurá do sezony. Také se nomuhu dočkat jak Vám to na zimu na výstavách nandam!!! Snad. Nedavno jsem tady četl že s tricho si chov poradí sám. Je to nesmysl už prěd 50 léty donešení holubi z místního slaďáku ji měly. Jo poradí v tom smyslu že když se netlumí tak pak tady čteme v příspěvcích na co vše nám holubi pojdou. Napište jak provádíte přípravu Vy. To znamená co pro to vše děláte. Byl bych rád kdyby psali právě nejvíce Ti kteří tady píšou a stěžujou si na to ja co kdo ve svazu dělá a nedělá.Začněme od sebe a tím splníme i to že neohrožujem zraví svých miláčků na výstavách druhým.

18.1.2011 15:10
holubi

XXX.XXX.12.167

Tak mě příde že toto téma nikoho nebere a to mě nutí zamyslet se nad tím co vlastně chceme zdravé čisté chovy a nebo doufat v to že soused v kleci na výstavě má holuby v pořádku. A nebo je to pouze jeden z dalších kterej nadává na všechno a přitom neni schopnej udělat základní prevenci. Nebo nechcete vyzradit vaší přípravu chovu na sezonu. Pomohlo by to dalšim začátečníkům.

18.1.2011 17:11
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

holubi napsal(a):
Tak mě příde že toto téma nikoho nebere a to mě nutí zamyslet se nad tím co vlastně chceme zdravé čisté chovy a nebo doufat v to že soused v kleci na výstavě má holuby v pořádku. A nebo je to pouze jeden z dalších kterej nadává na všechno a přitom neni schopnej udělat základní prevenci. Nebo nechcete vyzradit vaší přípravu chovu na sezonu. Pomohlo by to dalšim začátečníkům.

Cheche , přípravu u mne udělala sama příroda (nechci opět rozvádět téma jestřáb-můj nejlepší doktor), ale tak to je. Pravda nevystavuji, tudíž nikoho neohrožuji a hlavně svoje holuby, ale to asi slyšet nechcete žejo. No ale očekával jste radu a nikdo se neozval tak tady ji máte. Rozumně přilévejte do chovu cizí krev, přestaňte mít vysoké nároky na exteriér a ušetříte za léky a ještě zregenerujete chované plemeno. Pedro

18.1.2011 18:01
holubi

XXX.XXX.12.167

pedrosanchez napsal(a):
Cheche , přípravu u mne udělala sama příroda (nechci opět rozvádět téma jestřáb-můj nejlepší doktor), ale tak to je. Pravda nevystavuji, tudíž nikoho neohrožuji a hlavně svoje holuby, ale to asi slyšet nechcete žejo. No ale očekával jste radu a nikdo se neozval tak tady ji máte. Rozumně přilévejte do chovu cizí krev, přestaňte mít vysoké nároky na exteriér a ušetříte za léky a ještě zregenerujete chované plemeno. Pedro

I na týhle ůrovni se dá holubařit ale mě to nestačí. A jak mi Pedro vysvětlíte že před cirka padesáti lety už donesenej holub z místního sklaďáku měl trichomonázu. Fandim Vám ale nic ve zlém i takoví dobrodruhy znam v oblasti krav a jinejch chovů domácích zvířat a všechno zoufalí tak nevim

18.1.2011 20:17
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

Co je na tom divného, trichomoniádu má v sobě každý holub, a měl ji i před 50ti lety. Jen plemena holubů se šlechtí na lidem líbivé znaky bez ohledu na zdraví, uplatňuje se příbuzenská plemenitba jako záruka rychlého upevnění požadovaných znaků. Nikdo do toho chovatelům nekecá a nevidí pod pokličku. Většina dříve sportovních létavých plemen již dávno bývalé schopnosti ztratila, šlechtí se jen na krásu. A o okrasných plemenech ani nemluvě. Ztrácejí svou imunitní schopnost proti nemocem. Schválně zkuste hodit do svého chovaného plemene něco jiného, kříženci nebudou mít takové potíže. Trošku to přeženu, ale výstavnictví se stalo metlou holubaření v tom smyslu, že neodolní přešlechtěnci nakazí na výstavě další podobné jiným odolnějším virem, pak už je to perpetum mobile, léčení, nová odolnější nemoc lékům u pořád dokola. S tím těžko normální vystavující chovatel něco udělá. Tedy jedině zapojit zdravý selský rozum a pomoci přírodnějším způsobem který jsem popsal výše. A nedostanete vysněných 96. bodů na výstavě. Pedro

19.1.2011 00:18
bushido

XXX.XXX.160.127

Ahoj,

Pedro máš naprostou pravdu....nejlepší je chovat holuby pro své vlastí potěšení ....můj děda chová holuby od mala nic nevystavuje chová to je pro své vlastní potěšení za posledních 10 let neměli jeho holuby žadnou nemoc...a necpe do toho žadný chemický sračny .... a jeho holuby jsou ve výborný formě .... nejlepší je nešlechtit smajlíknevystavovat a nechat to na přírodě... s pozdravem Honza :-)

19.1.2011 04:55
holubi

XXX.XXX.12.167

bushido napsal(a):
Ahoj,

Pedro máš naprostou pravdu....nejlepší je chovat holuby pro své vlastí potěšení ....můj děda chová holuby od mala nic nevystavuje chová to je pro své vlastní potěšení za posledních 10 let neměli jeho holuby žadnou nemoc...a necpe do toho žadný chemický sračny .... a jeho holuby jsou ve výborný formě .... nejlepší je nešlechtit smajlíknevystavovat a nechat to na přírodě... s pozdravem Honza :-)

I to je řešení. Žádný sr.... do nich nervy oni Ti je pošlou němci ve vepřovim.

19.1.2011 09:38
jo012810

XXX.XXX.49.191

Plně souhlasím s Pedrem. Pokud se po celé geerace šlechtí, na tom není nic špatného, včetně příbuzenské plemenity a neprovádí se nekompromisní výběr na zdraví, pak jsem tam kde jsme. Při veškeré šlehtitelké práci přeci musíme mít na mysli především, aby jedinci byli zdraví, životaschopní a dobře se rozmnožovali. Pokud přírodu "oblbneme" veterinárními přípravky, pak pomalu vznikají klecoví krasavci, kteří se mnohdy i špatně rozmnožují. Ano při selekci na zdraví je velký odpad těch jedinců, kteří by na výstavách získávali nejvyšší ocenění, ale přesto se vyskytnou jedinci, kteří spolehlivě "unesou" 94 bodů a budou dávat zdravé potomky. JB

19.1.2011 10:03
holubi

XXX.XXX.12.167

Já dělám jenom tenhle základ prevence a s rozmnožovánim nemam problém takže nevim kde ste přišli k tomu že výstavní holubi jsou jasně po týhle stránce hendikepovaní.

19.1.2011 15:52
holubi

XXX.XXX.12.167

Dodám to že chovatelé kteří odemně koupily holuby upřesnim spíš dostali a měli zdravotní problémy v chovu tak volali že právě mí holubi prošli v pohodě a dál na nich chovají a šlo i o chovy postižený salmonelózou. Takže pokud budu chovat holuby jako Pedro vlastně v izolaci od jiných tak nemusim dělat prevenci žádnou.Chápu to tak že nevystavuje bydlí někde kde ani jiný chovatelé nejsou a podobně. Takže neklamte další a neoddalujte se od reálu. Pokud svý holuby zavřu a tim vlastně izoluju od ostatních tak nemůžu mít nikdy problém.To co tedy děláte neni žádná zvláštnost. A když věříte tak svým metodám a ste přesvědšený o přírodní imunitě puste do nich pár kachen a husí a budete koukat až se snima vykoupou.

19.1.2011 19:08
bushido

XXX.XXX.160.127

Ja bych si od tebe nekoupil ani vrabce... Ty se neumíš ani podepsat a děláš ze sebe strašnýho marchra pořád se jen chlubíš....:-( My holuby nikde nezavírame ja osobně je mam puštěný až do večera .....a chodit na výstavi jen kvuli tomu že mi nějakej blbec dá 90 bodů a přinest si z toho akorad nějakou nemoc... o to opravdu nestojim....Mě stačí když mě holuby pochvalej známí a nebo kamarádi.... a to mi uplně stačí a nemusim ze sebe nikde dělat šaška...

smajlík smajlík

19.1.2011 19:18
holubi

XXX.XXX.12.167

Nevim jestli jsou u Vás posuzovatelé blbci ale šaška ste udělal s timto příspěvkem Vy aspoň u mě. Tahle diskuse byla určena pro lidi kteří se o prevenci a přípravě chtěj bavit a jak je vidět tak nechtěj. Já měl na výstavě jak 90 tak i 96 bodů a nikdo mi to neznechutil a to se právě asi pozná jaký to srdíčko k chovatelství dotyčnej má

19.1.2011 19:29
bushido

XXX.XXX.160.127

No vy se chováte jako namyšlenej šašek ...no s váma se o tom jak je vidět nikdo bavit nechce když vám někdo řekne že to dělá jinak než vy tak se vám to hned nelíbí ...tak nevim co po nás vlastně chcete?a aspon se podepiště pane barone Prášile...

J.W.

20.1.2011 06:14
holubi

XXX.XXX.12.167

bushido napsal(a):
No vy se chováte jako namyšlenej šašek ...no s váma se o tom jak je vidět nikdo bavit nechce když vám někdo řekne že to dělá jinak než vy tak se vám to hned nelíbí ...tak nevim co po nás vlastně chcete?a aspon se podepiště pane barone Prášile...

J.W.

Víc už to nejde

Dano137

20.1.2011 13:48
Dano137

XXX.XXX.69.57

Zdravím, naprosto s Vami súhlasím...absolutne mna nepritahuje chovat exteriérovo špičkové holuby pozatvárané vo voliérach, ešte v horšom prípade v holubníku. Je to pre holuby neprirodzené a od tohto všetkého sa odvíja imunita, odolnosť voči dravcom a pod...som zarytým odporcom prehnaného preliečovania, voliérového chovu a príbuzenskej plemenitby.Naopak, vyzdvihujem medziplemenné kríženie...zaujímalo by ma, kedy si konečne niekto uvedomí, že by sa mali holuby chovať tak ako kedysi. Je jasné že to nebude presne také, lebo na to už nie sú podmienky, ale aspoň sa tomu priblížiť.
Ale aby som neodbočil od témy, urobím prevenciu tricho, odčervit a hotovo, ide sa na mladé, prajem každému vela úspechov

20.1.2011 14:04
holubi

XXX.XXX.12.167

Ano tak nějak žádný přehánění já jak píšu o salmoneloze tak to opravdu přeléčuji poprví co holuby mam. I já přeju všem ať na volno chovajícím tak voliérovým chovatelům ůspěchy ale když nesouhlasím nebudu kejvat to je ůplně prostý. A když to nazvete arogancí nebo šaškem to mě opravdu nezvedne vůbec nic. Na druhou stranu je u mně voliéra nutná jinak bych mohl akorát tak psát o holubech a ne tenhle krásnej koníček provozovat vůči sousedům

20.1.2011 14:45
holis

XXX.XXX.21.148

Začínám s chovem holubů.Co potrebuji za veterinarni potvrzeni abych mohl vystavovat?Dekuji Holis

20.1.2011 16:36
holubi

XXX.XXX.12.167

holis napsal(a):
Začínám s chovem holubů.Co potrebuji za veterinarni potvrzeni abych mohl vystavovat?Dekuji Holis

Potřebujete proti pseudomoru. Ale hlavně je musíte mít naočkovaný a ne jenom mít sehnaný potvrzení. Ať se Vám daří

20.1.2011 17:12
holis

XXX.XXX.21.148

Proto se tady nato ptám!Na co všechno je musim naočkovat abych je mohl vystavovat?To musi ockovat veterinar nebo mohu sam?Doktor me na zaklade prodeje vakciny vystavi doklad,ze mam chov naockovany? Holis

21.1.2011 06:35
holubi

XXX.XXX.12.167

holis napsal(a):
Proto se tady nato ptám!Na co všechno je musim naočkovat abych je mohl vystavovat?To musi ockovat veterinar nebo mohu sam?Doktor me na zaklade prodeje vakciny vystavi doklad,ze mam chov naockovany? Holis

Já to dělam asi tak naočkuju pseudomor. Nic jinýho očkovat nemusíte jednou za rok přeléčim tricho pokaždý něčim jinym a po tricho udělam očervení to taky jednou za rok. A jak sem psal poprvý letos sem podal lék na přeléčení salmonely ale žádný očkování je to do vody stojí to 75 kč a koupíte běžně v lékárně

Přidejte reakci

Přidat smajlík