Tento víkend se poblíž Lipska uskutečnila jubilejní 20. evropská výstava pávíků pobočky amerického klubu CFC, která na počest předsedy klubu USA byla pojmenována Joe Schabert Classic. Na této výstavě získal největší individuální trumf pro české holubářství v historii moderního mezinárodního pojetí Jiří Barták ze Sivic, který získal v obrovské evropské konkurenci titul Grand Champion na holuba, se kterým vyhrál třídu straků, dále Second Reserve Champion na modrého štítníka, který vyhrál třídu modrých štítníků, vynikající byl též černý opál, jeho vítěz třídy AOC a pochvalu zaslouží i šedohnědý pávík, který vyhrál třídu starých DUN. Second Reserve Champion byl vyhlášen modrý pruhový Milana Brkiče, ale Jirka mohl vyhrát klidně první tři místa. Kromě Jirky měl nejlepší pávíky bezpochyby Uwe Frommolt, který výstavu organizoval a patří mu vřelé poděkování. Posuzoval Dave Smith z USA.
Grand Champion - nechodil, ale odstál si to výborně. Všimněte si postoje, křídel i položení hlavy. Gratuluji
Momentkou z posuzování se s Vámi loučí Alexandr Veselý. Jsem rád, že se mi tip na vítěze podařil a na rovinu říkám, že takovou euforii jsem naposledy zažil po vítězství našich hokejistů v Naganu. Jirkovi gratuluji a všem přeji pěkný odchov a zdravé holuby.
Ahoj,
omlouvám se, že sem píšu až teď, ale od neděle jsem se nezastavil. Přišla mi obrovská spousta gratulací. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl a všem jsem odpověděl. Pokud ne, omlouvám se a činím tak alespoň touto formou. Všem, kteří jste mi telefonovali a já jsem s Vámi z důvodu časového zaneprázdnění (ať už pracovního nebo soukromého)mohl hovořit jen krátce slibuji, že se ozvu jak bude trošku klidu a popovídáme si.
Přeji všem úspěšnou chovatelskou sezonu 2011.
Jirka
Ahoj Jirko je to super úspěch blahopřeji a chci Ti pochválit pěkné stránky.Jirka Jahoda
adresa webovek http://www.pavicibartak.estranky.cz/.
Uwe Frommolt, Ben Veldhuis, Jiří Barták, Vlastik Bílek. (foto Martin Veldhuis). Více fotek ze slavnostního večírku na stránkách: www-pavicibartak.estranky.cz