Mledzivo, Mezivo, Colostrum

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2011 19:02
pekol

XXX.XXX.57.163

V mrazničke mám asi 2 kg zmrazeného kravského mledziva Colostrum. Predvčerom som ho začal podávať tak, že cca 150 ml rozmrazeného mledziva som namiešal do možno 5-6 kg krmiva a dal holubom, dnes som to zopakoval. Týmto sledujem zvýšenie obranyschopnosti holubov proti pôsobeniu baktérií, vírusov a choroboplodných húb. Do konza týždňa to urobím ešte 2x.
Máte s tým nejaké skúsenosti ? Peter

27.1.2011 12:33
kozlos

XXX.XXX.40.197

Kromě chovu akrobatických holubů se věnuju i chovu hnědých koz.Mlezivo je pro kůzlata velmi důležité bez toho nepřežijou zbytek mleziva co oddojím dávám zamrazit ale jen to první den po porodu pak už je čím dál slabší.Další dny zhruba čtyři pak už je to mléko zkrmuji mlezivo kočkám, psům ,bažantům,slepicím do šrotu přirovnal bych to skoro jako živé vodě.Holubům jsem to ještě nedával ale určitě to také zkusím.Jen si myslím že hodně pomalu a v malých dávkách jinak se zašvihnou.Karel.:-)

28.1.2011 12:46
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

Mlezivo nechávám pro kůzlata, ale kozím mlíkem zaleju tvrdý chleba,rozměklý dám do gritníku a večer nezbude nic. Nepozoroval jsem že by jim to škodilo. Venku holubi sezobnou kde co, bílkovina jako bílkovina. Pedro

28.1.2011 17:31
kozlos

XXX.XXX.40.197

Na kozí mlíko moji holubi chodí normálně kočkám do misek to jim neublíží určitě.Mlezivo má ale uplně jiné složení určitě bych doporučil podávat velmi pomalu.Karel.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík