Já jsem mladý chovatel a chovám Český čejky a Lahore.
Tady je foto Lahore chovný pár vž budou zachvíli holoubata holubice je žlutě plavá a holu je červený slovák.
Čau, jsem taky mladý chovatel. Je mi 17 let a chovám České staváky červené rovné. Napároval jsem 10 párů a doufám že už brzo ustanou mrazy a budou holoubata... Přikládám foto na ukázku... Venca Škvor
Indický pávík má jen slabý rousek a stím není problém jako třeba s čejkou nebo bublákem.
Čau kluci, kamarádi. Jsem z toho úplně hotovej, jak si tu notujete a povídáte o holubech. Hrozně moc vám všem fandím a držte se. A co se tu kolikrát píše na fauně v takovém nechovatelském duchu, tak z toho si teda vzor neberte, to víte dospěláci si musí taky někdy zaprudit. Však to určitě znáte z domova? Né? Hodně radosti z poznávání chovu holubů i chovatelských kamarádů Vám všem přeje St. Toman
lev.8
napsal(a):
To ti věřim táta s toho byl na mrtvici a chtěl jim zakroutit krkem.
Letos budu mít už svůj holubník.
To máš dobrý nejlépe je to mít rozdělený já s bráchou to máme taky rozdělený on má jinačí plemeno a to je lepší když chces se jít na holuby podávat a třeba tam brýcha nebo někdo jiný má chovatele tak tam nemůžeš moc otravovat.
Tak jsme docela rádi, že mladí našli své místo tady na fauně. Jen se nenechejte odradit různými nepříjemnými připomínkami, kterých ještě v životě zažijete až až. Někdy máme pocit, že to je i úmyslně.. Ale nazapomeňte se vyzbrojit trpělivosti, důsledností a hlavně se nebraňte dobře míněné radě a přemýšlejte o ní. A hlavně, hledejte informace, čtěte a "lítejte"po internetu. Nemusí se vždy hodit, nemusíte s ní souhlasit, možná časem příjdete na to, že v něčem byla pravdivá. Nežeňte se za každou cenu za úspěchem, snažte se poznat své holuby a naučte se jim rozumět. Oni vám to někdy opravdu vrátí a bude vás hřát uvnitř něco, co se nedá popsat a pozná to jen ten, kdo to dokáže a komu to holubi dovolí. Z ničeho nic příjde okamžik, kdy se zlomí bariéra mezi vámi a holuby a nejednou zjistíte, že to nejsou jen obyčejní ptáci, ale že mají taky své srdíčko a své city.... jednou to poznáte sami. Přejeme hodně krásných zážitků. (LAJ)
justovi
napsal(a):
Tak jsme docela rádi, že mladí našli své místo tady na fauně. Jen se nenechejte odradit různými nepříjemnými připomínkami, kterých ještě v životě zažijete až až. Někdy máme pocit, že to je i úmyslně.. Ale nazapomeňte se vyzbrojit trpělivosti, důsledností a hlavně se nebraňte dobře míněné radě a přemýšlejte o ní. A hlavně, hledejte informace, čtěte a "lítejte"po internetu. Nemusí se vždy hodit, nemusíte s ní souhlasit, možná časem příjdete na to, že v něčem byla pravdivá. Nežeňte se za každou cenu za úspěchem, snažte se poznat své holuby a naučte se jim rozumět. Oni vám to někdy opravdu vrátí a bude vás hřát uvnitř něco, co se nedá popsat a pozná to jen ten, kdo to dokáže a komu to holubi dovolí. Z ničeho nic příjde okamžik, kdy se zlomí bariéra mezi vámi a holuby a nejednou zjistíte, že to nejsou jen obyčejní ptáci, ale že mají taky své srdíčko a své city.... jednou to poznáte sami. Přejeme hodně krásných zážitků. (LAJ)
To je moc hezky napsané. Děkujeme... Rad není nikdy dost a v chovatelství se vždycky hoději. V Škvor.
justovi
napsal(a):
No já znám chovatele který pořád jenom radí a radí a sám to neudělá sám
lev.8
napsal(a):
Indický pávík má jen slabý rousek a stím není problém jako třeba s čejkou nebo bublákem.
lev_8 Ahoj, asi tak pred 14 dni jsem jsi mi predaval 2 pary bublaku, vzpominas si? :-D, jinak mi je 15 a chovam c. stavaky cerne tygry (14 paru) dnes se mi vylihly prvni letosni holoubatka. Jinak 2 pary c. bublaku, 2 pary postaku a jeden par pstrosu. Mel bych dostat angl paviky vymenou za bazanty. Mimo holubu chovam bazanty a drubez a jsem clenem ceske spolecnosti ornitologicke
Zdravím. Tak já se mezi vás přidám, i když oficiálně už do kategorie "mladý chovatel" nespadám.
Je mi 20, jsem z Budějc a mam české čejky.
Zdravím, dnes již do kategorie mladých chovatelů sice nepatřím, ale první dva páry českých čejek jsem si pořídila v jedenácti letech a tomuto plemeni jsem věrná již třináct let. Přeji všem mnoho chovatelských úspěchů. Míša
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Ahoj kluci a Míšo, držím vám palce.
Kdo z vás uhádne plemeno tohoto mladého provazochodce, může ho mít ode mne darem :-)
Nápověda: plemenu se občas říká "král nebe".
Zatim se mějte.
Frank
michy
napsal(a):
Zdravím, dnes již do kategorie mladých chovatelů sice nepatřím, ale první dva páry českých čejek jsem si pořídila v jedenácti letech a tomuto plemeni jsem věrná již třináct let. Přeji všem mnoho chovatelských úspěchů. Míša
Ty jo koukám jako blázen. Nechtěla by sis mě vzít?
michy
napsal(a):
Zdravím Míšo , koukám , že králíkárna má stále stejné místo Tak at se dáří a pozdravuj tatku. Pavel
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Ahoj Martine a Petře,
odpověděli jste správně - je to tippler.
Víte, já si to s tím darem jednoho holuba rozmyslel. Radši daruji každému z vás jeden pár, abyste si mohli nachovat. Jak by se líbila tahle linie Holanského Sheffielda? Občas dávají i žlutá holoubata, bělokosé a tygry, jestli se vám líbí barva. Jestli let, tak mi jejich sourozenci už 2x zalétli 14+ hodin jako mladí ve věku cirka 4 měsíců ...
Anebo si tu vyberete něco jiného - přijedete si?
Frank
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
petrkabele
napsal(a):
Jsou pěkný a od kud jste?
Ahoj, jsem z Hradce Králové.
Ano, tippleři jsou pěkní, chytří a mají i velmi dobrou povahu.
Nevykej mi prosím. Jmenuji se Frank, Fanda, František, Fanouš, Franta - na všechny tyhle jména slyším :-) nechávám na kamarádech, jak mě chtějí oslovovat ...
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Ahoj Martine,
bydlím v Hradci Králové na Milady Horákové 463 (najdeš na mapy.cz nebo na Google Earth). Kde poblíž Hradce bydlíš ty?
Tvoje návštěva je vždy vítána ale bude lepší, když mi mailneš předem na frank@ucikana.cz abychom se domluvili a já byl v tu dobu doma. Nějaké hejno tipplerů trénuji v podstatě každý den takže není problém je vidět nejen v holubnílku, ale i ve vzduchu (někdy do noci).
K druhé otázce od Martina - létavá plemena jsem měl když mi bylo kolem patnácti. Pak hrozně dlouhá pauza a posledních 5 - 6 let zas létám. Takže se dá říci, že jsem věčný začátečník :-)
Mějte se a ať se vám všem ve spolek daří v chovu i letu !
František
Ahoj,je mi 16 chovám rysy modré šupinaté a černé šupinaté dneska už se mi líhnou holoubata.
S pozdravem Tomáš
KLIMEK PETR
napsal(a):
A odkud jsi přesně já jsem ze Zaloňova kousek od Jaroměře nebo od Dvora Králové
A chovám 3 páry anglických pávíků ve starém typu 5 ks českých čejek žlutých a jednoho českého stavaka žlutého jednoho černého sedlateho a jednoho pošťáka a slezského Voláče černého a pár věžáku co se u mne usídlili dvě holubice a jeden pár