Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2011 09:11
agac

XXX.XXX.118.74

Před týdnem jsem koupil bílou pošťačku v Přerově na burze , ale díky špatnému osvětlení mi unikla možná zásadní věc : Okolo spodní části zobáku jsem objevil černé skvrnky , původně jsem myslel , že to jsou černá peříčka , protože má na těle asi tři černá pírka . Bohužel po dvou dnech jsem zjistil , že to je jinak a chtěl jsem se zeptat jaký je váš názor ? Díky , J. (foto je z minulé středy )

21.2.2011 09:23
agac

XXX.XXX.118.74

Holubice má starší kroužek číslo - 9 A 9485 CZ dá se zjistit bývalý majitel ? Případně varovat před jeho holuby ? Díky , J.

21.2.2011 09:57
bushido

XXX.XXX.160.127

Dobrý den,

Být váma tak jí rači zabiju.nevím co to je za nemoc ale račí jí zabít než si ohrozit celý chov.

21.2.2011 12:54
martin_s.

XXX.XXX.25.139

Zkuste se podívat zde http://www.holubi-polasek.estranky.cz/clanky/veterinarni-okenko.html , víc vám asi neporadím. Mě zatím navštívili jen Holubí neštovice , hioluba jsem radši utratil , protože to měl v krku , ale holubice se z toho dostala.

21.2.2011 13:19
nimels

XXX.XXX.200.29

Názorů na tuto situaci se Vám sejde určitě víc. Já Vám napíšu, co bych dělal já. Především bych holuba celého prohlédl, jaký je jeho celkový zdravotní stav a kondice. Podíval bych se hlavně i do zobáku. Pokud bych tam nic podezřelého nenašel, „nepíšete nic“, neusuzoval bych na nějakou nemoc. Podle přiložené fotografie lze ale jen pouze typovat, že se jedná o nějakou lepivou nečistotu či sraženinu?
Proto bych to zkusil jemně setřít, po případném navlhčení a odmočení vodou. Pokud to potřete nějakou borovou či heřmánkovou mastí, či jemně jodisolem, tak tomu holubovi určitě neublížíte. V každém případě je potřeba zjistit, zda to není jen nalepené na kůži nebo peří ? Tedy po odmočení pevně fixovat holubovi hlavu a zkusit to s citem odloupnout či setřít, a uvidíte o co se jedná. Co uděláte a jak se rozhodnete , to záleží na Vašich podmínkách a citu, nabízím Vám jen opačnou variantu té tradiční o dobré holubí pečínce. Proto nám také napište jak to dopadlo !
:-)p.š.

21.2.2011 13:27
bushido

XXX.XXX.160.127

pochybuju že by si někdo dal nemocného holuba jako pečínku.jedině prasesmajlík

21.2.2011 13:35
bushido

XXX.XXX.160.127

mě to na tom druhém obrázku připadá jako díra ..nebo jesli jí nechcete zabít tak jí dejte někam do karantény a počkejte co to s ní uděla..ale ja bych jí utratil lepší zabít jenoho holuba než mít zamořenej celej chov.to je můj názor

21.2.2011 13:43
bushido

XXX.XXX.160.127

rozhodně tam za ten týden došlo ke zhoršení..a asi to tu holubici i bolí

21.2.2011 17:51
agac

XXX.XXX.118.74

Odpolední zjištění : samici se ranka zvětšila , pravděpodobně jí to udělal samec . smajlík

21.2.2011 17:54
agac

XXX.XXX.118.74

21.2.2011 18:03
agac

XXX.XXX.118.74

Samice vypadá relativně v pohodě až na ten nepěkný bolák , černá barva u zobáku jsou strupy .smajlík

21.2.2011 19:22
bushido

XXX.XXX.160.127

tak kdo ví jestly nebyla poklována i když jste jí koupil..zavřete jí někam o samotě aspon na týden počkejte...možná to žadná nemoc nebude ...

21.2.2011 19:34
bushido

XXX.XXX.160.127

potřete jí tu ranu nějkou desinfekci...dejte jí nějaké vítamíny a ja myslim že se s toho dostane...ale určitě jí dejte mimo ostatní holuby..

21.2.2011 20:03
agac

XXX.XXX.118.74

Nakonec jsem nevydržel a dojel k zvěrolékařce , údajně samec cítíl krev z rány a úmyslně jí to rozkloval , Teď už jsou od sebe a dostal jsem dva spreje . Za týden se ozvu , J.smajlík

21.2.2011 20:32
nimels

XXX.XXX.200.29

agac napsal(a):
Samice vypadá relativně v pohodě až na ten nepěkný bolák , černá barva u zobáku jsou strupy .smajlík

Tak jsem rád, že odhad " krevní sraženiny" nám vyšel. Holubička se mi líbí hlavně podle hlavy. Snad je i lepší než ten 1.0. Podle kroužku bude již starší a pokud byla u předcházejícího majitele v páru, bude to delší dobu trvat, než zapomene a půjde do páru s tím Vaším holubem. Proto ji k němu zatím nedávejte a nechte ji vyzdravit od těch zranění. Postup ošetření je stejný, jako kdyby jste ty ranky měl sám. Desinfekce + jemně potřít hojivýou mastí.
Ve Vašem případě, i když jste to nepsal, proto jen odhaduji, že jste holubici dal k tomuto lichému holubovi. Tak pro snadnější jejich spáření Vám doporučuji následující postup. Holubici nechte samotnou, klidně i týden, ona tak trochu zapomene na svého minulého 1.0 / ovdoví / a zvykne si na vaše prostředí. Potom s tím vaším holubem je dejte dohromady tak, aby na sebe viděli, ale byli od sebe odděleni a nemohli k sobě. Holub si ji začne namlouvat a až i ona začne mít zájem, tak teprve je dejte k sobě. Potom ji již holub nezraní. Protože je zima a ještě někteří PH hodně dlouho nemohou zapomenout na svého minulého partnera, může to trvat déle než u běžných okrasných a užitkových holubů. To chce trpělivost, případně holubici podpořit krmením k podpoře " snůšky" . Tím lépe půjde " do páru ".
Předpokládám, že tohle všechno znáte, pouze se snažím Vám to připomenout, i když jen na dálku jakousi intuicí, bez detailní znalosti vaší konkrétní situace. Proto musíte spoléhat především na svůj zdravý rozum, který podle Vašeho přístupu k řešení této problematoky jistě máte. Tím mám na mysli i dodržování základních hyg. zásad při chovu zvířat. Píši to proto, abych nebyl podezírán, že Vás navádím aby jste jedl nemocné holuby , cituji : jako "prase".
Holubici asi budete muset mít i později "zavřenou" , protože bez zkušeností PH zejména starší je pro začínající chovatele těžké usadit.
Chovu zdar a zdravým holubům zvlášť.

21.2.2011 21:49
agac

XXX.XXX.118.74

Kdepak , já jsem holubářský střevo smajlík a děkuju za radu .Holuba ze svého chovu bych asi nesnědl ani zdravého , to jsou moji kamarádismajlík a pořídil jsem si je před rokem jenom pro radost z pohledu na jejich let . Fascinovali mě už kdysi dávno na aut. nádraží v Jablonci ( ti obyčejní městští ) a o nějacích druzích jsem nic ani netušilsmajlík . Naši byli absolutně proti nějakému chovu holubů :-(, takže vše po čem jsem v mládí snil si splňuji až v posledních letechsmajlík . Zatím díky , ještě se ozvu , J.

28.2.2011 09:16
agac

XXX.XXX.118.74

Po týdnu samotky a konzultaci s p. MVDr. se holubici zranění zlepšilo a ještě jeden týden byl doporučen . Stav zlepšení je patrný. smajlík

28.2.2011 20:21
nimels

XXX.XXX.200.29

No vidíte to, pokud by se náhodou opakoval obdobný případ, tak už budete mít zkušenosti a vyřešíte si to sám. Jen až tu holubičku budete znovu pářit s tím bujným holubem, tak je nejdříve zkuste spářit tak, jak jsem Vám již psal.
Dejte holuba - 1.0 do vedlejší klece, aby na sebe jen viděli. To by jste vlastně mohl udělat i hned. Za ten týden / co se jí bude doléčovat to zranění / budete vidět, jak se k sobě chovají přes mřížku. Možná to bude i málo, než se pošťačce bude 1.0 líbit a potom se rychle spáří a holub nebude již agresivní, a tak dál.............

28.2.2011 21:10
agac

XXX.XXX.118.74

Takovej nějakej dvojkotec jsem dneska už zbouchnul ( přepážka je odstranitelná ), pro jistotu jsem ho udělal tuplovanej, kdyby byl přetlak nezadaných holubů ! smajlík

8.3.2011 20:43
agac

XXX.XXX.118.74

8.3.2011 20:51
agac

XXX.XXX.118.74

Poslechl jsem radu p.š. a dal jsem holuby do dvojkotce s přepážkou . Pokud nevznikne jiný zádrhel ( může holubice vyjímečně vrkat podobně jako holub ( po třech hodinách ve dvojkotci ) ? ) . smajlík

9.3.2011 21:02
nimels

XXX.XXX.200.29

Tak k Vašemu úspěšnému pokračování :
Holubice zejména starší může vrkat “ jako“ holub. Zkušený chovatel však rozdíl zpravidla rozezná.
V našem případě jsme se ale zabývali „ nemocí „ a byli jsme tiše přesvědčeni, že prodávající byl poctivý a prodával holubici a s kupujícím se na tom shodli.
Jestli se nemýlím, již jsem Vám psal, že se mi holubice líbí a že má pěknou hlavu, snad i lepší než je hlava toho vašeho 1.0. Tak ale 100% jistotu podle fotky co to je nemám, protože zejména do bílých PH mohlo být lecos „nakříženo“. Pokud je to starší holubice, tak ještě pokud byla delší dobu o samotě a nyní vrká, je to dobrým znamením, protože se tím předvádí a navazuje kontakt s okolím, na které si zvykla a které ji nestresuje.
Na zkoušku byste ji mohl dát k i k nějaké volné holubici a uvidíte jak se budou chovat.

No, pokračujme však s předpokladem, že je to holubice. Potom tak do tří dnů by se oba mohli u té dělící mřížky „zahoukávat “. Je dobře, že klec máte asi v zatepleném prostoru a na světle. To je důležité, i na část dne- sluneční paprsky. Potom je dobré holubičce umožnil koupel. To se její organizmus pěkně prokrví ; /a pokud se holub koupe i v zimě, je to vizitka dobrého zdraví a kondice/. Také bych postupně začal podávat namočené či naklíčené zrní. Dále bych postupně zvýšil podíl více ve voleti bobtnajícího krmení / hrách, peluška apod./ což vše začne podporovat a urychlí tvorbu vajíček v holubici a tím výrazně podpoří jeji „spáření“ s holubem.
Nebude na škodu, pokud toho jejího holuba , kterého máte asi usazeného, třeba na jeden den pustíte k proletu a ona tam na ten den osiří. Až ho tam dáte znovu, uvidíte jak se spolu vítají apod. ?
Až se nebudou prát, ale jen namlouvat v koutku klece, nechte je také ještě alespoň 3 – 4 dny u sebe, než je dáte mezi ostatní holuby.
No a poslední doporučení, na těch fotografiích jsem si všiml, že jeden z vašich holubů má trošku přerostlý zob. To bych zejména u těch starších holubů zkontroloval a upravil. Doporučuje se jemné - opatrné zastřihnutí, zapilování, zejména té vrchní přečnívající části. Jak to má vypadat po úpravě, najdete snadno v na fotkách vystavovaných PH. / Jednak to je ostré a zraňuje to a také holub obtížněji sbírá jemné zrniny. Třeba proso nebo řepku /
Nelitujte, že jste si ty klece udělal, budou Vám sloužit pro mnoho dalších účelů! Chovu zdar !

9.3.2011 21:37
agac

XXX.XXX.118.74

Díky za radu, určitě to bude vodítkem k dalším krokům v pokusu o sestavení páru .Holubice ( pokud to je ) má zelený kroužek , myslím 07, takže by měla být zkušená , ale důvod proč ji dotyčný prodal nevím. Časem se ozvu a napíšu ,kam jsem se až dostal a pojedu podle vašeho manuálu :-) , zatim díky :-) , J.

10.3.2011 16:39
beda

XXX.XXX.79.3

- tak to pokaždé otevřu v očekávání, že napíšete: -tak, ta moje holubička je nakonec holoubek! :-)) No budu čekat a otvírat dále...smajlík

11.3.2011 08:06
tono

XXX.XXX.164.132

beda napsal(a):
- tak to pokaždé otevřu v očekávání, že napíšete: -tak, ta moje holubička je nakonec holoubek! :-)) No budu čekat a otvírat dále...smajlík

Já si myslím,že se dočkáte. =to=

11.3.2011 08:57
agac

XXX.XXX.118.74

tono napsal(a):
Já si myslím,že se dočkáte. =to=

jEŽIŠMARJÁÁÁ chlapy , nestrašte , v tomhle státě je všechno možný a to bych musel shánět další ,,holubice´´ :-) ! Proběhlo by to asi podobně - co sháníš , holubici ? Všichni holubi by byli holubice smajlík, určitě dám vědět , jenom nevim, kdy připrávím další díl ,,telenovely´´ :-) :-)) smajlík , J.

11.3.2011 12:50
nimels

XXX.XXX.200.29

Příteli agaci, já si snad pořídímsmajlík!
Tak 21.2. jste nám napsal,že jste si v Přerově koupil holubičku. Tak jsme řešili " ju" a její nemoc. A od té doby do teď, jste opravdu nepoznal na 100%, co to je ?
Pokud máte i jiné holuby, strčte k tomu do té klícky nějakou třeba lichou, nespárovanou holubičku, nebo cokoliv jiného, o čemž jste si jist, že víte jestli je to "kluk nebo holka". To se už musí projevit. Nebo pokud máte nějaký komorový uzavřený holubník, tak to tam pusťte mezi ostatní holuby a uvidíte jak se to chová. Snad ještě si "to" poznačte, třeba nějakým kroužkem, aby jste "to" tam mezi těmi ostatními našel.
Až budu mít čas a chuť, nafotím hlavy bílých PH, pro cvičné rozeznávání kluků a holek. Potom uvidíme jak se s tím kdo popasuje ?
Přál bych Vám, aby to byla holubička, ale na nemoderce by byla větší sranda, kdyky to byl holub !!
Tak bude sobota a neděle, dejte tomu trochu času, nebo si pozvěte nějakého kámoše a uvidíte, že to není nemožné rozeznat.

11.3.2011 14:43
beda

XXX.XXX.79.3

- "agaci" -klídek, jen kdyby se Vám tak každý přiznal, kolikrát to již řešil! smajlík Vše bylo jasné, za týden to již bylo uplně jasné, ale obráceně a potom to byl nakonec jasný pár a pak tam měl čtyři vajíčka! :-)) Jenže k tomu se správný chovatel nepřiznává, i když to ostatní na něj vědí!! smajlík Beda

11.3.2011 19:06
agac

XXX.XXX.118.74

beda napsal(a):
- "agaci" -klídek, jen kdyby se Vám tak každý přiznal, kolikrát to již řešil! smajlík Vše bylo jasné, za týden to již bylo uplně jasné, ale obráceně a potom to byl nakonec jasný pár a pak tam měl čtyři vajíčka! :-)) Jenže k tomu se správný chovatel nepřiznává, i když to ostatní na něj vědí!! smajlík Beda

= Přál bych Vám, aby to byla holubička, ale na nemoderce by byla větší sranda, kdyky to byl holub !! = Přiznávám se, že jsem holubářský TELE, ani nemám tolik prostor abych mohl s holubama dělat experimenty , takže čekám na náhodu :-) ! A tohle je snad jasný , nééé ?

11.3.2011 19:10
agac

XXX.XXX.118.74

A druhej kousek !smajlík Taky jasný , že :-)) . J.

14.3.2011 19:53
agac

XXX.XXX.118.74

beda napsal(a):

Tak Bedo , myslím že vedete 1 : 0 , jelikož jeden dobrý člověk pro 150,- korun mi nalhal , že je to holubice , tak po týdnu v párovací kleci jsem je pustil k sobě a začala řež ! Po týdnu klidu ( ticha ) začali vrkat oba . Musel jsem je hned rozdělit , jinak by snad přišli o oči. Takže jsem v situaci , že bych koupil dvě tutový bílé holubice ! ! Holubice, co budou snášet vejce ! ! ! Takže , kdyby jste měl tip na férového chovatele , dejte vědět. Ať se vám ostatním daří a nenarazte na VYKUKY ! smajlíkJ.

20.3.2011 19:28
dorm

XXX.XXX.64.242

agac napsal(a):
Tak Bedo , myslím že vedete 1 : 0 , jelikož jeden dobrý člověk pro 150,- korun mi nalhal , že je to holubice , tak po týdnu v párovací kleci jsem je pustil k sobě a začala řež ! Po týdnu klidu ( ticha ) začali vrkat oba . Musel jsem je hned rozdělit , jinak by snad přišli o oči. Takže jsem v situaci , že bych koupil dvě tutový bílé holubice ! ! Holubice, co budou snášet vejce ! ! ! Takže , kdyby jste měl tip na férového chovatele , dejte vědět. Ať se vám ostatním daří a nenarazte na VYKUKY ! smajlíkJ.

tak a jedem do Přerova:-),prodejce naučíme za 300kč rozeznávat bílé holubicesmajlíkno a budeš to mít spárovanésmajlík

21.3.2011 08:32
agac

XXX.XXX.118.74

Tam jsem byl před týdnem , ani kus a ani vykuk smajlík J.

22.3.2011 21:59
agac

XXX.XXX.118.74

Hepik v nedohlednu , vypadá to na 5 ( pět ) HOLUBů ! Holoubata v nedohlednu . Když dám holuba na nějakou holubici, vypadne občas bílé holoubě , nebo vždy jen něco mezi ? J. smajlík

22.3.2011 22:31
texan.sk

XXX.XXX.36.202

Prosím ťa nevracaj sem tú trapnú tému!!!!!

22.3.2011 22:42
agac

XXX.XXX.118.74

texan.sk napsal(a):
Prosím ťa nevracaj sem tú trapnú tému!!!!!

Keď nevieš odpovedať , tak to ani neotváraj somár , ako jednoduché smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík