Genetický kvíz po páté

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2011 22:09
mysak

XXX.XXX.46.80

Zdravím všechny. Tak, aby se tu teda něco dělo, tak zabrousím tentokrát do éček.
Kromě ostravských bagdet mám na holubníku jeden pár francouzských bagdet od Paťase. Loňský rok se mi od nich nepodařilo odchovat žádné holoubě. Letos koncem března pár zasedl. Od Patrika vím, že jsou to holubi nemotorní a že zvláště samec šlape vejce(taky neodchoval). Tak jsem páru přidal do hnízda jedno vejce plastové. Je mírně větší. Hnízdo jsem vystlal jen pilinami. Co se nestalo, nejen že vajíčka rozbitá nebyla, ale daného času se v hnízdě objevila dvě holoubátka. Mini holoubátka. Měl jsem strach nanovo, že staří holoubata ušlapou. Ale nechal jsem holuby být, děj se vůle páně. Za týden kontrola. Obě holoubata nakrmená kaší spokojeně sedící. Samice urputně brání křídly svůj poklad. Když na hnízdo nasedá v klidu, tak velice opatrně. Samce zbytečně nedráždím. Uplynul další týden a další a s ním to setsakramentské ochlazení. Holoubata nahá, třesou se zimou jak ratlíci. Holubi na nich zatím bez přestávky sedí. Přesto jsem holoubata nakroužkoval a rozhodil po jednom pod ostravské bagdety, které měly nějaký den holoubata na kaši. Francouzkám jsem podložil mírně opeřené holoubě pštrosa. Netřásli se jen holoubátka ale hlavně já, jestli to přežijou. Za týden kontrola. To je vlastně teď. Všechno nakrmeno a živé. I vrátil jsem francouzským bagdetám zpět jejich větší holoubě a pod něj dal ještě filc. A oni na něm dál sedí. Naštěstí už je tepleji. V čem je problém? Problém je to, co jsem tu už předtím naznačil, že holoubata francouzek jsou holá ještě v době kroužkování. A jsou holá ještě teď týden po kroužkování. Upřímě řečeno ta neochotně se rozvíjející peříčka tahám očima. A proč to všechno nadělení motám do genetického kvízu? Hned se přesvědčíte, sledujte barvu rodičů a barvu holoubátek na následujících fotkách. Co myslíte, jaká barva je u rodičů?

17.4.2011 22:12
mysak

XXX.XXX.46.80

Foto francouzky staré týden. Kdy jsem kroužkoval. Holoubata přecházela z kaše na zrno.

17.4.2011 22:14
mysak

XXX.XXX.46.80

Druhá francouzka ta o trošku větší a o den starší. Tušíte už co to bude za barvu? Obě holoubata budou a jsou stejně zbarvená.

17.4.2011 22:16
mysak

XXX.XXX.46.80

A dnešní fotka. Tady u je jasné jaké holoubě bude.

17.4.2011 22:18
mysak

XXX.XXX.46.80

Samozřejmě vůbec ještě nejásám, holoubata jsou takto holá a rána jsou chladná.

17.4.2011 22:25
mysak

XXX.XXX.46.80

No tohle je teprv! dinosaurek :-)
Otázky zní:
Proč jsou holoubata holá? Jakou mají barvu a jaktože mají tuhle barvu? A na to navazuje: jak jsou asi zbarvení rodiče? Vazbu na pohlavní nyní netřeba řešit. Něco málo z nápovědy už je v prvním příspěvku.
Tak chovu zdar a genetice zváště!smajlík

18.4.2011 11:22
tono

XXX.XXX.164.132

mysak napsal(a):
No tohle je teprv! dinosaurek :-)
Otázky zní:
Proč jsou holoubata holá? Jakou mají barvu a jaktože mají tuhle barvu? A na to navazuje: jak jsou asi zbarvení rodiče? Vazbu na pohlavní nyní netřeba řešit. Něco málo z nápovědy už je v prvním příspěvku.
Tak chovu zdar a genetice zváště!smajlík

Holoubata jsou holá,protože mají barvu žlutou recesivní a rodiče mohou být žlutí a taky třeba červení a v tom případě by samec štěpil na žlutou a holoubatka by měly být holubičky.=to=

18.4.2011 18:18
mysak

XXX.XXX.15.147

tono napsal(a):
Holoubata jsou holá,protože mají barvu žlutou recesivní a rodiče mohou být žlutí a taky třeba červení a v tom případě by samec štěpil na žlutou a holoubatka by měly být holubičky.=to=

Díky za odpověď.
První část odpovědi je bezezbytku správná, já bych tam rád slyšel snad eště jedno přídavné jméno (v obecnější rovině), no a rodiče jsou na obrázku prvním. A kdyby obě holoubata byly holubičky, to bych zajásal, protože jedna by měla pěkně silný zobák. (To tak bývá, že jsou-li v hnízdě stejné pohlaví, tak jedno je víc podobné na otce a druhé na matku(zpravidla!) Jinak je to obvykle 1:1 samec : samice a každý má po rodiči to své. To jsem odbočil k typu).
No uvidíme jakého budou pohlaví, já si myslím, že je to holka a kluk. A kdyby to tak bylo, tak co by to znamenalo? Že rodiče jsou co?
Dobře, tak to popostrčím dál. Já jsem byl na vážkách zda jsou rodiče plnobarevně hnědí a nebo plnobarevně šedohnědí. Obě barvy mají společnou vlastnost - blednout na slunci. Jedna však má oranžové oko a druhá nepravé perlové, francouzské bagdety mají ve standardu pravé perlové oko. Takže to mě v určení nepomůže. Kor na výstavě posuzovateli když vidí jen holuba v kleci. Co když má hnědý holub pravé perlové oko? Jako že ta možnost tady prakticky je. Tzn. na původně nepravých perlových má ještě přidán faktor pro pravé perlové. To se pak musí skutečně určit podle mladých. Tak a víc už nebudu prozrazovat. Jen přidám ještě otázku proč nejsou holoubata rec. červená?
Juraj Kafka:-)

18.4.2011 21:09
petrkabele

XXX.XXX.210.219

mysak napsal(a):
Druhá francouzka ta o trošku větší a o den starší. Tušíte už co to bude za barvu? Obě holoubata budou a jsou stejně zbarvená.

To bude hodně tmavá krémová nebo taková tmavě žlutá a se šedivou ale málo.

18.4.2011 21:38
tono

XXX.XXX.164.132

mysak napsal(a):
Díky za odpověď.
První část odpovědi je bezezbytku správná, já bych tam rád slyšel snad eště jedno přídavné jméno (v obecnější rovině), no a rodiče jsou na obrázku prvním. A kdyby obě holoubata byly holubičky, to bych zajásal, protože jedna by měla pěkně silný zobák. (To tak bývá, že jsou-li v hnízdě stejné pohlaví, tak jedno je víc podobné na otce a druhé na matku(zpravidla!) Jinak je to obvykle 1:1 samec : samice a každý má po rodiči to své. To jsem odbočil k typu).
No uvidíme jakého budou pohlaví, já si myslím, že je to holka a kluk. A kdyby to tak bylo, tak co by to znamenalo? Že rodiče jsou co?
Dobře, tak to popostrčím dál. Já jsem byl na vážkách zda jsou rodiče plnobarevně hnědí a nebo plnobarevně šedohnědí. Obě barvy mají společnou vlastnost - blednout na slunci. Jedna však má oranžové oko a druhá nepravé perlové, francouzské bagdety mají ve standardu pravé perlové oko. Takže to mě v určení nepomůže. Kor na výstavě posuzovateli když vidí jen holuba v kleci. Co když má hnědý holub pravé perlové oko? Jako že ta možnost tady prakticky je. Tzn. na původně nepravých perlových má ještě přidán faktor pro pravé perlové. To se pak musí skutečně určit podle mladých. Tak a víc už nebudu prozrazovat. Jen přidám ještě otázku proč nejsou holoubata rec. červená?
Juraj Kafka:-)

Tak opět jsem zadávajíci otázku přečetl zbrkle a nepostřehl jsem,že rodiče jsou na obrázku. To přidavné jméno k té první časti odpovědi by mohlo být "rozředěná".K té druhé části si myslím,že rodiče jsou šedohnědí a tudíž rozředění a proto jsou holoubátka žlutá tudíž rozředěná a ne červená ,což by asi mohlo byt v případě,kdyby byl holub hnědý a holubička šedohnědá. =to=

18.4.2011 22:20
kolovrat

XXX.XXX.160.98

Udivují mne vaše "odborné" úvahy o barvě opeření holoubat; těch, která nemají ochmýření. Není to vůbec žádná zvláštnost u Francouzkých bagdet a není to zvláštnost u všech dalších holubů žluté barvy a už vůbec v tom nehraje roli pohlaví. Nepočítám se mezi ty, kteří dokonale ovládají genetiku. Jsou to jen dlouho-dlouholeté zkušenosti a co se Francouzkých bagdet týče, tak zde se mohu podepsat desetkrát, neboť tyto dlouhodobě a úspěšně chová můj švagr Viktor Palangari, se kterým mne dělí pouhých 100 m, jsem téměř denně ve styku, takže jeho chov dokonale znám a mohu si svá tvrzení dovolit. :-) I.K.

18.4.2011 22:37
5555

XXX.XXX.0.70

Laik by řekl, že oba rodiče jsou nositelé genu pro recesivně červenou a jsou nositeli genu pro rozředěnou, chovatel by řekl, že oba rodiče měli jednoho předka žlutého... Nejspíš... Ale nechám přemýšlet jiné....možností je daleko více :-)).

19.4.2011 05:31
tono

XXX.XXX.164.132

kolovrat napsal(a):
Udivují mne vaše "odborné" úvahy o barvě opeření holoubat; těch, která nemají ochmýření. Není to vůbec žádná zvláštnost u Francouzkých bagdet a není to zvláštnost u všech dalších holubů žluté barvy a už vůbec v tom nehraje roli pohlaví. Nepočítám se mezi ty, kteří dokonale ovládají genetiku. Jsou to jen dlouho-dlouholeté zkušenosti a co se Francouzkých bagdet týče, tak zde se mohu podepsat desetkrát, neboť tyto dlouhodobě a úspěšně chová můj švagr Viktor Palangari, se kterým mne dělí pouhých 100 m, jsem téměř denně ve styku, takže jeho chov dokonale znám a mohu si svá tvrzení dovolit. :-) I.K.

Tak si myslím,že žádne "ODBORNÉ" úvahy o barvě holoubat tady nejsou vedeny.Jistě není žádnou zvlaštností ,že žlutá holoubata jsou holá,ale holá holoubata jsou třeba i šedohnědá.A že "vůbec" v tom nehraje roli pohlaví si dovolim oponovat.Myslím si,pokud je holub ředěný a holubice intenzivní,tak jsou všechna holoubata holá holubičky.Je jedno,jestli je to bagdeta nebo třeba stavák.byla tady položena otázka na barvu rodičů bez ohledu na to,jakými jsou nositeli genu,ke které jsme se měli dopracovat přes holá holoubata.A je jedno,jestli vypadla žlutá,mohla taky vypadnout šedohnědá. A mimochodem ,beru to jako vzdělavací kvíz ,jak je uvedeno na vlákně,tak zde přispějte něco ze svých dlouho-dlouholetých zkušeností.=to=

19.4.2011 15:28
rupa

XXX.XXX.99.251

Tak teď to zkusím já. Pokud je 1,0 šedohnědý Ee B+B+ dd a 0,1 hněda Ee b- D- tak dostanete 12,5% žlutých a budou to jen holubice. pokud by byli červení tak to budou jen samci taky 12,5%. Pokud je 1,0 hnědy Ee bb Dd a 0,1 Ee B+- d- tak budou žlutí holubi i holubice po 6,25% a červení rovněž tak. Jěště můžebýt šedohnědy 1,0 B+b a tam to bude jak u prvního příkladu.
Pokud by byla 0,1 hnědá rozředěná - khaki Ee b- d- tak budou jen žlutí samci i samice po 12,5 % tedy žádní červení.
Všude patří SS. Snad jsem to moc nedopletl . ahoj ruda pavelka

21.4.2011 17:38
mysak

XXX.XXX.46.80

kolovrat napsal(a):

To že to vnímáte jako zvláštnost je Vaše úvaha pane Kolovrantíku, a že si tady o tom povídáme není také žádná zvláštnost alespoň pro ty, které to zajímá. Taktéž se nepočítám mezi ty, kdož ovládají genetiku natož dokonale. To jsou ještě jiní genetici. Ovšem stále nevidím ta Vaše tvrzení, které jsem na konci toho Vašeho "podnětného" příspěvku čekal. :-) Taktéž nevidím pod co byste se desetkrát podepsal.
Nechť sám pan Palangari, kterému skládám poklonu, že dělá toto poměrně nerozšířené a obtížně chovatelné plemeno, nechť se s námi podělí o pár fotek a prohodí pár slov o francouzkách. Rád si to přečtu.smajlík
Juraj Kafka

21.4.2011 17:42
mysak

XXX.XXX.46.80

tono napsal(a):
Tak opět jsem zadávajíci otázku přečetl zbrkle a nepostřehl jsem,že rodiče jsou na obrázku. To přidavné jméno k té první časti odpovědi by mohlo být "rozředěná".K té druhé části si myslím,že rodiče jsou šedohnědí a tudíž rozředění a proto jsou holoubátka žlutá tudíž rozředěná a ne červená ,což by asi mohlo byt v případě,kdyby byl holub hnědý a holubička šedohnědá. =to=

Naprosto správně! Příště se podepište. Máte jedničku s hvězdičkou! Horší je to už s hmotnou odměnou.smajlík:-)
Ne, je vidět, že tomu rozumíte a že si to dovedete správně odvodit. A to Vám pomůže k rychlejšímu dosažení vytčeného cíle.
Díky za odpověď a přeju chovu zdar!
Juraj Kafka

21.4.2011 17:59
mysak

XXX.XXX.46.80

rupa napsal(a):
Tak teď to zkusím já. Pokud je 1,0 šedohnědý Ee B+B+ dd a 0,1 hněda Ee b- D- tak dostanete 12,5% žlutých a budou to jen holubice. pokud by byli červení tak to budou jen samci taky 12,5%. Pokud je 1,0 hnědy Ee bb Dd a 0,1 Ee B+- d- tak budou žlutí holubi i holubice po 6,25% a červení rovněž tak. Jěště můžebýt šedohnědy 1,0 B+b a tam to bude jak u prvního příkladu.
Pokud by byla 0,1 hnědá rozředěná - khaki Ee b- d- tak budou jen žlutí samci i samice po 12,5 % tedy žádní červení.
Všude patří SS. Snad jsem to moc nedopletl . ahoj ruda pavelka

Taky máte pravdu, taky jednička s hvězdičkou. Přidám svou odpověď. Holoubata mohou být v sledovaných znacích E, B a D po takto zbarvených rodičích buď šedohnědá a nebo recesívně žlutá. Osobně jsem na to civěl jakto, že se tam objevilo žluté peří a ono je to vlastně náhoda, kdy ta nejméně pravděpodobná možnost se projevila. Jinými slovy kdy ta 1/4 ee homozygotních potomků se projevila, když rodiče jsou heterozygoti Ee x Ee. 3/4 potomků tvoří nežlutá holoubata, tedy vlastně v tomto případě plnobarevně šedohnědá. To se uvidí až v dalších hnízdech, vyvedou-li se.

Teď Sledujeme-li D, tak obě holoubata jsou holá, tudíž sameček homozygotní dd a samička hemizygotní d-. Tudíž oba rodiče jsou rozředění otec dd a matka d-. Samozřejmě nikde není psáno, že obě holoubata v tomto hnízdě jsou různého pohlaví.

A teď alela B. Výsledkem tedy je, že rodiče nejsou plnobarevně hnědí(kávoví) tedy b, nýbrž B+ tedy plnobarevně černí rozředění, jinými slovy plnobarevně šedohnědí, nebo chcete-li myšoví, nebo světově rozšířeným názvem dun.

Dodatek k SS. Samec má SS, samice Ss - má vidět pruhy na křídlech.
Díky za odpověd a chovu zdar! Juraj Kafka

21.4.2011 18:01
mysak

XXX.XXX.46.80

5555 napsal(a):
Laik by řekl, že oba rodiče jsou nositelé genu pro recesivně červenou a jsou nositeli genu pro rozředěnou, chovatel by řekl, že oba rodiče měli jednoho předka žlutého... Nejspíš... Ale nechám přemýšlet jiné....možností je daleko více :-)).

Nono Sašo, nejsi žádný laik. smajlík

21.4.2011 22:23
kolovrat

XXX.XXX.160.98

Pane Kafko, rád Vám za Palangariho (nemá počítač) posílám snímky jeho holubů a pokud se mi podaří dostat z něho nějaké připomínky a pod., rád je zase přetisknu. Je to ryze praktik s vynikajícími výsledky a ABbD či Ee x Ee a pod ho vůbec nebere a myslím, že v tom není sám.

21.4.2011 23:01
mysak

XXX.XXX.46.80

kolovrat napsal(a):
Pane Kafko, rád Vám za Palangariho (nemá počítač) posílám snímky jeho holubů a pokud se mi podaří dostat z něho nějaké připomínky a pod., rád je zase přetisknu. Je to ryze praktik s vynikajícími výsledky a ABbD či Ee x Ee a pod ho vůbec nebere a myslím, že v tom není sám.

Každého bere něco jiného, někoho třeba záda...:-)
Díky za pěkné fotky. Otázka na Vašeho švagra : jak řeší delší spodní zobák?

22.4.2011 18:32
mysak

XXX.XXX.15.147

Teď další otázka: Když bych chtěl získat recesívně červené holoubě, jak sestavím pár abych použil jednoho z výše jmenovaných rodičů? (Nápověda - víme, že plnobarevně šedohnědý rodič má genotyp B+? d? Ee, (otazník jsem dal podle toho, zda samec nebo samice u pohlavně vázaných znaků).

22.4.2011 20:45
kolovrat

XXX.XXX.160.98

K dotazu na přerostlé spodní zobáky. Cituji svého švagra: " Pro špatné zkušenosti holuby s touto vadou k chovu nepoužívám. Snímek s postiženým holubem byl staršího data (r.2008) a neměl být zveřejněn. Zejména u bílých tuto vadu již neznám. Občas se vyskytne ještě u barevných, ale to je rozhodující činitel při výběru na polévku. Nedoporučuji jakékoliv úpravy ".

22.4.2011 21:20
rupa

XXX.XXX.99.251

mysak napsal(a):
Teď další otázka: Když bych chtěl získat recesívně červené holoubě, jak sestavím pár abych použil jednoho z výše jmenovaných rodičů? (Nápověda - víme, že plnobarevně šedohnědý rodič má genotyp B+? d? Ee, (otazník jsem dal podle toho, zda samec nebo samice u pohlavně vázaných znaků).

Nevím jestli jsem otázku pochopil zprávně ale mělo by to být jako u mého předchozího příspěvku. ruda p.

22.4.2011 23:35
tono

XXX.XXX.164.132

mysak napsal(a):

Tak Ruda se drží malého béčka a já zůstanu u B+. Myslím si,že k tomu uvedenému gonotypu potřebují přiřadit jednak malé e a jednak velké D.Takže pokud použiji holuba,musím k němu dát červenou recesivní ee D ,nebo černou Ee D . Pokud použiji do páru uvedenou šedohnědou holubičku,tak potřebují holuba třeba červeného recesivního ee DD, nebo ee Dd ,nebo černého Ee DD anebo černého Ee Dd. Pak by mohla padat i červená recesivní holoubata.= to=

23.4.2011 00:08
tono

XXX.XXX.164.132

Tak ne gonotypu ale genotypu a v prvním případě by byli červení recesivní jenom holoubci a ve druhém holoubci i holubice ,samozřejmě v určitém poměru daných možností.=to=

23.4.2011 16:19
rupa

XXX.XXX.99.251

tono napsal(a):
Tak Ruda se drží malého béčka a já zůstanu u B+. Myslím si,že k tomu uvedenému gonotypu potřebují přiřadit jednak malé e a jednak velké D.Takže pokud použiji holuba,musím k němu dát červenou recesivní ee D ,nebo černou Ee D . Pokud použiji do páru uvedenou šedohnědou holubičku,tak potřebují holuba třeba červeného recesivního ee DD, nebo ee Dd ,nebo černého Ee DD anebo černého Ee Dd. Pak by mohla padat i červená recesivní holoubata.= to=

U prvního příkladu se ee červení získají ale jen smalou úspěšností, teď na druhý pokus to vylepším.
Nejlepší by bylo dát 1,0 ee DD - 0,1 Ee B+- d- a výjde nám 50% červených ee holubů i holubic stejně tak 50% černých.
Můžeme to dát i naopak ale budou ee jen samci 25%. Jsou i jiné postupy ale tam se pravděpodobnost ee DD snižuje.
ruda p.

24.4.2011 06:20
tono

XXX.XXX.164.132

tono napsal(a):
Tak ne gonotypu ale genotypu a v prvním případě by byli červení recesivní jenom holoubci a ve druhém holoubci i holubice ,samozřejmě v určitém poměru daných možností.=to=

Tak teď už se do toho asi totálně zamotám,ale trochu se poopravím s otáznikem.Červená recesivní holoubátka ,pokud s uvedených možností vypadnou by mohli být v obou případech holoubci i holubičky? =to=

24.4.2011 13:27
mysak

XXX.XXX.46.80

Oba odpovídáte správně. Samozřejmě nejlepší by byl holub recesívně červený. Šlo mi o to, aby ste si uvědomili, že stačí míti i štěpáka na e, tedy Ee, ale musí být černý(ideálně) a nebo i hnědý případně popelavý to už je fuk. Správně jste si odvodili, že musí být v každém případě nositel intenzity tedy velkého D a malého e. Samec by byl lepší. Po samici by se to líhlo napůl.
Toto vše má pomoci těm, kdo potřebují nutně oživit krev jiným barevným rázem, zvláště sledují-li typ, protože ten by měl být mezirázově jednotný, uniformní. Případně návod jak vyrobit jiný ráz nebo třeba zaniklý ráz ze stávajícího. Př. Kolenič takto lehce a rychle vyrábí angičany v barvách a jak můžeme vidět, výsledky jsou znát. Bohužel někdo to má stále za hračičkování s barvami na úkor tolik dnes protěžovaného typu, zbytečné úvahy nečeho co už je dávno starými praktiky prováděno a pod. Ovšem opak je pravdou, cíl je mít jednotný typ u všech barev. Už jsem to tu jednou psal, že neobjevuji Ameriku, ale je třeba to nějak zteoretizovat, sjednotit tak, aby co nejvíce chovatelů tomu rozumělo a umělo to používat. Já věřím, že je řada letitých praktiků s vynikajícími výsledky, ale dovedou svůj postup vůbec srozumitelně popsat?
Děkuji odpovídajícím a chovu zdar!
Juraj Kafka

24.4.2011 21:54
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak jsem udělal o týden starší snímky žlutých francouzek. Tohle je patrně holubička. Neni nakrmená,je pod chůvami samec ostravák a samice pošta. Později, když jsem ji vrátil do hnízda, kde samice sedí už na nové snůšce, samec ostravák na ní již nakrmené seděl.
Postup opeřování je vidět. A porovnejte si to např. s červenými nebo modrými holoubaty.

24.4.2011 21:57
mysak

XXX.XXX.46.80

Ještě jednou detail postupu opožděného opeřování, jež způsobuje faktor d. Krk je s výjimkou volete holý. Vrchní hřbet také. Nyní se však už o holoubata nebojím, že by prochladla. Tohle už by měla přečkat.

24.4.2011 21:59
mysak

XXX.XXX.46.80

A tohle je ptarně sameček, tomu to trvá ještě dýl. ALe je větší a se silnějším zobákem. Bohužel s delší dolní čelistí a nedovřeným zobákem.

24.4.2011 22:03
mysak

XXX.XXX.46.80

eště jednou, a teď pane Kolovratníku se, prosím, zeptejte praktika př. Palangariho, co s tím? Prakticky zabít? I proto jsem se prve ptal. Nesrovná se to? Toto holoubě krmí vlastní rodiče.
Juraj Kafka

24.4.2011 22:19
pekol

XXX.XXX.196.23

Tiež pridávam foto výletka malého angličana, jeho rodičia sú - otec modrý čiernopásavý a matka červená dominant. Pravdepodobne 1,0 B+B+C+C+DD a holubica BA-CTCTD-, ale to bude jasnejšie až po početnejšom odchove-cudzie holuby.Na mláďati je vidieť, že je heterozygot, hruď ma namodralú farbu. Ináč vyzerá dobre. Pokiaľ sa vychová, tak možnosti jeho využitia budú dosť široké.
Peter

1.5.2011 21:45
mysak

XXX.XXX.46.80

leporelo vývoje francouzky pokračuje.

1.5.2011 21:50
mysak

XXX.XXX.46.80

... vypadá to na holubičku no snad to dotáhne do velikosti rodičů. Má však vadu 11 rýdováků v ocase.smajlík

21.6.2011 11:29
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak po čase jsem vylezl s foťákem na dvorek, tak tohle je ona zmíněná(já teda doufám, že ona - holubice) francouzka recesívně žlutá, vyštěpená z plnobarevně šedohnědých, po novu už šedočerných rodičů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík