Už asi tři dny pozoruju kolem mého holubníku cizího holuba, očividně někomu patří, asi je i čistokrevný. Má na každé noze kroužek, jeden světlý (snad žlutý), druhý tmavě modrý. Holub se nedá odchytit, vypadá zdravě, mě osobně se moc líbí...co s ním?
ferencjo

XXX.XXX.5.221
danurba
napsal(a):
Už asi tři dny pozoruju kolem mého holubníku cizího holuba, očividně někomu patří, asi je i čistokrevný. Má na každé noze kroužek, jeden světlý (snad žlutý), druhý tmavě modrý. Holub se nedá odchytit, vypadá zdravě, mě osobně se moc líbí...co s ním?
je zoslabnutý,pár dní u teba bude žrať a potom by mal odletieť domov :)
ferencjo

XXX.XXX.5.221
a v noci sa kde zdržuje?
mohol by si ho skúsiť chytiť a pozrieť sa na číslo krúžku a to hodiť na stránku poštových holubárov do rubriky zaletené holuby.možno ho niekto potrebuje a môže sa aj finančne odmeniť za nález . alebo si k nemu zožeň holuba/holubicu a odchovaj mladé :) prajem pekný deň
Kde je v noci, to ani netuším. Mám holuby "na divoko", mají jen udělané budky na stěně stáje a jinak si lítají kde chtějí a spousta jich i hnízdí kde chce, akorát je krmím a občas nějaké hnízdo vyberu a sním. Ani netuším, jestli je to holub nebo holubice, myslím, že si partnera najde sám. Do výběru partnera jsem nekecala ani své dceři (bohužel), tak do toho nebudu kecat ani holubům .