Dobrý den mohl bych se zeptat co je tohle za barvu Českého staváka?
A jestli ho mohu vystavit?Děkuji za odpovědi.
Je tam vidět bronz, ten je na černé pigmentaci sestupně na modrou. Ale taky příměs bílé, čili některý vzorek opálové řady. Domnívám se, že je to stejné jako u "katalánců", teda bude se dál měnit. Proto neurčuji vzorek. U ČS dost nestandardní barevnost, pokud nedospěje k šupinatosti či šupkatosti.
jo, joo... vidíte tam i náznak červeného pruhu. K tomu prvnímu dotazu chci jen dát obecnou radu. Když už se na něco ptáte, pokuste se aspoň naznačit, z jakých rodičů to vypadlo, třeba v té diskuzi o maltézích mě to připadalo jako kříženec s červenou recesivní a píše se tam o červené dominatní.... atd. Proto je nejlepší uvádět rodiče, případně prarodiče, pokud je známe.....
Vďaka za odpovede. Mladé na fotke je po modrej holubici a modrom holubovi, ktorý mal červeno-plavého otca. Vyšlo mi z toho toto prekvapenie, zasa len typujem, či to nie je červeno-popolavá farba?
Ďakujem Vám páni. V podstate mi ani nezáleží, ako sa tá farba volá, mne sa páči, a tak mi niekto poradte, ako ju rozmnožiť, do ďalších generácií.
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Dobrý deň, môžete prosím napísať aká je farba holuba texana( vľavo) a či je vhodné dať k nemu modrú holubicu(vpravo)....(teda neviem či je modrá)
Jozef
Toto je ten istý holub, po preperení, vyzerá to na samicu. Je to plemeno Mondén. (ak by niekto nevedel)
ferencjo
napsal(a):
Dobrý deň, môžete prosím napísať aká je farba holuba texana( vľavo) a či je vhodné dať k nemu modrú holubicu(vpravo)....(teda neviem či je modrá)
Jozef
Ahoj Jozef!Na tomto fóre keď sa chceš opýtať stálych prispievateľov na tému texan,tak sa vytratia jak výplata z peňaženky. Ten holub je tzv. ,,tmavý" to znamená u texana, pigmentové škvrny aj na iných častiach nielen na krku.Tento holub má pigmentové škvrny na tmavom podklade(dymoví) a takejto farbe sa hovorí špeciálne ,,carbone" alebo karbónoví.K takýmto holubom sa dávajú holubice modrá,modrá-jarabá,čierna,levandula. To znamená,že keď k tomu holubovi plánuješ tú holubicu,ktorá je na obrázku,tak je to správne lebo je modrá. Miro
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím Miro,
ďakujem za odpoveď, Texany som ešte nemal tak uvidíme na jar, mám ešte menší problém,holubica ,síce som ju nevážil,ale zrejme má viac ako 1kg , ako ju dostanem do správnej chovnej kondície?