a jeden nepřehozený... Bohužel se špatnou barvou zobáku a záběly v křídlech... :-(
Honzo, Honzo,
ještě pár fot těch Tvých stříbřitých a místo dovolené stavím nový holubník pro čejky. Jirka T.
P.S. V roce 2002 jsem byl na dovolené v jednom vodním mlýně u Čimelic nedaleko Písku. Měli tam spoustu starých fot mlýna se spoustou rousných čejek. Některé fota byly velmi půvabné - např: v popředí mlynář se dvěma Rudoarmějci - kozáky (osvobození 1945) a kolem nich spousta čejek. V roce 2002 bohužel ani brko.
Jirka T.
Jen stavěj stavěj, Jirko. My dva si nemáme co vyčítat, po bělohlávcích taky koukám mlsně už nějakou dobu.
Ty chovy čejek strašně prořídly, co si budem povídat. Ty stříbřitý bělopruhý a šupkatý máme snad já a pan Erlich, o nikom dalším nevím. Tady na jihu vůbec zůstalo jen pár chovatelů... Na výstavách a trzích nejsou čejky vidět skoro vůbec. Tu a tam se mi podaří prodat pár, že si ho vezme chovatel jinýho plemene jen tak pro spestření střechy, ale do nějakýho většího chovu se nikdo moc pouštět nechce. A když chce, tak ho rychle odradí právě špatná dostupnost nepříbuznýho a kvalitního materiálu. Je to škoda. Přemejšlim, že se zbavim modrých bělopruhých, kterých poslední dobou zase o něco přibylo a nechám si o tři páry víc stříbřitých.
a nové přírustky do chovu mám 6 ks nových od pana Pekaře
mladší skupina