ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím.odborníci,
o aké plemeno sa jedná?
vľavo 0,1 - vpravo 1,0 samec má druhé oko čierne,vraj je to rozpoznávací znak .
mali skončiť ako potrava pre sojku tak sedia u mňa )
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Ahoj, galatské by som osobne vylúčil, tvar hlavy je netypický, aj keď pri galatských je ich viac, ale ani jeden nezodpovedá. Nasadenie zobáka. Červená obočnica je úplne netypická. Sú moc " čisté". Osobne v nich vidím Rakovnícke kotrmeliaky, úplne mi pripomínajú tie, čo som mal od Křiváka, plnofarebné červené. Andrej
ferencjo

XXX.XXX.5.221
hrabal1
napsal(a):
Pripomínajú galatské kotrmeliaky, ale môžu to byť aj iné neštandardné jedince patriace do skupiny letúnov. Tento typ má veľa letúnov.
zdravím,
som rád že sa vyjadrili takí odborníci na letúny.neviem,či tieto holuby niesú nejakým maĎarským plemenom,isté je že o letúny ide, možno nejaké maĎarské plemeno
ferencjo
napsal(a):
zdravím,
som rád že sa vyjadrili takí odborníci na letúny.neviem,či tieto holuby niesú nejakým maĎarským plemenom,isté je že o letúny ide, možno nejaké maĎarské plemeno
Na burze v Přerove takmer zhodné mal v bedničke jeden bradatý pán a ponúkal ich-čo som počul"cit- to vypadlo z pražských". Ale neboli bielohroté a myslím, že u pražských sa ani neobjavuje bradka.Mal ich tam viac, niektoré s viac plochým temenom.
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím páni.
vidím že sa tu rozbieha búrlivá diskusia.ale podľa mňa o rakovnické kotrmeliaky nejde.. možno sú tonejaké krížence,ale rozpoznávací znak u samcov je,že jedno oko je ako vidno na foptke vyššie a druhé čierne.zatiaľ čo samičky majú obe oči ako na fotke.
S těma očima je to pravděpodobně způsobeno křížením sedlatých s celobarevnýma(z čehož vzniknou právě bělohrotí),kdy každý ráz má jiné oči,a dělá to v prvních generacích takové problémy,mám s tím zkušenosti s PKR,jinak tito holubi co jsou na fotkách můžou být kříženci ale také čisté plemeno,určit co to je taky není snadné pokud nevíte od jejich původ je mnoho plemen mezi rejdiči která jsou si podobná a mají jen minimální rozdíly,může v tom být kotrlák stejně jako Pražský středozobý,ale zároveň ani jeden z nich.
Také tam sedlatou nevidím, možná proto jsem použil uvozovky.Vzhledem k tomu, že se měli stát potravou, nebude to asi odchov po importech , ale prostě odpad z bělohrotých rakovnických.Prosím nehledejme zázraky tam kde nejsou.Holubi jsou to jinak slušní a když by se použili k rovným mohly by padat slušní koncový. Pavel
ferencjo

XXX.XXX.5.221
pavelb
napsal(a):
Také tam sedlatou nevidím, možná proto jsem použil uvozovky.Vzhledem k tomu, že se měli stát potravou, nebude to asi odchov po importech , ale prostě odpad z bělohrotých rakovnických.Prosím nehledejme zázraky tam kde nejsou.Holubi jsou to jinak slušní a když by se použili k rovným mohly by padat slušní koncový. Pavel
Díki Pavel,
a s čím by sa mali krížiť aby padali tie koncové? ..
ja som ich priniesol len preto.že škoda by ich bola a už stavajú hniezdo tak uvidíme :)
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím,
dnes sme mali schúdzu a po rôznych konzultáciách sme vydiskutovali,že by mohlo ísť aj o maĎarského letúna alebo tulského letúna..čo vy na to?
ferencjo

XXX.XXX.5.221
margetin
napsal(a):
Ahoj, galatské by som osobne vylúčil, tvar hlavy je netypický, aj keď pri galatských je ich viac, ale ani jeden nezodpovedá. Nasadenie zobáka. Červená obočnica je úplne netypická. Sú moc " čisté". Osobne v nich vidím Rakovnícke kotrmeliaky, úplne mi pripomínajú tie, čo som mal od Křiváka, plnofarebné červené. Andrej
Zdravím páni.
po dlhšom lúštení a hľadaní som našiel fotku.ktorá zodpovedá mojim holubom.je to Maďarský kotrmeliak len pre znalosť do budúcna
http://www.holubiakrobate.estranky.cz/fotoalbum/fotoalbum-plemen-holubu-___/fotogalerie-plemen-holubu-___/