Zbarvení holouběte moravského pštrosa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2011 23:39
garisto

XXX.XXX.160.251

Jsem začátečnice a nechápu jak je možné, že se mi vylíhlo holoubě s tmavým ocáskem??? Je to vada? Vzhledem k tomu, že jsem měla jen 1pár a holuba samce mi něco sežralo, tak už mám jen holubici a holoubě(viz nemoderovaná diskuze). Přidám foto rodičů.

14.7.2011 23:41
garisto

XXX.XXX.160.251

14.7.2011 23:45
garisto

XXX.XXX.160.251

holubice-foceno 28.6.2011(to druhé vajíčko bylo neoplozené)

14.7.2011 23:48
garisto

XXX.XXX.160.251

Holubice s holoubětem foceno 14.7.2011

15.7.2011 06:42
st.toman

XXX.XXX.32.219

garisto napsal(a):
Jsem začátečnice a nechápu jak je možné, že se mi vylíhlo holoubě s tmavým ocáskem??? Je to vada? Vzhledem k tomu, že jsem měla jen 1pár a holuba samce mi něco sežralo, tak už mám jen holubici a holoubě(viz nemoderovaná diskuze). Přidám foto rodičů.

Zdravím. To, že se vylíhlo holoubě s barevným ocasem od rodičů s bílým je docela normální. Běloocasost byla vyšlechtěna cíleně a tudíž barevnoocasost je přirozená a proto né každý jedinec od Vašeho páru musí mít bílý ocas. To holoubě ho má jak je vidět tak napůl. To je v chovu barevných a kresebných holubů to správný vzrůšo, jak že to holoubě bude vypadat. Bílej a nebo černej holub je stále bílej a černej, ale ty kresby a barvičky, to je to umění dát pár správně dohromadfy, aby to dávalo to, co si přejem. Proto nezoufejte a buďte ráda, že se samice o holoubě stará dobře i když je sama. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

21.7.2011 09:59
garisto

XXX.XXX.160.251

V neděli jsem na velké burze v UH chodila a vyptávala se na všechno možné, dokonce už vím kam jít ,až bych se chtěla přidat do místní pobočky ČSCH, ale to až třeba časem.
Jen tam zrovna nebyl nikdo kdo chová MP modré běloocasé, protože sháním nového samce.
Přes inzerát se snažím zkontaktovat chovatele, který je sice má, ale nemá kapraté, jen bezpruhé a černopruhé(to byl ten můj) a já jsem teď trochu na vážkách jestli rozhodit sítě i mimo kraj ZL a zkusit sehnat samce kapratého a udržet pár kapratá-kapratý jak by to asi správně mělo být. Nebo si prostě koupit samce i když není stejný, ale to předpokládám by asi být nemělo, pokud bych se časem rozhodla věnovat se holubům víc než jen mít je doma na dvorečku.
Pokusit se vychovat svého běloocasého můžu přece i když nechodím po výstavách, ale kdybych se třeba za rok rozhodla jinak.
Je mi jasné, že je někdo šlechtí 20let a povede se mu každý x-tý a já si myslím, že se mi to povede hned, ale kdybych se na to dívala jen pesimisticky, tak si půjdu koupit holuba jednobarevného tam mám větší šanci :-)
S odbornou literaturou je to u mě horší, teď nemám moc času číst, to až v zimě, ale holuby mám už teď, tak to je spíš takové moje tápání, jsem odborník a chovatel poněkud větších a náročnějších tvorečků-koní.
Jinak holubníček čistím od trusu, krmím směskou i dávám vitamíny do vody a nebýt té potvory se zahnutým zobákem se holoubkům dařilo...
A ještě taková otázka to jsem nepochopila, když budu mít jen 2-3páry MP tak se mi budou zobat a škodit si i když jsou volně puštění nebo to jen v případě voliéry? Stačilo by jim dát jen budky dál od sebe třeba na jiné místo na dvorku, mám individuální budky na zdi, rozměr je ok, máme totiž kočky a problém s kunami a zeď je nejbezpečnější, tam se nic co neumí létat nedostane(jen já po žebříku :-)) ).

21.7.2011 10:29
postak

XXX.XXX.117.5

Pokud budete mít v páru jednoho rodiče pruhoveho a druhého kapratého který na nic neštěpí budou všechna holoubata kapratá.Pokud by ten kapratý štěpil na pruhové nebo bezpruhé bude kapratá polovina holoubat což také neni k zahození.Se třemi páry nebudete mít žádný problém,ale ze zkušenosti vám mohu říci,že tři páry chovat nebudete buď vás to chytne a chov rozšíříte nebo vás to nechytne a skončíte s ním úplně.Hodně štěstí,věřím v tu první alternativu.

21.7.2011 11:42
garisto

XXX.XXX.160.251

A jak je to s ocasy? Moje první a jediné holoubě ho nemá čistě bílý, ale jen zespoda a po stranách asi 2pera z každé strany, můžu ho použít do chovu nebo je to vylučující vada??? Taková technická, je možné měsíčnímu holouběti ještě navléknout kroužek (zjistila jsem, že MP mají č.9)kroužek nemám, ale můžu se zeptat pokud pojedu pro samce, jestli mi ho neprodá chovatel. Netušila jsem, že kroužek si stačí koupit podle čísel plemene.

21.7.2011 12:37
postak

XXX.XXX.117.5

Jo to je daleko větší kumšt jak vám již naznačil pan Toman.Snad se vám ozve nějaký chovatel běloocasých,ale musíte počítat s tím,že vám budou padat barevnoocasí i z čistě běloocasých.Půláci použitelní jsou ale počet čistě běloocasých je pak ještě nižší.

21.7.2011 12:49
garisto

XXX.XXX.160.251

Tak je to tady dnes 21.7. popvé vyletělo(možná spíš seskočilo), bohužel prší a skončilo v záhonu, ale nic mu není. Zpátky jsem ho vysadila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík