Trocha sledujem kotrmelcovanie Takiel vo vzduchu a rozhodol som sa robiť selekciu výletkov aj podľa výkonu. Problém je vtom, že zo spodu sú všetky moje holuby svetlomodré. Dnes som ich trochu pofarbil- sprej používaný v kaderníctve, čierny, som nastriekal na spodok ľavého krídla, potom pravého, potom chvosta, potom hrude a posledný schytal červenú farbu pod chvost. Vypustil som ich, pripravil si tabuľku a hodnotil. Super. V sobotu a nedeľu ďalšie kolá. Ako to robíte Vy?
Už keď som na moder. fóre, tak aspoň starší snímok
Dobrý den.
Já na to mám vlastní způsob co neponičí holuba ani jeho peří. Používám obyčejné elektrikářské pásky. Na holuby s bílým ocasem černou a na ty s tmavým bílou. Za letu se to dá poznat pouhým okem zhruba do 100 m. Dalekohledem i do 250 m. Nastříhanou pásku přitlačím zespoda na krajní nebo středová pera a páska tam drží někdy i měsíc. Kombinací - krátká, dlouhá - napravo, nalevo střed, se dá udělat spousta kombinací.Holub se nemá do čeho zamotat a páska se dá kdykoli sejmout. Koho to zajímá, ať se podívá na jedno z mých videí, kde to přímo ukazuji.
Adresa - http://youtu.be/BnVmuafqFJs
Shlédlo to již přes 56 000 lidí, takže budete jen jedním z dalších.
Zdraví M. Lubas st.
PS : Dobře to je vidět na přiloženém obrázku.
Vďaka za odpoveď pán Lubas, už som si to video pozrel. Celkom jednoduché. Peter
Ešte ma zaujíma spôsob chovu, moja predstava pre budúci rok s Taklami je asi taká, že chovné holuby budú chovať buď v samostatnom holubníku, alebo aj s iným plemenom a pre výletky
asi urobím sólo malú voliérku kvôli trénovaniu. Ako to robíte Vy ?
pekol
napsal(a):
Vďaka za odpoveď pán Lubas, už som si to video pozrel. Celkom jednoduché. Peter
Ešte ma zaujíma spôsob chovu, moja predstava pre budúci rok s Taklami je asi taká, že chovné holuby budú chovať buď v samostatnom holubníku, alebo aj s iným plemenom a pre výletky
asi urobím sólo malú voliérku kvôli trénovaniu. Ako to robíte Vy ?
Na co se dlouze rozepisovat. Vše z dotazu najdete na tomto videu !!!
http://www.holubiakrobate.estranky.cz/clanky/muj-chov/na-mem-holubniku-_.html
Ještě přidám ukázku Taklárny a boxu pro výletky tohoto plemene. M. Lubas st..
No a pak můžete sklízet takovouto úrodu. Vřele mohu takovýto přízemní holubník doporučit !!!!!