Ahoj všem.
Před pár hodinami jsme se vrátili z Lipska. Nádherná výstava, spousta krásných holubů, příjemná atmosféra, milá setkání. Projít a nafotit vše se opravdu nedalo. Vystaveno okolo 32 000 holubů. S drůbeží téměř 42 000 zvířat. Gratulujeme k úspěchu hodnocených RK Pavla Barny, velice hezkým výsledkům a tudíž i propagaci rakovnických kotrláků v zahraničí. Milé bylo i to, když při promítání pro návštěvníky výstavy ze tří prezentací a ukázek které moderátor pouštěl současně s výkladem, byla promítnuta asi desetiminutová prezentace rakovnických kotrláků z mého chovu a hned poté asi pětiminutové video akrobacie mých Tureckých tleskačů takla, natočené na mém holubníku. Koukal jsem na to tak trochu jako puk, ale v každém případě mě to více než potěšilo. Takže nic netuše, jsem i já přispěl malou troškou k zpestření této obrovské, nádherné výstavy. Foto promítaných prezentací najdete na konci fotoalba.
Nafotil jsem nějaké fotografie a kdo má zájem, tak je najde na přiložené adrese. Je to nějakých 240 fotografií.
Hezký nedělní den Vám přeje Mirek Lubas st.
Odkaz : http://www.holubiakrobate.estranky.cz/fotoalbum/lipsko---leipzig---2011----/
J. Hrabal, J. Voráček, M. Lubas st.
Odkaz : http://www.holubiakrobate.estranky.cz/fotoalbum/lipsko---leipzig---2011----/
Dobrý den,
krásná presentace vystavených holubů. Také jsem udělal pár fotek, ale jejich zpracování mi asi bude trvat o něco déle. Ke gratulaci P. Barnovi se přidávám a připojuji ještě velkou gratulaci k ocenění neméně kvalitních pražských krátkozobých rejdičů kamaráda Toši Stojanova. Pánové - SUPER !!!!!!
incas
napsal(a):
Dobrý den,
krásná presentace vystavených holubů. Také jsem udělal pár fotek, ale jejich zpracování mi asi bude trvat o něco déle. Ke gratulaci P. Barnovi se přidávám a připojuji ještě velkou gratulaci k ocenění neméně kvalitních pražských krátkozobých rejdičů kamaráda Toši Stojanova. Pánové - SUPER !!!!!!
I já gratuluji tímto Tošovi Stojanovovi. Nebylo to opomenutí dalších našich chovatelů. Nekupoval jsem bohu-žel katalog a tak jsem další naše chovatele nebyl schopen zaznamenat. Opravdu paráda a příští rok o EV - Lipsko 2012 jim doufám ukážeme, že se v rámci Evropy s Čechy musí počítat. Zdraví M. Lubas st.
L P.
Videnjaci,bohužel mnoho z nich měli i mnohem bledší obočnice než tato holubice .
Ale to co posuzovatel označil jako vítěz bilo fakt pěkné.Alespoň s toho co tam bilo.
Itaské racky ,lednjaci mně naprosto uchvátili , foto asi to neukáže tak jako je videt na vlastní oči.
Zásadný rozdiel medzi šou tipletrem a portugalským letúnom/rejdičem/ je vo velikosti. Šou tipler je nadštandardnej velikosti/kulička/ a nasadenie zobáka nieje tak kolmé k čelu. Bolo ich tam neuveritelné množstvo. Uprednostňujú sa netradičné sfarbenia. Portugalský nemá byť vätší ako rakovnický, vždy s kolmo k čelu nasadeným zobákom. J.H.
teo
napsal(a):
Zdravím ,
lépe jsem ho nedokázal nafotit ,
Zdravím, tento holub připomíná spíše bratislavského sultánika vzpomínaného zde na ifauně př. Krajčím, než pražského krátkozobého rejdiče. Nízká hlava, šikmé čelo a pro pražáka netypická ( indiánská) obočnice, navíc světlá. Tento holub mi vůbec nezaujal, ani jsem ho nefotil. Kolekce žlutých rovných př. Stojanova byla úplně někde jinde......J.Suda.
Děkuji za obě pěkné fotky toho černého PRK.
Chtěl jsem si udělat „obrázek“ z toho, jak se posuzují PRK v Lipsku, a jak si stojí naši holubi v ČR a u mě „ na dvoře“.
Z těch fotek nelze v mém případě dělat žádné závěry, na tom černém PRK s 96 body se mi ale líbí křidélka a na hlavě zadní hrbolek a proláklinka. Přidal bych se k již uvedené světlejší obočnici,trošku mi i vadí jehla? a je blbě vidět i kvůli „podbradku“ na posazení zobáku, jeho šíři a klopení. Je zřejmé, že je to starší kozák, kterému tím stářím dozrála hlava do jeho maxima. Je to pěkný holub. Starosta to ale asi nebude ?
Také ještě spodní polovinu zvětšené fotky nevidím.
Zlobí mě něco v počítači, protože když zvětším obrázeky z této „Moderky“ tak jsou umístěny jen od poloviny obrazovky dolů a spodní polovina toho obrázku tedy chybí. Zatím jsem nepřišel na to, jak ten zvětšený obrázek zvednout, aby byl na obrazovce celý. V jiném programu se mi fotky zobrazují normálně. Kdyby někdo poradil, předem děkuji.
Přeji pěkný večer všem.
p.š.